Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Forum \ Internet \ Netværk
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Langsom hastighed

Af Juniorbruger Chrfutte | 12-02-2023 21:01 | 2325 visninger | 28 svar, hop til seneste
Nå, nu bliver jeg nødt til at spørge om hjælp! Jeg har ikke den store erfaring eller viden om internet, MEN: Jeg er lige flyttet ind i en lejlighed, 97kvm med fiber og en 1000/1000 linje. Routeren er fra Hiper og er en zyxel ex3300-t0. Jeg kan simpelthen ikke få det til at køre godt. Trådet ligger jeg på 86mbps både op og ned. Og trådløst lykkedes det mig at ramme 150mps op og ned. Dette gælder både min stationære og MacBook. Routeren er er mindre end 7m væk fra mig bag ved en væg. Ved ikke hvad den er lavet af, men det er ikke beton. Computeren har wifi 6 til det trådløse og kører med et cat6a kabel på 15m. Har dog kun 1gb i bundkortet, så ville forvente omkring 900-960mbps eller noget i den dur på kabel. Jeg har opdateret drivere på maskinen uden held. Har sådan set også prøvet at skifte mellem de forskellige porte på routeren. Har også prøvet at sætte en 1gb switch til routeren og derfra til computeren. Har også prøvet med en repeater. Intet har virket. What to do?
--
#1
BoreBissen
Guru
12-02-2023 21:04

Rapporter til Admin
Går ud fra at du har lavet et hard reset af routeren?
--
I7 2700K | 2 x 8 GB DDR3, 1866 MHz Gigabyte GA-Z77-DS3H | 2 x PNY 480 GB SATA SSD Gigabyte GTX 1660 ti 6 GB | Be Quiet 500w | Scythe Fuma ll
#2
Chrfutte
Juniorbruger
12-02-2023 21:12

Rapporter til Admin
#1 Imponerende nok, så har jeg ikke. I'm on it!
--
#3
Chrfutte
Juniorbruger
12-02-2023 21:16

Rapporter til Admin
Ingen held heller, den rammer stadig kun 86mbps op og ned
--
#4
Martin.v.r
Guru
12-02-2023 21:17

Rapporter til Admin
https://www.youtube.com[...]
--
MSI MAG Z490 TOMAHAWK i5-10600K @ 5GHZ 4x8 VIPER 4400MHZ B_die 1000W Sinlet Pro ROG STRIX-GTX1070-O8G-GAMING
#5
Specter_
Megabruger
12-02-2023 21:18

Rapporter til Admin
Start med at ringe til Hiper i morgen, så kan de undersøge om der er noget fra deres side.
--
#6
BoreBissen
Guru
12-02-2023 21:19

Rapporter til Admin
#3 Så er der sandsynligvis ikke så meget du kan gøre end at fejlmelde den til din ISP. :-) Det skulle da lige være at prøve med et andet kabel.
--
I7 2700K | 2 x 8 GB DDR3, 1866 MHz Gigabyte GA-Z77-DS3H | 2 x PNY 480 GB SATA SSD Gigabyte GTX 1660 ti 6 GB | Be Quiet 500w | Scythe Fuma ll
#7
Chrfutte
Juniorbruger
12-02-2023 21:32

Rapporter til Admin
#4 tak. Den må jeg lige få set igennem #5 giver dem et kald i morgen, hvis ikke jeg lærer noget nyt fra videoen. #6 har prøvet nogle forskellige kabler.. nothing works :(
--
#8
Pico
Maxi Nørd
12-02-2023 21:36

Rapporter til Admin
Har du prøvet andet netværkskabel mellem din fiber converter og router?
--
i7 4790K|Noctua NH-D15|ASUS Z97-WS|16GB Kingston 1866mhz|1080 ASUS STRIX|160GB Intel SSD|240GB Corsair SSD|500GB EVO SSD|3TB Seagate|750W CM
#9
CyberOpz
Ultra Supporter
13-02-2023 08:10

Rapporter til Admin
Som #8 er inde på. Er du sikker på at der traines til korrekt båndbredde på de kablede forbindelser? Normal angives 100 Mbit/s i en farve, mens 1 Gbit/s i en anden farve på dioden i routeren. De 150 Mbit/s på wifi kan godt passe afhængigt af de mange faktorer der er i en lejlighed, dog med hovedvægt på den væg.
--
#10
Chrfutte
Semibruger
13-02-2023 08:42

Rapporter til Admin
#8 nej har ikke prøvet forskellige kabler den vej, kun forskellige porte på routeren og fiberboksen. #9 jeg må lige give det et kig når jeg er hjemme igen.
--
#11
Dragonheart
Guru
13-02-2023 12:00

Rapporter til Admin
Som #9 er ind epå så er det sandsynligvis kablet. har alle 8 ledere ikke ordentlig forbindelse hele vejen igennm (på alle kabler/forbindelser) så falder det hele tilbage til 100Mbit fra de 1000 Mbit. Når man så tester bliver det ca 90 Mbit/s. De 150 Mbit/s på wifi er sandsynligvis fordi du forbinder til 2.4 GHz båndet og ikke 5 GHz båndet. Det kan være du skal ind i routeren og ændre det manuelt så 2.4 kører 20 MHz kanalbredde med et andet netværksnavn end 5 GHz. Mht farverne for dioderne. Er det ofte sådan et gul er 100Mbit og grøn er 1000 Mbit. Det er små dioder der sidder i stikket der hvor man sætter kablet i.
--
#12
Chrfutte
Semibruger
13-02-2023 17:14

Rapporter til Admin
Nu har jeg prøvet med et nyt kabel mellem router og fiberboks. Det gav samme resultat 86mbps op og ned. Er forbundet til 5ghz netværket. Det er 2 separate netværk Dioderne lyser grønt, så der burde ikke være noget der heller. Har været i kontakt med Hiper, de kunne slet ikke se at routeren var på nettet
--
#13
Pico
Maxi Nørd
13-02-2023 19:14

Rapporter til Admin
Har du evt selv en router? I så fald så kan du prøve at tilslutte den til fiber converteren. Du skal bare huske at sætte routeren til at køre på VLAN101. Så kan fu i hvert fald finde ud af om det er routeren fra Hiper den er gal med.
--
i7 4790K|Noctua NH-D15|ASUS Z97-WS|16GB Kingston 1866mhz|1080 ASUS STRIX|160GB Intel SSD|240GB Corsair SSD|500GB EVO SSD|3TB Seagate|750W CM
#14
Jupiter
Gigabruger
13-02-2023 20:53

Rapporter til Admin
#0 Har du prøver Hiper appen? https://www.hiper.dk[...]
--
#15
Chrfutte
Semibruger
13-02-2023 21:27

Rapporter til Admin
#13 har desværre ikke selv en, eller kender nogen der har en til overs. Vi kom frem til at det nok var routeren der var problemet så Hiper sender en ny #14 nej, var slet ikke klar over de havde en app. Kigger på den
--
#16
CyberOpz
Ultra Supporter
14-02-2023 08:12

Rapporter til Admin
#15 - Hvis Hiper ikke kan se at deres router er på nettet, så er der da et problem. Så må Hiper jo fejlsøge indtil de har fundet problemet. Potentielt kan du jo sidde på en anden persons abonnement... Det er også Hipers ansvar, at der pr. kabel som minimum kan leveres 90% af båndbredden. Hvis du er et sted, hvor du ikke selv føler du kan løse det, så lad Hiper fikse det...
--
#17
ZulfoDK
Mega Supporter
14-02-2023 11:36

Rapporter til Admin
Eh, så du får højere hastighed (150mbps) trådløst, end når du er trådet (86mbps)?! Det burde vel fortælle lidt om, at du formegentlig får den hastighed leveret som du skal, men at der er issues med enten routeren, kablet eller din PC (det lyder som om en af delene kun vil 100Mbit).
--
----------------- Lars B. / ZulfoDK
#18
Chrfutte
Semibruger
14-02-2023 11:38

