Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Forum \ Internet \ Netværk

Forbindelse til netværk - intet internet

Af Junior Supporter Martin Lohse | 16-01-2023 10:42 | 1413 visninger | 18 svar, hop til seneste
Jeg har en mindre udfordring med to bærbare på jobbet. Begge bærbare har netværkskortet Intel AX200. De kan få forbindelse til netværket, men ikke internettet. Vi kører et lokalt VDI-miljø, og dette kan de sagtens oprette forbindelse til - både med RDP og webclient. Derhjemme giver begge elever udtryk for, bærbaren fint kan gå på internettet. Jeg har prøvet med en WIFI-usb-dongle, og når jeg anvender denne på de to bærbare, så er der fint internet. Netværkskortene er opdateret til seneste fra Intels hjemmeside - jeg havde ikke held med dem fra producentens hjemmeside. Jeg har endvidere slettet dem fra vores DHCP, og fået ny ip-adresse. Er der noget jeg misser eller har i andre forslag?
--
#1
AHoeg
Semibruger
16-01-2023 12:21

Rapporter til Admin
Får de gyldige DHCP oplysnigner hvis du laver en "ipconfig /all" på maskinerne? Tænker IP, default gateway og DNS Kan de ping 1.1.1.1 ? Hvis du laver en "tracert 1.1.1.1" hvor går det så galt? Eller er det nogle ruter på maskinerne der driller, tjek evt "route print" :)
--
#2
Martin Lohse
Junior Supporter
16-01-2023 12:41

Rapporter til Admin
#1 Jeps - de får nøjagtig de IP-oplysninger, som de skal. Jeg kan ligeledes sagtens pinge gateway.
--
#3
AHoeg
Semibruger
16-01-2023 12:46

Rapporter til Admin
#2 Kan de pinge ud på internettet, eksempelvis: 1.1.1.1? - hvis ja, hvad så med pinge dr.dk?
--
#4
Martin Lohse
Junior Supporter
16-01-2023 12:59

Rapporter til Admin
Ingen ping ud - jeg har prøvet 8.8.8.8. Det der undrer mig mest er, at det er to forskellige maskinfabrikater - det eneste som er fælles er netkortets model. Driverversionerne har også været forskellig på begge, men er nu den nyeste. Begge fejl er opstået efter eleverne er kommet tilbage fra juleferie. Min egen er også AX200, men kører uden problemer. Virkelig stor frustration.
--
Sidst redigeret 16-01-2023 13:00
#5
krauq
Juniorbruger
16-01-2023 13:18

Rapporter til Admin
Hvad siger en tracert 8.8.8.8, den kan måske vise hvor langt den når?
--
mvh Jesper \
#6
Martin Lohse
Junior Supporter
16-01-2023 22:22

Rapporter til Admin
Jeg tjekker lige i morgen eller onsdag - det kommer lidt an på vikarmængden i morgen
--
#7
MadsFerguson
Junior Nørd
16-01-2023 22:50

Rapporter til Admin
Så... alt fungerer lige indtil de skal udover indersiden af firewall'en ?
--
Systems Engineer, High Performance Computing.
#8
Fido-dk
Monsterbruger
17-01-2023 08:41

Rapporter til Admin
Hej Ok, så VDI virker internt - så virker gateway og intern routening (såfremt VDI er på et andet netværk hvilket er forventeligt) Kan du pinge firewall fra computerne? Hvis 8.8.8.8 ikke kan pinges tyder det på at firewallen kunne blokere for dette. Der bør være noget i jeres firewall om pakker fra klienterne bliver droppet. Ny ip hjælper ikke hvis computerne er blokeret på MAC eller hvis der er noget netværkssikkerhed der ikke har fuldt godkendt computerne. Er der forsøgt med netkort reset? (netsh winsock reset og netsh int ip reset fra admin cmd efterfuldt af genstart) Som #1 skriver, har computerne jeres DNS osv? dette bør ikke blokere for ping, men kan fucke normale DNS requests. Hvad er den lokale Windows firewall regl? domain/private/public - det kan være nogen har leget og blokeret alt udafgående traffik i den lokale firewall hvis den er på et public netværk. Kommer eleverne fra et hjem med en IT-kyndig forældre - for så er det sikkert dem der har pillet :-p /Fido-dk
--
#9
CyberOpz
Ultra Supporter
17-01-2023 14:31

Rapporter til Admin
Får du forskellige IP-adresser på USB netkort vs. Intel netkortene? Er det samme wifi der logges ind på?
--
#10
Martin Lohse
Junior Supporter
18-01-2023 10:40

Rapporter til Admin
Nå, så fik jeg tjekket lidt mere. - Jeg kan ikke pinge gateway med den implicerede PC - Jeg får forskellige IP´er, og det er samme SSID, der logges på. - TraceRT giver selvfølgelig ikke noget positivt, hvis jeg forsøger på gateway - forsøger jeg på DHCP, så får jeg noget. Jeg forsøgt at lave en statisk IP, men anden IP, så sker der heller ikke noget. Jeg har slettet brugeren fra vores DHCP.. Brugeren kan fortsat logge på vores VDI-miljø.
--
#11
CyberOpz
Ultra Supporter
18-01-2023 10:48

Rapporter til Admin
#10 - Forskellige IP'er som i 'på forskellige subnet'?
--
#12
Martin Lohse
Junior Supporter
18-01-2023 19:34

Rapporter til Admin
nej samme subnet - forskellige IPér ift. det indbyggede netkort og hvis jeg sætter en USB-dongle i.
--
#13
Fido-dk
Monsterbruger
19-01-2023 09:22

Rapporter til Admin
Bliver det indbyggede netkort deaktiveret når du sætter USB -wifi i? og har du prøvet med en reset af netkortet som jeg skrev i #8? Men lidt sat på spidsen - det er en elev computer på en skole.. er det en privat computer eller er det en computer udleveret af skolen? ?Er det en privat computer, så er det vel ikke skolens problem? ?Er det en udleveret af skolen - reinstallation af OS og prøv igen, alt data bør ligge på Onedrive. Ud fra at din tid sikkert er brugt mere fornuftigt på at undervise end at skulle fejlfinde på enkelte pc'ere, ville en reinstallation så ikke være et hurtigere valg? hvis eleverne self. ikke kan leve med VDI løsningen. Det er sådan det håndteres på mine børns skole hvis fejlfinding tager for meget tid. /Fido-dk
--
#14
Martin Lohse
Junior Supporter
03-02-2023 12:27

Rapporter til Admin
Hej alle, En hurtig opdatering herfra - wifi deaktiveres, når jeg smider USB-wifi i computeren. Jeg har netop haft den ene inde til en nulstilling hos Atea, da det er en specialcenterbærbar. ' Samme fejl opstår - brugeren har været af netværket i ca 14 dage, og jeg kan se, maskinen har fået ny IP. Det her giver ikke mening. Andre forslag til, hvor jeg skal lure. Vi har andre identiske specialcenterbærbare uden denne fejl. Atea styrer opdateringer osv af disse.
--
#15
mr doc22
Super Supporter
03-02-2023 22:11

Rapporter til Admin
#0 Er der nyeste BIOS på og er det på begge 2,4 GHz og 5 GHz?
--
5600X,ASUS TUF GAMING B550 PLUS,G.skill 3600 MHz AUTO C16 4x8GB,AOC G2590FX,Corsair RM850,Sapphire RX 5600 XT 6GB,1 TB NVMe ADATA
#16
Klump
Supporter Aspirant
04-02-2023 11:06

Rapporter til Admin
Nu ved jeg af gode grunde ikke hvad i kører med at sikkerhedssoftware på maskinerne, men f.eks Windows Defender via Microsoft 365 kan sagens blokere for internet adgangen på maskinen, hvis der er opdaget noget skidt på den eller noget unormalt trafik (Det er selvfølgelig noget man selv definere) Eftersom du sagens kan tilgå jeres VDI miljø, er der fin adgang på indersiden af jeres netværk. Prøv at tjek om der skulle være noget firewall (Cisco, Palo Alto etc hvad i nu bruger) eller Windows Defender som blokere for internet adgang.
--
#17
Martin Lohse
Junior Supporter
16-02-2023 21:33

Rapporter til Admin
Nå en opdatering herfra - jeg har givet fortabt og indkøbt nogle USB wifi til de implicerede elever, og de er nu på vores netværk. Jeg har ikke foretaget biosopdatering, da den ene PC er en privat, samt den anden er en SPS-bærbar, som ordblinde elever får af Atea. Begge elever er nu på, men jeg fatter stadig ikke, hvad der er sket. Kan det være controller-softwaren i vores Cisco-controller, som er for gammel. Den har nået EOL. Det er en WLC 2504 med 2702 AP´er.
--
#18
Coff
Mega Supporter
16-02-2023 23:04

Rapporter til Admin
Jeg har oplevet noget af det samme. Det hjalp af hente en ældre, men nyere end nuværende, og så var der ingen problemer. Så prøv lige at kigge efter producentens driver og hent evt en ældre version og prøv med den.
--

Opret svar til indlægget: Forbindelse til netværk - intet internet

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning


ANNONCE