Denne tråd er over 6 måneder gammel
Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?
3d printer spørgsmål Af Semi Nørd 7430 | 18-12-2018 11:31 | 2619 visninger | 16 svar, hop til seneste
Leger lidt med tanken om at købe en 3d printer så har et par spørgsmål
Hvad skal man regne med af budget?
Er den pengene værd?
Kør det via Windows og hvis ja hvor svært er det så sætte op?
Er det svært programere selv( hvis man vil lave noget i den. Kunne eks være et højtaler beslag til væggen
Hvor holdbar er de ting man får lavet( er plasten solid. Eller bare sådan et enkelt lag der knække hvis du siger bøh)
På forhånd tak for jeres tid --
jep jep
Jeg kan ikke svare på dine spørgsmål, men bibliotekerne har forskellige slags 3d-printere i forskellige størrelser. Du kan tage en tur på biblioteket for at se materialerne, hvordan man gør, hvor meget det koster og også prøve det selv. Så bliver det måske nemmere at beslutte sig for hvad man vil købe. :)
Jeg har for nyligt også opdaget at der findes Resin-3D-printere som ser ud til at printe ting af langt højere kvalitet, men har ikke helt styr på fordele/ulemper om det -- i5 3570k @4,5GHz - Corsair h100i - Asus 670 TOP - Fractal R3 - Asus Z77-V - Samsung 120GB SSD - 1TB HDD - 8GB RAM - Silver power 750W Jeg har selv lige købt en Prusa i3 MK3 Kit til 769 euro (kan også fåes pre-assembled til 999 euro). Jeg valgte denne model blandt andet pga:
1. Forholdsvis stor printvolumen 25x21x21 (BxDxH).
2. Støjsvag i forhold til mange andre 3d printere.
3. Open source og kan bruges med stort set alle typer filament (PLA, PETG, ABS etc.)
4. Mulighed for at fortsætte print ved strømafbrydelse.
5. Mulighed for at auto korrigere ved layer shifting.
Efter min mening skal du op i de 700-1000 euro for at få en fornuftig kvalitet. Indtil videre har den været pengene værd, selvom at den endnu kun har været brugt til at lave sjove dimser og dingenoter.
Holdbarheden er fin på de printede dele, men det kommer selvølgelig an på tykkelsen af det printede. 0,2mm skal du ikke regne med at kunne holde til så meget, men jeg har printet ting i 1mm tykkelse som holder fint til at blive bøjet forholdsvis meget uden at knække.
Jeg printer dog også stort set kun i PETG som både er stærkt, holdbart, fleksibel og temperaturresistent men samtidig også er forholdsvis nemt at printe med. Andre plasttyper har andre egenskaber.
Lige den model jeg har, kan man både printe direkte fra windows via usb, printe trådløst med udvidelsesmodul (ekstra køb) og printe fra SD-kort, hvor det sidste er at foretrække. Jeg tror de fleste printere kan printe via usb eller sd-kort.
Du kan finde rigtig mange gratis 3d modeller på diveres sider, f.eks. thingiverse el. youmagine. Hvis du selv vil designe modeller findes der også mange gratis 3d programmer hvor du kan lave dine egne stl filer. Lige pt. bruger jeg selv Fusion360, men har ikke gjort så meget i det endnu. -- C2D [email protected] - P5W DH Deluxe - Arctic Freezer 7 Pro - SCP500LN - KVR667D2N5K2 4GB@333MHz - XFX GTX 260@640/1000MHz - WD3200KS - Centurion 534 --
Sidst redigeret 18-12-2018 13:33 Hvis du ikke har lyst til at skulle rode og tweake bliver det svært at finde noget godt uden det koster en formue.
Generelt tegner man en 3D tegning i et CAD program (lokalt eller online), for eksempel Autodesk Fusion360, Sketchup og lignende. Derefter bruger man en stump software som laver 3D tegningen om til noget printeren kan forstå.
Hvis du vil købe en billig, vil jeg foreslå at finde en hvor der er et stort community bag ved, så der er andre der har erfaring med hvilke problemer og løsninger der for den pågældende printer.
Af de printere jeg har prøvet har jeg ikke fundet nogle der virker ud af boksen. Mit arbejde har en Makerbot (?kr), PrintrBot Simple (ca 7.000kr), Prusa i3 (ca 6.500kr) og en jeg ikke lige kan huske navnet på (ca 50.000kr). Jeg har selv en billig kinøjser, Anet A8. og der er ikke nogen af dem der ikke er blevet brugt en del tid på at få dem til at printe ordentligt. Den software der laver din tegning om er der mange indstillinger i og der kan drejes på de fleste for ændre printkvaliteten.