Rapporter til Admin
#16 Nu prøver vi med en anden router når den kommer frem med posten. Den skulle gerne være her i morgen :)
--
#19
Chrfutte
Semibruger
14-02-2023 11:40

Rapporter til Admin
#17 ja, det var lige præcis derfor jeg tænkte noget var galt. Har prøvet med et hav af kabler og forskellige enheder. Lige pt ligger jeg på 86mbps uanset om det er med kabel eller trådløst.
--
#20
Chrfutte
Semibruger
15-02-2023 19:45

Rapporter til Admin
Nå, nu har jeg fået den nye router. Det ender med at være PRÆCIS de samme tal som med den gamle. Har skiftet til det nye kabel som fulgte med den nye router... Ved ikke hvad jeg skulle gøre forkert, men kan det være en fejl 40? Mit sidste gæt, kan det være noget med fiberboksen? Der står tdc på, skal jeg give dem et kald?
--
#21
mogley
Superbruger
15-02-2023 20:07

Rapporter til Admin
har du evt prøvet at sætte et netværkskabel direkte fra fiberboks til en computer
--
#22
Chrfutte
Semibruger
15-02-2023 21:22

Rapporter til Admin
#21 ja, der fik jeg slet ikke forbindelse
--
#23
CyberOpz
Ultra Supporter
15-02-2023 23:44

Rapporter til Admin
#20 - Din fiberforbindelse er leveret af TDC. Alternative ISP'er leje sig ind på forbindelsen, i dit tilfælde Hiper. Det vil altid være Hiper du skal have fat i. Næste skridt er at kontakte Hiper igen og få dem til at løse problemet.
--
#24
Dragonheart
Guru
16-02-2023 00:17

Rapporter til Admin
Har du mjlighef for at tage et billede af hvordan du har set det op?Altså fiberboks med kabel til router etc. hvilke porte der r sat til hvad. Hvis hiper ikke kan se routeren er der et eller anden galdt med forbindelsen
--
#25
Chrfutte
Semibruger
16-02-2023 07:35

Rapporter til Admin
#23 så må jeg have fat i dem igen #24 yes der kommer billeder her. Har sat mit eget sorte kabel fra fiberboks til router på det her billede, men det gør ingen forskel om jeg brugte mit eget, deres jeg fik med den første eller anden router. Det hvide kabel i port 4 er til Hue bridge. Det gør heller ingen forskel om det sidder til eller ej, har testet. Port 1 er til min stationære https://ibb.co[...] https://ibb.co[...]
--
Sidst redigeret 16-02-2023 07:36
#26
Dragonheart
Guru
16-02-2023 20:06

Rapporter til Admin
Er du sikker på du skal bruge port 1 på ONTen (Genexis) og ikke port 2? Du må nok spørge Hiper om det er port 1,2 3 eller 4 der skal bruges. Det afhænger nemlig af hvad de har sat op i deres systemer.
--
#27
Chrfutte
Semibruger
17-02-2023 06:36

Rapporter til Admin
#26 nye router og port 2 virker! 623mbps ned og 488mbps op på det trådløse, har ikke tjekket kabel endnu. Det må blive senere Bukker og takker for alle jeres input!
--
#28
Dragonheart
Guru
17-02-2023 16:22

Rapporter til Admin
#27 Super :-). Jeg har oplevet flere sidder fast i enten ingen eller lav hastighed fordi de fik at vide hvilken port der skulle bruges. Der er flere porte fordi der måske i fremtiden kan bestilles sevices fra flere udbydere. Hvis du ringer til Hiper burde de også kunne se din router nu.
--

Opret svar til indlægget: Langsom hastighed

Grundet øget spam aktivitet fra gæstebrugere, er det desværre ikke længere muligt, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning