KøkkenkniveAf Monsterbruger LasseSoeby | 02-12-2024 08:14 | 702 visninger | 11 svar, hop til seneste
Hej HOL'ere...
Fruen ønsker sig nogle gode køkkenknive af ordentlig kvalitet.
Hun er meget ambitiøs omkring knive, og vil meget gerne købe af super kvalitet upåagtet af at det også koster ekstra pr. kniv.
Nogen som har forslag til noget?
Jeg har selv fundet disse, men jeg ved ærlig talt ikke nok om knive.
https://www.imerco.dk[...]
Har I andre idéer eller anbefalinger? --
ASUS ROG Strix B550-F, Ryzen 5600X, 16 GB Corsair VENGEANCE RGB Pro DDR4 3200 MHz, Samsung 850 Evo 240GB SSD, ASUS Strix GTX 1080 Ti
Nu kan jeg se at du har base i Silkeborg, ellers plejer jeg at anbefale tetogi.dk i Hvidovre til alle, der interesserer sig for knive-
Du kan stadig købe online, men deres butik er altid et besøg værd.
De knive du linker er sikkert rigelig fine for mange, men hvis vi snakker "ordentlig kvalitet" eller "godt kram", så vil jeg anbefale Tetogi :) -- man bliver ikke michelin kok af eje skarpe knive ;-P .... men kig da et sted, hvor prof grej sælges ( ikke imerco :) ) H.W. Larsen skulle gerne være stedet. Er penge ikke et spørgsmål, så kig efter Tojiro, ellers Endavour eller F.Dick er geniale til prisen
edit: altid en god ide at komme ud i butiken og mærke efter, hvordan sådanne knive nu sidder i hånden :) .... der er dog lang til kbh fra silkeborg -- Signatur --
Sidst redigeret 02-12-2024 08:25 #1 og #2 Kommer ret ofte i det sjællandske da hele min svigerfamilie bor der.
Og specielt til Hvidovre da mine svigerforældre er bosat der.
Jeg kigger på de forslag, tak! -- ASUS ROG Strix B550-F, Ryzen 5600X, 16 GB Corsair VENGEANCE RGB Pro DDR4 3200 MHz, Samsung 850 Evo 240GB SSD, ASUS Strix GTX 1080 Ti Knive skal slibes og vedligeholdes. Både de dyre og de billige.
Jeg tænker at fruen gerne vil have nogle som "ser flotte/professionelle/dyre" ud. Og det er jo helt fair.
Men - find nogle der er "pæne". Selv Ikea's skrammel-knive er helt udemærkede hvis man holder dem skarpe. Hvis man ikke gør, er selv 2000-kroner-for-en-kartoffelskræller noget lort efter kort tid.
Jeg har nogle Zwilling jeg har haft i... 20 år. De ligner *lort* - jeg sliber dem, men jeg sliber dem ikke "pænt". Men de virker stadig, og bliver stadig skarpe. Jeg har også nogle andre fra en firmajulegave.. kan ikke huske hvad de hedder. Et eller andet fransk og fancy. De kan også skære i ting.
..jeg er så også sådan en "hellere en økse end en katana" type person, som faktisk godt kan li' at man kan se at tingene bliver brugt :)
Med mindre du skal filettere myg, så køb nogen i synes er fede. Og pas på dem. Det er langt den bedste investering. -- "ORK SATME!" Køb en ordenlig kniv, som i passer på - og sørge for at slibe regelmæssigt - så holder lortet i mange år. Min "go-to" tojiro kniv, er efterhånden 14 år gammel, og den er lige så skarp som dagen jeg fik den.
Problemet er lidt det er umuligt at give et præcist forslag, da det kommer utroligt meget an på ens præferencer. Jeg har fx. en tysk zwilling kokkekniv (miyabi black) kniv til 3.5k+ liggende som jeg ikke bruger, for jeg synes den er alt alt for tung - og lang.
Personligt kigger jeg efter følgende når jeg shopper knive:
* 17-20 cm længde
* forholdvis let
* Santoku "stil"
Normalt går jeg efter Tojiro knive, da de plejer at være nogen fine knive til en "okay" pris
fx:
* https://www.hwl.dk[...]
* https://www.hwl.dk[...] -- Find de bedste ledige domæner, https://thedomainrobot.com[...] To gode bud på alsidige knive er kokkeknive og santokuknive, men det er forskelligt hvilke jeg ville anbefale, afhængigt af ens måde at skære på. om man "rocker" eller "chopper"
hvis man rocker vil jeg anbefale en kokkeknive da den har en blødere kurve, hvis man chopper er en santokukniv muligvis bedre fordi den er fladere, herunder kan man også bruge en nakairikniv evt.
jeg er personlig meget glad for japansk Damaskknive, men det er nok en personlig præference.
vedrørende brand, så er jeg bestemt glad for Miyabi, som er ejet af Zwiling.
her har jeg en kokkekniv og en urtekniv som jeg bruger til alt.
Men knive skal slibes, stryges og vedligeholdes ellers bliver de pivringe og så det lige meget, hvad de koster.
men giv gerne lidt ekstra for en ordentlig kniv, den kan holde resten af livet, hvis du passer den
den "dyre"
https://knivblokken.dk[...]
den "billig"
https://knivblokken.dk[...]
yderligere kan du supplere med urtekniv, kødkniv, udbener osv, så er du godt rundt.
ved de "store" knive, niver man ofte blade og bruger ikke skaftet som sådan, så knive kan også præfereres efter vægtfordelingen mellem skaft og blad. -- Ja, man klapper sig lidt på låret af grin når folk køber knive til 1000´vis af kroner. Min far var/er slagter og kok, min mor var smørrebrødsjomfru i 50 år. Aldrig har de brugt andet en standard fag knive dvs tykt stål til kød, blødt stål til fisk osv, de var bare behandlet ordentligt og slebet efter behov. Alt det pis og pjat med mister mijagi kung fu knive er lige til lokummet, men det ser smart ud. Så man skal kun gøre det for at vise man bruger mange penge på knive, det giver ikke noget i den anden ende hvis man ikke kan håndværket at udbene/skære eller slibe korrekt. Når hr og fru danmark bruger en kniv så skærer de en flæsesteg eller en mørbrad i skiver og laver agurk skiver mere avanceret er de jo ikke. jojo de ser mange bageprogrammer, masterchef og morgen TV så de er jo næsten eksperter :-) -- Hjemme ved os har vi gode og skarpe knive, - ikke at knivene er MEGA dyre, men vi passer godt på dem.
Jeg nåede desværre at ødelægge et sæt knive inden jeg forstod det.
ALDRIG putte skarpe knive i opvaskemaskinen!
Saltet i maskinens "blødgører-anlæg" ødelægger knivens æg. Det æder simpelthen metallet, uanset det er rustfrit stål af højeste klasse.
Hvis ikke du er rigtig dygtig til at slibe knivene selv, så brug lidt håndøre på at få dem slebet professionelt.
Vi bruger dem her: skarsliberen.dk
De kommer til os, så det er let og knivene er super skarpe efterfølgende.
Ved samme lejlighed kan man få slebet sin køkkensaks, sabel mv. :-) -- :-) #7
+1
En god kniv til 200-400 kr. kan opfylder alles behov. Hemmeligheden er at vide hvordan man bruger en kniv og ikke mindst hvordan man holder den skarp.
Man kan købe sig fattig i div. knive fra "japanske mester" og stadig ende med et dårlig resultat.
Man kan jo blot undersøger hvilke knive, der bliver brugt på slagterier.
På Titan, bruger man kun zwilling knive, koster 150-400 pr. stk.
Jeg skal hilse og siger, at de er skarpe og kan holde til en arbejdsdag.
-- Tak for nogle super inputs...!! -- ASUS ROG Strix B550-F, Ryzen 5600X, 16 GB Corsair VENGEANCE RGB Pro DDR4 3200 MHz, Samsung 850 Evo 240GB SSD, ASUS Strix GTX 1080 Ti #9 - der er yderligere en bonus til at passe på sine knive selv!
Det er en god måde at signalere et standpunkt på, hvis man under en diskussion med husbestyrerinden, stille og roligt står og trækker en halvstor kniv ned ad en slibesten :D
Nej, seriøst, jeg ved godt de fleste gør hvad de kan for at blive til en af statisterne i Wall-E ved at have "smart-alting" - men for mig er de her små hyggestunder med at slibe knive virkeligt "zen". Jeg nyder også at gi' mine støvler læderfedt, og få lugten og fornemmelsen af at lave noget i virkeligheden. Jeg vasker mine vinglas i hånden, og elsker at sætte en LP på.
Jeg er en gammel hat, fair nok, men jeg bliver så "grounded" af at bruge 30 sekunder på noget "i virkeligheden" som kunne være gjort smartere - sikkert med en stemmekommando.
Ja, jeg ævler om det konstant, men jeg kan slet ikke anbefale det nok, for dit mentale helbred. Tid. Brug den på andet end at "få ting overstået". Brug den på at gøre det godt. Eller lækkert. Selv. <3 -- "ORK SATME!"
Opret svar til indlægget: Køkkenknive
Grundet øget spam aktivitet fra gæstebrugere, er det desværre ikke længere muligt, at oprette svar som gæst.
Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.
Opret bruger | Login
|
Du skal være logget ind for at tilmelde dig nyhedsbrev.
Hvilken udbyder har du til internet? 438 personer har stemt - Mit energiselskab (Ewii f.eks) 12%
|