Denne tråd er over 6 måneder gammel
Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?
Hvilken champange, mousserende vin? Af Guru gasolin | 30-12-2015 14:41 | 2437 visninger | 20 svar, hop til seneste
Skal man have en billig flaske champange, mousserende vin til nytår (champange må man kun kalde vin der er lavet i champange området i frankrig alt andet er mousserende vin) hvad skal man så have ?
Pris 50-100kr Plejer at købe den her http://sr1.wine-searcher.net[...]
Hvad med den til 65kr på side 15 https://tilbudsavis.meny.dk[...] som har fået bt guld? --
Det er svært at vide hvilken type dine gæster foretrækker...
Find først og fremmest ud af om de folk der skal have den, foretrækker Brut, Sec, Demi-Sec, og så er du kommet et stykke. Uden at kunne smage dem, kan jeg ikke sige om de er gode - og så ville det stadig bare være mig der synes den var god. Ikke dig, og ikke dine gæster.
Freixenet er generelt.. ehm.. "noget billigt sprøjt" på blærerøvsskalaen, hvis det har nogen betydning. Hvis du skal imponere nogen som ikke ved ret meget, så bare køb noget faktisk champagne - så virker det som om du har gjort noget ud af det.
Jeg har nogle gange købt Veuve Clicqout, som er rimeligt dyr, men.. at bruge 300 kroner garanterer ikke at du bedre bryder dig om den, end hvis du køber en til 50. -- "ORK SATME!" I det prisleje tager du sgu bare chancen hvis du ikke vil smage på dem inden du køber. Du kan være heldig at få en som smager... 'udemærket', eller du kan få noget værre rævepis..
Tag du hellere ned et sted som har en vinmand, hvor man evt. kan smage en eller flere forskellige. -- Sidst redigeret 30-12-2015 14:53 gasolin - Kvickly har prøve smagning på 3-5 mousserende vin pt ,
pt i år drikker jeg
Brachetto Spumante Beni di Batasiolo som er en italiensk spumante - dolce den er på tilbud i Skjold Burne til 100kr, normal pris 170
http://www.skjold-burne.dk[...]
den smager meget af sommer bær , hindbær og stærke noter af jordbær . håber den bliver et godt match med kransekage -- Intel Core i5-2500K, Noctua Nh-D14, MSI Z77A-G45 Gaming, Define S, Samung 850EVO 250gb, GTX570 G.Skill Ripjaws 8Gb 1866 0#
Bare husk følgende.
Sød Crement som velkomst eller til forret. Og en tør champagne som komplimentere den meget søde kransekage godt.
Nu ved jeg ikke hvor i landet du befinder dig, men Smag Først butikkerne i Århus er et godt bud på at finde en god crement til ok pris. -- fyn og ikke i nærheden af kvickly.
fakta (synes udvalget var kedeligt),rema1000 (også kedeligt udvalg) meny fint udvalg derfor jeg linker til meny avisen.
Det kun mig der skal kunne li den, er blevet for gammel og kedelig til at jeg gider gå i byen høre høj musik og drikke mig fuld
off topic hvad skal i have at spise i morgen? -- Sidst redigeret 30-12-2015 15:05 Forret:
Hjemmerøget laks.
Hovedret, T-bone skåret som steg med bønner i bacon, pommes anne og melon salat.
desert Gatau marcel og hjemmerørt vanilje is. -- Skal vi ikke lige stille det væsentligste spørgsmål først? Hvad skal den drikkes til? Der er trods alt stor forskel på, om det er aperitif, til skaldyr, dessert, kransekage osv.
Du må da gerne tage et kig på min menu også. Maden står "min" kok for, vinen står jeg for.
Apéritif
Cremant de Bourgogne rosé, Les Caves des Hautes-Côtes
Cleto Chiarli Pruno Nero, Lambrusco Spumante
*
Rimmet kammusling – Hasselnød - Citron
Riesling Steinterrassen, Weingut Stadt Krems, 2014
*
Bagt torsk – Røget salt – Rødbede - Purløg
Vina Nora, Albariño, Rias Baixas, Nora 2014
*
Terrine med foie gras og kalveskank – Syltet blomme – Reduceret portvin
Obalo Crianza, Rioja, Rioja Soniserra, 2011
*
Kronvildt – Glaserede Skorzonerødder – Krydderurter - Vildtsauce
Barbera D’Alba Delia, Tenuta Reverdito, Barolo, 2012
*
Chokolade som i 90’erne
Banyuls Grand Cru Vintage, Cuvée Collection, 2010
*
Champagne
Champagne Domaine Charpentier, Charly Sur Marne, Demi-Sec
Champagne Domaine Bonnaire, Grand Cru Cramant, Brut -- Det er noget værre noget! --
Sidst redigeret 30-12-2015 15:51 http://ekstrabladet.dk[...]
http://ekstrabladet.dk[...]
-Vi prøver et flasker af den fra Meny, som er titlet "Bedste køb" til 100 kr.
Godt nytår! -- I5 4690K - MPower Z97 - Asus GTX970 Strix - 8 GB G.Skill TX 2600 MHz - 850 Evo 500 GB - WD Red 4TB - Evga 850W G2 - FD Define R5 Menuen? Sushi!
Ingen af os gider lave mad, og værtsparret kan føde hvornår det skal være - så vi har bestilt Sushi.
Vi glæder os også mest til bare at gå ombord i vinen, og spille brætspil hele aftenen.
