Denne tråd er over 6 måneder gammel
Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?
Hel kylling - hvor lang tid i ovnen?Af Ultra Nørd Juusuhako | 07-06-2016 19:00 | 4765 visninger | 25 svar, hop til seneste
Hej folkens,
har været nede og købe en hel kylling (1400g), men da jeg aldrig har lavet en selv aner jeg ikke hvor lang tid sådan en skal have.
Det skal siges at det er med BBQ marinade hvis det gør en forskel (dog ikke særligt meget). Jeg har kun alm. ovn (ikke varmluft). Har desværre ikke stegetermometer. Nogen der kan give et hint? --
Gigabyte Z77X-D3H
i5 3570k @ 4.3GHz - Corsair H100i
8GB Corsair Vengeance
Asus GTX780 DirectCU II OC
45min til en time v/180 -- #1 yes.. Og så checker du ved at stikke i låret. Saften skal være helt klar. -- Sørg for at rense den godt indeni. Der står normalt grydeklar på posen, men efter min erfaring er grydeklam en bedre beskrivelse... -- "Religion Poisons Everything!" 1200-1500g plejer jeg at give en time i ovnen. Hvis jeg skal bruge det til gryderet plejer jeg at koge den ca en timer + lidt. -- Tommelfingerreglen alle de steder jeg har læst, er 1 time pr kg. Men det synes jeg generelt er for meget. 1 time vil jeg mener er glimrende ved 180-200 grader, og uden varmluft.
Er der sukker i marinaden kan den godt se noget sort ud til sidst kan jeg forstille mig.
Ellers skovl lidt af fedtet fra dryp-fadet over den fra tid til anden. Der er masser af god smag der, og det holder den også en anelse saftigere..
Men som de andre siger - stik lidt i den for at se om den er klar til at spise.
Det er lidt trail-and-error - for hvad der virker glimrende i én ovn er ikke nødvendigvis helt det samme i en anden.
Edit: og lad den gerne hvile 10-15 minutter bagefter. -- /LC --
Sidst redigeret 07-06-2016 19:25 #1 #2
Tak. :)
#3
Der står godt nok "uden indmad" på pakken. Behøver man så?
#4
Super, tak.
#5
Alright. Godt lige at vide den skal hvile. Tak. -- Gigabyte Z77X-D3H
i5 3570k @ 4.3GHz - Corsair H100i
8GB Corsair Vengeance
Asus GTX780 DirectCU II OC --
Sidst redigeret 07-06-2016 19:26 Den jeg har til at snurre over grillen as we speak, får en god time. (Den er ved at have en god farve :) ) -- http://hamdentykke.dk[...] #6: Ja, medmindre du kan lide smagen af stegt blod -- "Religion Poisons Everything!" Nr 1 er klart en stegepose. Du får en super saftig kylling.
De store majs kyllinger plejer jeg at give 1time og 20min. Så den sikret gennemstegt. Og stadig super saftig.
Og bare rolig skindet bliver stadig sprødt. -- stegeso...
så får den ikke for meget... til sidst ud af stegesoen for at få den sprød.
Du får ikke tid fra mig, jeg laver mad på "gefül" -- Microsoft Surface 2 pro, 256GB, 8GB RAM
and loving it En hel kylling giver jeg en hel time i ovnen, hvorimod en halv kylling giver jeg en halv time. -- Du tager 1 stk frossen kylling. Kommer den i en frysepose, sammen med en marinade af BBQ og hvidløg (Et helt løg) samt en kopfuld olie (Husk at binde knude på posen inden denne lægges i køleskabet). Der lader du den ligge i 2 dage. Skal du bruge den feks lørdag aften, lægger du den i fredag morgen.
Så vender du den jævnlig i posen, sørger for at alt marinaden når udover og inden i kyllingen.
Når du så skal tilberede den, kommer du den i en kold ovn (Alm ovn) sætter den på 180g i 1.5 time.
Så har du den mest pragtfulde saftige kylling, hvor selv brystkødet er saftig!
P.s Steg den i et ildfast fad
Selv Tak ;) -- Man kan godt være fed, og have tynd mave ! --
Sidst redigeret 08-06-2016 08:01 Bare for lige at være på tværs af alle andre så plejer jeg give den 5 kvarter på 180 grader (ikke varmluft).
