* Uofficiel Black/White liste V3
|
Denne tråd er over 6 måneder gammel
Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?
Køb af lejlighed/hus, kritiske råd søgesAf Junior Supporter Pixel | 10-01-2018 17:47 | 2167 visninger | 24 svar, hop til seneste
Er boligsøgende og er ude at kigge på lejligheder og huse med henblik på køb.
Hvad skal man særligt være opmærksom på for at undgå at blive snydt og få den mest optimale pris.
Håber I kan komme med nogle gode evt. personlige råd.
Tak på forhånd. --
Få en bygningssagkyndig med ud og kigge på de huse/lejligheder du reelt er interesserede i.
Diverse rapporter finder bestemt ikke alt. -- #1 indeed. rapporterne finder kun de "synlige" ting man kan se ved at ... glo. det er ikke nødvendigvis 100% gennemgået heller..
#0 hvis du vil undgå at blive "snydt" så skal du jo bare kigge på kvadratmeterprisen ifht nabohusene der er til salg. området har som regel nogenlunde samme kvadratmeterpris, og så varierer det hele selvfølgelig ud fra hyttens stand eller om det for nyligt har fået nyt køkken, bad eller tag.
Læs tilstandsrapporten og lign papirer på boligen. en billig bolig med elendige vinduer og generel isolering kan koste en formue på varmeregnigen... -- det kommer lidt an på hvilken bolig type du ligger efter.
andel eller ejerboliger? -- det kommer lidt an på hvilken bolig type du ligger efter.
andel eller ejerboliger? -- husk for gud skyld ejerskifteforsikring. Gerne en udviddet en, min forældres hus's fundament begyndte at synke efter de havde boet der 9 ½ åe ( forsikringen gælder 10 år ) det koster over 400.000 at få rettet det op. -- Fractal Design Define R5|i5 4690k|2x4gb Kings.HyperX|4x4gb-BallistiX Sport|Asus-Z97-P|Gigabyte GTX970 WindForce|Samsung evo 840 SSD|CorsairTX750W| * byggesagkyndige har ofte håndværkerbaggrund, men jeg har kun oplevet én retning indtil videre. Hvis du er i tvivl, tag både tømrer, elektriker og murer med ud. Jeg har endnu ikke oplevet yngre, der trumfer en håndværker på de klassiske dyder, og er huset fra <1970 har du brug for en med erfaring.
*byggesagkyndig er selvfølgelig også en god ting at have ude. Kig hos Sikkerhedsstyrelsen.
* udvidet ejerskifteforsikring er altid en god idé, med mindre du selv er håndværker og/eller har adgang til en hær af dem i din familie eller lignende. #5s eksempel er et godt eksempel på noget, man på ingen måde kunne forvente, selv med grundig gennemgang før køb (vil jeg tro. Jeg har ikke set huset...)
Plus hvad #2 siger. -- The piano has been drinking - not me Vi valgte en tømrer med mange års erfaring (selvom huset var helt nyt), til at gennemgå huset, før vi overtog og det var vi godt tilfredse med.
Sørg for udv. ejerskifteforsikring (som #6 påpeger). Et vennepar, der købte et ellers "pæn" 70er hus, i standsat, har efterfølgende fået lavet for lige omkring en mio. Så det er bestemt ikke ligegyldigt. Alt betalt af forsikring, vel og mærke. -- i7 7700K|GTX1080 8GB|ASUS PG278QR 27"|16GB RAM 3200Mhz|240GB SSD, 500GB SSD, 2TB HDD| Jeg kan blot stemme i mht. de øvrige råd.
Enten en håndværker (eller flere med ud) eller nogen der har været i gamet før. Altså købt og solgt, og har arbejdet med at sætte i stand.
Og så vil jeg sige. Tilstandsrapporter er tæt på at være lige til at lukke op og skide i for de fleste.
Folk der ikke har den ringeste idé om hvad der skal til for at udbedre diverse ting, bliver paniske når de ser mere end én K3'er i sådan en.
Det betyder mange gange, at man begynder at kræve en fandens masse i afslag. Mange gange på et uoplyst grundlag. Jeg har set eksempler, hvor en K3'er ville koste under 100 kroner at udbedre.
Specielt her vil det også være en god idé at have nogen med lidt erfaring til at kigge med. -- http://hamdentykke.dk[...]
http://onsdagssnegl.dk[...] #8 Ja en vigtig pointe at selvom tilstandsrapporten er fyldt med K3'er kan huset sagtens være fint, og et hus uden K3'er kan være noget skrammel.
Det vigtigste råd til første gangs købere er at søge rådgivning hos folk med byggeteknisk baggrund, og gerne rådgivning/hjælp fra folk der før har købt og solgt huse. Det er altid nemmere at gennemskue når man har været igennem møllen flere gange. -- Helt enig med alle råd indtil videre. Derudover vil jeg råde til at hyre en advokat/køberrådgiver til at gennemgå alt dokumentation på boligen. Det er noget man sagtens kan gøre selv, men det er surt efterfølgende at finde ud af, at der er tinglyst at elselskabet må komme så tit de vil og grave din have op, eller, at der snart skal separat kloakeres eller at du ligger i en støjlinie for en lufthavn der står til udvidelse (alle eksempler fra virkeligheden). Det kan hurtigt spare dig for mange penge eller megen ærgrelse.
Derudover, vær nu forberedt på, at ligemeget hvor meget du undersøger alt vil der være noget der skuffer dig eller ikke er i så god stand som du troede da du købte. --
Bum bum
Son #10 skriver, en advokat.
Du er ved at købe noget til måske mange millioner. Det kan synes dyrt at købe ejerskifteforsikring og betaler for op til flere rådgivere, men i det "store regnskab" er det en relativt lille udgift ifm køb af fast ejendom.
Husk at kun de rådgivere du betaler for er på din side. Alle andre er sælgere, der alene skal varetage sælgers interesse (ja, jeg ved godt, at den byggesagkyndige, der udarbejder tilstandsrapporten på en måde er uafhængig - det tillægger jeg dog ikke den store værdi) -- Som de andre siger:
+ Være min 2 når der kigges.
+ Husk ejerskifteforsikringen
Men også..
+ Få lavet et budget med en rådgiver, så du/i ved hvad der er råd til..
(faste udgifter, købet, udbedring af ? mv.)
+ Undgå afdragsfri lån, den er der mange der brænder røven på lige nu..
Der er rigtigt meget at gøre, men det er det værd!
Held og lykke!
:-D -- Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur. Ud over det der er nævnt, så er der et par simple tests jeg plejer at lave når jeg kigger på hus.
Jeg checker vandtrykket i vandhanerne og checker om der er fald på badeværelset, så vandet ikke bare løber ud over det hele når man er i bad. Med mindre der er brusekabine selvfølgelig.. Så bliver vandet jo der. Men det er et par simple ting. Checker også om det trækker ved vinduerne. Altså det er sådan nogle småting som mange ofte ikke checker. Når man alligevel er der, tager det jo ikke lang tid lige at checke. -- Nu uden signatur :O #12 Hvem er det der brænder røven på afdragsfrie lån lige pt? -- Intel i5 4670K/MSI 1080TI/ASUS Z87-I Deluxe/NCASE M1 #189/ Samsung 840 500gb/Swifttech H220/SFX 450W-G/Corsair Platinum 8GB 2133mhz/ Med nuværende rente, giver det også mindre mening at optage et afdragsfrit lån, omend det kan være nødvendigt for nogle. -- #16
...omend det kan være nødvendigt for nogle.
Det er der filmen knækker for mig.
Hvis man køber hus, velvidende at man ikke har råd til afdragene nu, virker det helt hul i hovedet i min verden, overhovedet at låne som man gør. -- http://hamdentykke.dk[...]
http://onsdagssnegl.dk[...] 12# Mener nu ikke nogen brænder røven på de lån, man skal jo bare være bevidst omkring sitationen.
Jeg her selv et afdragsfrit lån, hvor vi betaler vores bank lån ned imens, for efterfølgende at afdrage vores realkredit lån.
Vi er så i den heldige situation at vores bolig er steget ca. ½ million i værdi siden vi købte så vi er i en god situation.
Jeg mener dog helt alvorligt ikke at folk brænder nallerne på deres real kredit lån hvis de vælger afdragsfrihed. Så længe de sø'rger for bolig lånet er væk når de skal igang med at afdrage, tror bare desværre mange glemmer det.
16# Det afhænger jo meget af hvad man køber.. vi købte et dyrt hus, hvorfor afdragsfriheden er rar indtil bank lånet er væk.. Der er immervæk forskel på om du indbetaler 16.000 på dit realkredit lån med 0.62% i rente, eller bruger de penge du skulle indbetale der, til at få dit bank lån ud af verdenen som er på 4-5% i rente..
Vi nuker vores bank lån først, også går vi igang med at afdrage vores realkredit lån, ligesom næsten alle andre første gangs købere gør. -- #17 Jeg er som sådan ikke uenig.
Men der er jo tilfælde, hvor folk har en forventning om, at deres indkomst stiger, f.eks. studerende.
#18 Det er selvfølgelig også en god grund til at vælge et afdragsfrit lån. -- Sidst redigeret 11-01-2018 11:48 Og hvis man køber hus med have i vinterhalvåret uden for meget sol, så husk at checke om have og terrassen ligger godt i forhold til syd og vest. Det er generelt rart at have terrassen væk fra vejen men stadig have den mod syd eller vest. -- #18
Jeg er helt enig afdragsfrihed er en rigtig god ting, så længe man bruger det fornuftigt.
Lige præcis den måde I afdrager på, er den måde man bør agere hvis man tager et afdragsfrit lån.
Men de folk der holder "fest" i de ti år og ikke får gjort noget ved banklånet, har jeg ingen respekt for - de må for mit vedkommende gerne gå på tvang.
-- ´66 WAS A GREAT YEAR FOR ENGLISH FOOTBALL.
ERIC CANTONA WAS BORN. Nu ser jeg at I taler meget om låne konstellation og afdragsfrihed.
Den eneste måde jeg ser at man brænder røven er ved at have afdragsfrihed på hele ens gæld. Hvilket man ikke får lov til under alle omstændigheder i disse tider.
Så længe at man kun vælger ikke af afdrage på de 80% for derved at kunne afvikle den resterende gæld hurtigere. Så brænder man da ingen steder som #18 også beskriver.
Nu er der jo også meget stor forskel på hvor i landet man køber hus. En almindelig familiebolig koster jo en hel del mere på Sjælland end andre steder i landet.
Så når man kun skal give max 2 mio. kr. for et nyere hus er det jo nemt at sige at folk der ikke har råd til at afbetale begge lån på samme tid, har købt over evne.
De glemmer at andre steder i lander, koster det samme hus det dobbelte. -- Note: "DJ" har ikke noget med "disc jockey" at gøre :D
Det er bare tilfældigvis, forbogstaverne fra mit mellem og efternavn. Få lavet et eltjek.
At købe købe noget med ulovlige installationer, kan blive en kostbar affære. -- Google først, spørg bagefter.
Man skal ikke græde over spist bacon. Jeg stod selv og skulle købe en lejlighed til 2,7 millioner, men grundet lånemuligheder, muligheder for boligstøtte osv. endte det med at mine forældre købte den i deres navn (kald mig curlingbarn), hvor jeg så "lånte" dem 350.000kr til indskudet (Sammenlagt lagde vi 700.000) i udbetaling, og betalte derved banklånet ud, og tog resten afdragsfrit.
Argumentationen for at tage det afdragsfrit er at de allerede betaler af på en anden lejlighed, samt deres egen bolig, så de så ingen grund til at smide flere penge i friværdi hver måned, da de er ved at nå en alder hvor det ikke giver mening at have mere friværdi.
Så afdragsfrihed giver nogle gange fint mening, så længe man har lagt en plan til hvad der skal ske om de 10 år.
---
Og for at vende tilbage til topic. Sørg for alliere dig med fagfolk, og en advokat. Pas på med at forelske dig i en bolig, sørg for at være kritisk. -- Intel i5 4670K/MSI 1080TI/ASUS Z87-I Deluxe/NCASE M1 #189/ Samsung 840 500gb/Swifttech H220/SFX 450W-G/Corsair Platinum 8GB 2133mhz/ --
Sidst redigeret 11-01-2018 13:38
Grundet øget spam aktivitet fra gæstebrugere, er det desværre ikke længere muligt, at oprette svar som gæst.
Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.
Opret bruger | Login
|
Du skal være logget ind for at tilmelde dig nyhedsbrev.
Hvilken udbyder har du til internet? 425 personer har stemt - Mit energiselskab (Ewii f.eks) 12%
|
|
|