Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Forum \ Hardware \ Bærbare Computere
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Valg af bærbar til ITU BSc i Softwareudvikling

Af Nørd efilNET | 30-07-2016 14:06 | 2520 visninger | 16 svar, hop til seneste
I forbindelse med at jeg skal begynde på BSc i softwareudvikling her i slutningen af August. Så skal jeg ud og have fat på en ny bærbar, da jeg ikke har fundet grund til at opgradere den sidste 6 år. Hvis nogle har erfaring med studiet eller lign. IT uddannelser, så vil jeg gerne høre hvad I bruger af gear. Jeg forventer at den primært skal bruges til opgaveskrivning/noter og så til programmering på studiet. Hvad er godt i dag? Mærker, modeller osv.? Ønsker selvfølgelig: - Tilstrækkelig kræfter - Langbatterie tid - Let og nem at transportere - "Holdbar" i forbindelse med alsidig brug. Forstiller mig selv noget i retningen af - 14" (hvis muligt) - I5 / I7 - Min. 8GB ram - 250/500GB SSD - Windows 10
--
#1
1baud
Superbruger
30-07-2016 16:49

Rapporter til Admin
tag ned i en forretning hvor der er et udvalg og test hvilken mærke/model du bedst kan lide at skrive på. og så find et sted online hvor du kan købe den billigst. tastatur layout er meget forskelligt og de fleste er direkte frustrerende at arbejde med. du har ikke skrevet hvor mange penge du vil bruge.
--
#2
efilNET
Nørd
30-07-2016 16:51

Rapporter til Admin
#1 Havde ikke lige tænkt på tastaut-layout kunne være et issue, men god pointe. Havde forstillet mig omkring de 8000 kr. Min umiddelbare vurdering er at det burde være et rimelig beløb.
--
#3
Mattii
Giga Nørd
30-07-2016 16:56

Rapporter til Admin
Tjek min tråd. Jeg har en lækker maskine som også er brugt til software udvikling.
--
#4
efilNET
Nørd
31-07-2016 13:45

Rapporter til Admin
#3 Tak for info, kigger umiddelbart efter nyt. Nogle som ligger inde med forslag? Hvad med brug af touchscreen i undervisning, mulighed for at bruge den som tablet osv.?
--
#5
efilNET
Nørd
02-08-2016 11:13

Rapporter til Admin
Prøver lige at oppe engang. Det kan da ikke passe at folk ikke har et bud på hvad en studebærbar skal kunne og hvad der does and dont, i forhold til touch/tablet funktion m.v.
--
#6
Niels_ø
Giga Supporter
02-08-2016 11:49

Rapporter til Admin
Jeg har netop gennemført uddannelsen. Macbook Air eller Pro er et meget populært valg. Generelt er kravet til computerens ydelse ikke ret høj. Som du er inde på er batterilevetiden det vigtig, men ikke altafgørende da der er adgang til stikkontakter i alle undervisningslokaler. Lad være med at købe en tablet, da du skal kunne køre programmerings-IDE'er, compile og køre dine programmer på maskinen. Jeg bruger selv Macbook Pro med Windows under bootcamp. Du har i øvrigt gratis adgang til Windows når du studerer på ITU.
--
Asus Strix GTX 970 - Asus Gryphon Z87 - Intel i5-4670k - Corsair AX760 - Corsair Vengeance 8GB
#7
efilNET
Nørd
02-08-2016 12:52

Rapporter til Admin
#6 Tak for svar, og kanon med en der har taget uddannelsen, tillykke. Hvad er argumentet for at bruge Macbook med windows kontra bare at have en Windows PC? Det må kræver lidt ekstra ressourcer og lidt fumleri til tider? Vinder man noget ved at have begge platforme til udvikling eller? Jeg har ikke meget erfaring med OS X da Windows altid har fulgt mig fra 3.11 og frem, så et skifte vil være en ekstra læringskurve i forhold til daglig brug. Er enig i at de pæne og lækre, men er der andre argumenter for at begynde at bruge Apple? #6 Har du ellers nogle erfaringer du kan dele med en som starter på uddannelsen?
--
#8
dgaa1991
Elite Supporter
02-08-2016 13:54

Rapporter til Admin
#6 hijacker lige tråden engang, hvad med at køre Linux som et 3. Alternativ? Ville det kunne lade det sig gøre?
--
#9
Niels_ø
Giga Supporter
02-08-2016 15:49

Rapporter til Admin
Meget programmering foregår i sprog som Java, C og Python og det kan fint køre på macOS, men når man skal programmere i .NET-baserede sprog som C# og F# bliver det lidt mere indviklet. Her kan man enten benytte sig af MonoDevelop eller man kan køre med Microsoft Visual Studio i Windows. Jeg har benyttet mig af en blanding af de to løsninger. Fordelen ved at kunne bruge Visual Studio er at man får en bedre understøttelse for "code completion", men det kan altså sagtens lade sig gøre at køre rent macOS med MonoDevelop. Den samme historie gør sig gældende for Linux, men al opsætning er mindre brugervenlig på den platform, så det er mest for dem der nyder at nørde med at installere de rigtige pakker osv. og det er de færreste der i praksis har brugt det. Du kan sagtens bruge en Windows-bærbar og det er nok også størstedelen af mit hold der gjorde det. Min arbejdsbærbar er en Lenovo, og jeg vil mene at du ikke rigtig kan gå galt med det mærke. For mig faldt valget på en Mac computer på grund af den gode batterilevetid, design og levetiden. Min 15" Macbook Pro er årgang '13, men virker som var den ny og ser også sådan ud. Det er faktisk overraskende få programmer du får brug for at skulle bruge på studiet, og med undtagelse af Visual Studio er der direkte alternativer/muligheder på alle tre platforme. Jeg har Sublime Text til let programmering uden syntakshjælp, MacDown til hurtige noter og GitHub til versionsstyring. Jeg gemmer både mine noter, opgaver, projekter og programmer i GitHub så jeg har det hele på den stationære når jeg kommer hjem fra uni. Derudover skal du bruge en Java-IDE som Eclipse eller NetBeans og en .NET-IDE som Visual Studio (kommer gratis med studiet) eller MonoDevelop. Da al projektarbejde foregår i grupper er ShareLaTeX også meget anvendt til delt opgaveskrivning, men Google Docs er også fint. Jeg har altså ikke haft brug for Office eller noget lignende undervejs. Du bliver selvfølgelig også vejledt i hvilke programmer du skal bruge efterhånden som du får brug for det. En anden ting er at med mindre du køber alle dine bøger fysisk, så er det dejligt at have en tablet eller en e-reader til at læse dine bøger. Jeg har læst næsten alle mine bøger på min iPad. Jeg har også forsøgt mig med Kindle Paperwhite som jeg ligeledes synes har været en positiv oplevelse. I forhold til keyboard layout kan jeg sige at de meget anvendte karakterer som {}[] er placeret forskelligt på Mac og Windows, men det er en tilvænningsag. Held og lykke med studiet, det bliver super fedt! Måske ses vi derude, jeg starter på kandidaten i spilteknologi på ITU i slutningen af august. :-)
--
Asus Strix GTX 970 - Asus Gryphon Z87 - Intel i5-4670k - Corsair AX760 - Corsair Vengeance 8GB
--
Sidst redigeret 02-08-2016 15:51
#10
efilNET
Nørd
02-08-2016 18:19

Rapporter til Admin
#9 Tak for alt info. Kan se at Windows / OS X nok mest er et personligt valg, så den må jeg lige tygge lidt på, tror nu nok det bliver en windows maskine. Hvad med skærmstørrelse? Har de 15" være minimum, eller kunne kan gå ned til 13/14", som er meget brugt idag? Har også haft benyttet indtil flere Lenovo maskiner de sidste par år på jobbet, ud over en løs tast og sådan, så har de været ganske solide. Interessant info omkring brug af programmer osv, det vil jeg skrive mig bagøret, samt idéen med at bruge e-reader/Ipad til bøger hvis muligt, det lyder også rimelig praktisk i forhold til transport osv. Jamen så ses vi jo nok i en eller anden form på ITU.
--
#11
Arnbak
Monster Nørd
02-08-2016 22:32

Rapporter til Admin
En maskine i god kvalitet, f.eks. en Lenovo. Nu du ikke er til Mac. Skærmen, der synes jeg opløsningen er vigtigst. Specielt når man koder. Da jeg selv læste, startede jeg med at købe en Acer. Den døde, i bogstavligste forstand, i løbet af 2. semester. Den blev erstattet af en IBM t40p, som måske stadig nok er den bedste maskine jeg har haft. Den holdte studiet ud, ja den lever faktisk stadig :-) Jeg vil uden at blinke vælge en Lenovo idag, det holder lige en tand bedre end det meste andet. Når man tænker på du skal slæbe den rundt, ud af tasken mm. Der er jo heldigvis en del gode modeller og vælge imellem, T modellerne findes stadig. Deres Carbon modeller er ret lækre, yder godt og er tilmed ret mobile :-) Men det virker jo også til at du har gode erfaringer med Lenovo selv.
--
Later equals never.
--
Sidst redigeret 02-08-2016 22:33
#12
Dare_Devil
Semi Supporter
03-08-2016 08:22

Rapporter til Admin
Jeg ville gå efter en (brugt) X1 carbon eller en DELL XPS 13 :)
--
#13
fransfrakker
Elitebruger
03-08-2016 08:39

Rapporter til Admin
Føniks computer i København har udemærkede priser og masser af modeller stående fremme i butikken. Det er ultra vigtigt at have en bærbar i hånden inden man køber, da langt den vigtigste egenskab er at man syntes den er rar at arbejde med. Jeg er personligt til de nye dell xps. De micro små kanter rundt om skærmen er for fede, og gør en 15 til en 13,9 eller sådan noget. De koster dog kassen.
--
#14
dgaa1991
Elite Supporter
03-08-2016 09:01

Rapporter til Admin
Og hvis man bestiller dem ved Dell er der længe leveringstiden! Men til gengæld 15? studierabat!
--
#15
dgaa1991
Elite Supporter
03-08-2016 09:08

Rapporter til Admin
Hovsa der skulle selvfølgelig have stået 15%
--
#16
Mattii
Giga Nørd
04-08-2016 13:08

Rapporter til Admin
#15 Ring til dem og få et godt tilbud - De plejer at være til at snakke med :-)
--

Opret svar til indlægget: Valg af bærbar til ITU BSc i Softwareudvikling

Grundet øget spam aktivitet fra gæstebrugere, er det desværre ikke længere muligt, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning