Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger


AOC Agon Pro AG276QZD

Af Kristian | 28-02-2024 | 4952 visninger | 9 kommentarer


Producent: AOC
Sponsor: AOC
AOC Agon Pro AG276QZD


Jeg har fået tilsendt en ny skærm fra AOC. 
Det er en OLED gaming skærm med en refresh rate på 244 Hz og en responstid på 0.01 m/s, som hedder “AOC Agon Pro AG276QZD”.
Skærmens specifikationer gør skærmen henvender sig til gaming, og den koster omtrent 5.500 kr, hvilket gør den til et produkt, som helt sikkert er konkurrencedygtig, sammenlignet med prisen på andre OLED skærme på markedet.

Specifikationer:
- Maks. opløsning: 2560x1440
- Skærmtype': 
LED
- Bagbelyst skærm: 
OLED
- Skærmstørrelse: 
27"
- Opløsningsstandard: 1440p (
QHD)
- Maks. opløsning: 
2560x1440
- Opdateringshastighed: 
240 Hz
- Lysstyrke(Nit): 450
- RGB: Ja på bagsiden

- Vægt: 6.41 kg
- 3 års garanti 

What's in the box:


 

- Wallmount + 4 skruer
- Fod
- HDMI 2.1 kabel
- DisplayPort 1.4 kabel
- X Kabel
- Lille skruetrækker
- Strømforsyning
- Quick start guide


Tilslutninger:

Skærmen har 2 x DisplayPort indgange, 2 x HDMI,  2x USB-A indgange, AC indgang, 1 x AUX output, 1 x XXX?

Design:

Skærmens fod er hvad de kalder en e-sports fod, hvor der er plads til, at have musen virkelig tæt på foden.
Derudover er der RGB belysning bag på skærmen, som der er mulighed for at konfigurere via skærmenes menu - blandt andet farveskift så den lyser en farve konstant, og det er muligt at slå RGB belysningen helt fra.Skærmen har 2 x 4W indbyggede højttalere, som mange af de konkurrerende skærme også har. De indbyggede højttalere giver en mulighed for at tage en pause fra headsettet, hvis man vil se lidt YouTube med videre. De gør sig ikke særligt godt når det kommer til musikafspilning, hvilket jeg heller ikke havde regnet med. Musikken er hul og uden dybde, hvilket er forventeligt når der er tale om indbyggede højttalere i en gaming skærm.

 

Skærmen har flere justeringsmuligheder. Den kan justeres 30 grader imod væggen i både venstre og højre side. Derudover 90 grader op og ned. Den kan tiltes fra -5 til 23 grader.


Strømforsyningen har i min optik en fornuftig størrelse, da jeg har oplevet andre skærme komme med en strømforsyning som virkelig er en ordentlig basse - sidstnævnte kan være et irritationsmoment for brugere med begrænset plads.

 Foden på skærmen kalder AOC for "esport", fordi du kan have musen utrolig tæt på skærmen. Foden har en kurve som giver plads til musen som vist på billedet.Test

Som det første når jeg modtager en ny skærm tjekker jeg altid efter døde pixels, og der var ingen at se.
Jeg kørte en UFO test med et godt resultat.

Jeg sad og afprøvede de forskellige skærm indstiller fra menuen - og pludseligt var der et permanent scope på min skærm. Det skal nævnes at skærmens crosshair funktion var “off”. Jeg shufflede lidt rundt i quick guiden. Det viser sig så at man blot skal menu knappen en gang ned for at slå det permanente crosshair til/fra. Den funktion er helt sikkert noget jeg ville være påpasselig med ifht. burnins.
Vedrørende burnins er der flere krav fra AOC for at garantien dækker.
Det drejer sig om følgende punkter:

- Undgå stillestående billeder i længere periode (sidst nævnte er ikke specifikt defineret af AOC)
- Brug ikke skærmen i mere end 4 timer i træk
- Kør Pixel refresh
- Flere funktioner skal være always on TPC, LEA og CPC. 

Selve billedet er virkelig flot! Det har en god dybe og der er smæk på farver. Her får i en lille naturvideo laugh:Personligt spiller jeg altid med nedsat grafik i competitive games - tanken om flere frames.. i kender det!
Derfor har jeg spillet lidt single player, og gået ud over de spil jeg normalt spiller.
I får lidt fra Battlefield 5 for at få indtryk af skærmens præstation her:
Neden under ses en lille game videoer:
Skærm gør sig som tidligere nævnt godt i henhold til gaming, men hvad med skriveopgaver?
Min oplevelse er at skriveopgaver og andre deskop relaterede opgaver, som at skøjte rundt i mapper for at replace filer fungerer udmærket - MEN jeg oplever at teksten på mapper hvad der kan betegnes som en lille skygge omkring sig. Det er ikke fordi det er noget som på nogle måder forhindre en i at udføre opgaven, men jeg oplever ikke det samme på min skærm med IPS-panel. 
Pixel refresh:
Pixel refresh skal kører hver 4. time og der en besked frem på skærmen som påminder en om dette.Processen tager omtrent 10 minutter. Pixel refresh kører automatisk, hvis det er nødvendigt når skærmen er slukket eller på standby - der skal selvfølgelig være strøm til produktet. Processen indebærer at skærmen er tændt 1 sekund og slukket 1
sekund - og nej det er ikke en fryd for øjet så jeg har forladt min pc når det har været nødvendigt at kører pixel refresh. 

Konklusion:

Står du og vil prøve en OLED skærm er AOC Agon Pro AG276QZD et rigtig godt bud. Skærmen har en fornuftig pris, der vil være overkommelig for mange.

Desuden er responstiden på 0.01 ms virkelig imponerende. Ligeledes gør de 244 Hz dette til en super gamer skærm.

Foden har en god størrelse og er du en af de typer som man ser sidde og kører musen få centimeter fra skærmen som ved CS majoren - ja så har AOC rent faktisk tænkt dette ind i fodens design.

Ydermere er strømforsyningen ikke en kæmpe klods, som er en god feature, såfremt du ikke har alverdens plads til dit setup!

Generelt synes jeg godt om designet og den tynde ramme. Jeg vil vove at påstå at den passer ind i ethvert setup (i sort haha :smiley:).

Skærmens billede er utrolig godt, og det er en helt anden oplevelse end en skærm med IPS panel jeg benytter til dagligt.

Bagsiden med RGB belysning vil skræmme nogen, men det er let at slå fra. 

Personligt synes jeg ikke særlig godt om RGB bagpå skærme, men i det her tilfælde er RGBen forholdsvis afdæmpet selvom den er sat til “strong” (højeste indstilling).
Ønsker du at prøve kræfter med OLED, og tænker du at du kan tilpasse din pc tid med refresh rate, har AOC Agon Pro AG276QZD helt sikkert en fornuftig entrylevel pris!

 

Se priserne hos Pricerunner

 

Pros:

- 0.001 ms
- Virkelig flotte farver og dybde i skærmen!
- God pris for en OLED skærm med 244 mHZ og 0,01 m/s
- RGB bagbelysningen er low key
- Wallmount er inkluderet i kassen

 

Cons:

- Skærmen egner sig i min optik ikke til børn eller utålmodige sjæle (som mig selv) da den har behov for refresh efter den har været tændt i 4 timer
- Store krav for garanti ifht. døde pixels