-- NZXT H440 Blue, Asus z97-a, i5-4690k 4.5GHz, h100i, 16gb DDR3, MSI GTX970, Seasonic X-760. Det bør måske lige nævnes, at med en stegepose får din ingen sprød skind. :) Derfor bruger jeg aldrig stegepose. -- Tjek mit nye system til at få styr på madbudgettet:
http://klogpaa.dk[...] - det er gratis! Hvor længe en fucking kylling skal have i ovnen? Jesus Christ http://lmgtfy.com[...] -- Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger, anger leads to hate, hate leads to suffering. #17 Helt enig det er en underlig tendens.
Man ser det tit med de samme personer (ikke trådstarter) at de opretter mange tråde med "dumme" spørgsmål som kunne være besvaret efter 10 sekunder på google.
Det er sært man kan blive så hæmmet i sin måde at søge information på, at en tråd på HOL bliver det mest naturlige -- HO, HO, FUCKING HO! --
Sidst redigeret 08-06-2016 11:20 til saften er klar . -- jep jep #18
jeg vil så forsvare #0, og sige at det er en hel videnskab i hvordn man steger den perfekte kylling...
da det er næste umuligt at stege en kylling perfekt, uden at man ved hvad man gør...
et eksempel fra heston... https://www.youtube.com[...]
jeg kender andre eksempler hvor man skal vende kyllingen hvert x antal minutter, fordi en kylling ikke er lige tyk alle steder...
så er der også partering muligheden.. https://www.youtube.com[...] dette er nok også den simpleste.
og for alt i verden lad være med varmluft
flere idéer... https://www.youtube.com[...]
så lad nu lige være med at at tro at det er nok at bare smide den ind i ovnen! -- Microsoft Surface 2 pro, 256GB, 8GB RAM
and loving it #17
Problemet er at der findes utallige metoder. Når min morfar laver kylling er det nærmest et helt ritual hvor man starter med varmluft, så alm. ovn og forskellige grader og jeg ved ikke hvad... Ved at spørge herinde lærte jeg at 45-60min ved 180-200 grader alm. ovn var optimalt (for mit vedkommende).
Kan sige at kyllingen blev super saftig og fik sin sprøde overflade ved at lige give den et halvt minuts grill til sidst. Tak for alle svarene. -- Gigabyte Z77X-D3H
i5 3570k @ 4.3GHz - Corsair H100i
8GB Corsair Vengeance
Asus GTX780 DirectCU II OC --
Sidst redigeret 08-06-2016 14:51 #20 det er jeg udmærket med på, har lavet mad de sidste 15 år. Men helt ærligt så understreger dit indlæg jo netop min pointe. Hvis man ikke er dus med det er man jo bedre hjulpet med at finde et par opskrifter, vælge den bedste, og arbejde udfra den. Man kommer jo ikke tættere en løsning ved at få 5 forskellige svar.
Men for lige at få tråden rilbage på sporet, så plejer jeg selv at bruge en stegepose. Den største fordel ved det er at man sparer en tur med pyrolysen, eller værre endnu, knofedt når ovnen skal gøres ren. Jeg synes kylling har en tendens til at sprætte hele ovnen til
Desuden skrev jeg netop mit indlæg ikke var rettet mod #0 -- HO, HO, FUCKING HO! --
Sidst redigeret 08-06-2016 16:06 Stegepose, godt med smør, masse af urter og krydderier, og så bare i ovnen 40-50 minutter på 180 grader.
Jeg er uddannet kok, forresten :0) -- Viden kommer ikke af sig selv! Så har jeg lige indkøbt en stegeso. Tråden har virket inspirerende på mig :-).
http://www.imerco.dk[...] -- Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
Grundet øget spam aktivitet fra gæstebrugere, er det desværre ikke længere muligt, at oprette svar som gæst.
Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.
Opret bruger | Login
|
Du skal være logget ind for at tilmelde dig nyhedsbrev.
Hvilken udbyder har du til internet? 425 personer har stemt - Mit energiselskab (Ewii f.eks) 12%
|