#0 Nu har jeg ikke selv erfaring med building-to-building bridge. Jeg lagde bare mærke til at du har en 1000/1000 forbindelse, men linker til Ubiquiti's 10Gbps uplink version - er det nødvendigt? De har en 1Gbps version til omkring halv pris. Er det for at kunne fremtidssikre? Tænker ikke at det er nødvendigt med mere efter dit behov.
Som sagt har jeg ingen erfaring med sådanne opsætninger, så det kan være at der er bedre alternativer. Jeg bruger selv UniFi meget, så jeg anbefaler det så meget som muligt. Men når det kommer til sådan en opsætning her, så er der nok en del der ved mere :)
--
/vonangelo
Ryzen 9 5900x, G.Skill 32GB DDR4 3000 MHz, WD Black SN850 2TB, MSI RTX 3080 Suprim X, ASUS ROG Strix X570-E Gaming
Jamen du har nok ret, det er sikkert ren FOMO at jeg altid starter oppefra og så er nødt til at overbevise mig selv om at jeg kan nøjes med mindre.
Jeg har reelt ikke brug for den slags hastigheder, der skal vel i yderste konsekvens trækkes et par streaming-tjeneser samtidig sammen med en web-browser når det går vildt for sig.
Den lidt billigere udgave fra Ubiquiti er dog stadig næsten dobelt op i pris i forhold til Mikrotik-løsningen.
For Ubiquiti: Jeg har gode erfaringer med Ubiquiti, og det vil garanteret integrere smukt i mit nuværende økosystem.
For Mikrotik: Enhederne ser lidt mere diskrete ud og hvis beskrivelsen passer integreres de nærved usynligt i mit setup (de skulle være parrede, så ren Plug'nPlay).
--
#2 Nu ved jeg ikke hvad deres realistiske throughput er, men ellers så kunne du kigge på Ubiquiti's airMAX NanoBeam:
https://www.av-cables.dk[...]
På deres hjemmeside står der 450+ Mbps, så det er ikke helt det samme:
https://eu.store.ui.com[...]
--
/vonangelo
Ryzen 9 5900x, G.Skill 32GB DDR4 3000 MHz, WD Black SN850 2TB, MSI RTX 3080 Suprim X, ASUS ROG Strix X570-E Gaming Kik på airMAX GigaBeam
--
Mangler du Windows og Office nøgler kontakt mig i en PM.
Har brugt ubiquiti bridge professionelt før, det virker ganske fint.
Det har en farvekode som hjælper med at sigte, men jeg syntes at det var svært at ramme (var alene).
Tror det bliver nemmere hvis man finder en laser der kan hjælpe med at bevise om man er sharp på.
Husk at signalet bliver påvirket hvis det sidder lavt og der f.eks kører en varevogn forbi.
De koster nogle ms mere, men performance er ganske pæn.
Vær obs på om monteringsbeslag medfølger eller ej. Jeg tilkøbte 2 alu holdere.
ubiqiti har den fordel at de er poe, så det gør livet lidt lettere.
--
Ubiquiti NanoBeam NBE-5AC-Gen2
Jeg har lavet et utal af trådløse broer med alt mellem 10m og 2km afstand, og disse virker bare.
Som flere nævner, så er det selvfølgelig at foretrække at have et direkte skud for at opnå de maksimale 655mbps som de kan håndtere.
Husk at opdatere firmware på dem.
Skriv til mig direkte hvis du har spørgsmål til dem, så vil jeg gerne hjælpe dig.
--
På DBA har der vidst været to forskellige sæt fra Ubiquiti til salg - hvis jeg husker rigtigt var prisen fin, men også af ældre dato. Til at browse og streame kan det meste vidst klare det.
Alt efter hvor meget trådløs trafik der er i området hvor bygningerne er placeret, kan et helt almindeligt Unifi AP også anvendes med wireless uplink og give et ok resultat, hvis det igen kun er browser og streaming der er tale om.
--
#3 og #4: Jeg kigger på Ubiquiti's AirMAX produkter.
#5 Jeg tror ikke det bliver et problem, der er fuld "line of sight" og der er ikke gennemgående traffik.
#6 Takker, jeg tager dem med i overvejelserne. Igen, der er fuld "line of sight" og det drejer sig om ~30 meter, så jeg tænker ikke det bliver den store udfordring. Det kan være jeg skriver, tak for tilbuddet i hvert fald.
#7 Jeg tror faktisk jeg har 2 x AC Long-Range (UAP-AC-LR) liggende i resesrve, men jeg hælder nok mere til en (undskyld udtrykket) "rigtig" løsning.
Det lader ikke til at nogen synes om ideen med Mikrotik's udstyr så jeg fortsætter indenfor økosystemet Ubiquiti.
Mere generelt, som jeg forstår det vil det sagtens kunne trække noget streaming og et par kameraer?
Vil jeg med dette scenarie opleve lag, eller udfald under daglig brug, eller bare tabte pakker i en størrelsesorden jeg ikke vil kunne mærke ved almindeligt brug?
Hvor meget har vejret at sige når vi jo altså snakker om ~30 meter, nogen der tør sige noget?
Hvis budgettet er op til omkring de 4.000 som UBB koster hvad vil så det bedste bud være når man tager behovet i betragtning?
Hvis budskabet er at så skal jeg da bare gå med UBB så er det jo sådan det er, men hvis i tænker at med det behov er et sæt airMAX GigaBeam til det halve allerede voldsomt så er det måske vejen at gå.
Sidste spørgsmål: airMAX-produkterne ligger i UISP-kategorien, vil de være ligeså integrerede i mit normale Unifi-interface som eksempelvis UBB, eller kører de gennem et andet software og interface?
--
#8 Du kan sagtens have kameraer, streame osv. hvis du, som du selv så fint udtrykker, går efter den rigtige løsning.
Har som sagt lavet det flere steder, med over 2 km afstand, til f.eks. medarbejderboliger og for at sætte kameraer op på afsides placeringer, og det er ikke noget problem når bare du har et frit skud.
Vejret har intet at sige i dit tilfælde.
UISP har sin egen controller og kan ikke integreres ind i Unifi. Vær opmærksom på at du ikke kan slutte airMAX direkte i en "lille" Unifi switch, da der skal bruges mere strøm. Der findes en adapter, men alternativt kan den medfølgende PoE injector bruges.
--
Tror ikke nogen har problemer med Mikrotik, det giver bare mere mening at blive i et økosystem man kender, hvis man er tilfreds med det.
Givet at ubiqiti er lidt dyre, men de virker nu meget godt syntes jeg.
Kender desværre ikke noget til mikrotik, så der kan jeg ikke rigtigt svare.
--
Pokkers, "you snooze, you loose", da jeg ville bestille i forgårs var AirMAX GigaBeam udsolgt hos Ubiquiti... Jeg ser om den snart er på lager igen eller om jeg skal kigge på UBB fra Ubiquiti eller om jeg skal prøve kræfter med Mikrotiks løsninger.
#9: Jeg har en ældre
https://eu.store.ui.com[...] i den ene ende og den tror jeg godt kan klare PoE hvis endelig det er, ellers er det som du skriver ikke noget stort problem, udover endnu en strømforsyning...
--