Enermax StarryKnight SK30 Pc build fremvisning
Af Heini Nielsen | 11-06-2024 | 3836 visninger | 0 kommentarer
Enermax StarryKnight SK30 Pc build fremvisning
Nogle af jer ønskede, efter vores unboxing af Enermax StarryKnight SK30 kabinettet og deres Aquafusion AIO, om vi kunne fremvise et lille build med deres dele. Så jeg gik i gang sammen med Morten med at finde nogle forskellige dele frem, som jeg syntes kunne passe godt til netop Enermax produkterne, som vi har fået hjem. Det er ikke nye high-end produkter, jeg har valgt, da Enermax ikke er rettet mod det publikum, men mere midt-range. Et af produkterne måtte jeg dog skifte ud undervejs, som I vil se lidt længere ned i vores fremvisning. Jeg vil sige med det samme, at det ikke bliver en stor gennemgang af hver del, men mere en billedfremvisning, så I kan se, hvad jeg har brugt. Jeg vil dog nævne lidt hist og her om, hvordan det har været at bygge PC'en op i Enermax StarryKnight SK30 kabinettet, og uden at afsløre for meget nu, så har jeg været meget positivt overrasket over Enermax produkterne.
Listen over de dele, som jeg har valgt at bruge til selve PC'en, kommer her.
Ryzen 5600x
Aorus x570 Master Am4 bundkort
G.skill 16 Gb ddr4 3800 Mhz
Enermax StarryKnight SK30
Enermax Aquafusion Series 360mm Liquid Cooler
Enermax Revolution D.F.12 ETV850G
Samsung 870 Evo 512 Gb
Sapphire Rx 7800 Nitro+
Som I kan se, har jeg valgt at gå med et lidt ældre AM4-system, da jeg syntes, det ville passe godt til dette formål.
Et af de områder, hvor man kan se, at Enermax stadig er lidt gammeldags, er med deres blæsere. De bruger stadig den traditionelle metode, hvor man har et RGB-kabel og et blæserhastighedskabel til hver blæser. Der er ikke mulighed for at sætte blæserne sammen efter hinanden uden brug af kabler. Det betyder, at man kommer til at stå med en del kabler, når man skal montere AIO'en. Dette er dog noget, vi har vænnet os til, selvom det stille og roligt bliver udfaset med de lidt dyrere produkter.
Jeg vil lige tilføje, at det var rigtig nemt at montere kølerhovedet på bundkortet. Alle beslag var lige til at gå til og meget nemme at montere, så jeg vil faktisk gerne give lidt ros til Enermax på dette punkt.
Som det ses nedenfor, var det meget nemt at montere bracketen på køleren. Der var faktisk kun fire skruer, og så kunne den nærmest monteres på bundkortet derefter. Nemmere kunne det næsten ikke være.
En ting, vi ikke har vist jer tidligere, er, at vi har fået Enermax's spritnye D.F.12 Revolution 850W PSU til dette formål. Denne PSU adskiller sig markant fra andre ATX 850W PSU'er, da det er en ATX 3.1-version. Dette betyder, at vi har en PSU, der ikke fylder ret meget og måler ca. 12 cm i længden, hvor en normal PSU normalt er ca. 16 cm i længden. Så man får en hel del mere plads at arbejde med i kabinettet. Pt. skulle det også være den mindste ATX 3.1 PSU på markedet lige nu, som man kan købe.
Jeg stødte ikke på nogen problemer, da køleren eller bundkortet skulle monteres i kabinettet. Alle skruer og gevind var helt i orden, og der var godt med plads til at få monteret køleren i kabinettet. Så jeg har ikke noget negativt at sige på det punkt.
Så er vi kommet til det punkt, som drillede mig lidt, nemlig da grafikkortet skulle monteres. Selve monteringen gik faktisk rigtig godt, indtil jeg skulle prøve at få grafikkortet ud af kabinettet igen. Der var nærmest ingen plads til at få Nitro-kortet vinklet ud af kabinettet, fordi det er for bredt. Vi taler om få millimeter her, men det var nok til, at det blev meget svært at få ud. Det er en ting, man skal være meget opmærksom på, hvis man vælger at købe StarryKnight SK30.
Jeg har set et par videoer på nettet med StarryKnight SK30, og sjovt nok har næsten alle klippet hurtigt hen over dette punkt. Jeg vil sige, at hvis ens grafikkort er mere end 11.5 cm bredt, bør man ikke bruge det i dette kabinet, ellers vil man få problemer med at få det ud igen. Jeg valgte derefter at sætte et Sapphire Rx 7700 Pure i kabinettet, og der var ingen problemer med at sætte det i, da det er en hel del smallere end Rx7800 Nitro+.
Udover det, er det som vi kender det fra lidt billigere kabinetter, hvor man brækker pladerne af, som man skal bruge til diverse PCI-porte, som ses på billedet nedenunder.
En ting, som man ikke behøver at lægge så meget krudt i med StarryKnight SK30, er jo kabelstyringen bagtil, da der ikke er glas på bagsiden af kabinettet, så det ser man jo ikke. Men der er dog mange muligheder for at få styr på kablerne, da kabinettet kommer med en del spænde-bånd til at kunne få styr på alle ens kabler, hvis man gerne ville have det. Og det er nu rart at få bare lidt styr på dem efter min mening, selvom med alle de fan-kabler kan det være lidt svært at få det til at se godt ud.
Så fik jeg den bygget den færdig, og jeg må sige, jeg er ret overrasket over, hvor nemt det var at bygge denne pc. Jeg synes faktisk, at Enermax StarryKnight SK30 er et rigtig pænt kabinet, og det var meget nemt som sagt at bygge i. Hvis man lige ser bort fra problemet med grafikkortet, som man skal være opmærksom på, hvis man vælger at købe dette kabinet. Kvaliteten af kabinettet er også ret god, især når man tænker på, at prisen kun er cirka 650 kr. Det synes jeg er værd at bemærke. Herunder kan I se en lille video af pc'en i aktion. Jeg vil lige tilføje, at temperaturen under Cinebench R23-testen kun nåede op på 56,5 grader på CPU'en, og støjniveauet lå lidt over 46 dB, hvilket er acceptabelt på en rigtig dejlig sommerdag med en stuetemperatur på 24 grader.
Prisen for alle dele i pc'en løber op i cirka 12.000 kr., så vi har med en pc at gøre, hvor prisen ikke er løbet helt vildt op i skyerne, men stadig kan spille de fleste spil i 2K-opløsning uden de store problemer.
Alt i alt en rigtig fornuftig pc til dem, der ikke har det største budget, men gerne vil have en fornuftig ny gaming-pc med lidt RGB-belysning, der ser rigtig godt ud. Måske en oplagt konfirmationsgave.