Bliver en dejligt uforpligtende nytårsaften (med mindre hun da lige føder den aften :) - og for første gang i mange år glæder jeg mig faktisk. Det plejer altid at være noget med meget højt opskruede forventninger til at det skal være "årets fest". I'm too old for that shit. Nu er det bare gode venner, god vin, og fælleshygge. -- "ORK SATME!" #5
nå nå nå nå
Rema 1000 har da endelig fået en "rigtig" champange :D
men okay folk kender/kan nok ikke smage forskel af ligevel :p
langt de fleste tro at mousserende vin = champange det er lidt sjovt :D -- ASRock Fatal1ty Z97 Professional // Intel 4790K // Nvidia 980ti // TridentX 16GB 2400MHZ// System 850 EVO 120GB // Spil ssd PLEXTOR, Micron 476GB Til sushi ville jeg nok gå efter en god cremant (brut).
Det ligner en flaske Marcel Martin, Cremant de Loire, den du henviser til hos Meny. Den skal såmænd nok være de 65 kr. værd, og det vil deres Cremant de Bourgogne sikkert også være (man får dog naturligvis hvad man betaler for :-) ).
Hvis du skal have lidt sjovt ved siden af, kan du tage en flaske Lindeman's Bin 30 sparkling rosé med til at starte på. Den ligger typisk også i de 55 kr. - den kan dog godt "overdøve" sushi lidt. -- Det er noget værre noget! #0 Bare du lader være med at gøre som #4 siger, da personen udtaler sig i ren dårskab. En hurtig søgning på google kan bekræfte at man drikker SØD muserende vin til KRANSEKAGE og TØR vin til MAD.
Husk på at du betaler det tredobbelte hvis der står champagne på flasken. Jeg vil til hver en tid foretrække en anden vin til samme pris. -- #11
Jeg kan ikke huske hvad den hedder, men kan tjekke det på søndag :D
eller må da heller sige vi har den i Ikast og det er en varer alle Rema'er skal ha, men derfra til de har fået sat den frem kan der da godt være en vej :)
Dem var forresten i vores tilbuds avis Champagne veuve Aufray Brut, den står til 129kr.
http://rema1000.dk[...]
http://www.vinmedmere.dk[...] -- ASRock Fatal1ty Z97 Professional // Intel 4790K // Nvidia 980ti // TridentX 16GB 2400MHZ// System 850 EVO 120GB // Spil ssd PLEXTOR, Micron 476GB --
Sidst redigeret 30-12-2015 18:04 Generelt vil jeg anbefale en ikke-alt-for-sød "champagne" / cremant, også til kransekage selvom andre siger andet om dét.
extra-dry / brut / extra-brut.
Ellers bliver det hurtigt kvalmt sødt.
En extra-dry / brut kan bruges til det hele. -- Sidst redigeret 30-12-2015 19:31 Tjek eventuelt appen Vivino. Mener man kan se gode vine i lokalområdet ud fra butik, samt vælge en budget til vin, og se bedømmelse selvfølgelig. -- Champagnen og andre tørre mousserende hvidvine skal drikkes til maden, mest naturlig den lette forret.
kransekagen kan jeg anbefale moscato d'asti - Den mest kendte er Le Fronde moscato d'asti
men andre billigere og ukendte mærker smager ligeså godt og fakta osv har dem tid ned til 30-35kr ,- -- Hvis den skal være sødere end sød, så plejer Føtex og Bilka at forhandle en italiensk mousserende vin som er lidt rødlig i farven, fordi den er lavet på røde druer (sjovt nok). Det er en brachetto, og den hedder Nivasco. Den ligger til 70-100,- flasken normalt, men kan tit fåes på tilbud med to flasker for ca. 100,-
Den er som sagt meget sød fordi det er en Brachetto.
Personligt har jeg i år købt en Baronetto Dolce, en rød, meget sød, spumante, fra det nordlige Italien lavet på Brachetto druer. Denne er købt til særligt kæresten, men også de af vores gæster som ikke er så meget til champagne.
Til mig selv har jeg købt en flaske E. Michel demi-sec champagne lavet på pinot noir druer.
Og så fordi der blev spurgt ind til det, menuen...
Forret:
Nachos med kylling, bacon, mozarella og cheddar ost
Hovedret:
Ølmarineret, langtidsstegt vildsvinekølle med bagte rodfrugter og flødekartofler samt sauce lavet på basis af marinaden.
Dessert:
Hjemmelavet italiensk gelato, vanilje og chokolade smag, serveret med skovbær-kompot og sukkerslør. -- //Fenix -your friendly neighbourhood moderator!
-FFHAU Hvis man endelig skal have en rigtig "Champagne", så lad vær med at bruge de 200 kr. den koster i Kvickely. Kigger hellere forbi en vinhandel og få en til 400-500 kr., som så også smager godt :-) Går man ikke op i det, så findes der altså en række gode og "billige" alternativer, uden at man behøver at kalde det Asti eller noget i den stil. Igen, den lokale vinhandel :D -- Sine med stort S Se om du kan finde et par flasker Veuve du Vernay Brut et sted (nej det er ikke Champagne). Rigtig gode bobler til en fornuftig pris, jeg giver 50,- + moms - flasken i Inco, og har endnu ikke haft en gæst der ikke brød sig om et :) godt nytår! -- Kristian
http://www.mobilbar.nu[...]
Grundet øget spam aktivitet fra gæstebrugere, er det desværre ikke længere muligt, at oprette svar som gæst.
Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.
Opret bruger | Login
|
Du skal være logget ind for at tilmelde dig nyhedsbrev.
Hvilken udbyder har du til internet? 431 personer har stemt - Mit energiselskab (Ewii f.eks) 12%
|