global knive er els lækre og kan blive sindsyg skarpe hvis man vedligeholder dem....
desuden er en kniv en personlig ting hvad der virker for dig virker ik for hr jansen, eks jeg foretrækker en let kniv jansen foretrækker en med tung blad , --
--
jep jep
find en santoku kniv
--
Consider it as a free bump
santuko er ikke et mærke, det er en type:D
--
jep jep
Jeg er glad for mine Fiskars Sensei:
https://www.imerco.dk[...] - denne pakke giver vist 380-ish i snit pr kniv
--
Sidst redigeret 23-04-2021 00:03
#1 korrekt, dog kan jeg ikke lide vægtfordelingen i dem.
Det skal også siges at jeg har godt styr på at slibe samt vedligeholde knivene, og de bliver i min optik bare sløve meget hurtigt :(
#4 de fiskars ser ikke helt ringe ud.
#6 zwilling er bestemt noget jeg se om det kommer et godt tilbud somewhere :)
--
#8 den ser lækker ud, men desværre over budget :)
--
evt victorinox,
--
jep jep
MAG kniv efter en del år som kok vigtigste er vægt og hvordan den er få dig på den måde du holder/skære nu ved jeg ik hvor du bor men vis du er i kbh orm foodgaar i tovehallen kan du altid prøve kniven og så ved du fx. hvor mange cm du vil have og passer til dig MM
ser der er mange der siger japanske knive jeps men dertil skal du ud og investere i keramiske strygejern eller en sten også da de knive er på 60-70 hrc. "hård stål" og vis det er man ik vedligeholde kniven med sten elller stål og ander bruger den er den nok død "sløv" igen efter en uge eller 2 men vis man har styr på kniven og alt det så holder en god japanske i lang tid og skap
forever i privaten få de "2 løg man snitter pr dag" :P
tip global/fiskas hold dig fra det udover urtekniv/brødsav
men igen dit valg og hvad passer til din hånd ??? 2 skære ik ens held og lykke
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur. Har lige bestilt en Tojiro shirogami nakiri og en Kai Seki Magoroku deba hjem fra
https://www.globalkitchenjapan.com[...]
bemærk at der er moms og behandlingsgebyr, men ingen told fra Japan, så der er en sjat at spare hvis du køber flere knive. Vær opmærksom på at japanerne er glad for carbon stål som får patina over tid.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur. #11 tænkte bare om der var nogen her der havde nogen personlige erfaringer :)
#12+13 den ser fornuftig ud, jeg har bestilt en. Skulle den ikke være mig er det ikke det store tab :D
#14 ja okey.. You win this time!
#15 må jeg lige se på :)
--
#0 du går ikke galt i byen med en MAC kniv. Har selv lige købt en MTH-80 og det spiller bare :)
--
hvad er dit budget?
--
jep jep
#19 tager også lige den chance og siger Ikea's knive er skarpe som en motherf... har flere gange taget en "lomme" ud af mine negle med mine hvertfald.
--
Jeg kan meget varmt anbefale Zwilling Vier Sterne serie.
Jeg har haft lidt af hvert, inkl. global - og har skiftet alt (7 knive) ud med disse.
--
Skal du have en kniv, der kan bruges til lidt forskelligt, eller er du ude efter en decideret kokkekniv?
Jeg har selv nogle knive fra Zwillings Miyabi serie (ganske dyre), som jeg bruger, når jeg har hyggetid i køkkenet.
Generelt med dyre japanske knive, er det vigtigt, som andre også påpeger, at man har styr på at kunne vedligeholde kniven. Ellers er det nok spild af gode penge.
Til dagligt bruger vi knive fra Zwillings “Professionel S” serie, og de er nemme at holde skarpe.
Jeg gav for snart mange år siden en kokkekniv af mærket Tojiro (samme model, som kokkelandsholdet vist nok brugte på det tidspunkt), og den er de virkelig glade for. Den er aldrig blevet slebet, og den er sq stadig skarp. De bruger den også kun til udskæring af kød.
En Mac kniv er også et godt bud på en god kniv.
--
Sidst redigeret 24-04-2021 12:41
Jeg kan også godt anbefale MAC MTH-80. Super god kniv til prisen.
--
Jeg har flere knive i huset, men er meget glad for Wüsthof Classic Ikon serien.
De ligger godt i hånden på mig, og der er en god vægtfordeling.
Santokuen er den bruger mest.
https://www.kitchenone.dk[...]
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur. Har selv luret på en MAC chef kokkekniv i lidt tid. Kan se flere forskellige nævner MTH-80 modellen herinde - er det ikke BK-80 modellen som denne der har vundet div tests?
https://www.sousvide.dk[...]
Og er der nogen større forskel på dem udover at den ene er med luftskær og den anden er uden? :)
--
MSI MAG X570 TOMAHAWK WIFI - 5900X - NH-D15S chromax.black
G.Skill 32GB 3600Mhz CL16
MSI RTX 3080 GAMING X TRIO + PG279Q
970 EVO Plus 500GB
--
Sidst redigeret 24-04-2021 16:33
Takker for de mange svar :D
Indtil videre har jeg bestilt en victorinox kniv, så må vi se om den kan noget.
Derudover har jeg også mine øjne på en lettere brugt mac MTH-80 til billige penge.
#25 som udgangspunkt en decideret kokkekniv, og det er nok mest de tyske knive jeg også har øje for :)
--