• Forum
      /  
    Off Topic
      /  
    Hyggekrogen
  • 22-11-2016 · 05:42 9998 visninger 18 svar
  • Denne tråd er over 6 måneder gammel

    Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

  • Hjemmehakket burgerkød. Hvilket kød er bedst?

    Af Isaac Ra. Ny på siden
Jeg har prøvet at lave spareribs et par gange og sidste gang blev det godt, jeg gav den tilpas tid i ovnen så den blev stegt langsomt og saftig. Brugte kamben og de var virkelig gode.

Men jeg har aldrig prøvet at lave mit eget hakket oksekød før. Plejer bare at købe den kedelige nede i supermarkedet i vakuumpakning. Men jeg har faktisk en kødhakker, og tænkte at hvorfor ikke hakke mit eget kød. Og det skal primært være til hamburger. Går ud fra at de kan skaffe kødet i feks Føtex der hvor jeg bor, bare man bestiller det i forvejen. Ved i hvilke udskæringer som gør sig bedst i hakket oksekød? Jeg læste noget om skulderdelen skulle have godt kød. Kom bare med forslag til gode udskæringer og også hvilke procentuelle forhold de skal blandes i, for at man får det ja ultimative hakket kød til burger feks.

Rolf

#1

Giga Supporter
22-11-2016 06:15
Øh, google i stedet for en hardwareside?
Guru
22-11-2016 06:35
Køb et stykke tykkam, der er lidt fedt i og har en god smag fra naturens side
Mega Nørd
22-11-2016 06:56
Hvis du alligevel bestiller kødet ved Føtex, så skal du bare købe det der er hakket.

Køber du til gengæld noget kvalitetskød ved en gårdbutik, så skal du have noget klump eller lignende.
Guru
22-11-2016 07:33
Spørg din lokale slagter - eventuelt ham i Føtex.
Wut

#6

Junior Supporter
22-11-2016 08:38
Husk, at der skal være en del fedt i, hvis du vil lave burgere af det. Måske 12-18%. En del af det overskydende fedt steger jo ud af burgeren alligevel. Hvis du tager 8% kød, så bliver de knastørre.
Giga Supporter
22-11-2016 08:55
Som de andre siger. Få noget kød med en del fedt. lad være med at hælde salt i kødet og lad være med at ælte/tæske det for meget. Der er en del 'tricks' til at få det perfekte burgerkød, men kød med høj fedtprocent, nul salt i det og ikke ælte det for hårdt er det første sted du skal starte.
Super Supporter
22-11-2016 09:17
...og så har jeg gode erfaringer med at smide en klump bacon i hakkeren også. Jeg plejer at tage en cuvette og så 1/4 bacon. Det fungerer okay og er til at betale.
Supporter
22-11-2016 09:24
Du kan nøjes med 4-9% hk oksekød og så bland noget smag i. Sådan en fajita blanding + lidt hakket hvidløg giver en fantastisk smag til burgerbøfferne.

Om det er hakket svinemørbrad eller hakket okseklump gør ingen forskel da det alligevel er hakket ned til et niveau hvor du ikke kan smage forskel.
Super Supporter
22-11-2016 10:12
9# Ikke smage forskel på svine- og oksekød? Really?!

I øvrigt er der en fin oversigt overfedtprocenter her http://foodoflife.ku.dk/vidensbanke.../ og så kan man altid spæde op med lidt spæk - eller fed bacon.
Giga Supporter
22-11-2016 10:14
#9 har tabt sutten? Den fajita blanding I det tørre kød, så kan du lige så godt kæbe nogle tarveligt bøffer nede i rema...
Supporter
22-11-2016 13:24
#10 min fejl. mente selvfølgelig ikke svinemørbrad men oksemørbrad. hahaha så først fejlen nu..
#11 Du kunne jo selv prøve i stedet for at snakke uden at vide en skid om det.
Det er rigtigt at kødet kan blive mere saftigt ved en højere fedtprocent, men det virker skam fint nok.
djrazz

#13

Ultra Supporter
22-11-2016 14:22
Der er kun en rigtig måde at hakke kød til burgere på :-)

Og læg venligst mærke til at dette kun egner sig til burgere, det dur ikke til hakkekød til lasagne osv.

Men du køber noget rigtig godt kød fra en slagter eller lokal gårdbutik. Allerhelst filet (med en ordentlig fedtkant!!!!) eller andet reelt kød uden alt for mange sener men stadig med godt med fedt, helst nogenlunde samlet så du kan trimme det.

Når du kommer hjem så pudser du kødet TOTALT. Der må intet sener eller fedt være tilbage. MEN, du smider det ikke ud. Du kommer det afpudsede fedt i en grund og begynder at smelte det i en gryde.
Imens skærer du kødet ud i tern så det er lige til at smide i kødhakkeren.
Når fedtet så er smeltet lader du det lige køle lidt, også begynder du ellers at hakke kødet mens du lader en tynd stråle fedt ryge med ned i kødhakkeren.
Hvis du har godt tid kører du hele portionen igennem en gang til for at sørge for at det smeltede fedt har fordelt sig godt.

Men vigtigst er at du husker 80% kød og 20% fedt. Det er simpelthen påkrævet i en bruger for at give den en god smag, samt sørge for at den ikke bliver tør. Det #9 siger er ganske enkelt forkert. Forstået på den måde at det kan selvfølgelig godt være at han synes det smager fint, men det betyder ikke at det ikke kan gøres 100 gange bedre.
Dog er tippet med at smage kødet til fint, hvad #9 bare overser er at hvis man behandler kødet på den rigtige måde er der på ingen måde brug for at smage det til med en fajita blanding eller andet gøgl. Lidt salt og peber, alt andet er grænsende til helligbrøde.
Så husk! Altid 20% hvis du kan komme til det.
Du steger det alligevel af, så du bliver ikke en tyk lille sag af det, MEN det giver en langt bedre smag end en tartarkødsburger.


Og når du nu alligevel er igang i køkkenet så gør dig selv den tjeneste at lav nogle triple-cooked fries til. Det er faktisk ikke svært når man lige husker proceduren, og selvom det tager lidt længere tid er det klart det ekstra arbejde værd.

Ny på siden
22-11-2016 22:37
Takker for svarene. Prøver de forskellige forslag.
Giga Supporter
23-11-2016 09:38
#12 Nejtak. Der gøres præcis sådan der med kødet i det sydspanske, oplevelsen ligger ret langt fra en klassisk burger bøf.
Semi Supporter
23-11-2016 10:24
Det hakkede kød med medt fedt. det har også mest smag og er sundere.. det der low fat low smager ikke af en skid..

Jeg spiser ofte hakkebøffer.. 14-18% fedt fra føtex. det er heldigvis også det billigste :)

Når du tager det ud af pakken er det vigtigt du beholder det, så vidt det er muligt, som det ligger i pakken... på den måde er sener og lign lagt ens (som de kom ud af kødhakkeren) og det gør de føles mere møre når du bider i dem (info fra et klip i tv for nogen år siden, med en slagter) :)
Djon

#17

Junior Supporter
23-11-2016 10:49
Når du ikke gider hakke selv længere (jeg har også gjort det med bla. cuvettesteg), så tag og prøv Princip Dry Aged burgerbøffer fra Bilka og Føtex. Købes i pakker á 4x200 gram og de er bedre end nogle, jeg selv har lavet både af eget hakket kød eller slagterens.
Mr.q

#18

Gæst
23-11-2016 17:27
Som med de fleste ting, er det en videnskab. Elsker du en klassisk cafe burger, så er det 14-18% hakket kød med 10% kartoffel, de lidt bedre steder burde det hedde 18-20% 50% chance for om du får med eller uden kartoffel. Steder som f.eks wedoburgers der lever højt på "lokalt produceret kød" er det forformet frosne bøffer 14-18% -- tilsat 10% kartoffel, fra himmerlandskød ;)

Men et godt udgangspunkt for en start er at se heston blumental In seach of perfection, han har lavet et burger afsnit hvor alt fra krummen på bollen til kødtyper bøffen skal være af, bliver gennemgået. Det er en god start for at blive lidt klogere på opgaven du har foran dig.
Bruger påkrævet
En bruger er påkrævet for at oprette svar på Hardwareonline.dk
Du kan oprette en bruger her eller logge ind her

Log ind for at få flere funktioner