Denne tråd er over 6 måneder gammel
Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?
Erfaring med håndværkerfradrag i lejlighed?Af Gigabruger Pagger | 11-01-2016 15:12 | 2398 visninger | 11 svar, hop til seneste
Hej HOL, jeg ved godt at dette ikke er IT relateret, men da vi er så mange mennesker herinde, så må der da næsten være nogle, der har erfaringer med dette? :)
Jeg ved at man godt kan få håndværkerfradrag, selvom man er lejer, og ikke boligejer.
Jeg var under det indtryk, at man også kunne få det i forbindelse med flytning, hvor det altså er udlejeren der står for istandsættelsen og finder håndværkerne, men lejeren der betaler for det.
Jeg synes også at der er flere artikler, der lægger op til man netop kan bruge det til det.
Men ifølge skat (som jo selvfølgelig nok har ret) så skal man være boende på addressen der, hvilket man jo ikke er i de (typisk) 2 uger man betaler for ekstra, som ens udlejer bruger på istandsættelsen.
Det eneste skat kunne henvise til var dette
"3. Du skal bo i boligen. Du kan kun få servicefradrag for vedligeholdelsesarbejde, som er udført, mens du har haft fast bopæl i boligen. Det er ikke afgørende, hvornår du har solgt eller opsagt din lejlighed."
Kan det virkelig passe at lejere alligevel ikke kan bruge håndværkerfradrag, til at betale for i standsættelse af lejligheden ifbm. flytning (medmindre de selvfølgelig selv hyrer håndværkere)
Er det ikke normal kutyme at man betaler for 2 uger ekstra, og at arbejdet bliver lavet i de 2 uger, hvor man altså ikke sover på addressen, hvilket i følge skat, så udelukker en fra at kunne modtage det håndværkerfradrag.
Jeg under mig over, at artiker som disse nedenfor slet ikke nævner noget om det?? http://www.advodan.dk[...]
http://nyheder.tv2.dk[...]
--
Kan du ikke bare vente med at skifte adresse indtil de to uger er gået? Jeg har selv fået fradrag for arbejde i et hus som jeg havde købt, selvom jeg officielt stadig havde adresse i en lejelejlighed. -- Alienware M17x R4: i7 3630QM - 6 GB RAM - Samsung 840 EVO 250 GB - WD Black 500 GB - AMD 7970M - Logitech Hyperion Fury G402 Håndværkerfradraget er lavet om til en "grøn ordning" nu.
Der er kun fradrag at hente på energiforbedrende tiltag og lign. Google for listen over hvor der er noget at hente, inden du overhovedet sætter en masse igang for ingenting. -- du kan ikke få håndværkerfradrag ,med mindre det er energiforbedringer. det trådte i kraft fra årsskiftet. -- #2 & #3 Så vidt jeg genopfrisker information omkring håndværker fradrag 2015 (og nu 2016) så er forholdene bare ændret beløbs mæssigt i 2016 men regler tæt på hinanden, så fraflytning og istandsættelse ER dækket.
Læs om det her: http://www.3byggetilbud.dk[...]
se mere i link ovenover, så jeg synes godt du kan regne med et fradrag, så længe beløb trækkes i deposition eller du kan dokumentere du har betalt arbejdskraft andet sted for at istandsætte.
#0 Som andre nævner hvorfor flytte adr fra lejemål? Du har retten til at have den på stedet indtil anden beboer overtager og som din kontrakt med boligselskab også skriver men jo, de skal bruge 14 dage til at istandsætte som du betaler leje for. de ligger stadig inden for dine , normalt, 3 måneder, så lejemålet er jo stadig dit, du har dog nok kun afleveret nøgle, postkassen siger noget andet ;) -- Sidst redigeret 11-01-2016 16:04 #4 Aftalen for det grønne håndværkerfradrag for 2016 og 2017 er nu på plads. Danskerne kan i 2016 og 2017 få fradrag på op til 12.000 kroner pr. person for energirenoveringer og klimatilpasning af boligen. Det grønne håndværkerfradrag indeholder 26 tiltag, hvoraf 9 af dem er nye. Se forskellene på det nuværende og kommende håndværkerfradrag nedenfor. Vi opdaterer løbende grafikken om det grønne håndværkerfradrag.
det grønne fradrag menes der energi forbedringer.
Maler kan ikke trækkes fra, medmindre det betragtes som en service ydelse .( så er det 6000 pr person over 18)Jeg er selv selvstændig maler og også medlem af 3byggetilbud.dk som du linker til -- Sidst redigeret 11-01-2016 16:14 #5 Helt enig, som jeg nævnte .. Beløbene er dog ændret. -- Husk at udlejer ikke kan tvinge dig til at benytte hans tilbud, hvis du kan finde noget, der er billigere. Og husk at få kvittering på udførelsen. Og forlang også at komme inden for efter istandsættelsen for at se om arbejdet i virkeligheden er udført. Specielt rengøring snydes der med. Få udlejerens rengøringsfirma ud og få ham til at gennemgå hele lejligheden. Når de har gjort rent går den efter de samme steder. Alle de steder, hvor de ikke har gjort noget skriver du ned og så aftaler i afslaget på regningen. -- Det er for arbejde sidste år, så det er håndværkerfradrag jeg taler om.
Jeg ventede også med at skifte addresse, jeg sagde til skat at min addresse stadig var der, men de siger at man skal være fysisk boende der, og stadig råde over lejligheden, dvs. at de mener ikke det er nok at man betaler for husleje (og evt. stadig ikke har flyttet sin addresse)
Jeg blev stillet videre til deres "supervisor" flere gange inde ved skat, og jeg fik at vide at det var nogo, da jeg så blev ved med at presse på, efter nogle regler der ligesom kunne gøre det klart, at man skulle fysisk sove og råde over addressen, pengene blive brugt på.
Det kunne hun dog ikke, jeg fik bare at vide at hun altså var 100% sikker, og at en minister havde været inde og definere det, og at det altså ikke er nok, at man stadig betaler for husleje og har addresse der, men at hvis jeg var utilfreds, kunne jeg lave en skriftlig klage.
Jeg overvejede så både om jeg bare skulle udfylde det, eller om jeg skulle prøve at lave en skriftlige klage, men jeg ringede så til boligforeningen, som gav skat ret, i at man ikke er berettiget til det, fordi de råder over lejligheden i de 2 uger arbejdet påføres.
Jeg kan også godt se det er logisk nok at de har råderetten i de 2 uger, hvilket i følge skat, er det der gælder, men jeg synes bare der er utrolig mange artikler der tager fejl så, når de lægger det op til at lejere sagtens kan bruges deres håndværkerfradrag selvom det er udlejeren der ansætter håndværkere, for vil det ikke altid ske i de 2 uger, man betaler for ekstra, under sin opsigelse ?
#1 Ja men var du berettiget til det? :) -- #8 Der er jo de lejere som ikke har et stort selskab bag sig, og må istandsætte selv, og her kan det jo godt være at man betaler malere, gulvslibning osv for at istandsætte, og så går man lejemål igennem sidste dag. Sådan tilfælde er man jo boende indtil sidste dag, det er jo dog primært for dem som lejer privat. Og DET mangler så i den tekst omkring fradrag i 2015 som får en istandsættelse opgørelse til at lyde som godkendt når man ikke selv bor der mere. -- #9 Jeg tror faktisk også jeg havde muligheden for at gøre det sådan, selvom jeg er i en af de større boligforeninger.
Men der er bare flere artikler, der får det til at lyde som om det også kan bruges på den anden måde. (nogle artikler, nævner specifikt arbejde hvor udbyderen har hyret håndværkere)
Jeg synes godt nok det er misvisende, for i det tilfælde, så vil man jo (næsten?) altid have givet råderetten videre, og derved ikke bo der, i følge skat.
Er der slet ikke nogle, der har stået i denne situation før, som kan lægge lys på, om det er alle de journalister, der har haft en dårlig dag, og ikke sat sig ind i emnet de skriver om.
For i følge SKATS hjemmeside tager de jo fejl. -- Få et bindende svar fra skat. Det koster en plov og du slipper for alle vores gætterier -- There is a difference between knowing the path and walking the path.
Grundet øget spam aktivitet fra gæstebrugere, er det desværre ikke længere muligt, at oprette svar som gæst.
Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.
Opret bruger | Login
|
Du skal være logget ind for at tilmelde dig nyhedsbrev.
Hvilken udbyder har du til internet? 425 personer har stemt - Mit energiselskab (Ewii f.eks) 12%
|