Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Hardware \ Generel hardware

PC genstarter og mister adgang til Windows install...

Af Mega Supporter Made | 25-09-2021 14:42 | 535 visninger | 15 svar, hop til seneste
Hey. Jeg har lidt udfordringer med min PC. For et par uger siden kunne jeg pludselig ikke tilgå min windows installation som var installeret på en 500gb evo 850 SSD. Jeg kunne ikke se drevet i BIOS eller noget. Så jeg troede den var død. Den er så efterfølgende fint fungerende, og nu er den bare ekstra lager. Så har jeg efterfølgende installeret to nye m.2 drev, hvor jeg har windows på den ene evo 980 PRO 1 TB. Jeg oplever af og til at min PC pludselig fryser og genstarter. Den giver ingen BSOD eller andre meldinger, bare genstart. Og omkring halvdelen af gangene starter den bare ind i windows som den skal - men nogle gange siger den at mit windows drev er "inaccessible". Hvis jeg så putter en USB med windows image i, og genstarter en-to gange starter den fint ind i windows igen. Jeg har prøvet at geninstallere windows med "keep data and apps" funktionen. Det har ikke hjulpet. mine harddiske sidder ordentligt i stikkene og er skruet på plads. Det er kun sket mens jeg har gamet. Nogle gange fra deathloop og et par gange fra D2 ressurected. Så kun i situationer hvor mit grafikkort er i brug. Jeg kan sagtens sidde og lave ting i browser eller lave musik i ableton live i mange timer uden der sker noget. Er det mit grafikkort der er ved at være færdigt? Jeg kan ikke helt regne den her ud. Det er ved at være gammelt, har vel haft det 4 år ca. Men det har altid kørt godt og jeg har ikke lige lyst til at opgradere før markedet falder lidt til ro igen :D MSI B450M MORTAR TITANIUM Ryzen 7 3700x 32gb ram gigabyte GTX 1080 på forhånd tak
--
#1
BoreBissen
Super Nørd
25-09-2021 14:47

Rapporter til Admin
Og har du prøvet at cleare CMOS? Har du kørt en memtest? https://www.memtest86.com[...]
--
AMD Ryzen 5600x | MSI B550m Mortar Wifi | MSI Gaming X 6700 xt 12 GB 2x8 GB Corsair 3,2 GHz | Noctua NH-U12A Corsair RM750 v2 | WD Black M.2 500 GB
#2
Made
Mega Supporter
25-09-2021 14:55

Rapporter til Admin
Tak , jeg prøver. Jeg prøvede lige at køre en 3D test i OCCD, og den genstartede den efter 4-5 minutters stress test at gpu. Så det er vel en indikator. Prøver lige en memtest.
--
#3
Comicsdk
Monster Supporter
25-09-2021 15:00

Rapporter til Admin
edit. Nå, mit forslag blev hurtigt irrelevant haha.
--
Sidst redigeret 25-09-2021 15:01
#4
Made
Mega Supporter
25-09-2021 15:09

Rapporter til Admin
Nu har OCCT kørt memtest på mit grafikkort i 10 min uden problem. Men 3D-testen knækkede systemet.
--
#5
Made
Mega Supporter
25-09-2021 15:27

Rapporter til Admin
Nu prøvede jeg endnu en 3d test og her fik jeg et blue screen efter knap ti min. Whea_uncorrectable_error. Så vidt jeg kan se er det i hvert fald en hardwarefejl
--
#6
BoreBissen
Super Nørd
25-09-2021 15:38

Rapporter til Admin
Whea_uncorrectable_error er en CPU fejl er jeg 95% sikker på. Fejlen opstår som regel ifm. en OC ikke er stabilt. Men du køre ikke med OC, vel?
--
AMD Ryzen 5600x | MSI B550m Mortar Wifi | MSI Gaming X 6700 xt 12 GB 2x8 GB Corsair 3,2 GHz | Noctua NH-U12A Corsair RM750 v2 | WD Black M.2 500 GB
--
Sidst redigeret 25-09-2021 15:38
#7
Made
Mega Supporter
25-09-2021 15:39

Rapporter til Admin
#6 Jeg lavede et stille og roligt OC på min ryzen da jeg fik den for to år siden. Har ikke rørt det siden. Kan ikke engang huske hvordan man gør op ryzen, men det kigger jeg lige på.
--
#8
Kasper Køhlert
Megabruger
25-09-2021 15:43

Rapporter til Admin
OpenGL Direct x9 Direct x10 Direct x11 Direct x12 Vulkan Ray Tracing
--
https://www.youtube.com[...]
#9
Made
Mega Supporter
25-09-2021 20:37

