Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Forum \ Hardware \ Generel hardware

Imac eller MS all-in-one PC?

Af Ultra Supporter jmose | 27-02-2024 13:32 | 710 visninger | 9 svar, hop til seneste
Hej, Går med tanker om at anskaffe en all-in-one PC, fordi jeg alligevel kun surfer og mailer, samt at mine 50 årige øjne er ved at have besvær med laptop/mobil. Nogen der har erfaringer med sådanne maskiner, eller ville det være bedre med fx en mac mini eller tilsvarende mini pc, og så en fornuftig skærm ? Har ikke haft "stationær" computer de sidste over 15-20 år efterhånden, så min viden er helt rusten.
--
Lenovo X1 Carbon Gen 5
#1
Gill Bates
Guru
27-02-2024 13:49

Rapporter til Admin
Du kunne også gå efter en 2-in-1 laptop som også fungerer som tablet. Så har du den bare sat til en skærm hjemme, men kan tage den med ud eller over til sofaen, spisebordet, og du kan også sætte den til TV'et Det er den allround løsning jeg selv sigter efter ;)
--
#2
Madvillian
Bruger Aspirant
27-02-2024 14:25

Rapporter til Admin
En iMac har jo en super lækker skærm så kunne være en oplagt løsning :)
--
Macbook Pro
#3
arnstar
Bruger Aspirant
28-02-2024 17:33

Rapporter til Admin
Jeg ville helt klart vælge Mac. Jeg har rodet med computere hele livet, skiftete alt til Mac da Apple gik over til Intel i 2006, siden da er der landet mange sløve PC på mit bord der skulle fixes, Widows er godt nok håbløst at rode med.. Køb en iMac eller Mac Mini med M1 eller M2 så er du rigtigt godt kørende. Jeg var endelig herinde for at læse op på gamer PC, godt nok sjov at de stadig roder med X86, de er nok ligeglade med elregningen..
--
#4
nen
Monsterbruger
29-02-2024 07:59

Rapporter til Admin
Som andre er inde på, så gå med iMac hvis det skal være all-in-one. Skal du ud og have sammenlignelig ydeevne (Apple Silicon) og i særdeleshed skærm, ender du alligevel i den prisklasse alligevel. Alternativt find en brugt Intel-iMac. De kan fås til menneskepenge og så har du også muligheden for at smide Linux eller - hvis du har de lyster - Windows på den.
--
#5
GrillBiller
Nørd
29-02-2024 08:21

Rapporter til Admin
ulempen ved macOS er de næppe kan kalde sig bagudkomptible længere... har du i I7 imac kan du ikke få nyeste macos installeret, og mange af de programmer i mac store har de fjernet muligheden for at installerer et program hvis man ikke har den nyeste macos version... Det er Apples måde at få dig til at købe en ny maskine...
--
"Signatur fjernet af moderator i samarbejde med Dalai Lama, Anders Fogh, Bill Gates, Marilyn Manson og Michael Moore"
#6
NiceRag
Super Nørd
29-02-2024 08:38

Rapporter til Admin
en iMac koster fra ~11000 kr? og har "kun" en 24" skærm, som jeg mener er meget lidt, især hvis du synse en bærbar er lille.. du kan ikke tilslutte en anden skærm til den, og dens indmad er efterhånden ikke blevet opdateret siden 2021. Skærmen er god men... til den pris (når den egentlig er ~3 år gammel) ville jeg finde noget andet Personligt havde jeg snuppet en Mac mini og en skærm når du selv kan vælge skærmen (og senere, hvis nødvendigt, skifte skærmen ud) så har du mere frihed. Derudover har Mac mini samme indmad (hvis ikke bedre) og koster en del mindre. og du kan tilslutte usb-sticks osv uden dongles (Imac har kun usb-c porte, som kan være lidt ... trælse i nogle tilfælde) hvorimod mac mini har et par USB-A porte. Macs er selvfølgelig lidt anderledes at danse med end windows, hvis det er det, som man er vant til, men hvis du bare skal åbne en browser, så er det jo ligemeget, fordi... du kan installere firefox uden problemer, og hvad har man ellers brug for?
--
Sidst redigeret 29-02-2024 08:42
#7
Arlop
Megabruger
29-02-2024 15:58

Rapporter til Admin
Mac mini m2 med LG 4k 32-40" skærm monter Mac mini bag på skærmen med er mount kit. så er det næsten all in one. , hedder den ultra view den LG _? kan ikke huske det men googler du lidt på det er det den de allsamme siger er tæt på apple eget skærm.
--
Sidst redigeret 29-02-2024 16:00
#8
MOAAA
Gigabruger
29-02-2024 16:25

Rapporter til Admin
Jeg har lige været helle møllen igennem, har netop her for 2 timer siden bestilt den nye iMac M3 med 10 kerner og 16GB ram (nok overkill) men har testet løs og den har bare alt det jeg skal bruge + jeg fandt en stander i samme blå farve og fod som man kan smide min iPad pro på ved siden af så den virker som sekundær skærm. Må erkende at kreativiteten og mængden af arbejde man får fra hånden er størst på en Mac, alt er bare lettere at arbejde med. #6 Men det er en retina skærm, opløsningen er højere og dermed har du mere skrivebord - du skal sidde ved en før du forstår det, og du kan have gang i et ual af skriveborde du kan swipe mellem. Derudover: - iMac har netop fået en ny version slut 2023, med en M3 chip, den er virkelig kraftfuld. - Du kan godt tilslutte en ekstra skærm. Jeg var ude i enten at tage et Apple Sudio Display eller noget andet, men nu har jeg valgt denne løsning med en iPad pro da det bare skal bruges til at have noter + have webcam deltagere på iPad'en og så delt main screen: https://m.media-amazon.com[...] Og ja tog min i mørkeblå som på billedet her, bliver godt.
--
Sidst redigeret 29-02-2024 16:29
#9
jmose
Ultra Supporter
01-03-2024 12:20

Rapporter til Admin
Jeg er igang med at læse op. Må sige at Apple laver nogle fede produkter. Den Imac er da virkelig tynd.
--
Lenovo X1 Carbon Gen 5

Opret svar til indlægget: Imac eller MS all-in-one PC?

Grundet øget spam aktivitet fra gæstebrugere, er det desværre ikke længere muligt, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning


ANNONCE