Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Hardware \ Generel hardware

Hjælp til fejlfinding af hardware

Af Gæst Martin | 28-02-2021 09:57 | 270 visninger | 9 svar, hop til seneste
Hej for for lidt over et år siden byggede jeg en ny pc med følgende hardware Amd 3600 Mortar max b450 Corsair ram 3200 (don't remember the exact model but can find out if needed) Red devil 5700 xt Samsung m2 1tb Corsair RM750x (2018) Strømforsyning - 750 Watt win 10 jeg har dog siden den dag haft et problem med pc som jeg ikke kan diagnosticere, og håber derfor at der er nogle her der kan komme med noget brugbart input. siden jeg byggede pc'en har jeg haft det problem at min pc nogle gange bare vælger at slukke ned, ikke blue screen, den dør bare helt. og jeg kan ikke tænde for den igen uden at slukke og tænde for strømforsyningen/ slukke på kontakten til strømmen og tænde igen, hvorefter den tænder fint igen. nogle gange sker dette flere gange på en dag, andre gange kan der gå flere dage imellem det sker. og har ikke umiddelbart noget med load at gøre da det kan ske nå jeg bare har en enkelt chrome tab åben eller når jeg spiller spil. ikke desto mindre er dette et meget frustrerende problem og jeg ville meget gerne løse det, jeg har forsøgt at rengøre hele pc'en og lægge nyt køler pasta på cpu'en og gen-installere cpu køleren. så jeg gætter på det er et hardware problem. jeg kan dog ikke rigtigt komme frem til hvilket komponent det skulle være. jeg har downloadet en del forskellige programmer for at tjekke temperature og umiddelbart er alt helt fint der er ikke umiddelbart noget der bliver for varmt. jeg gætter derfor på at det som sagt er et hardware problem, men da jeg ikke får nogle blue screen eller andre fejlmeddelelser men pc'en bare slukker ned er det svært for mig at finde problemet. jeg håber der er nogle herinde der kan komme med nogle ideer til hvad problemet kunne være. Jeg ville gerne have noget input før jeg køber nyt hardware som potentielt ikke løser problemet. på forhånd tak for hjælpen Martin
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#1
Martin
Gæst
28-02-2021 10:01

Rapporter til Admin
Glemte at tilføje cpu køler til listen Noctua NH-D15 chromax.black CPU Køler - Luftkøler
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#2
Mr. WoLF
Guru
28-02-2021 10:02

Rapporter til Admin
Prøv at se hvad der står i event log efter den er gået ud og kan starte igen. Kunne være psu
--
#3
Martin
Gæst
28-02-2021 10:11

Rapporter til Admin
Hej mange tak for inout jeg kendte ikke til event log i Windows men googlede det lige. Det lader ikke til der er noget at se under system mellem den slukke ned i går nat og at jeg tændte den igen her til morgen. jeg gætter på at hvis der var noget at se ville det ligge der hvor pc'en døde?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#4
BoreBissen
Nørd Aspirant
28-02-2021 10:22

Rapporter til Admin
#0 Har du sat XMP til? Eller DOCP som det hedder med et AMD system?
--
Se specs. i profil. https://hardwareonline.dk[...]
#5
Martin
Gæst
28-02-2021 10:28

Rapporter til Admin
Ja XMP er slået til i bios for at få rammen til at køre de angivne 3200mhz. jeg trykkede bare på den store xmp knap i bios, er dette et problem hvis det er et amd board? nu hvor du nævner DOCP?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#6
Martin
Gæst
28-02-2021 10:35

Rapporter til Admin
googlede lidt og lader til at det bare hedder a-xmp for mit mortar max, og ja som sagt er det slået til
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#7
Ostenost
Maxi Supporter
28-02-2021 10:53

Rapporter til Admin
Har haft lignende problem med min pc. Efter at have skiftet alt undtagen min cpu kunne det kun være den. Prøv at slå SMT fra i bios og se om det hjælper. Har lige fået min cpu tilbage fra RMA, tog ca. en uge efter afsendelsen at få en ny tilbage.
--
#8
Mr. WoLF
Guru
28-02-2021 18:46

Rapporter til Admin
Prøv at få set i event log. Du kan prøve at load bios default og ikke ændre på ram hastighed, test igen
--
#9
Porphyra
Semi Supporter
28-02-2021 19:26

Rapporter til Admin
Pludselige nedlukninger kan også meget vel være problemer med strømforsyningen. Især hvis du bliver nødt til at slukke og tænde den før du kan starte PC op igen. Langt fra første gang jeg har set nogen med en Corsair PSU som oplever problemer allerede efter et par år.
--

Opret svar til indlægget: Hjælp til fejlfinding af hardware

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login