Rapporter til Admin
Opdatering: Jeg har lavet en memtest USB stik og kørt et par passes uden fejlmeldinger. Jeg har clearet cmos og nulstillet OC's, og det er som om det bare blev værre af det. Jeg skulle spille D2 med en ven, og så kom jeg ind et par gange, hvorefter pc'en crasher efter 2-3 minutter. Sidste gang den crashede, kunne jeg slet ikke for adgang til mit systemdrev igen , altså min EVO 980 PRO. Jeg kunne godt se min WD BLUE 2tb m.2 , så nu har jeg prøvet at installere windows på den. Så ser jeg om det virker. Begge diskene sidder i bundkortet nu, og jeg kan kun se den ene. Kører på en corsair hx 850i som altid har været god og stabil, men måske kunne ustabil strømforsyning når GPU'en begynder at trække, være en skyldner? Der er som om, at det sker når den er ved at være varm. Jeg fatter dog ikke det der med at mit systemdrev forsvinder i en periode, og så dukker op igen efter et par genstarter. Nogen der har oplevet det? Jeg er indstillet på at der er noget hardware her som kunne være defekt, men jeg gad virkelig godt forsøge at finde ud af med sikkerhed, hvilken del der er tale om. nu sidder jeg bare og venter på D2 download, så giver jeg det lige et forsøg mere.
--
#10
mr doc22
Junior Supporter
25-09-2021 20:58

Rapporter til Admin
#9 Har du prøvet at "rode" med dine strømkabler inde i computeren mens den er tændt? (har oplevet med en "corsair" at et eller flere kabler var "knækket" så computeren bare genstartede, fik den ombyttet på garantien). Det med at systemdrevene forsvinder er en "Windows ting" når systemet ikke er nedlukket rigtigt og man skal bruge en par genstarter for at komme ind i "Windows" igen.
--
Ryzen 5 5600X,ASUS TUF GAMING B550 PLUS,G.skill 3600 MHz AUTO C16-16-16-36 4x8GB,AOC G2590FX,Corsair RM850,Sapphire RX 5600 XT 6GB,1 TB NVMe ADATA
--
Sidst redigeret 25-09-2021 21:02
#11
BoreBissen
Super Nørd
25-09-2021 21:01

Rapporter til Admin
#9 Uha, det er en kedelig en! Hvad med RAM - kører du med DOCP? Prøv evt. at give dine RAM en smule mere volt - du kan sagtens give dem 1.45v.
--
AMD Ryzen 5600x | MSI B550m Mortar Wifi | MSI Gaming X 6700 xt 12 GB 2x8 GB Corsair 3,2 GHz | Noctua NH-U12A Corsair RM750 v2 | WD Black M.2 500 GB
#12
Zeniri
Ny på siden
25-09-2021 21:40

Rapporter til Admin
du kan forsøge at opdatere firmwaren på din 980 pro, Tjek eventuelt om Samsung har en driver tilgængelig.
--
#13
Brainmanager
Juniorbruger
26-09-2021 12:52

Rapporter til Admin
jeg har lagt mærke til at MSI i manual for dit bundkort står følgende: PCI_E4 slot will be unavailable when an M.2 SSD is installed in the M2_2 slot ved ikke om det eventuelt kan være årsaag til at dit gfx har problemer men har du prøvet at bruge det aandet slot for gfx?
--
Rogues and Noobs have one thing in common. They both pick locks.
#14
Martin.v.r
Guru
26-09-2021 19:07

Rapporter til Admin
#11 sjovt du er så vild med volt råd på ram? nu om dag handler det om at få volten ned på ram,men beholde ydelsen,da memory controller sider i cpuerne,og for meget volt kan skade dem men jeg har også kun dræbt 7 stk,fordi jeg har skulle havde max ud af dem så et godt råd,lad være med disse råd Der finde mange andre volt setup der kan hjælpe ram og cpuen
--
MSI MAG Z490 TOMAHAWKIntel Core i5-10600K Processor @ 5GHZ HyperX Fury RGB DDR4 3600MHz 4x8GB cl 17 1000W Sinlet Pro ROG STRIX-GTX1070-O8G-GAMING
--
Sidst redigeret 26-09-2021 19:11
#15
Made
Mega Supporter
26-09-2021 20:24

Rapporter til Admin
Tak for inputs. #13 Det burde ikke være det der er problemet. Jeg har begge m2 slots fyldt og mit grafikkort sidder ikke i PCI_E4, men 2 (tror jeg det hed). Altså det øverste. Jeg har installeret windows på den m2 der er synlig på nuværende tidspunkt, og sad og gamede i går i 3-4 timer uden problemer. Jeg installerede faktisk en lidt ældre nvidia driver. Ved ikke om det kunne have indflydelse. Nu skal jeg bare lige have den anden disk til at komme til syne igen. Jeg undrer mig fortsat.
--

Opret svar til indlægget: PC genstarter og mister adgang til Windows install...

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning