Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Internet \ Netværk

Bredbånd vs Fiber

Af Gæst Kobe7952 | 05-07-2021 09:54 | 1045 visninger | 17 svar, hop til seneste
Hejsa! Vi står og skal vælge imellem Fibernet 300/300 og Bredbånd (COAX) 1000/100. Fibernet kan vi få til 349 kr og bredbånd til 299 kr. Leveringstid Fiber er september og bredbånd 14 dage. Via YouSee. Vi er meget i tvivl om hvilke af de 2 vi skal vælge, da man jo får banket ind i hovedet at Fiber er klart bedst - omvendt burde Bredbånd 1000 Mbit vel også være fonuftigt? Det vil primært være streaming af Netflix, streaming af flow TV og lignende vi gerne vil have i højst mulig kvalitet. Er der en der kan være behjælpelig med hvilket valg der er bedst? Prisen er vi "ligeglade" med, de 50 kr. ekstra for fiber give vi gerne, hvis det er bedre givet ud.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#1
NiceRag
Semi Nørd
05-07-2021 09:58

Rapporter til Admin
nu spørger jeg måske dumt men hvis du kan få 300 mbit fiber hvorfor kan de så ikke give dig 1000 mbit fiber, i det samme kabel? :P
--
#2
fisk7aal
Junior Supporter
05-07-2021 10:02

Rapporter til Admin
Der er en del ubesvarede spørgsmål som har indvirkning på hvad jeg ville gøre. Der er lang tid til september. Har du et alternativ lige nu? Er der allerede blæst en fiber ind? Hvis der ikke allerede er en fiber, hvad vil det så koste når der allerede er coax? Hvor meget båndbredde vil din TV pakke kræve? IE hvor meget er der tilbage? Hvor mange børn er der, og hvad alder er de - streamer de?
--
#3
Kobe7952
Gæst
05-07-2021 10:20

Rapporter til Admin
Vi bor til leje i et rækkerhus og har ikke fået nogen melding om at det vil koste noget ekstra at få installeret. Der er "gratis oprettelse" ifølge brevet/tilbuddet. Jeg går derfor ud fra, at det hele er klar til det - aner dog ikke hvor den voldsomme ventetid i så fald kommer fra på Fiber. Vi har internet nu, noget halv fesent bredbånd fra 3, som giver et ret utydeligt billede når vi streamer. Men det vil vi godt kunne overleve indtil september, hvis fiber er betragtelig bedre. Vi er kun mig og min kæreste og det højeste der vil ske er hun streamer live TV (via Apple TV) mens jeg spiller League of legends eller lignende. Lige nu giver det problemer, som er ret så træls. Sjældne gange en større kom-sammen der spiller computer. I soveværelset Caster vi via Chromecast og det skal også meget gerne køre smooth.. Er der andet relevant info må i endelig spørge ind. :-)
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#4
fisk7aal
Junior Supporter
05-07-2021 10:25

Rapporter til Admin
#3 Fiber er nok den bedste langsigtede løsning. Men da der er så lang tid til september, så tror jeg faktisk at jeg ville tage coax (også fordi du sparer 600 kr om året).
--
#5
Jimminez
Mega Supporter
05-07-2021 10:33

Rapporter til Admin
#4 sparer 600kr om året ??? med med Coax for du aldrig hvad du betaler for og er ustabilit som jeg ved ikke hvad har haft fiber i godt 6år nu og har haft 1 times ned tid
--
#6
Bobo1981
Semi Supporter
05-07-2021 10:39

Rapporter til Admin
Jeg ville til hver en tid vælge Fiber over COAX. I din situation, ville jeg dog undersøge om det kan lade sig gøre at udsætte Fiberen lidt, og så tage 6 måneder med COAX (Bindingen) og så skifte over til fiber lige inden udløb af bindingen på COAX, således at du altid har forbindelse. Jeg mener også at din PING er lavere på en fiber fremfor med COAX, dog er det vist meget lidt, men det kan have betydning i online spil.
--
AMD Ryzen 7 5800x - MSI MAG X570 Tomahawk Wifi - Inno3D RTX 3060 Ti Twin X2 OC G. Skill 4 x 8 GB, 4000 MHz, CL15 - Samsung 980 PRO SSD M.2 - 1TB
#7
ph0ton
Ultrabruger
05-07-2021 10:56

Rapporter til Admin
#0 med GPON fiber er der nu om dagen ikke den store forskel på coax og fiber. Jeg ville dog få lavet fiber forbindelsen, da der generelt er større konkurrence på fiber end på coax => bedre udvalg for dig. Har leverandøren ikke et Coax produkt du kan få i mellemtiden? Så slår du to fluer med et smæk.
--
lorem ipsum et dolores
#8
Kobe7952
Gæst
05-07-2021 11:12

Rapporter til Admin
TAK for alle rådende :) Alternativt skal jeg foreslå dem den her 1000/100 Bredbånd (299,-) forbindelse indtil de kan lave Fiber hos os og derefter gå over på 300/300 Fiber (349,-) Leverandøren er YouSee, så de må vel kunne et eller andet. Det vil jeg selvfølgelig arbejde på, hvis forskellen er til at mærke. Omvendt forventer vi ikke at bo her mere end 3 år endnu, så ift. fremtidssikre, behøves det ikke spille den største rolle i valget.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#9
mbm
Supporter
05-07-2021 11:19

Rapporter til Admin
Jeg har selv lige bestilt Fiber... Jeg har allerede 1 gigabit COAX så det er ikke fordi jeg står og mangler internet, men jeg er generelt træt at ringe forbindelse og stabilitet. Om det så bliver bedre med Fiber det ved jeg ikke, men nu prøver jeg det ihvertfald.
--
#10
moiety
Gæst
05-07-2021 11:23

Rapporter til Admin
Altid fiber. Er det kun Yousee som udbyder fiber i området? Du kan evt ringe til Yousee og spørge om de kan smide en mobil bredbånd oveni fiberen indtil september/oktober, når de først kan levere fiberen der. Hvad er begrundelsen for at den først kan leveres til september. Er fiberen ejet af en anden udbyder?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#11
Evil Mushroom
Semi Supporter
05-07-2021 17:25

Rapporter til Admin
Den lange leveringstid og "brevet" som du siger, er nok en del af den enorme udrulning som TDC/Yousee er ved at lave, hvor de vil levere gratis fiberinstallation til 1 million husstande på 5 år. Needless to say, så har de gabt over laaangt mere end de kunne tygge, da rigtig mange udbydere har fået mulighed for at bestille fiber på disse adresser i rigtig god tid, og mange flere kunder end de forventede har tilmeldt sig. Så "FiberFabrikken", som ruller ud for TDC/Yousee, har enormt travlt. Forvent leveringsdatoen bliver udskudt indtil flere gange. Min anbefaling - køb den Coax forbindelse nu, og brug den, indtil din fiberinstallation er lavet. Jeg kender personligt flere som har tilmeldt sig TDC fiberudrulning, som har ventet 6-11 måneder mere end den "lovede" levering. Undskyldningerne står i kø derovre: Frost, corona, ikke nok mandskab, kommunen har ikke givet gravetilladelse, den private fællesvejs ejendomsforening har ikke givet gravetilladelse, generel forsinkelse grundet mange ordrer... pick one... :) Men de ruller fiber ud rigtig mange steder, da de efter min mening er p...bange for at energiselskaberne skal komme dem i forkøbet og stjæle markedsandele.
--
@echo off "Bad command or file name" - go stand in that corner!
#12
spacefractal
Gigabruger
05-07-2021 18:48

Rapporter til Admin
til streaming, så er coax absolut intet problem. Jeg har selv coax, og er fint tilfreds med det. Der er meget der kan gå galt på både coax og fiber. Iøvrigt har jeg ved foreåret blevet bøffet af flere gange af yousee forbindelse med en fiber installation hos min mor, som til sidst opgav og gik efter noget trådløst istedet for (men kan forsøge igen, nu det er en helt anden problem stilling idag). Så det kan sagtens gå begge veje. Som sagt, Jeg har coax og er tilfreds med det. Så her ville jeg bare vælge det nemmeste mulige løsning, her coax, hvis det haster. Så klart jeg ville gå efter bredbånd. så kan man eventuelt skifte til fiber til den tid, hvis der skulle være et problem, hvis der er skulle opstå et problem halvt år efter. Uanset løsning, langt bedre end ADSL.
--
Sidst redigeret 05-07-2021 18:51
#13
JS
Gæst
05-07-2021 19:25

Rapporter til Admin
#5 Du må være uheldig med dit COAX. Har du undersøgt, hvad det skyldes ?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#14
Processor
Ny på siden
06-07-2021 08:16

Rapporter til Admin
coax over fiber... og der er flere årsager til det.. hvis du kan få en 1000/100 forbindelse på coax så betyder det at du er tilsluttet et anlæg som der er bygget om og der vil være 8-10gigabit delt forbindelse mellem dem der sidder på en coax ø (geografisk område) Hvis du på fiber kan få 300/300, så kan du sidde på håbløb G-pon forbindelse, hvor 64 eller 128 skal deles om en 2,5gbit downstream og en 1,25gbit upstream forbindelse.. Hvis du er så heldig at sidde på en XG-Pon forbindelse, så er du bedre stillet - men det er ikke fryd og gammen det hele alligevel. på Fiber der sidder man i langt langt de fleste tilfælde på noget CGNAT forbindelse, og der er ingen mulighed for en offentlig dynamisk ip forbindelse ud over at man skal købe en statisk ip forbindelse. Og på fiber der skal man i mange tilfælde døje med en 2 boks løsning, hvor du sidder med en fiberbox som tager imod fiber kablet, laver det om til et ethernet signal og så ender det signal over i en router fra din leverandør. og hvis man så efterfølgende gerne vil have lidt styr på sit netværk, så skal du igen til at sætte en router op. På Coax er i langt de fleste tilfælde noget mere "simpelt" hvor du får et modem fra leverandørern og det kan du så sætte i brigde mode og sætte din egen router til. Personligt så har jeg haft coax i snart 18år, da jeg boede i århus, så silkeborg og her hvor at jeg bor nu, og de få gange der har været fejl, det har ikke været fordi at det havde været coax - men fordi strømmen forsvandt.
--
#15
ZulfoDK
Maxi Supporter
06-07-2021 08:25

Rapporter til Admin
Jeg er enig med #14 Jeg havde i flere år COAX, og troede også at jeg kunne få det da jeg flyttede for nogle år siden, men der var kun fiber i den nye lejlighed.. Det er ikke fordi jeg er utilfreds med min fiberforbindelse, men den har ikke været problemfri - min COAX derimod var faktisk ret stabil, og med en stabil hastighed. Det er rigtigt at dengang var pingtiderne en lille smule højere, men det er altså så lidt, at andre ting er et større problem ved onlinespil, det er ikke de 20-30 ms. der gør en forskel! Det lyder til at der er ombygget til Docsis3.1 i dit område, siden du kan få en 1Gbit - og på Docsis 3.1 er OFDM faktisk meget mere stabilt, i forhold til de gamle SC-QAM'er. Så, jeg ville vælge en COAX. #1 Det kan de sikkert ikke, fordi det er GPON....
--
----------------- Lars B. / ZulfoDK
#16
stallemanden
HOL Moderator
06-07-2021 10:50

Rapporter til Admin
#3 Vi bor til leje i et rækkerhus og har ikke fået nogen melding om at det vil koste noget ekstra at få installeret. Der er "gratis oprettelse" ifølge brevet/tilbuddet. Vær opmærksom på, at det nok ikke er din/jeres beslutning om der skal installeres fiber på adressen, når nu i bor til leje. Under alle omstændigheder, vil det nok være en god idé at tage fat på udlejer. #14 Korrekt, der er/har været tilfældet, at en fiber installation gav en medie-konverter og en router. Altså 2 bokse. Det er vist de færreste steder det er sådan det fungerer i dag. Nuvel, der bliver installeret en "boks", men denne er ene og alene et stik. Ligesom man skal have det til sin coax. Router tilsluttes direkte fiberen. I forhold til router og bridgemode, så gør man da det samme på en fiber forbindelse. (Er der medie konverter behøver du med al sandsynlighed slet ikke gøre noget, men tilslutter bare din egen router. Nuvel, der kan være noget med VLAN i dette tilfælde.) Er det uden medie-converter, kan egen router med fiber mulighed selvfølgelig også være en mulighed, ellers er der Bridgemode og alternativt egen medie-converter. Forskellige udbydere gør det forskelligt, så min oplevelse med hvad man kan, er ud fra den udbyder jeg har, og hvad venner har oplevet. #1, 15 I forhold til 300/300, så læser jeg det nu ikke som en begrænsning som sådan, men at det er den forbindelse der matcher 1000/100 coax bedst prismæssigt. Jeg kan tage fejl.
--
https://onsdagssnegl.dk[...] "Held er noget, der indtræffer, når grundige forberedelser mødes med gunstig lejlighed"
#17
ZulfoDK
Maxi Supporter
06-07-2021 10:54

Rapporter til Admin
#16 Du kan sagtens have ret :)
--
----------------- Lars B. / ZulfoDK

Opret svar til indlægget: Bredbånd vs Fiber

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning