Bedste Pommes i KBH?Af Supporter Aspirant Isaac R. | 28-11-2024 18:42 | 217 visninger | 9 svar, hop til seneste
Ja som overskriften lyder: Hvor i KBH kan man få de bedste pommes frites hjemmelavede selvklart. Spiste engang bøf bearnaise og bøffen var mørbrad hjemmelavet bearnaise og hjemmelavede fritter og det var ja for 10-12 år siden i Dronningens Tværgade i indre kbh.
Og fritterne var tydeligt hjemmelavede, dvs helt fra frisk kartoffel og til udskårne fritter og ned i en eller anden friture og serveret varme og sprøde hele vejen igennem.
Når jeg laver dem herhjemme uanset om jeg bruger bagekartofler eller alm kartofler, om jeg koger dem ud med eller uden eddike, forbager dem i ovn, fryser dem ned og steger dem fra frosne, bruger raps eller solsikke eller majskerneolie osv osv bliver de ALDRIG som dem jeg spiste dengang. Og sikkert også som de stadigvæk bliver lavet på de bedste bøf restauranter i landet.
Hvordan opnår de den der supersprøde pommesfrites? Nogle der har en klar ide hvordan man når i mål med en kartoffel der er hjemmelavet og som er sprød hele vejen igennem og smager som den skal som en ægte pommes frites? Bearniasen har jeg godt styr på, den smager altid godt med æggeblommer og smør og esdragon(kan dog ALDRIG undgå mikroklumper af koagoleret æg men de kan ikke ses eller smages i den færdige bearnaise dog)
Det tætteste jeg opnår er Fritter fra Gram Slot i Rema, opvarmet og del-stegt i ovn og stegt 1-2 gange i en random fritureolie. De er himmelske med lidt skræl i enden, klart de bedste jeg kender af købefritter men når ikke de ægte til sokkeholderne.
--
Måske brugte de noget andet end kartofler på den der restaurant ? -- Det er måske bagekartofler har jeg hørt som kan være tricket, dem jeg prøvede sidst at lave selv som var bagekartofler, blev bedre end almindelige kartofler. McD bruger Russet et eller andet fordi de har mere stivelse tror jeg det var(kan være det var mindre stivelse end almindelige kartofler). --
Du skal skære pomfritterne og lægge dem i vand natten over, skift gerne vandet flere gange, på den måde trækker du stivelsen ud af dem og de bliver gode når du tilbereder dem, ikke noget med at koge dem først, de skal rå i olien.
Og det bedste olie at bruge er palmeolie, køb nogle blokke Palmin og smelt dem i gryden, det giver de bedste fritter. -- 10900k, strix z490-gw, tuf3080s, 32gb lpx3200, 1tb sn750, rm750i
d15s, lian li pc-a10 alu, aoc cu34g2x Husker du at smide dem i olien på lidt over middel varme i første halvleg, og så tage kartoflerne op af olien og skrue helt op for varmen til olien er godt varm, for derefter at smide dem i igen til de bliver gyldne/mørke?
Det er nemlig tricket til sprøde hjemmelavet fritter. -- Ja okay lægge dem i vand natten over lyder spændende.
@Moaaa Ja dobbeltkoger dem nemlig sådan fuld varme i ja 6-8 minutter på gasblusset, og så for at få dem rigtigt stegte tager jeg dem ud og olien bliver ja tæt på rygende varm og så ind med fritterne for en slutstegning med den næsten rygende varme olie.
Jeg har desværre aldrig lykkedes med den helt gode hjemmelavede fritter som sagt, efter et par minutter når de er færdige går de fra rimeligt sprøde til lidt bløde.
Jeg har set masser af videoer med blandt andet bo bech som laver dem og det er blandt andet med bagekartofler og tripplestegning, men måske bruger han feks peanutolie eller andet godt.
Er tricket ikke at man skal fjerne så meget stivelse og væske fra pommes friterne så de kan vedblive sprøde i sidste ende?
Palmin lyder ikke særligt lækkert for at være helt ærlig.
Jeg har set at feks i belgien bruger de MEGET animalsk olie fra okse til at give dem en særlig smag og holde dem sprøde men det er ikke til at få i normal handel ej heller lyder det særigt lækkert. --
Premieur “pommes gigant” hos netto
De bliver meget restaurant agtige -- #5, husk på at mange af de fritter du køber rundt omkring på restauranter og grillbarer og blevet tilberedt i olie hvor der også er tilberedt så meget andet, som giver smag til fritterne.
"Hvorfor smager mine hjemmelavede pommes frites ikke som på grillbaren???"
Opskrift på Grillbar Pomfritter:
Varm olien op og steg derefter følgende i olien...
24 halve kyllinger
14 Forårsruller
17 Skinkeschnitzel
...
...
...
...nu er olien klar til at du kan putte dine pomfritter i.
Velbekomme! -- 10900k, strix z490-gw, tuf3080s, 32gb lpx3200, 1tb sn750, rm750i
d15s, lian li pc-a10 alu, aoc cu34g2x @Mindbuster ja det er grillbar pommes frites du taler om, de færdiglavede som ryger ned i ønskebrønden hvor olien ofte er kulsort efter tusindvis af stegninger.
Men jeg spørger til en rigtig bøf restaurant altså dem der serverer bøf bearnaise feks som der er meget af inde i KBH. Mange snakker feks om Retour steak ved trommesalen blandt andet ved Vesterport Kbh
https://restaurantretour.dk[...] --
#8, det var bare en public service announcement for at spille sjov, ved godt hvad du mener.
Kender ikke retour, ser spændende ud, og ok priser i forhold til så mange andre steder, kender så ikke størrelsen på portionerne, jeg er en af de sultne typer der skal have tallerkenen fyldt.
On topic:
Du ved selvf. også at man kun skal stege små portioner ad gangen, ville bare lige nævne det, selvom det står på alle frost fritter..
/edit
men det med i vand natten over, den er altså god nok (og det er palmin også ;) ) -- 10900k, strix z490-gw, tuf3080s, 32gb lpx3200, 1tb sn750, rm750i
d15s, lian li pc-a10 alu, aoc cu34g2x --
Sidst redigeret 28-11-2024 19:47
Grundet øget spam aktivitet fra gæstebrugere, er det desværre ikke længere muligt, at oprette svar som gæst.
Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.
Opret bruger | Login
|
Du skal være logget ind for at tilmelde dig nyhedsbrev.
Hvilken udbyder har du til internet? 432 personer har stemt - Mit energiselskab (Ewii f.eks) 12%
|