Min egen har jeg bygget stærkere i rammen og byget om på elektronikken for at få den til at printe bedre.
Angående materiale, der er 3 forskellige materialer der bruges mest (jeg har kun prøvet de to første så det sidste en en vurdering fra min side):
PLA - Nemt at printe, sprødt kan ikke bøjes ret meget før det knækker.
ABS - Svært at printe, kanbæjes en del før det knækker.
PETG - En mellemting mellem de to andre.
Hvis det er noget der har interesse, og du har noget at bruge den til, altså printe mere en to ting :-) vil jeg forslå du laver noget mere research, for eksembel youtube hvor en som Thomas Sanladerer har en stor viden omkring emnet. -- Vil også anbefale at købe en prusa i3 mk3
Prisen er fornuftig, og fungerer godt. Men du skal forvente at skulle rode lidt med det for at få det til at printe godt. Jeg valgte selv kittet for at selv skulle samle og lære lidt undervejs. Vil jeg også anbefale, men du skal sørge for at få det hele samlet og spændt godt fra start. Jeg har repareret et par stykker som ikke er blevet spændt godt nok sammen, og derfor laver mange fejlprint. Hvis du bor nær Haderslev kan jeg hjælpe med det mod betaling, jeg har et værksted hvor vi arbejder en del med 3d print.
En nem hjemmeside til at tegne 3d print er tinkercad.com. den er gratis og du kan se om det er noget for dig. -- Ender-3 er en sindsyngt populær printer, med vidlt gode reviews. - Prusa er god, hvis man ikke vil rode for meget med maskinen, men også i den dyre ende.
https://www.aliexpress.com[...]
Den kan fås for 1200-1300dkk fra Tyskland. :) - Søg evt. efter den på Youtube. -- jeg har haft lidt forskelligt, og min nuværende er som sagt en prusa. Jeg vil klart sige den, eller ultimaker hvis du vil have noget som virker det meste af tiden. Deusuden, hvis du kigger efter andre mærker/modeller, så vælg en med varme i bed, og fornuftig byggemål. Har også ejet en sculpto. Det var skrald, men prisen var også derefter. Det samme med Anet. Der skulle mange upgrades til for at ramme samme kvalitet som Prusa yder fra start af. -- Køb en ender 3. Det kræver lidt øvelse, men 1300 kr kontra 7-8000. -- Købte selv en Anet A8 (Prusa i3 clon) som virker super fint.
Man skal rode lidt med det for at det bliver helt godt, men helt ærligt, er det ikke også derfor man køber printeren i første omgang, for at nørde lidt :P
Det skal nogle opgraderinger til at gøre den mere stabil og før den printer flot, men disse printer man selv, med den filament som følger med.
Dermed GRATIS, foruden ens tid og strøm.
Jeg gav 690kr for den i tyskland, inkl fragt. og til prisen er det et fantastisk stykke maskineri til at lære med, og finde ud af om det er noget, inden man tømmer tegnedrengen for en af de dyre modeller. -- R5 1600 @3,85GHz | Asus Prime X370 | Asus Strix 1080 | 16GB DDR4 @3000MHz @8
Har du et link til siden, som du har købt fra :D ? -- Den første 3d printer jeg købte var en sculpto+ som jeg backede via deres Kickstarter kampagne, den var jeg super glad for. Jeg vidste ikke særligt meget om 3d printning, og sculpto printeren virkede som en virkelig god printer på begynderniveau - den ville jeg i hvert fald anbefale hvis du starter helt ud som ny i 3D printer universet. Jeg bruger en mere avanceret printer nu, som gør mig i stand til at tweake lidt mere som jeg ønsker det. -- Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur. Jeg vil klart anbefale at starte ud med en billig printer, ala Ender 3 og lær hvordan maskinen virker ved at samle den selv. Så har du også en større forståelse for dit samlede setup når/hvis du påtænker at opgradere hardware, eller printe sjove dimser til printeren (hvilket mange gør til at starte med). Jeg startede selv med en billig brugt som jeg over tid gennemrenoverede med nye dele. Det gav stor indsigt i hobbyen for det kræver faktisk en del at få sin printer til at køre ordenligt, både software og hardware. Du vil få svært ved at købe en printer du ikke skal tweake på, så hvorfor ikke starte med en billig så det ikke gør så meget ved økonomien hvis du fucker op :) -- i7 [email protected],X99S XPower AC,GTX980TI G1,Corsair 32GB 2666mhz,EVO 850 500GB + MX100 512GB,XFX 850W,FD XL R2, 27" Crossover 96/120hz,Vand,Blue Yeti Jeg vil også sige +1 på Ender 3. Når først den er indstillet og opdateret, så printer den satme lækker kvali!
Jeg gav 1300 for min, men den er så faldet siden. Alle dele jeg har opgraderet er printede, så det har kun kostet plast.
MEN som alle siger, så skal man sætte sig ind i en masse ting når man har købt den for at få alt justeret. Hvert print skal man tænke over hvad det er for en type print og hvilken teknik der er bedst.
Der er desværre ikke noget der bare er Ctrl + P.. Ihvertfald ikke på fornuftigt prissatte printere.. -- Har haft en Ultibots Kossel 250 i et par år nu, som printer perfekt med de rette indstillinger. Den kan desværre ikke fås mere.
Før den, havde jeg en XYZ DaVinci Junior, som var ren lort til sammenligning.
Min ven er lige gået fra en Anet A8 til en Ender 3, og det er en stor opgradering for ham. Virker meget bedre, out of the box.
Hvis jeg selv skulle prøve en ny i dag ville jeg enten bygge en Hypercube Evolution, eller købe en Cetus 3d
Cetus 3d har fået meget ros for precision og brugervenlighed.
Uanset hvad du gør, så vil der være en læringstid. Der er forkellige slicers, med hvert deres udvalg af indstillinger.
3d tegning er et kapitel for sig selv, og vil råde dig til at starte med Fusion 360. Er selv skiftet til det, fra Sketchup, og jeg er blevet en meget mere effektiv tegner af det.
Holdbarhed af dine print kommer an på mange ting. Det som altid er det svage led er layer adhesion, altså hvor godt lagene hænger sammen. Jeg printer ved højere temperatur hvis det skal være holdbart, og lavere temperatur hvis det skal være pænt. PETG er mit foretrukne materiale, hvis det skal holde til noget. -- Sidst redigeret 19-12-2018 17:02 Jeg har en Prusa i3 ligesom andre her. Jeg havde tidligere en Trinus til ca. det halve.
Prusa er langt mere end det dobbelte værd. Jeg ville slet ikke overveje andet, hvis jeg skulle have en ny.
Jeg er gået fra at have en stor backlog af ting jeg gerne ville printe til at jeg slet ikke kan følge med printeren i at levere ting, den skal lave.
Jeg har printet omtrent 50 forskellige print på den, og der har været 2 af dem, der ikke lykkedes første gang. Og begge gange var det min egen skyld.
Det er det nærmeste, du kommer en Plug-n-play printer i dag.
MEN
Vil du printe små ting med mange detaljer, skal du vælge en LCD/DLP/SLA printer (altså en resin).
Mht. til at lave 3D modeller, så bruger jeg næsten udelukkende OpenSCAD. Jeg er også software-udvikler, så det falder mig meget naturligt at kode mine modeller fremfor at tegne dem. -- ASUS Z270 TUF Mk1 | 7700K | GTX 1080TI | 32GB 3000MHz | Fractal Define R5 | Samsung 960 EVO 1TB | PG279Q | 2xU2715H --
Sidst redigeret 19-12-2018 19:19 Har du råd by all means købe en prusa mk3.
Når det er sagt, så kan du sagtens få en ender3 til at printe lige så flot. Den printer også fint fra starten af.
Har selv smidt omkring 3000 samlet i min ender3, og den er efterhånden ved at være på niveau med en mk3. (Btech extruder, 3d touch, dual z axis, mks gen l board+2130 stepper drivers, micro swiss hotend, nye hjul, diverse små opgradering, printede opgraderinger, fans mv.)
Så lander du stadig på det halve af en prusa, for noget der fungere lige så godt, og du kan gøre det små skridt af gangen. --
Grundet øget spam aktivitet fra gæstebrugere, er det desværre ikke længere muligt, at oprette svar som gæst.
Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.
Opret bruger | Login
|
Du skal være logget ind for at tilmelde dig nyhedsbrev.
Hvilken udbyder har du til internet? 438 personer har stemt - Mit energiselskab (Ewii f.eks) 12%
|