Det er iøvrigt Ziggy Sidewalk jeg mener :) der er vist 2 eller flere “ZIGGY’er”.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur. Min yndlings kaffe er nedstående. God nøddesmag og på ingen måder syrlig. Den fåes i de fleste supermarkeder.
--
Hvilken kværn har du selv? Det har meget at sige for den smag du får frem i bønnerne
--
Jeg synes brygningsmetoden er alfa omega. Selv får jeg den bedste smag fra en 0,75 l espressokande på komfuret.
--
.
Følg Aeropress bryggemetoden. Dvs vandet må ikke være over 80 grader.
Det er min erfaring at netop for varmt vand med hurtig eksponering trækker “surhed” ud af kaffen.
Hvis du har et Sous Vide apparat kan du lave super god kaffe. Den nænsomme opvarmning får det optimale ude af dine bønner uden “syre” og bitterhed. Men okay så tager det også over 2 timer at lave en kop :)
--
Jeg bruger lidt forskellige bønner, men for tiden er det Columbia supremo huila. Jeg rister dem til et sted mellem medium og mørk. Så får de lov at stå 2-14 dage. Ca. 6-7g pr 1,25 dl vand i stempelkande. Koger vandet på komfuret og lader det køle af i ca. 1 minut. Trækker 4 min.
Min kværn i køkkenet er en wilfa wscg-2.
--
Livet på jorden er kun generalprøven før premieren!!
Se profil for specs
--
Sidst redigeret 30-09-2018 13:56
Den billigste kaffe fra supermarkedet og den billigste kaffemaskine man kan opstøve,
Godt med sukker mælk/fløde i, så er den ged barberet, det hele skal ikke være så fint og omstændig
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur. #7 Der er vidst en der ikke kan lide smagen af kaffe... ;)
--
#7 Hvorfor så drikke kaffe? Du kan jo overhovedet ikke smage det på den måde...
Må jeg anbefale andre koffeinholdige drikke, som du måske synes smager bedre?
--
Livet på jorden er kun generalprøven før premieren!!
Se profil for specs
Ved ikke hvor meget det har med "kaffe" at gøre, men hvis jeg endelig skal ha' noget kommer det fra Starbucks-lignende forretninger med smag af f.eks. vanilje eller karamel. Det er derfor jeg også er ret stor fan af Nespresso kapsler, har desværre bare ingen maskine pt.
Kommer det fra kanden bliver det med mælk og en ret go' sjat sukker - sikkert nok til at dræbe smagsoplevelsen for enhver kaffeentusiast. Cappuccino går også an, men den er typisk også i den mere søde ende.
--
Gigabyte Z77X-D3H
i5 3570k @ 4.3GHz - Corsair H100i
8GB Corsair Vengeance
Asus GTX780 DirectCU II OC
Bruger en fuldautomatisk Siemens EQ.9 serie, med to bønnebeholdere, så man kan vælge hvilken type man vil have inden man brygger en kop, den kværner fint og det kan tilmed justeres også.
Og da jeg mest drikker specialiteter med mælk i, så synes jeg at den er meget praktisk og gør det meget godt ift. det man kan købe hos cafeer i byen.
Dog er maskinen pæn dyr at købe, men de er godt givet ud!
--
Er blevet helt vild med peter larsen cafe d'amour. Køber som hele bønner og kværner selv hver gang jeg skal ha en kop. Bare almindelig filter kaffe med en meget meget lille smule salt som bare blødgører og runder kaffen så den bliver ekstra god.
--
Intel I7 8700K @ 5GHz
2x8GB RAM DDR4 3000 Corsair vengeance
Inno3D Geforce GTX 1080 TI
3TB Seagate Barracuda, 4x Samsung evo 850 256GB
13
Hvad for noget.
Salt i kaffen..
Jeg er nysgerrig.
Tager det bitterheden, eller hvordan skal den forståes?
--
kaffe...
Bare sort... Ikke alt der der vesterbrongs hipster pis som venstreorienteret cafelattesjat...
--
"Signatur fjernet af moderator i samarbejde med Dalai Lama, Anders Fogh, Bill Gates, Marilyn Manson og Michael Moore"
#14 Jep, skulle tage noget bitterhed/runde smagen. Bare lige et par korn, ikke overdrive ??
--
#14 Ja det tager noget af den bitterhed og gør den lidt mere rund og blød. Men der skal bare så lidt i ellers er kaffen totalt ødelagt.
--
Intel I7 8700K @ 5GHz
2x8GB RAM DDR4 3000 Corsair vengeance
Inno3D Geforce GTX 1080 TI
3TB Seagate Barracuda, 4x Samsung evo 850 256GB
#17 Det lyder risikabelt. Hvad med at bruge bedre bønner i stedet?
--
Livet på jorden er kun generalprøven før premieren!!
Se profil for specs
#17 Da jeg fandt en artikel om det første gang er jeg kun enig med hvad de siger. De tager lidt af bitterheden som jeg ikke er vild med men tilgengæld forstærker det selve kaffens aroma.
Og jeg har endnu ikke kommet for meget salt i så det er ikke risikabelt for mig.
Og der er vel ikke mere risiko end at man laver en ny kop.
--
Intel I7 8700K @ 5GHz
2x8GB RAM DDR4 3000 Corsair vengeance
Inno3D Geforce GTX 1080 TI
3TB Seagate Barracuda, 4x Samsung evo 850 256GB
den du vil drikke kold.
--
Bedste kop kaffe er den du får lørdag morgen hvor du ikke skal noget som helst og bare kan slappe af og nyde den. På andre tidspunkter er det kun et krav for mig den er sort og varm.
--
Som nævnt, ikke for varmt vand.. Sætter min elkedel til 90 grader og lader den stå 30-60 sec derefter, så gætter på 85-87 grader. Ristning et sted imellem let og medium, god kvalitets kenya AA eller guatemala, så friskristet og friskkværnet som muligt. Jeg bruger stempelkande, med 4-6 min trækketid, brug flere bønder hvis den smager af for lidt, som let ristet kaffe ofte kan.
Jeg blander en mellemristet og letristet for den perfekte hjemme blend, hvor bitterheden er i den lave ende, og jeg kan smage bønnerne, jorden og et hint af ristningen istedet for kun "brændt bønne".
Køber bønner ved den lokale bønne pusher, som selv udvælger, importere og rister dem (hun er selv fra sydamerika og kender farmerne), fresh as can be.
--
der er en masse udstyr listet i første indlæg - men det vigtigste mangler: en kafferister. størstedelen af de bønner man kan købe er flere måneder gamle. ristede kaffebønner har deres bedste aroma efter 1-3 dage
--
Sidst redigeret 02-10-2018 12:42
Jeg har en lille Gaggia Classic med en billig Nemox kværn. Kaffen bliver meget bedre hvis jeg kværner på vores profkværn i caféen. Så der er absolut forskel på kvaliteten af dce malede bønner alt efter hvilken kværn der bruges. Ud over gennemløbstid, har malegraden meget at sige for smagen, også meget små variationer.
Bruger altid samme bønne, Espresso No.1 fra Strandvejsristeriet. Bruger jeg andre bønner, skal jeg til at rode med indstillinger på kværnen, så altid samme bønne.
--
i7 7700K - Asus z270 Prime - 32GB DDR4 Corsair 3000MHz - Noctua D15 - Asus Gtx 1060 - 250 GB Samsung EVO 960 - MasterCase 5 pro
#24 Man kan sagtens bruge en alm ovn.
--
Livet på jorden er kun generalprøven før premieren!!
Se profil for specs
Min personlige erfaring med Aeropress er temperaturen på vandet!
omkring de 80-85 grader giver med mine bønner fra HolyBean en virkelig god kaffe! og efter der er brygget med den lave temp, og der mangler lidt i koppen før den er fuld. så kan varmere vand (95 grader ) bruges til at fylde op.
--
#26 - selvfølgelig kan man bruge en ovn, det bliver bare ikke en særlig ensartet ristning. og så lugter det faktisk ikke ret godt. og det oser helt vildt. min gamle nabo troede, vi ristede hash, når jeg hev kaffemaskinen ud. jaja, jeg rister da lige bulk 200g hash - så har man til et par dage!
--
#28 Jeg synes det giver en god variation i ristningen. :-)
--
Livet på jorden er kun generalprøven før premieren!!
Se profil for specs