Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger


OBSBOT Tail Air

Af Mut_one | 03-05-2024 | 1915 visninger | 0 kommentarer


Producent: OBSPOT
Sponsor: OBSBOT
OBSBOT Tail Air

Hvis du leder efter et webkamera, der kan styres via en app og følge dine bevægelser rundt i rummet uden manuel indgreb, så er du kommet til den rette anmeldelse. Dette fantastiske kamera giver dig mulighed for at bruge det enten på din mobiltelefon eller din computer.

Mit første indtryk af dette kamera er, at vi har med et produkt af høj kvalitet at gøre. Mine forventninger til dette kamera er store - jeg forventer, at det vil levere fantastiske optagelser og billeder samt kunne holde strøm til mine behov. Men lad os dykke lidt dybere ind i dets funktioner.

Prisen på dette kamera er ca 4300 kr dette er i Tyskeland
og Remoten der til koster ca.450 kr
Jeg har ikke kunne finde nogen priser på kameraet her i Danmark endnu men de må være lige på trapperne 

Tilslutning til mobiltelefon


Det første, jeg vil se på, er, hvordan du forbinder kameraet til din telefon. Når du trykker på knappen på siden lige over USB stikket, skal du holde den nede, indtil den begynder at blinke blåt i displayet foran, lige under kameraet. Derefter går du ind og downloader appen med samme navn som kameraet, nemlig Obsbot Start. Når appen er downloadet, skal du trykke på "Connect" og derefter forbinde til kameraet. Herefter får du adgang til en række muligheder med kameraet, hvor du kan styre det, få det til at følge en person eller bevæge sig mellem 2 eller 3 områder, eller endda flere, alt efter hvor mange du ønsker at bruge.

Kameraet kan også tilsluttes til et trådløst netværk eller LAN (ved hjælp af en adapter), men det er vigtigt at bemærke, at det kun understøtter 2,4 GHz-netværk.Når du aktiverer følgefunktionen, vil kameraet følge et objekt, indtil det går uden for rækkevidde, og derefter genoptage forfølgelsen, når objektet igen er inden for billedet. Selvom objektet midlertidigt forsvinder fra billedet, vil kameraet automatisk genstarte forfølgelsen, når objektet kommer tilbage i synsfeltet.

Du har mulighed for at indsætte et SD-kort, så du har plads til at gemme optagelser. Det anbefales altid at opdatere kameraets firmware, og for at gøre dette er det nødvendigt at installere et SD-kort. Under indstillingerne kan du justere optagelseskvaliteten samt adgang til mange andre konfigurationsmuligheder.
 

Dette var en kort gennemgang af, hvordan kameraet fungerer på telefonen. Alt i alt synes jeg, det er et ret godt kamera at bruge via telefonen. Der er en lille magnet i bunden af kameraet, men den er ikke så stærk, at den kan holde kameraet på en særlig stejl hældning.

Jeg vil dog gerne nævne, at hvis du ønsker at bruge kameraet på din mobil uden strømforsyning, skal du ikke forvente flere timers brug, da det bruger en del strøm.
 

Tilslutning til stationær computer

Nu vil jeg gå videre til at bruge kameraet på en pc. For at kunne bruge kameraet på din pc, skal du starte med at downloade noget software, fra OBSBOT's hjemmeside. 


 

Når du har installeret OBSBOT Center og starter det op, vil det automatisk begynde at søge efter kameraet. Bemærk, at hvis din mobil stadig er tilsluttet, kan du ikke se billedet på din computerskærm.

Når OBSBOT Center har fundet kameraet, vises et kontrolcenter på skærmen, hvor du har mulighed for at styre og indstille kameraet.

Det første, jeg bemærker, er, at når jeg vil se, hvad en bestemt knap gør, er det næsten umuligt at læse teksten.

 

Jeg vil ikke gå i dybden med alle kameraets funktioner, da der er rigtigt mange ting du kan stille på og gøre med det, men jeg vil gerne fremhæve nogle af dem. Først vil jeg nævne Tracking, som jeg synes er en virkelig fed funktion. Hvis du for eksempel skal ud af huset og har en hund eller kat, kan du aktivere Tracking-funktionen og sætte kameraet til at følge dit kæledyr. Dette betyder, at så længe kæledyret er inden for kameraets synsfelt, vil det følge det automatisk. Hvis kæledyret forlader rummet, vil kameraet vente på, at det kommer tilbage, og genoptage trackingen. Denne funktion fungerer også på mennesker, hvilket er fantastisk for streamere eller personer, der har svært ved at sidde stille under optagelserne.

Du kan også optage eller tage billeder direkte på et SD-kort eller direkte ind på din computer, hvis du har tilsluttet kameraet. Jeg har bemærket, at for at se de billeder og optagelser, du har lavet, skal du tilslutte kameraet direkte til din computer. Dette giver dig mulighed for at få adgang til dine filer på kameraet. Jeg har ikke kunne finde en måde at få adgang til dem via Wi-Fi eller mobil, men det er muligt, at det er en funktion, jeg ikke har fundet endnu.

Jeg har her taget et billede og zoomet ind så langt som muligt. Jeg synes faktisk, at kvaliteten er ret imponerende, selvom det er lidt mørkt.Hvis du kan lide at tage billeder af dig selv, har du også muligheden her. Før du tager billedet, kan du indstille kameraet, så det passer præcis til dine ønsker. 

Billedet, der er taget af en sættekasse på væggen lidt længere oppe her på siden, har jeg indstillet til "Daylight", hvilket jeg synes gav et godt resultat, selvom der er zoomet ret meget ind på det.
 

Med NDI (Network Device Interface) er det muligt at dele videokilder over et Ethernet-lokalnetværk. Det vil sige, at du har mulighed for at kommunikere mellem forskellige videosoftware og -hardware samt overføre video i høj kvalitet mellem flere systemer. Dette kræver, at du downloader softwaren fra OBSBOT's hjemmeside og får en softwarenøgle til programmet. Ud over softwaren skal du downloade NDI-værktøjet.


Ser mere om NDI-Software HER

Til kameraet kan du bruge en lille fjernbetjening, som er næsten uundværlig, når du først begynder at bruge den. Du har næsten alle funktioner i fjernbetjeningen, dog ikke indstillinger for billedet, som du har, hvis du vil tage selfies. Her skal du have kameraet indstillet, før du begynder at tage selfies.

På det nedenstående billede kan du se alle de funktioner, du kan styre med fjernbetjeningen.

Når du står foran kameraet ka du bruge nogle af funktionerne ved at bruge nogle enkelte håndtegn
Jeg har forenklet teksten lidt for at forbedre klarheden. Lad mig vide, hvis der er yderligere ændringer, du ønsker foretaget.


Aktiver/Deaktiver Menneskesporing For at aktivere menneskesporingsfunktionen, udfør den gestus, der er vist på figuren. Den aktuelle statusindikator vil blinke to gange og derefter skifte til en konstant blå tilstand, hvilket indikerer, at du succesfuldt har aktiveret menneskesporingsfunktionen. For at deaktivere menneskesporingsfunktionen, udfør den samme gestus igen. Den blå statusindikator vil blinke to gange og derefter skifte til grøn eller lilla, hvilket indikerer, at du succesfuldt har deaktiveret menneskesporingsfunktionen.


Zoom til 2x (standard) / Annuller Udfør gestusstyringen, som er vist på figuren. Statusindikatorlampen vil blinke to gange for at indikere, at zoom ind/ud er blevet udført.Start/Stop Optagelse Udfør gestusstyringen, som er vist på figuren. Statusindikatorlampen vil blinke to gange for at indikere, at videooptagelsen er startet eller stoppet.

Dynamisk Zoom Udfør gestusstyringen, som er vist på figuren, indtil statuslampen begynder at blinke, hvilket indikerer, at den dynamiske zoomfunktion er aktiveret. Juster zoomen ved at bevæge dine hænder tættere sammen eller længere fra hinanden. Zoom ind/ud vil stoppe, indtil ingen gestus registreres, eller zoomstatus ikke længere kan justeres.

Til sidst vil jeg give dig nogle specifikationer. Disse er lånt fra en anden side og oversat til dansk:

 • Indbygget AI-chip
 • Sporing af objekter med op til 120°/s

 • 4K UHD-opløsning

 • Bluetooth BLE 5.0

 • Gestusstyring 2.0

 • Stemmestyring

 • AI-Director-gittere

 • Indbygget lithium-polymerbatteri (1500mAh)

 • Driftstid: ca. 154 minutter

 • NDI|HX3-understøttelse muliggør live streaming af video via Wi-Fi og Ethernet (NDI aktiveringskode medfølger ikke)

 • Makropixelstørrelse: 2,0µm x 2,0µm

 • Effektive pixels: 8,4 millioner

 • Billedsensor 1/1,8'' CMOS

 • 8 optiske linser

 • 4x digital zoom

 • Fotooløsning: 4K, 1080P

 • Videooløsning: 4K@30/25/24 fps, 1080@60/50/48/30/25/24 fps

 • Videoformat: MJPEG, H264, H265

 • Maks. styringshastighed: 120°/s

 • Styringsområde: Pan: ±150°, Tilt: -65°~32°

 • 6-aksels gyroskop

 • ISO-område: 100-6400

 • Blænde: f/1.8

 • Støjreduktion/stereolyd

 • Lydindgange: Indbyggede 2x MEMS-mikrofoner, indbygget 3,5 mm TRS-stik (AUX), understøtter Mic In/Line In

 • Forbindelser: USB-C, mikro HDMI og PoE-understøttet Ethernet-kabel

 • Dimensioner (B x H x D): 73 x 135 x 70 mm

 • Vægt: 0,3 kg

 • Farve: Sort

  Konklusion

  Opsætningen af kameraet kan være lidt besværlig, især for dem, der er nye til processen. Dog bliver det lettere, når man først kommer i gang, og så længe man er opmærksom på visse ting, såsom at have forbindelse til mobilen, hvilket forhindrer visning af billeder på computeren. Efter min mening kan det virke som om, at der er en overvældende mængde af indstillinger at arbejde med, men jeg er ikke en avanceret bruger, der stræber efter det perfekte billede. Jeg tror dog, at professionelle brugere vil værdsætte det store udvalg af indstillingsmuligheder.

  Kameraets kvalitet er virkelig god, og designet er klassisk, flot og stilrent. Det føles solidt og pålideligt, og det er tydeligt, at der er lagt vægt på holdbarhed. Det er nemt at betjene, især når man først har fået lidt erfaring med det. Jeg synes dog, at brugen af fjernbetjeningen er den nemmeste måde at styre kameraet på, da næsten alle de nødvendige funktioner er tilgængelige der, hvilket eliminerer behovet for at navigere rundt i forskellige menuer.

  Plus 

  Kvalitet i højsædet
  nem at bruge når man først kommer igang
  Tracking

  Minus

  lidt svær at komme igang med
  skal være sd-kort i for at opdatere
  kan kun køre på en pc eller mobil ad gangen