ASUS ROG HARPE ACE AIM LAP EDITION
Af Heini Nielsen | 11-12-2023 | 5681 visninger | 0 kommentarer
ASUS ROG HARPE ACE AIM LAP EDITION
Introduktion
Det er ikke så længe siden, jeg sidst kiggede på en ny mus. Dengang var det Logitechs nye Pro Superlight 2, som jeg roste rigtig meget. Nu er turen kommet til at jeg skal se på en anden mus, der skal tage kampen op mod den meget roste mus fra Logitech, nemlig Asus' bud på det ægte gaming-mus, nemlig deres ASUS ROG HARPE ACE AIM LAB EDITION - puha, et langt navn...
Vægten på Harpe Ace er ca. 5-6 gram mindre end Logitechs mus, og DPI'en er også skruet en ekstra tand højere op til svimlende 36.000 DPI. Men er det nok til at gøre det til en bedre mus? Jeg vil prøve at give min mening om det
Kassen & indhold
Først, en hurtig gennemgang af kassens indhold: Asus er kendt for ikke at spare på ekstraudstyr til deres ROG-produkter, og det gælder heller ikke her. Harpe Ace leveres med en håndfuld tilbehør. Disse inkluderer et 2-meter gråt flettet USB-C til USB-A-kabel, som er meget fleksibelt, så du nemt kan bruge musen i kablet tilstand uden at bekymre dig for, at kablet hænger fast nogen steder. Der følger også et sæt tilpassede anti-slip griptape med og ekstra PTFE-fødder. Derudover finder jeg også nogle stikkers, som kan monteres på musen. Så igen er der ikke sparet på tilbehøret.
Specifikationer
-
Sensor model: ROG AimPoint optisk sensor
-
Maksimal følsomhed: 36.000 DPI
-
Maksimal hastighed (IPS): 650 IPS
-
Maksimal acceleration: 50 g
-
Afstemningsrater: 1.000 Hz
-
Programmerbare knapper: 5
-
LED zoner: 1
-
Kabel: 2m USB-C til USB-A
-
Forbindelse: 2,4 GHz, Bluetooth 5.1, kablet (USB-C)
-
Mål (L x B x H): 127,5 x 63,7 x 39,6 mm
-
Vægt (ekskl. kabel): 1,9 oz / 54 g
-
Pris på anmeldelsestidspunktet: 1050kr
-
Udgivelsesdato: 3. januar 2023
ROG Harpe Ace Aim Lab Edition minder utroligt meget om designet og størrelsen på Logitech G Pro X Superlight 2. Musen er konstrueret af biobaseret nylon med en mat, tekstureret hvid finish og har en lidt ru overflade. Den er udstyret med lyse, turkise sideknapper og et scrollehjul med RGB-belysning
Harpe Ace kommer med fem programmerbare knapper: venstre- og højreklik, klik på scrollhjulet og to tommelfingerknapper på venstresiden. Scrollhjulets op- og nedretninger kan også programmeres via Asus Armory Crate-softwaren. Det er næsten det samme som jeg så med Logitech G Pro X Superlight 2, hvor knapperne også er placeret næsten det samme sted.
ROG-logoet er som vi kender det fra Asus ROG-produkter, trykt på håndledsstøtten i gråt, men Aim Labs-logoet er næsten umuligt at se. Det er placeret på venstre side af musen, og jeg har hørt, at det skulle kunne lyse op under UV-belysning. Jeg har dog ikke personligt testet dette, men det virker som en ret unik og sjov detalje for dem, der har noget UV-lys i nærheden. For mig virker det dog mere som en gimmick, da de fleste sandsynligvis ikke vil bemærke Aim Labs-logoet på denne lidt skjulte måde. Jeg tænker, at det ville give mere mening at fremhæve Aim-logoet på en mere synlig måde.
På bunden af musen finder jeg fire trekantformede PTFE-fødder til glidning og en 2,4 GHz trådløs USB-A-dongle, der er gemt i et praktisk opbevaringsrum nær bunden af musen (smart). Derudover er der en strøm-/tilslutningskontakt samt to knapper. Den øverste bruges til at skifte DPI, mens den nederste er til at parre musen med en Bluetooth-enhed.
Asus Rog Harpe Ace måler 127,5 mm i længden, 63,7 mm i bredden og når en højde på 39,6 mm ved sit højeste punkt. Disse mål ligner meget Logitech G Pro X Superlight 2, der måler 125 x 63,5 x 40 mm. Designet på de to mus ligner virkelig hinanden meget.
Når vi ser på vægten, er Harpe Ace lidt lettere end Logitech G Pro X Superlight 2 — Asus angiver sin vægt til 54g uden 2,4GHz dongle eller griptape installeret på musen; min anmeldelsesmodel viste, at musen vejede 55g uden donglen. Til sammenligning vejede G Pro X Superlight 2 60g, så Harpe Ace er en smule lettere. Nedenunder ses et billede af Logitech G Pro X Superlight 2 på vægten.
Software
Alle, der kender lidt til Asus, ved, at de bruger deres Armoury Crate-software til at styre al deres hardware, og det er ingen undtagelse her. Jeg skal ikke lægge skjul på, at da de først lancerede Armoury Crate, var der store udfordringer med masser af bugs i programmet, på den ene eller den anden måde... Men heldigvis er det næsten overstået. Jeg har kun oplevet meget få fejl i deres program det seneste års tid, og det er blevet testet grundigt på forskellige systemer efterhånden.
Når det gælder Asus Rog Harpe Ace, har du masser af muligheder for at tilpasse og programmere musen efter dine behov. Første gang, jeg startede programmet op, opdagede jeg hurtigt, at der var en ny firmwareopdatering til musen, som blev installeret uden problemer. Bare følg guiden, der er beskrevet rigtig godt i softwaren.
For at nævne nogle af tingene, man kan gøre i softwaren, kan jeg nævne, at du kan indstille DPI i 4 forskellige hastigheder helt op til 36000, og dem kan du så skifte mellem på selve musen med en knap. Du har også mulighed for at styre RGB-delen på musen og lyshastigheden. Der er virkelig mange forskellige indstillinger, som du kan se på de nederste billeder.
Man kan kalibrere musen til musemåtten. Altså hvornår du ønsker den skal reagerer på løft.
Grunden til at musen hedder AIM LAB Edition henfører til det gratis aim træningsprogram på steam, som sjovt nok hedder "AIM LAB". Det er et gratis program som kan hentes på steam. I programmet/spillet har du mulighed for at træne dit aim, via forskellige scenarier og teste dine indstillinger.
Test & Konklusion
Neden under kan i se en lille video af selve Musen, hvor man os kan høre at klik lyden fra kontakterne ikke er særlig høje.
Ja, jeg har brugt Harpe Ace musen i ca. 3 uger nu, både til almindelig brug og til gaming, primært CS2. På mange måder minder den utrolig meget om Logitechs G Pro X Superlight 2-mus, men der er forskelle. For det første har Harpe Ace en DPI-knap, som man ikke finder på Logitech-musen. Om man er den type, der virkelig går meget op i at kunne skifte sin DPI-hastighed, er jo en anden snak. Derudover vejer Harpe Ace jo 5 gram mindre, og ja, selvom det kun er 5 gram, syntes jeg faktisk, at man kan mærke det under længere brug. Musen føles stadig let at bruge. Men der, hvor jeg synes, at ASUS ROG HARPE ACE AIM LAP skiller sig lidt ud fra Logitech-musen, er, at den har en ru overflade. Jeg personligt er meget tilhænger af det, men den største forskel er faktisk, at de to museknapper, altså venstre og højre museknap, dykker mere nedad og er mere flade samt tilrettet ens finger i en lidt mere naturlig stilling. Derudover har den en ru overflade, så jeg føler ikke, at min finger ville glide på kontakterne. Jeg ved ikke, hvordan jeg ellers skal forklare det.
Men ja, ASUS ROG HARPE ACE AIM LAP er uden tvivl en hård konkurrent til Logitechs G Pro X Superlight 2. Jeg ville sige, at Harpe Ace har en lille overhånd her, igen fordi den føles lidt bedre i min hånd og som sagt har den ru overflade.
Hvad angår batterilevetiden, skriver Asus, at den skulle kunne holde strøm i ca. 79 timer med delvis RGB-belysning, og det holder meget godt stik. Jeg har kun opladet musen en gang i løbet af de 3 ugers brug. Jeg har heller ikke oplevet nogen fejlklik eller nogen responsproblemer med musen, så igen har jeg ikke noget at sætte fingre på ved HARPE ACE her. Det skal også siges, at jeg nærmest kun har brugt musen trådløst.
Prisen ligger, som sagt, på ca. 1050 kr, og på nuværende tidspunkt er den cirka 150 kr billigere end Superlight 2. Hvis jeg skulle vælge en af de to mus, ville jeg nok vælge ASUS ROG HARPE ACE AIM LAP, men uden tvivl, de minder utroligt meget om hinanden.
Se prisen hos PriceRunner på ASUS ROG HARPE ACE AIM LAP
UPDATE UPDATE Musen er sat pt ned med hele 50-65 % her i juletiden så man kan finde den til ca.549kr så hvis man står og mangler en rigtig go mus så er det med at slå til lige nu mens den er på lager til den pris..
Plusser
-
Indbygget dongleopbevaring
-
Rigtig god batterilevetid
-
Premium Design og kvalitet
-
Rug Overflade
-
Prisen
-
Meget let Mus
Minuser
-
Simpelt Designe