Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Internet \ Netværk

Maks 100mbit igennem cat6A patch panel!

Af Ny på siden TobiasDK | 20-09-2021 13:42 | 1333 visninger | 23 svar, hop til seneste
Hej, Jeg har installeret cat6A S-STP kabel, cat6A konnektor STP, cat6A patch panel og 10/100/1000mbit switch i hjemmet. Jeg kan kun trække 100mbit igennem den faste installation. Igennem switch når jeg 1000mbit som forventet. Er der nogen som har en god ide hvor min fejl opstår? MVh. Tobias
--
#1
malar1138
Ny på siden
20-09-2021 13:54

Rapporter til Admin
Hej (: "igennem den faste installtion" Tror du skal være lidt mere præcis med hvordan dit setup er lavet. Har du forbundet switch til patchpanel og så patchpanel direkte til pc? eller er der en anden switch imellem eller andet der kan påvirke din forbindelse? Nemmeste måde at teste dit patch panel på er: switch til patch panel - patch panel til pc (direkte) hvis du har fuld forbindelse her burde dit problem ikke være patch panelet. (: Havde et ligende problem selv, hvor det viste sig at jeg havde en billige lille switch et sted i ledet der kun kørte 100mbit. Så ville starte med at følge kablet fra det sted du tester hen til din switch.
--
#2
nickjo99
Ny på siden
20-09-2021 14:08

Rapporter til Admin
Må give #1 ret her! Jeg havde for nyligt selv skiftet fra 100 mbit til 1000 mbit internet, men fik stadig kun 100 mbit ud. Det var routeren der begrænsede det. Så jeg ville se på dine led og tage det ét led af gangen så finder du ud af hvor fejlen er
--
#3
TobiasDK
Ny på siden
20-09-2021 14:30

Rapporter til Admin
Hej marlar og nick, tak for input. Her er en oversigt over mit setup: https://www.dropbox.com[...] Jeg har gået hvert led igennem og når trafikken ikke går igennem patch panelet (dvs. inden for en switch), får jeg 1gbit. Men lige så snart jeg går fra rum til rum, falder den til 100mbit. Patch Panel: https://www.avxperten.dk[...] Konnector: https://ao.dk[...] Kabel: https://www.av-cables.dk[...] Switch: https://www.avxperten.dk[...] Har brugt iPerf3 til at teste med.
--
Sidst redigeret 20-09-2021 14:33
#4
potteplante
Giga Supporter
20-09-2021 14:39

Rapporter til Admin
Jeg ville prøve at forbinde 2 pc'er direkte gennem patch panelet med faste Ip. og se om de har samme problem. Det lyder som de stp connector er samlet forkert. Og jeg går ud fra du har fulgt de farver der er på siden af dem?
--
Google is your friend!
#5
Dragonheart
Guru
20-09-2021 14:42

Rapporter til Admin
Som #4 er inde på lyder det til lederne ikke har ordentlig forbindelse i patchpanelet. Hvis din link rater 100Mbit anvendes kun 4 ledere. Hvis bare en enkelt lede rikke er forbundet forhandler systemet sig frem tila t bruge 4 ledere og 100Mbit.
--
#6
TobiasDK
Ny på siden
20-09-2021 14:42

Rapporter til Admin
Kan connectorene godt fungere (lavere hastighed) ved forkert montering? Monterede dem i 2017, så husker ikke om jeg har monteret dem forkert. Men må evt. gå det igennem igen :-(
--
#7
potteplante
Giga Supporter
20-09-2021 14:45

Rapporter til Admin
#6 Ja det kan de godt :) som #5 er inde på så bruger du alle leder ved 1000 og kun 4 ved 100 Dette bliver forhandlet når du sætter kablet i, hvis så at der en leder som ikke er forbundet rigtigt eller slet ikke forbundet. og de 4 leder til 100 er forbundet rigtig. så er det den hastighed du rammer.
--
Google is your friend!
--
Sidst redigeret 20-09-2021 14:48
#8
TobiasDK
Ny på siden
20-09-2021 14:55

Rapporter til Admin
Tusind tak for Jeres svar. Jeg har nu bestilt denne her ( https://www.av-cables.dk[...] ) og vil teste forbindelserne. Det må være det som er problemet. Jeg er først blevet opmærksom på fejlen i dag, forbi vi er gået fra 100mbit til 200mbit internet-forbindelse :-) /Tobias
--
Sidst redigeret 05-10-2021 13:46 af Ronson
#9
Dragonheart
Guru
20-09-2021 15:06

Rapporter til Admin
#8 Det lyder godt. Vend endelig tilbage hvis det løset det og/eller hvis det ikke er forbindelsen der er problemet :-)
--
Sidst redigeret 20-09-2021 15:08
#10
Sven Bent
Monster Nørd
20-09-2021 16:02

Rapporter til Admin
Foerste bud her er ogsaa det er forkert samlet kabel. Har du huske at bruge CU kabler og CCA kabler ? til fast indstallation vil jeg anbefale kun at bruge CU kabler
--
Sven Bent - Dr. Diagnostic www.TechCenter.[...] - Home of Project Mercury
#11
Mazer
Monsterbruger
20-09-2021 16:32

Rapporter til Admin
#0 Hvis du har installeret STP, altså skærmet kabel, så skal du huske at jorde installation. Ellers fungerer skærmen som støj opsamler istedet for støjprevention, hvilket kan resultere i lavere link speed.
--
#12
mrKayne
Junior Nørd
20-09-2021 17:17

Rapporter til Admin
Må jeg spørge hvorfor du har valgt skærmet kabel?
--
#13
Pico
Super Nørd
20-09-2021 17:41

Rapporter til Admin
Har du tjekket at du har lavet samme typestik i begge ender af kablet, enten A eller B? Hvis der ikke er lavet samme stiktype i begge ender så bliver hastigheden kun de 95/95.
--
i7 4790K|Noctua NH-D15|ASUS Z97-WS|16GB Kingston 1866mhz|1080 ASUS STRIX|160GB Intel SSD|240GB Corsair SSD|500GB EVO SSD|3TB Seagate|750W CM
#14
Dragonheart
Guru
20-09-2021 22:55

Rapporter til Admin
#11 Nej. Skærmen vil ikke fungere som støjopsamler. Det er desværre en sejlivet skrøne som de store professionelle datakablingsudviklere har prøvet at få aflivet. Og eventuelt indstråling vil ikke påvirke signalet. Tværtimod. Skærmen vil skærme for denne indstråling rammer de tvistede par. Ligesom i alle andre digitale signalkabler der er skærmde og som ikke jordes(HMDI, USB etc). Den vil reducere alien crosstalk og øge chancen for at holde et 10Gbit/s link + skærme mod indstråling fra effektkabler. Jordes skærmede kabler ikke er de stadig uskærmede overlegne.
--
#15
Mion
Super Nørd
21-09-2021 09:35

Rapporter til Admin
kørte Cat6A i hele huset, og da det var rimelig bastante kabler, så havde jeg i patch panelet og i væggene ikke altid fuld pentetrering af isoleringen.. måtte købe mig sådan et slag værktøj, for havde samme problem med 100mbit, simplethen fordi der ikke var ordentligt termineret. havde aldrig problemer med min Cat5E rulle.. men efter jeg købte sådan et "slag"værktøj (Aner ikke hvad den hedder) så har jeg ikke haft problemer.
--
Sådan en firkantet dims med en masse ben i en sort box, det er hvad jeg har. og den kan sgu trække hjertefri over Lan.
#16
Pico
Super Nørd
21-09-2021 16:38

Rapporter til Admin
#15 Tænker det er et punchdown tool du har brugt(?) https://www.google.com[...]
--
i7 4790K|Noctua NH-D15|ASUS Z97-WS|16GB Kingston 1866mhz|1080 ASUS STRIX|160GB Intel SSD|240GB Corsair SSD|500GB EVO SSD|3TB Seagate|750W CM
#17
MaDah
Megabruger
21-09-2021 16:54

Rapporter til Admin
Det kabel som linkes til, er et blødt kabel, altså ikke med solid kerne, men flere bløde, og normalt beregnet til RJ45 stik, og ikke en konnektor. Til konnektorer, og i væg anvendes normalt stift installations kabel med en solid leder, som netop får bedre forbindelse i konnektorer. Så sikkert en god chance for ikke alle 8 ledere har forbindelse.
--
#18
TobiasDK
Ny på siden
05-10-2021 10:44

Rapporter til Admin
Kære alle, tak for jeres inputs. Efter at gå alle samlinger igennem med den indkøbte kabeltester, stødte jeg på både løse forbindelser og kortsluttede forbindelser. Nu er alt ordnet og jeg kan trække 1000mbit rundt i huset. Igen - tak for hjælpen. #10 Har brugt CU kabel #11 Patch panelet er jordet til husets jordspyd #12 Bare fordi jeg kunne :-) Ikke den store prisforskel mellem skærmet/ikke skærmet. #13 Har brugt opsætning "B" overalt. #15 Ja, den har jeg også brugt. Den hedder en "LSA tang" eller "punch-down impact tool" #17 Ja, hvis jeg skulle lave noget om nu, så havde jeg nok valgt et solid/stift kabel.
--
#19
Dragonheart
Guru
05-10-2021 12:41

Rapporter til Admin
#18 Godt at høre det hele virker nu :-) Med de skærmede kabler er du godt sikret for fremtiden :-)
--
#20
Pico
Super Nørd
05-10-2021 12:43

Rapporter til Admin
#18 Fedt at du fik det løst og lækkert med en tilbagemelding :)
--
i7 4790K|Noctua NH-D15|ASUS Z97-WS|16GB Kingston 1866mhz|1080 ASUS STRIX|160GB Intel SSD|240GB Corsair SSD|500GB EVO SSD|3TB Seagate|750W CM
#21
potteplante
Giga Supporter
05-10-2021 12:47

Rapporter til Admin
#18 Det var så lidt. så gav det alt sammen meningen. Og tak for tilbagemeldingen :)
--
Google is your friend!
#22
Sven Bent
Monster Nørd
05-10-2021 16:27

Rapporter til Admin
#18 Tommel op for at vende tilbage med resultatet
--
Sven Bent - Dr. Diagnostic www.TechCenter.[...] - Home of Project Mercury
#23
Pendor
Maxi Supporter
05-10-2021 16:45

Rapporter til Admin
#18 Ja fedt med tilbagemelding, det mangler alt for tit.
--

Opret svar til indlægget: Maks 100mbit igennem cat6A patch panel!

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning