Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Anden computer snak
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Lovgivning om domænerettigheder

Af Gæst Anonym | 24-04-2016 21:17 | 2164 visninger | 23 svar, hop til seneste
God aften derude! Jeg har et spørgsmål omkring lovgivningen for domænerettigheder, da jeg ikke selv har styr på det område. Dette er blot et spørgsmål, da en bekendt af mig er blevet meldt til domæneklagenævnet for noget jeg personligt ikke kan se en idé i at blive anmeldt for. Min bekendte har i samarbejde med en anden person udarbejdet en hjemmeside for en del år siden, som blev ret populært. De tænkte ikke over kontrakter, da de regnede med at der ikke ville ske noget i mellem dem. Det er der så gjort nu. De er splittet op, og der er forekommet konflikter i mellem dem. Af personlige årsager nævner jeg ingen navne, da dette er en henvendelse der ikke er blevet efterspurgt fra nogen af parterne. Det er udelukkende af interesse, så jeg måske kan hjælpe lidt på vej. Lad os på nuværende tidspunkt kalde dem A og B - hvor A er min bekendte jeg har intention om at hjælpe hvor jeg kan. Det korte og det lange er at de begge havde fuldmagt til domænet, hvor B tog hjemmesiden, og A tog domænet - og naturligvis fjernede B som fuldmagtsindehaver. Nu vil B gerne have domænet, og har derfor anmeldt A til domæneklagenævnet. Jeg ved at det nok ville være smartest at tale med en advokat om det her, men nu ville jeg lige spørge så jeg måske kunne hjælpe min bekendte. Er der nogen der ved om B kan have en chance for at vinde sagen? Alt info vil kunne hjælpe. Tak på forhånd!
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#1
ToFFo
Guru
24-04-2016 21:25

Rapporter til Admin
begge havde fuldmagt til domænet, hvor B tog hjemmesiden, og A tog domænet. Så A ejer domæne og B ejer hjemmeside? Well, så er det vel en no brainer at A ejer domænet. Så er der vel ikke noget at diskutere. Hvis altså det haves på skrift.
--
Nu uden signatur :O
#2
Anonym
Gæst
24-04-2016 21:34

Rapporter til Admin
Tak for det hurtige svar! Ja, det var også det jeg tænkte. Jeg kan ikke se hvad B skulle kunne vinde sagen på, da han ikke er ejer af domænet. Han blev dog smidt ud som fuldmagtsindehaver af A. Der står ikke noget på skrift, da de ikke blev enige om beslutningen da det var tvunget fra begge parter.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#3
ToFFo
Guru
24-04-2016 21:44

Rapporter til Admin
Hvis du ikke kan dokumentere 100% ejerskab så kan det godt blive et problem.
--
Nu uden signatur :O
#4
Anonym
Gæst
24-04-2016 21:51

Rapporter til Admin
Person A har 100% ejerskab i domænet fra dk-hostmaster.dk's side af. Person B har dog tidligere haft fuldmagt sammen med A, men blev dog fjernet som fuldmagtsindehaver da der var strid mellem dem og uenigheder. Der kan dokumenteres for ejerskabet på dk-hostmaster.dk.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#5
fidomuh
Ny på siden
24-04-2016 22:16

Rapporter til Admin
Umiddelbart er der ikke noget at komme efter for B. Domænet ejes af A og sålænge A har intentioner om at bruge domænet aktivt, kan B ikke gøre noget. Det kræver dog at der er tale om 2 privatpersoner og IKKE et firma. Hvis de heller ikke har en kontrakt der detaljerer hvem der ejer hvad, skal B redegøre for at det er ham der *EJER* domænet også. Dette kan muligvis ske, da han har "koden" eller "indholdet", specielt hvis han har intentioner om at køre hjemmesiden videre. Dette forudsætter dog at A ikke kan eller vil køre hjemmesiden eller anden hjemmeside videre, på samme domæne. Bemærk iøvrigt at synlige funktioner (hjemmeside som fx hol.dk) er krævet. FTP, Email, etc er ikke nok til at beholde et domæne i en evt. tvist - også selvom man har været ejer i 10+ år.
--
#6
Anonym
Gæst
24-04-2016 22:31

Rapporter til Admin
Tusind tak for dit svar! Har dog et yderligere spørgsmål til dit svar, #5. Hvis nu at person A havde tænkt sig oprette et nyt domæne i fremtiden, og bruge nuværende domæne til at flytte trafikken over på det nye domæne, f.eks. ved at viderestille besøgende / opskrive sig til nyhedsbrev med kontakt ved oprettelse af det nye domæne, ville A så kunne komme ud i problemer med domæneklagenævnet?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#7
Anonym
Gæst
25-04-2016 06:33

Rapporter til Admin
Bump
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#8
Cali
Elitebruger
25-04-2016 08:45

Rapporter til Admin
Der har været nogen klagesager hvor en anden part end den der ejer domænet har fået det overdraget, hvis anden part kan dokumentere større tilknytning til navnet end ejeren. Mere så du har det in mente. Jeg ved dog ikke om B vil kunne dokumentere større tilknytning til domænet i denne sag, da han ejer alle data til hjemmesiden.
--
#9
Anonym
Gæst
25-04-2016 09:06

Rapporter til Admin
Person B forsøger på at afpresse A til at opgive domænet. Der kan skaffes beviser for dette, da det er private beskeder gennem Facebook. Kan man bruge disse oplysninger I en evt. Sag?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#10
MOA
Gæst
25-04-2016 09:18

Rapporter til Admin
Hvis A med overlæg har fjernet B som fuldmægtig fordi der opstod en strid imellem dem, så har han bortskaffet beviser for ejerskabet, og så står A også dårligt, da de i en retssag vil skulle dele værdien ligeligt. DK-Hostmaster gemmer iøvrigt denne status, om hvem der har ejet hvad.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#11
Jepperdepper
Mega Supporter
25-04-2016 10:19

Rapporter til Admin
Er et domænenavn virkelig så vigtigt? Hvis der er tale om en virksomhed, så er websitet vel alligevel ikke aktiv længere og brugeraktiviteten er forsvundet - og uden selve selve websitet er det vel intet værd? Er brandet ødelagt pga. det der er sket? I så fald er det endnu mindre værd. Jeg ville nok kigge på, om det domænenavn virkelig er det værd længere og om bedste løsning ikke blot er at komme videre. Du har ikke givet så mange detaljer, så måske er mit svar dumt, hvis der er tale om en millionforretning med millioner af brugere.
--
Sidst redigeret 25-04-2016 10:20
#12
Anonym
Gæst
25-04-2016 11:02

Rapporter til Admin
Tak for alle jeres svar, Som sagt kan jeg ikke give for mange detaljer da jeg ikke selv har så meget at gøre med hjemmesiden, udover at jeg er webmaster. Jeg står ikke som medejer. Jeg kan sige så meget at det ikke er en virksomhed til millioner. Det er ikke engang en virksom. Det er en uregistreret organisation mener jeg. Jeg er fuldstændig enig med dit svar, #11. Jeg har selv foreslået det til A. Dog er det A der skal tage beslutningen. Han er både for og imod foreslaget, da han syntes B slipper for let i denne diskution. B har nemlig opkøbt et domænenavn som han vidste A var interesseret i, og så prøver B på at afpresse A med det domænenavn.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#13
fidomuh
Ny på siden
25-04-2016 11:21

Rapporter til Admin
#12 Generelt set er der 2 forhold der spiller ind: Ejerskab og Intention om brug Man kan sige at hvis A frivilligt har afgivet selve koden/serverne til B og bagefter siger "HAHA du har ikke domænet", så står man skidt hvis B hiver A i retten. Omvendt kan man sige at hvis man fordelt aktiverne således at B tog sin kode med sig og A beholdte selve domænet med intention om at sætte et nyt Drupal site op eller lignende, så har B ingen sag. Og hvis B havde en sag fordi A tilbageholder adgang til domænet, så har A ligeså en sag, da B tilbageholder koden/serverne. - Forudsat at A ikke har fået alle pengene, eller lignende, så fordelingen af aktiver har været lige de to parter imellem. Hvis det er en uregistreret organisation er der tale om forhold to private imellem og ikke en organisation. Det betyder altså at ejerskab IKKE tilfalder organisationen, men de private imellem. Der kan godt være tale om fælleseje, men fx en fuldmagt udtrykker IKKE ejerskab, blot adgang (fx administrativt). Er der lavet en hensigtserklæring eller et ejerskabsbevis, så er det noget helt andet. Dette formoder jeg at A selv ved om foreligger og hvis det gør, så skal sagen tages op i et civilt søgsmål da ejerskabet så formodes at tilfalde både A og B.
--
#14
Anonym
Gæst
25-04-2016 12:24

Rapporter til Admin
Jeg har informeret A om overstående svar, så nu vil han kigge på det lidt senere. Han overvejer om han skal tage sagen op, eller opgive domænet da han ikke syntes det er helt fair at B afpresser ham på denne måde. På nuværende tidspunkt har B sat et deadline på forslaget til klokken 21:00 i aften. Derefter kører han en småsag med en Jura, igennem byretten, hvis ikke A accepterer forslaget. Tak for alle jeres super gode svar. Hvis der er nogen der har yderligere info der kan bruges vil jeg være super taknemmelig. Alt info kan hjælpe. Og jeg vil også sige fra tak A for hjælpen.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#15
Thomas
BOFH
25-04-2016 12:55

Rapporter til Admin
Jeg ved ikke helt hvad jeg skal sige for jeg er ikke 100% sikker på jeg forstår dine indlæg. Men for god ordens skyld prøver jeg lige at opsummere A og B har i fællesskab fået en ide til en hjemmeside og A købte domænet og B programmerende siden. A & B drev i fællesskab siden indtil de blev uenige. A & B var ligeværdige partnere i siden og de leverede hver en arbejdsindsat for den. Det er det jeg har forstået har jeg ret i det? For hvis jeg har det så vil jeg mene at B ingen ret har til domænet da det hele tiden har været en del af forudsætningen at A ejede navnet. Når A & B splitter op så kan de således hver medtage det de har bidraget med både hvad angår de har produceret af indhold og evt kode. Skal modparten fortsætte med at bruge modpartens rettigheder må der betales for dem. Hvis A ikke på samme måde har været involveret i driften af siden men blot ejet domænet fordi det var et godt navn så har B en lidt bedre sag men selv her har det jo været en forudsætning fra starten at A ejede domænet. Så din kammerat kan formentlig være ret rolig hvad angår domænenavnet. Hvad angår kode og indhold har B imidlertid en ok sag.
--
Hilsen Thomas Chefredaktør på HardwareOnline.dk
#16
Sonnyboy442
Guru
25-04-2016 13:08

Rapporter til Admin
Jeg kender også A Han købte retten til domænet (eller hvad man siger), og fik så efter noget tid B med i det, da han kan kode hjemmesider bedre end A B har så været med administrator af domænet eller sådan noget, i et par år B har så revet alt fra A med hensyn til rettigheder på selve hjemmesiden, og A har så valgt at fjerne de administrative rettigheder til domænet via DK-Hostmaster B har så købt et domæne, som A egentlig havde interesse i (hvilket B godt vidste fra start), og nu forsøger B at tvinge A til at overgive det domæne han har, i en byttehandel for det B har Det er mellem 2 privat personer A ejer domæne navnet B har udviklet siden/kodet siden som den ser ud i dag Men A fik i starten selv lavet en enkel hjemmeside, som fungerede A har også stadig interesse i at bruge domænet til det som han købte det for i sin tid
--
EVGA X58 3 Way-SLI Classified|i7 990X 4,6Ghz|Custom vand|Dominator-GT 2000Mhz|Crucial SSD 256GB|EVGA GTX590 Classified HC|CorsairAX1200
#17
Anonym
Gæst
25-04-2016 13:28

Rapporter til Admin
Hej Thomas, Det er korrekt forstået. Men de seneste 2 år har B systematisk, fjernet A’s rettigheder fra sitet, for at få A ud. Selvom de begge var ligeligt om siden. Med den undskyldning at A ikke laver noget, B har åbenbart antaget sig selv som direktøren i siden, hvilket B ikke er. Dette har A haft pointeret, men det preller af på B. Deraf nu balladen og uenighederne. A ejer domænet. B kode og indhold. Hvilket B også har alt af.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#18
Thomas
BOFH
25-04-2016 13:35

Rapporter til Admin
#17>>Hvem betaler så regningerne og får reklame indtægterne?
--
Hilsen Thomas Chefredaktør på HardwareOnline.dk
#19
Anonym
Gæst
25-04-2016 13:48

Rapporter til Admin
#18 1. Der har ikke været nogen indtægter, da det var et non-profit website, og der ikke var nogen reklamer på sitet. 2. A har stået for betaling af domænet, og B har stået for betaling af webhotel. Derudover har A stået for diverse betalinger af reklamationer for websitet rundt omkring på nettet.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#20
MOA
Gæst
25-04-2016 14:46

Rapporter til Admin
I det tilfælde som er beskrevet, så er det udelukkende As ejendom. Så B kan fise ad. h. til.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#21
Anonym
Gæst
26-04-2016 18:29

Rapporter til Admin
Tak for alle jeres svar! Det har virkelig hjullpet i forhold til en evt. beslutning. Dog er der kommet yderligere spørgsmål i forhold til sagen. Hvis der nu bliver oprettet en sag fra B's side af, og lad os sige at B vinder sagen, vil A så skulle betale sagsomkostninger, eller vil A kun skulle overgive domænet til B? B har informeret om at oprette klagen igennem et stævne istedet for domæneklagenævnet - kan dette overhovedet lade sig gøre? Hvis ja, vil overstående spørgsmål så blive aktuelt ved at A taber sagen? Tak på forhånd for jeres svar!
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#22
Nsoz
Elitebruger
27-04-2016 01:17

Rapporter til Admin
#21 Her kan du læse om sagsomkostning - Hvem og hvad der skal betales http://denstoredanske.dk[...]
--
#23
Anonym
Gæst
27-04-2016 08:31

Rapporter til Admin
#22 Da jeg tidligere forsøgte på at tilgå linket virkede det helt fint. Dog virker linket ikke mere. Jeg er ikke helt sikker på hvorfor, men det er som om at resultatet er blevet fjernet.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.

Opret svar til indlægget: Lovgivning om domænerettigheder

Grundet øget spam aktivitet fra gæstebrugere, er det desværre ikke længere muligt, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning