Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Forum \ Internet \ Netværk
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Mesh erfaringer?

Af Semi Supporter Brianhenneberg | 27-08-2021 20:57 | 888 visninger | 3 svar, hop til seneste
Vi skal i gang med en større ombygning, og i den forbindelse kan jeg lige så godt få kigget på vores netværk også. Lige pt kører vi med en Altibox Zyxel router, og to billige tp link wifi extendere. Vi har en 150/150 forbindelse og via wifi får vi 110 mbit tæt på routeren, som står i den ene ende af huset. I den anden ende af huset er der dog kun 3-10 mbit, og endnu lavere ude ved den sidste extender, som sidder i stalden og kun bruges til at holde fyret online. Jeg har et par switches sat til routeren, hvor de vigtigste ting er koblet på med kabel, som f.eks. gaming pc'er, playstation og tv der skal trække 4K, men også ting der kræver en meget stabil forbindelse f.eks. printer og tado hub. Hvis jeg gerne vil forbedre signalet rundt i huset, hvad er så den bedste løsning? Jeg har kigget på google nest wifi mesh routere (2 enheder) (bonus at det også er højttalere, men negativt at der kun er ethernet indgang/udgang på wifi router og ikke på wifi point), eller tp link deco M4 eller M5 med 3 enheder (negativt at det er Alexa og ikke google assistent, da jeg kun bruger google). Jeg har trukket et stik på loftet ned til et værelse ca. midt i huset, hvor jeg evt. kunne sætte en deco til, så der er kabling til midt i huset, ville det ikke kunne give en del bedre signal i enden af huset? Og så måske den tredje enhed tæt på stalden, for at dække det sidste område? Der er selvfølgelig også den mulighed at når vi alligevel skal have lavet om, at der kan trækkes kabler til diverse rum, med udtag, men det kræver stadig godt wifi til f.eks. tablets, telefoner osv. Nogle der har erfaringer med de forskellige systemer, eller tanker om den bedste løsning?
--
Sidst redigeret 27-08-2021 21:00
#1
tuwk
Semi Nørd
27-08-2021 21:01

Rapporter til Admin
Jeg har virkelig gode erfaringer med Deco. Nemme at sætte op, stabile og de virker bare.
--
Jeg synes, at en signatur er unødvendig.
#2
Maejsh
Juniorbruger
28-08-2021 11:43

Rapporter til Admin
Personlæigt kører jeg bare asus routere i deres AI mesh, fungerer helt fint, men jeg havde dog også en semi stpr asus router i forveren, så ved flytning til større hus var det den nemme måde lige at få endnu et punkt at tilkoble. men hvis i, som du siger bygger om, og det er muligt, ville jeg da helt klart kigge på at få trukket kabler. om ikke andet til "fremtiden" :).
--
yus!!
#3
Brianhenneberg
Supporter
13-09-2021 16:32

Rapporter til Admin
Lige en afrunding: Endte med et sæt á 3 Tp link Deco M4 til 899,- Det kører fantastisk. Med min gamle wifi extender havde jeg kun 3-9 mbit wifi på en 150 mbit forbindelse i den modsatte ende af huset hvor routeren står. Nu ligger det stabilt på 150 mbit i hele huset, og svarer til den hastighed jeg har via ethernet kabling. Og det var meget let at sætte op. Det er klart en løsning der kan anbefales.
--

Opret svar til indlægget: Mesh erfaringer?

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning


ANNONCE