Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Job i sabbatår - erfaringer?

Af Gæst Anders | 29-07-2016 00:54 | 4190 visninger | 11 svar, hop til seneste
Hej, Jeg afsluttede HHX i forrige måned, og da jeg ikke er sikker på hvorvidt jeg skal studere videre eller forsøge at finde et "rigtigt" job nu - og da jeg også kunne trænge til en lille pause fra skole - har jeg besluttet mig for at holde sabbatår. Her har jeg læst mig frem til at det er vigtigt at have et job i løbet af året, og også valget af job er vigtigt, da det helst skal have relevans for ens fremtidsudsigter - hvilke for mig sandsynligvis er noget med økonomi. Problemet er dog, at jeg med meget lidt erhvervserfaring (arbejde i et halvt år hos Fona i 9. klasse) føler at jeg er dårligt stillet i forhold til arbejde, samtidigt med at jeg måske er lidt sent ude i forhold til andre studenter. Jeg er godt klar over at et spørgsmål som dette ikke hører hjemme på et hardware-forum, men jeg tænkte at i måske kunne dele jeres erfaringer med sabbatår, hvilke valg i foretog, og hvordan det har påvirket jer fremadrettet.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#1
F5
Ny på siden
29-07-2016 02:07

Rapporter til Admin
Jeg blev færdig med stx sidste sommer og havde aldrig haft et job før. Stod i samme situation som dig og anede ikke hvad jeg skulle studere videre som (gør jeg stadig ikke). Startede i slutningen af juli/start august med at søge ind ved 2 vikarbereauer (hhv. Manpower og Moment) og en masse andre jobs i mit område. Kom først ud til Lantemannen unibake ved Manpower. Det var et samlebånds job hvor man ordnede kager der kom rullende, put i kasser etc. pænt nedern, men ok løn. Her fik man SMS med hvornår de manglede folk til vagter. Kom derefter ud til et "pluk og pak" job ved Moment hvor jeg stadig er. Startede som vikar, men blev senere fastansat, da jeg gav den en go' skalle og blev en meget attraktiv medarbejder. Som vikar ønskede man vagter på ugentlig basis og fik derefter ugentligt skema. Meget mere afslappende job, hvor man f.eks. bare kan stoppe op og snakke i 5 min, hvis man bare når sit daglige mål. Mht. løn får jeg en grundløn på ca. 17k udbetalt uden overarbejde, men med overarbejde kan jeg snildt ramme de 25-35k+ udbetalt. Så mine råd til dig vil være, at søge alt du kan og ikke være kræsen - du kan altid sortere fra senere. Det var hvad jeg gjorde, og står nu som 20 årig med over en kvart million på lommen fra bare 11 måneders ufaglært arbejde. Tager selv 1 sabbatår mere og så er det ellers videre - skal sq ikke arbejde her resten af livet. Mht. hvor relevant jobbet er for mine fremtidsudsigter, er det nok ikke det store det kan bidrage med, men er ret sikker på, at det vigtigste er bare at få noget erhvervsmæssig erfaring ifht. slet intet. Tvivler også stærkt på, at det er muligt at få et job som booster en bemærkelsesværdigt ifht. fremtidige job, når man står som vi gør. Så det tror jeg ikke du skal bekymre dig så meget om - nu er du jo også usikker på hvad du vil studere videre som, og mange dropper ud/skifter uddannelse.
--
Sidst redigeret 29-07-2016 02:10
#2
Anders
Gæst
29-07-2016 02:35

Rapporter til Admin
#1 Først vil jeg gerne takke dig for at tage tid til at skrive så omfattende et svar - det var lige præcis det jeg håbede at finde. Jeg kan se at hverken Manpower eller Moment har nogle ledige stillinger her i Sydjylland hvor jeg bor, så jeg vil forsøge at finde andre vikarbureauer der har et bredere udvalg i min region. I forhold til valg af arbejde, så føler jeg måske, at det ikke har så meget at gøre med at være kræsen, men at det derimod handler om at det hele er nyt for mig - jeg skal skrive en ansøgning for første gang, skrive et CV - hvor jeg næsten ingen erfaring har at tilføje ved - for derefter, forhåbentligt, at arbejde på en "rigtig" arbejdsplads for første gang. Selvfølgelig handler det bare om at springe ud i det, men jeg synes bare at det hele virker meget overvældende. På baggrund af dine erfaringer og råd fra hist og pist vil jeg derfor i løbet af weekenden forsøge at få sendt så mange ansøgninger afsted som muligt - også selvom nogle af jobbene måske ikke har særlig stor relevans for mine fremtidsudsigter. Tak for svar! Hvis andre ligger inde med lignende erfaringer og gode råd skal i også være velkomne til at dele dem :-)
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#3
EMILLO XD
Elitebruger
29-07-2016 03:07

Rapporter til Admin
Beklager min manglende tillid 1#. Du skriver at du har en grundløn, hvor du når du har betalt skat får 17.000,- udbetalt og kan komme op at få 35.000 udbetalt med meget overarbejde? For et "pluk og pak" arbejde, som kan erstattes af enhver? Det lyder ret overdrevet. Vil du forklare yderligere?
--
Mvh. Emil
#4
Noregret
Supporter
29-07-2016 09:29

Rapporter til Admin
#3 jeg kan sige, at da jeg var ved Arla som ufaglært, hvor jeg blot skulle stå og glo på en maskine, dog som nattearbejder, så gik jeg rundt med en timeløn på 200 kr i hverdage og var det weekend op til 250. Overarbejde gav ca. 350 hvis jeg ikke husker forkert - trods alt 10 år siden jeg var der :-P
--
Dafuuuuuuuq!?
#5
CJacobi
Bruger
29-07-2016 10:14

Rapporter til Admin
#3 Det er faktisk ikke helt usandsynligt. I mit sabbatår hvor jeg knoklede meget, fik jeg 14.000 udbetalt hver 14 dag, det var så også 70 timer om ugen, på aftenhold og overarbejde i weekenderne. Det er en af de problemer vi har i dagens Danmark, at man på en produktions plads som ufaglært, kan tjene rigtig mange penge, det afholder folk fra at få en uddannelse.
--
#6
mads82
Ny på siden
29-07-2016 11:50

Rapporter til Admin
#5 Det er vel ikke et problem at folk der ikke har evnerne/mulighederne/lysten til at tage en uddannelse også kan tjene en rimelig løn og leve et ordenligt liv. Med 70 timer om ugen burde man også tjene en ordenlig løn. Dermed ikke sagt at man ikke kan tjene mere med en uddannelse. Jeg har de sidste 8 år ligget mellem 45-60k/måned i forskellige jobs, med en alm. 40 timers arbejdsuge. Dog med en længerevarende udd. og en god branche (software). #0 Enig med de andre ang. vikarbureauer. Har også selv prøvet det, og det er en god måde at prøve nogle forskellige jobs af. Noget er dødsygt, andet kan være mere spændende. Og man kan få foden indenfor hvis du evt. skal have et studiejob efterfølgende. Jeg sad selv ved en maskine på en fabrik i 4 dage (fuld tid, alene) og skulle hvert minut tage 2 plastik klodser op - bunden til en walkie talkie - sætte dem sammen, og lægge dem ned i en papkasse. Det giver lidt motivation til at komme tilbage på skolebænken :) De steder jeg var fik man 120-140 kr/timen som vikar. Det er så også over 10 år siden.
--
Sidst redigeret 29-07-2016 11:54
#7
BaQQer
Mega Supporter
29-07-2016 13:03

Rapporter til Admin
#0 Som #1 påpeger er vikarbureauer et godt sted at starte. Du kan med fordel søge hos virksomheder, som du ved hyrer igennem disse bureauer, det ved jeg af personlige erfaring, at de synes godt om. Jeg fik fx en skrivebords-stilling hos Nordea gennem Manpower (130 kr i timen, 37 timer om ugen), hvor jeg arbejdede 9 måneder af mit sabbatår. Jeg kontaktede dem og fik en kontaktperson, som jeg sendte en uopfordret ansøgning. Jeg blev endda, til min store overraskelse, tilbudt en forlængelse af vikariatet, men jeg afslog grundet flytning med mere. Jeg kan også anbefale dig at kontakte nogle campingpladser. Der er masser af sommerjobs på diverse campingpladser, og arbejdet er lige til, om du står i reception eller om du udfører mere praktisk arbejde. Det er gode penge, og da det er ferietid er der masser af penge at hente i ekstravagter. Jeg arbejdede i gennemsnit 40 timer om ugen til 125 kr i timen i to måneder, indtil slutningen af sæsonen.
--
Kunstig intelligens kan intet stille op mod naturlig dumhed.
--
Sidst redigeret 29-07-2016 13:05
#8
Anders
Gæst
29-07-2016 13:12

Rapporter til Admin
Inden jeg oprettede denne tråd havde jeg, sandsynligvis på grund af min manglende erhvervserfaring, ærligt talt ingen anelse om hvad vikarbureauer var og da slet ikke at lønnen var på sådan et niveau. Så derfor vil jeg gerne takke jer alle for at hjælpe ved at dele jeres erfaringer - jeg vil i de kommende dage ligge stort fokus på især at benytte de forskellige vikarbureauer her i Sydjylland.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#9
Numsefisk
Ultrabruger
29-07-2016 15:23

Rapporter til Admin
Søg ved vikarbureauer, det havde jeg gjort hvis ikke jeg var så heldig at have en forælder der arbejder for et firma der laver betonelementer. Jeg fik en plads i produktion hvor jeg endte op på 180 kr i timen, 8-16 hver dag. Overarbejde gav en god 240kr i timen, de første 2 timer og efter det endnu mere. Søg overalt, man kan ikke tillade sig at være kræsen.
--
FX-8350 | XFX DD HD7970 | Corsair Vengeance Pro 1866 MHz 8 GB RAM
#10
F5
Ny på siden
29-07-2016 22:33

Rapporter til Admin
#3 Nogle af de andre har været lidt inde på det, men her er en uddybning. Nu svinger min timeløn fra 167 - 417 kr alt efter hvilken dag, hvornår på dagen, hvilken afdeling, om det er min fridag osv. Sidste måned arbejdede jeg 255 timer og endte med 37k efter skat. Flere gange i den måned var jeg inde på en ekstra vagt på min fridag, som giver en løn på 287/370 - 417kr i timen - og når sådan en dag er 13 timer lang, ruller der hurtigt penge ind. Men forstår godt din skepsis - for et år siden ville det også lyde totalt urealistisk for mig. #2 I forhold til CV'et gjorde jeg det, at jeg brugte jobbeskrivelsen og tilpassede CV'et til det specifikke arbejdes ønskede profil - ikke copy/paste, men bare læg vægt på du har de evner de ønsker. Rigtig mange ufaglært jobs kan man næsten sætte en chimpanse til, så vær ikke bange for at rose dig selv for meget, men sørg for at holde det på et nogenlunde ærligt og menneskeligt niveau. Jeg vil også anbefale dig, at holde lidt øje med din tidsregistrering/løn når du når dertil. Jeg fandt selv flere fejl i lønnen, da jeg var vikar - sjovt nok altid til deres fordel. Vær positiv, hold dine aftaler, sig ja selvom det er lidt træls og yd den lille smule ekstra som rykker dig op på skalaen, når du kommer dertil - det har sine fordele og gør det hele meget lettere og sjovere.
--
Sidst redigeret 29-07-2016 22:35
#11
NiceRag
Supporter Aspirant
30-07-2016 07:40

Rapporter til Admin
#5 det er da ikk et problem, men en god ting... så har folk der ikke lige har indlæringsevnen eller disciplinen til skole, chancen for at tjene penge nok til at forsørge dem selv og deres familie... uden de kun har råd til at bo i tønder til gengæld er der så rift om lige netop de ufaglærte jobs
--

Opret svar til indlægget: Job i sabbatår - erfaringer?

Grundet øget spam aktivitet fra gæstebrugere, er det desværre ikke længere muligt, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning