Denne tråd er over 6 måneder gammel
Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?
Hvor kan man købe Mjød?Af Supporter Aspirant Brezze | 25-07-2003 18:18 | 6744 visninger | 30 svar, hop til seneste
Jeg kunne godt tænke mig at smage mjød, hvor kan man købe det. Eller evt. en opskrift, hvis man selv kan lave det, uden alt for mange underlige ting som ingen mennesker ejer. --
husk spis aldrig, aldrig! gul sne.
I Lejre (det der vikingecenter) lidt uden for Roskilde mener jeg man kan. Det kunne man i hvert fald dengang jeg var der for nogle år siden.. -- Så lær dog for helvede at bruge de nutids-r'er!!
http://www.fiduso.dk[...] Det er nu ellers ikke ret svært at lave selv....
Biblioteket har mange bøger om dette emne... -- "I just jumped from the Brooklyn Bridge, and tok a Walk in the past" ahh rart at se at nogen har fået øjnene op for det...
Man kan i nogle spiritus-butikker købe det i 70cl flasker for ca 90 kr. Jeg kan på det kraftigste anbefale den der hedder "Vikinge-blod"
Det du så skal gøre er at tage et pint-glas og hælde en øl deri, tilsæt derefter en god mængde mjød , og voila , den ultimative drik... dog lige en advarsel... pas PÅ med at drikke for mange af dem, de slår hårdere end vikingerne gjorde :)
**retter lige mig selv for at være en sprog-spasser**
--
What doesnt kill you, makes you stronger
http://www.bodymod.dk[...]
Freelance hitma.... øøøøøh kok i FFHAU -- Sidst redigeret tilføjelse til #3 > dette er efter sigende den bedste opskrift på mjød. Som du kan se er det ikke noget der er færdig-brygget lige med det samme :) -- What doesnt kill you, makes you stronger
http://www.bodymod.dk[...]
Freelance hitma.... øøøøøh kok i FFHAU De har det alle steder, hvor de render rundt og leget vikinger.. Og det smager fortrineligt! -- Et ryk i pølsen er bedre, end en pølse i ryggen!
To stjerner i træet er bedre, end et træ i stjernen!
Gi' mig min sko tilbage røv!
Er mjød egentlig ikke brygget på gæret honning??
så det hænger sammen med noget lignende "og hvor honningen flød som mælf" eller noget... -- Vi lister os afsted på tå når vi går ud og røver. Vi røver bare det vi må og det vi nu behøver..... Kan for øvrigt lige tilføje at hvis folk måtte have lyst, kan man smage denne herlige drik på Middealder-festivalen der er i Horsens i slutningen af August
-- What doesnt kill you, makes you stronger
http://www.bodymod.dk[...]
Freelance hitma.... øøøøøh kok i FFHAU Som typisk er i Jylland alle de ting.. >;/
Hvor mange % er den dersens Vikinge-Blod på? -- Så lær dog for helvede at bruge de nutids-r'er!!
http://www.fiduso.dk[...] der er vel ikke nogen der ligger inde med en opskrift ?
det var fordi jeg er ved at læse en bog der hedder, "Nordiske gude og Heltesagn" og der skriver de noget med at det smager pisse godt, kan ikke lige huske ordret hvad de skrev, men det var det det betød. Og så fik jeg lyst til at smage det
---------------------------
Ragnarok:
Menneskene fik således deres bolig midt mellem Udgård og Asgård.
Men man ved ikke rigtigt, om Asgård lå på jorden eller oppe i himlen,
for den eneste adgang er ad broen Birfost, regnbuen, og den er der ingen,
som ved hvor ender. Men selv om regnbuen ser luftig ud, er den solidere, end man skulle tro,
og desuden består det røde i den af flammer, som ingen jætte tør gå hen over,
indtil Ragnarok kommer - verdens undergang,
hvor ildjætterne fra Muspelheim skal rykke fram over broen mod Asgård... -- husk spis aldrig, aldrig! gul sne.
#8, alm. Mjød er vidst 16%, og der findes en der hedder Vikinge-dram som er på 30% og en masse i mellem -- husk spis aldrig, aldrig! gul sne.
rettelse alm. mjød er 19% "Gl. Dansk Mjød er på 19%. Den drikkes som dessertvin, velkomstdrik (med isterninger), kaffelikør, varm punch (varmes op til næsten kogepunktet - bedre end gløgg). Den kan også blandes op i øl. 2 dele øl til 1 del mjød. Vikingerne kaldte dette for mjøns-øl eller mjød-øl. Smager herligt, men slår som en viking.
Viking Blod er 19%. Den drikkes som Gi. Dansk Mjød. Forskellen er, at den er rødlig. Dette skyldes, at der er tilsat et krydderi - Hibiscus - som giver denne farve. Smagen bliver lidt frugtagtig pga. dette krydderi og nogle synes, at det er den bedste mjød.
Vikingernes Mjød er også 19% og drikkes som Gi. Dansk Mjød. Mjøden er lavet af en mere krydret honning, og smagen er derfor noget anderledes. Indeholder meget propolis, pollen og blomsterstøv.
Jyde Mjød er på 20,6%. Den er lavet som en bitter, idet der er anvendt krydderitilsætning, baseret på 27 forskellige krydderurter. - Den er så tilpas mild, at alle kan lide den, - Den drikkes ganske enkelt som en bitter.
Klapøjster Mjød er på 21,8%. Den laves som Vikingernes Mjød, men der tilsættes lidt snaps. Det var en udbredt tradition i 1700 og 1800-tallet. Kan drikkes som en mild og sød snaps eller en halvbitter. Kan også bruges til at blande i øl og til punch. Mange foretrækker den i stedet for en bitter. Navnet er et meget gammelt sønderjysk ord, som brugtes i 1800-tallet om mjød blandet med snaps. Det betyder kolbøtte.
Viking Dram er på 30%. Det er en mild snaps, som drikkes i stedet for cognac eller likør (stuetemperatur). Kan også fint nydes til frokosten, hvis den er køleskabskold." -- husk spis aldrig, aldrig! gul sne.
Der ligger en forretning inde i Århus som hedder Viking Og skjold eller noget..
Der er alt muligt.. De sælger bla. gammelt øl osv. -- P4 2@2,5Ghz, Zalman CNPS7000-Cu, Epox 4G4A, 512 DDR Samsung PC2700, Sapphire Radeon 9700 Pro lidt surt jeg ikke bor i nærheden af nogen af de steder i nævner : ( -- husk spis aldrig, aldrig! gul sne.
Eller kunne du prøve i en sprutbutik inærheden af hvor du bor..
Hvis de ikke hare kan de nok måske skaffe noget... -- P4 2@2,5Ghz, Zalman CNPS7000-Cu, Epox 4G4A, 512 DDR Samsung PC2700, Sapphire Radeon 9700 Pro En ting der er meget meget vigtig. Det man kan få som hedder "valhallamjød" i en brunlig "stenflaske" smager af PIS. Det er simpelthen ulideligt sødt. VikingBlod er naturligvis supergodt, som Sweeper (min "partner i mjød") også siger.
Og ja, Mjøl - en 33cl pilsner i et ½literglas (eller et pint-glas) og så fyld op med vikingblod.. *mmm* det er som rav og silke...
Ikke *et* ord om mig til sidste Middelalderfestival, Sweep! :P -- P4 @ 3.1 Ghz, 512MB DDR2700 @ 400mhz, Asus P4PE, Alpha 8942+19db Papst, Radeon9700 @ 380/650, 21" Philips. Custom Dark|Box Paintjob. Informationsminister i FFHAU.
Jo, undskyld - man kan købe Mjød i stort set alle vin/cigarhandlere. -- P4 @ 3.1 Ghz, 512MB DDR2700 @ 400mhz, Asus P4PE, Alpha 8942+19db Papst, Radeon9700 @ 380/650, 21" Philips. Custom Dark|Box Paintjob. Informationsminister i FFHAU.
the688> jeg skal nok lade være med at nævne noget som helst fra middelalder-festivalen sidste år ;)
Men mon ikke det snart er på tide at smutte på Shell med et skind igen? -- What doesnt kill you, makes you stronger
http://www.bodymod.dk[...]
Freelance hitma.... øøøøøh kok i FFHAU #17... *skumle*...*kort pause*.. *komplet lattersammenbrud*
Okayokay... jeg skal jo være med på deres "Overvågningsvideo Greatest Hits" i år også.... -- P4 @ 3.1 Ghz, 512MB DDR2700 @ 400mhz, Asus P4PE, Alpha 8942+19db Papst, Radeon9700 @ 380/650, 21" Philips. Custom Dark|Box Paintjob. Informationsminister i FFHAU.
#18, øhhh... ok. tror bare du skal holde den historie for dig selv : )
nå, men jeg må en tur ind til byen.
men der skulle vel ikke være nogen der havde en opskrift? -- husk spis aldrig, aldrig! gul sne.
takkker mange gange Thor a.k.a []Sweeper
nu skal jeg smage den gyldne gude drik... -- husk spis aldrig, aldrig! gul sne.
Har været oppe i en aden debat på en anden side, smider bare hele indlægget derfra
vyRog:
Hvis du har mod på at prøve, så følger der her den mjødopskrift jeg selv
bruger.
Der skal bruges:
24 bøtter honning (10,2 kg)
1 pk. alm. Bagegær
Kogt vand
1. Dag
Begynd med at lave en gærkultur, kog 1 l. vand sammen med en halv bøtte
honning i 15-20 min. det skal ikke bulderkoge, blot småsimre, undervejs
fjernes alt det skum der dannes, lad det derefter afkøle til HØJEST 35 ºC,
hvis gæren tilsættes ved en højere temperatur, så dør den. Når vandet er
tilpas opløses gæren i det, ret hurtigt vil væsken begynde at gære, det vil
bevirke at der dannes skum på overfladen, skålen med gærkulturen stilles
et lunt sted i 12-24 timer, hvorefter man kan gå videre med opskriften.
2. Dag
Kog 8 liter vand sammen med 10,5 bøtter honning indtil der ikke er mere
skum, ca. 1/2 time, igen skal det ikke koge voldsomt, kog det evt. i flere
portioner hvis ikke du har en meget stor gryde. Lad det afkøle til
ca. 30 ºC, hæld det i mjødballonen og tilsæt gærkulturen, sørg for at det
bliver godt blandet.
Nu lader du det stå og "bloppe" i ca. 14 dage et godt og lunt sted.
Det første stykke tid rystes ballonen hver dag, senere kan der gå længere
tid mellem omrystningerne.
Efter ca. 14 dage koges 10 liter vand sammen med resten af honningen på
samme måde som sidst, når det er afkølet til ca. 30 ºC hældes det i ballonen,
og hvis ikke ballonen er fuld fyldes der efter med kogt og afkølet vand til
ballonen er fuld (ca. 25 liter), indholdet blandes godt og det får lov at stå
og "bloppe" til det ikke gærer mere (1,5-2,5 måned), husk at ryste ballonen
jævnligt.
Når gæringen er færdig, kan man med fordel stille mjøden et køligt sted,
f.eks. en garage, så bundfældes den hurtigere. Alt efter hvor grundig man
har været med kogningen og afskumningen, så kan det vare mellem
2 måneder til 1 år før mjøden er fuldstændigt klaret.
Fortvivl dog ikke, allerede når mjøden er færdig med at gære kan den
drikkes, og den smager fint, men den vinder meget ved lagring.
Hvis man vil krydre sin mjød, er det bedst at gøre det fra starten.
En stærk the koges af det som man vil krydre med, og hældes i ballonen
sammen med første portion, ikke i gærkulturen, igen må det højest være
30 ºC.
Alle nødvendige ting, Ballon, Gærrør, Gummihætte og Hævert, kan købes i Matas.
ca. 15% alkohol
Valdemar af Asgard -- :) undskyld mig, det hedder _IKKE_ Asgard, men Assgaard ...... synes bare lige jeg ville nævne det ..... men hvem f***** er Valdemar ?? -- Skøger har magten...!! C",) Hvis det skal gå stærkt og du ikke har røven fuld af penge, så har jeg en nem metode. Tag en gang mørk øl (fx en6-pack i en skål), tilsæt derefter blot akacie honning og vodka i de mængder du nu skulle have lyst til. Har prøvet det og det virker fint, bare husk at rør honningen helt ud i øllet så bundslatten bliver ulideligt sød. Dette er en meget billig erstatning, men det kan absolut bruges IMO:) -- Fyraften?!? Jamen jeg har jo ikke engang fået købt gaver endnu?!? Jeg købte Vikinge-blod i Haslev i souvenir-butikken. -- #23 Lile Mus, er ikke mig der har skrevet indlægget og har derfor ikke rettet det.
valdemar er personen der i sin tid skrev det indlæg, vel omk januar :) Mener faktisk det er en pige, men lad det nu ligge.
vyRog -- :) VY det er sakset fra en hp der hedder http://www.mjodvitnir.dk[...]
synden nok jeg havde set den opskrift før
-- Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur. "Spar" har noget mjød der hedder "vikinge blod" - jeg har aldrig prøvet det, men måske kan du prøve det -- Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur. Hvorfor hive sådan en gammel tråd op? Personen der spørger, har allerede smagt mjød. -- Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
Grundet øget spam aktivitet fra gæstebrugere, er det desværre ikke længere muligt, at oprette svar som gæst.
Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.
Opret bruger | Login
|
Du skal være logget ind for at tilmelde dig nyhedsbrev.
Hvilken udbyder har du til internet? 425 personer har stemt - Mit energiselskab (Ewii f.eks) 12%
|