Tomat og/eller agurk i burger?Af Guru Gill Bates | 07-05-2024 16:18 | 1807 visninger | 37 svar, hop til seneste
Jeg kigger på at købe nogle billige færdigformede bøffer og lave cheeseburgers.
Og så bare bruge salat og agurk (+ selvfølgelig bøf, ost, chilimayo, ketchup)
Men.. er tomat et must?
Jeg synes det ikke selv, jeg kan bedre lide det sprøde, og tomat sejler jo bare rundt og falder ud..
Men vil da lige høre hol panelet ;) --
Sidst redigeret 07-05-2024 18:53 af Ronson
Når vi laver burgere, så har vi tit cheerytomater i en skål ved siden af, jeg er imod de der tomatskiver i burger, især når folk kommer med deres bøftomater uden smag og en brusket masse i midten. Så ud med dem. Lige en sjat ristet løg i og en stærk sennep på låget :-) -- #1 cherrytomater i en burger?
Det lyder umuligt! skærer du dem så i helt tynde skiver? Falder de ikke ud?
Edit: ah ved siden af siger du.. øøh tager du så en bid burger, og så en tomat? ;) -- Sidst redigeret 07-05-2024 16:23 #2 "i en skål ved siden af" står der ;-) Samt kører aldrig alm agurk, kun syltede. -- Sidst redigeret 07-05-2024 16:25 #3 jeg er med ;)
Og jeg skal da prøve med ristet løg. Så bliver det måske bare lidt mere bøfsandiwich agtigt -- Samt tilbehørs tips, så er gram slot´s katoffelbåde satme gode. Man smider da bare det i man vil så laver man en hybrid, bare det er noget man kan lide, samt kan alt næsten karakterires som sundt, bare det er økologisk :-) tror vi skal have burger i aften, blev sq helt sulten. -- Hvis tomaterne rent faktisk smager af noget, så synes jeg det er lækkert, men nogle tomater er så kønsløse at det næsten kun er vand, og så kan man lige så godt udelade dem og nøjes med ketchup.
Min erfaring er at tomater man køber på stilk typisk smager af lidt mere.
Tomater burde dog ikke falde ud hvis man har et fast greb i burgeren, så kan være du putter for meget fyld i, eller i forkert rækkefølge så de bliver uhåndterlige. -- Du er altid velkommen til at sende en besked hvis jeg ikke ser din kommentar --
Sidst redigeret 07-05-2024 16:39 #5 Ja de er ret gode
Men de bedste pommes jeg har "lavet selv", har været med dem der hedder "Pommes Gigant" fra premiur (Netto)
De bliver lidt som på en restaurant
Bare med varmluftsovn, sikkert endnu bedre hvis man har airfryer -- Sidst redigeret 07-05-2024 16:47 Teenage tip, smid dem i et kaffefilter (ligesom man kan med toast) det holder på indholdet når de svinger rundt med maden. Jeg har nået den alder hvor jeg grillbestik med på bakken :-)
Ang airfryer, så er det bare en dårligt isoleret varmluftovn. jeg har en 2 delt ovn. der kan airfryer ikke være med i sprødhed / energi forbrug. Tynd plastic og overhypet, men det var selvf ikke samtaleemnet, men du kender jo HOL. -- Sidst redigeret 07-05-2024 16:50 #8 smid hvad i et kaffefilter?
Mener du som en holder, lissom et pizzera serverer pitabrød pakket ind i et stykke åbent papir? -- Sidst redigeret 07-05-2024 16:52 #9 jojo fordelen er at mna får 200 stk for 7.95. det er det eneste der ikke er steget i pris de sidste 12 år. og man skal jo lave kaffe alligevel. Var hvis man havde problemer med at tingene fløj ud mens man junglerede i sofaen. -- Sidst redigeret 07-05-2024 16:59 #9 jamen jeg spørger bare hvad du mener ;)
Jeg har godt nok aldrig hørt om at smide en cheeseburger i et kaffefilter før :D -- Sidst redigeret 07-05-2024 17:10 #8 Det er faktisk ikke noget dårlig tip - note to self næste gang den står på hjemmelavet pitabrød.
Tomater er et must-have i en burger i følge mig. Jeg synes en burger er tør uden men jeg æææælsker også tomater. -- Det er da helt op til dig hvordan du foretrækker din burger.
Jeg synes det er mega lækkert med bøf, cheddarost, karamelliserede løg og måske lidt stegt champignon i en smørstegt briochebolle med barbecuesovs.
Så jeg skipper helt salaten :D -- Handels stats: Samme bruger i 20+ år. B/W liste score: +43/-0.
Stats sidst opdateret d. 07/05-2023 (B/W listen er ikke opdateret) --
Sidst redigeret 07-05-2024 17:13 #13 det lyder også godt. og lidt øh fransk
Når man er træt af tang og andet grønt -- Sidst redigeret 07-05-2024 17:22 #13 Det er sådan det skal være :D
Jeg blev overbevist om det med karameliserede løg efter jeg prøvede Søren Pind burgeren, den kan sgu noget -- Tynde skiver tomat med skarp kniv er key.. Evt drysset med lidt salt.. -- Sidst redigeret 08-05-2024 01:41 jeg er ikke sevl fan af tomater.
men putter gerne argurk paa mine burger...
dog priorter jeg noget loeg over agurk. og da gurker ikke er saa normalt herovre er det sjaeldet jeg har agurk paa mine burger.
Der skal dog miracle whip paa begge boller
som ost bruge jg selv peberjack. jeg har ingen ide om hvad det heder i DK.
God ost er en mangel vare i USA....
alting af god kvalitet er en magel vare.... -- Sven Bent - Dr. Diagnostic
www.TechCenter.[...] - Home of Project Mercury Ingen tomater her tak, syntes jeg er for syrligt til en burger, til gengæld kan jeg godt lide en tyk skive rå løgring, det har jeg lært af Burger Kings originale Whopper™, den er sgu god af fastfood at være. -- 10900k, strix z490-gw, tuf3080s, 32gb lpx3200, 1tb sn750, rm750i
d15s, lian li pc-a10 alu, aoc cu34g2x --
Sidst redigeret 08-05-2024 06:31 Tomat relish og salat -- jep jep Jeg synes helt klart der skal være tomat.
Selvfølgelig skal det være en god tomat, men det giver jo sig selv. Ingen af "råvarerne" er jo gode hvis de er .. ehm.. dårlige.
Vi laver sjældent traditionelle burgere med oksekød, men laver det faktisk ofte med kyllingefars. Altså bare en "hakkebøf" af kylling. Det er virkeligt overraskende lækkert. Jeg foretrækker det over en ko-burger any day.
Miracle Whip (other products are available) på bollerne (..og i burgeren! ;)
Sprød salat, agurk, tomat, rødløg-ringe, og enten bare ketchup eller noget BBQ-røg-agtigt i samme stil.
Det er simpelthen bare bomben. Og min datter på 5 eeeelsker det. Det gør mit barnebarn på 4 også :) -- "ORK SATME!" Spiser sjældent div. "købte" burger udgaver. Kun hvis min søn er hjemme, og tiden skal bruges til andet end lige "måske er det godt - or not - købe burgere, hopper vi på den nemme løsning med yderst varierende udfald - alt fra føj for den lede, til "hov, den var sku egentlig ok spiselig"
Jeg har stadigvæk den gode gamle hamburger som favorit. Det er gode burgerboller med lidt chilimayo på bollerne (alt efter smag) - 7% oksehakket kød, Tyk/fed/mørk løgsovs MED et solidt stænk HP sauce + evt. lidt engelsk souce - alt efter hvilken styrke man nu synes/tåler/har behov for. OG så evt. lidt ketchup evt. som løst tilbehør, da ketchupsmag er overdøvende/ødelæggende for alle andre engrediensers smage, således den samlede oplevelse mere bliver til en gang blendning, uden separate fødevares individuelle smage! - Og så er det jo ret ligegyldigt med hvad man putter/samler til noget man kalder en ret/andet! :))
Dertil agurke salat, da hårdere agurkeskiver bare vil smatte tingene ud - især hvis man ikke har skarpe grilknive, og det syrlige aspekt, får man jo kun fra agurker på den måde. Tomater spiser jeg tit, men vurderer disse, som enten stegte - hvis de skal i burgere (så er de jo bløde, med dette som minus, hvis man ikke bryder sig om vand ud af burgeren (brug evt. kniv og gaffel) - ELLER som råskårne tomatskiver, der dog ikke passer til ovennævnte burgerudgaver :)
Nå men tiden er vist løbet fra os på multible måder, så den slags salighedsgørende "guf i a mau" må vi vist selv lave fremover :))
Er så selv på Wegovy slankemiddel, og har tabt en del kilo stille og roligt, så jeg har en bett` flæskesteg liggende til senere + div. tilbehør- som gør det selv præmie (hvem sku ellers gøre det hehe)
Bon appetit til alle - uanset hvad i vælger aftensmad :) -- Kun de dumme ser på fingeren, når den kloge peger mod stjernerne...
Over 200 handler på Hol og 34+ på B&W listen.. --
Sidst redigeret 08-05-2024 13:04 Brød
ketchup
bacon
ost
bøf
ost
ketchup
brød
intet grønt -- jeg synes, de får burgeren til at smage ALT for vandet. Og ja, som du nævner, så falder den alligevel ud.
Så hellere putte noget dressing i som har lidt tomat-agtig smag, eller sådan noget, hvis man er til den slags.
Samme problem med agurk. Men der er vel en grund til at amerikanere bare smider syltede agurker i. de er lidt nemmere at arbejde med
Jeg er også enig med #22, udover der er for lidt bacon i hans burger -- Sidst redigeret 08-05-2024 20:06 #23 - syltede agurker er IKKE en amerikanerting. Det er eddiken, der giver det fine "pif" som ingen andre ingredienser kan levere/tilføje :)
Er også glad for bacon, men det holder jeg mig fra, da det er en dræber, der overgår rygning - alt efter mængde selvf. -- Kun de dumme ser på fingeren, når den kloge peger mod stjernerne...
Over 200 handler på Hol og 34+ på B&W listen.. Jeg synes "syltede agurker" er den bedste betegnelse. For der er sgu ingen salat i "agurkesalat", hverken på den ene eler anden måde. Det er bare agurker i eddike ;) -- Sidst redigeret 08-05-2024 21:33 adrk til syltede arguker herfra
men min kone kan satme spise saadan en hel enm som haandsnack i biograffen.... -- Sven Bent - Dr. Diagnostic
www.TechCenter.[...] - Home of Project Mercury #24
Er bacon en dræber der overgår rygning simpelthen? Den må du sgu længere ud på landet med... helt derud, hvor bacon render rundt på fire ben og grynter. -- Intel i5-13600K \\ Gigabyte Z790 AORUS ELITE AX \\ Asus RTX 3080 ROG Strix OC \\ 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB DDR5 @ 6000 36-36-36-96 "bacon er en dræber"
Ah mon dog..
Eller jo man skal da nakke grisen før man kan få bacon på gaflen -- #24 Det er rigtigt. Spiser du over 2,5kg bacon om dagen er det værre end at ryge én smøg om dagen.
-- Hov, er tråden stadigvæk kørende.
Det er efterhånden en del år siden, man opgjorde/lavede en liste over de farligste madprodukter, og her stod røget bacon helt i toppen med hensyn /årsag til fedme/kolesterol/blodpropper, kræft og hjerte/kar sygdomme. Slå disse ting sammen, og det overgår rygning. Den nøjagtige udregning kender jeg selvf. ikke, men det sku være ok videnskabelig forskning, fra anerkendte forskere.. Alle røgede madvarer, er forøvrigt med til øget kræftrisiko..
Om et par timer, får jeg madvarer leveret, og jeg sprang bevidst røget bacon, røget rullepølse, røget medister over, da jeg jo går jævnligt til kræftkontrol. Næste gang senere på måneden, så krydser fingre :)
Husk årsag v/s symptomer..
Fortsat god weekend -- Kun de dumme ser på fingeren, når den kloge peger mod stjernerne...
Over 200 handler på Hol og 34+ på B&W listen.. #30 "Om et par timer får jeg madvarer leveret"
Der beskrev du lige en af de vigtigste årsager til dårlig sundhed
Hvis man sidder meget derhjemme, ikke får motion nok og bare får ting leveret
Og spiser for meget. og det gør ALLE i dag. Vi æder konstant -- Sidst redigeret 11-05-2024 09:47 #30 "...og det overgår rygning..." Du må meget gerne finde noget af det forskning, for det er overhovedet ikke det, som der bliver meldt ud fra kræftens bekæmpelse og deres udenlandske pendanter.
https://www.dr.dk[...]
"- Rapporten fra WHO viser, at det ER kræftfremkaldende at spise for meget forarbejdet kød. Men det er stadig langt farligere at ryge, og asbest er også langt farligere, siger hun."
https://news.cancerresearchuk.org[...]
"Tobacco is the single biggest cause of preventable disease and early death in the UK."
https://www.cancer.org.au[...]
"While there is good evidence that both overconsumption of processed meat and smoking cause cancer – smoking is a lot more dangerous." -- Sidst redigeret 11-05-2024 21:41 30# det handler jo om mængder, like, vågn op.
er dog enig i, HVIS man har problemer allerede , af den ene eller anden art, så er Samtalen en HELT anden, end hvis man er sund og rask, og dyrker noget motion er relativ slank, og resten af ens kost er god.
osse det som tit bliver refferet til i kræft sammenhæng er , i en overstegt stegeskrope , lige som toast brød som er brændt på brødrister.
en skive bacon her og der, er der INTET galt med.
Og tilbage til samtalen,
Løg ringe er must,
Tomat (tynd skåret, . ikke 0.5cm tyk, så glider den ikke ud) er must,
Bacon er must,
stærk senep , l
ille klat kepthup ,
plus hjemmelavet dressing (jeg bruger, ^Micky D kopi opskriften fra YouTube, fra BigMac Burgeren. -- Sidst redigeret 13-05-2024 13:17 ketchup og agurk salat er ok
Lidt grønt skal man have og bare kom 6 stykker i så har man fået 6 stykker grønt den dag -- Det er vel ligesom med ost det jo ikke alle som kan li ost i en burger så om man skal ha tomat og agurk i er vel som man selv ved ha ens burger?
Jeg syntes da det gir en anden smag med salat, tomat og agurk i udover den grillede bøf med 4-7% fedt i på en gas gril end når der kun er salat i.
Så nu kommer der en herunder og skriver kulgrill er bedre osv. igen det kommer ang. på hvad man bruger og er til. -- For Tech flow følgende brugere på X.com:
@kopite7kimi @harukaze5719 @9550pro @OneRaichu @Kepler_L2 Jeg plejer at lave en efterligning af McFeast, når jeg laver burger til mig selv. Ketchup, sennep, løg, syltede agurker, salat, tomat, ost, mayo. (Har jeg glemt noget?)
#31 ALLE gør ikke det samme :-)
Jeg starter dagen med ca. 45 min i fitnesscentret på hverdage. Så cykler jeg 13 km på arbejde (ja på elcykel, men jeg bruger også kræfter). Jeg har ligget stabilt lige unde 70 kg i mange år. -- Livet på jorden er kun generalprøven før premieren!!
Se profil for specs --
Sidst redigeret 14-05-2024 10:21 #36 ja ok ikke ALLE, du lyder til at have godt styr på det. Jeg mente mennesket generelt ;) --
Grundet øget spam aktivitet fra gæstebrugere, er det desværre ikke længere muligt, at oprette svar som gæst.
Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.
Opret bruger | Login
|
Du skal være logget ind for at tilmelde dig nyhedsbrev.
Hvilken udbyder har du til internet? 256 personer har stemt - Mit energiselskab (Ewii f.eks) 12%
|