Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Forum \ HardwareOnline.dk \ Om HardwareOnline.dk
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Profiler på HardwareOnline.dk

Af BOFH Thomas | 08-06-2022 00:40 | 6055 visninger | 74 svar, hop til seneste
Jeg kan forstå at der har været lidt gang i den på forum her til aften. Der er nogen der hen over weekenden har prøvet at kontakte mig og da jeg har være sammen med min kone inden hun skulle rejse på 7 ugers ferie alene i hende hjemland, har jeg ikke set dem før idag. Men på baggrund af den snak der har været i den tråd som vi var nød til at slette pga personfnidder, lader det til at det måske er ved at tage en bredere diskussion op omkring brugerprofiler. Her på siden har vi aldrig tilladt at man kan slette sin profil og det er ikke for at være onde eller noget andet. Nej det handler faktisk mere om at beskytte jer, også selvom i har forladt siden. Jeg er med på at det lyder forkert, men her er logikken. Hvis en bruger en dag beslutter at forlade siden og det var muligt at slette sig selv fra forum, så ville en anden bruger kunne komme og tage det samme brugernavn og dermed udnytte det ry i har fået herinde. De ville også kunne oprette sig i køb/salg og overtage jeres gode rygte fra tidligere handler. Ved at ikke slette profiler mener jeg faktisk at vi beskytter jeres privatliv endnu bedre end loven siger. Derfor tillader vi ikke at slette profiler, men det er til gengæld muligt at fjerne al personinformation fra profilen. Når det er sket, vil profilen effektivt set være anonymiseret, for hvor dan skulle man kunne knytte BrugerXYZ til en konkret person uden personoplysningerne. Skulle der være nogle indlæg hvor der mod vores retningslinjer skulle være personoplysninger så kan i altid rapportere dem og så vil de blive fjernet. På den måde er det min klare opfattelse at vores praksis overholder dansk lov. Der har været brugere der ikke har været enig i den fortolkning og klaget til datatilsynet. Der var et par stykker som fik medhold da deres navne indeholdt deres navne og disse er efterfølgende anonymiserede. Brugere der efter den tid har henvendt og som havde deres navn som et del af brugernavnet har også fået anonymiseret deres brugere. Feks har 2 personer henvendt sig her til aften som jeg har lovet at anonymisere. Men som nogle også påpeger så er der en igangværende ” Undersøgelse af egen drift” pga datatilsynet havde fået flere henvendelser. Det finder jeg personligt meget underligt da jeg stadig venter på svar tilbage fra dem. Den ældste er fra Januar 2021 og jeg svarede på deres spørgsmål inden for en uge. Men det har nu taget dem næsten 17 måneder uden at vende tilbage. Når de engang vender tilbage, så vil jeg naturligvis tage vores regler op til en revurdering hvis afgørelsen skulle gå imod os. Hvad angår svar i forumet, så er et forum indlæg ikke en personoplysning. Det vil nærmere falde ind under ophavsretten og ved at acceptere vores regler har i givet os lov til at bruge jeres materiale på HardwareOnline.dk. Derfor vil forumsvar naturligvis forblive i forum. Men hvad siger i?
--
Hilsen Thomas Chefredaktør på HardwareOnline.dk
#1
Ali
Giga Nørd
08-06-2022 00:53

Rapporter til Admin
Det giver god mening, hvad du skriver Thomas. Har på fornemmelsen at nogle af de brugere der ønsker at få slettet sin profil, foretrækker at være aktive i forummet med en gæsteprofil. Synes derfor det er på tide, at du nu genovervejer om ikke det efterhånden bør være et krav at oprette en profil for at kunne skrive i tråde eller oprette en tråd.
--
Great minds discuss ideas; Average minds discuss events; Small minds discuss people.
#2
DeeKay
Guru
08-06-2022 01:51

Rapporter til Admin
Mht. personoplysninger, så falder der lige et spørgsmål ind herfra. Oplysninger udvekslet pr. PB her på forummet, er det noget der bliver krypteret på serveren, eller er det "frit tilgængeligt"? For er disse ikke krypteret, så kan de jo i princippet trækkes ud af serveren, såfremt det skulle lykkes nogen at få tillusket sig adgang hertil. Spørger bla. fordi jeg selv, af flere omgang end der kan tælles på 10 hænder, har udvekslet sådanne oplysninger pr. PB. her på forummet igennem tiden. Ikke fordi jeg er bange for at de er her på forummet, men ja, nu prikkede nysgerrigheden lige på :) Nå, det bliver til lidt mere end ét spørgsmål herfra. En anden ting, kunne der ikke indføres noget "banning af brugernavne", således at brugernavne kan bruges én gang og så uanset hvad herefter, så kan disse ikke bruges igen/oprettes på ny? Dette kunne i så fald være en måde at komme det nærmere til livs med "vi sletter ikke brugere af frygt for at brugernavn x misbruges af y" og skal dermed så ikke (slås?) med datatilsynet om hvorvidt noget er på kant med loven eller ej. Og så lige endnu en spørgen, når en bruger "anonymiseres", fjernes al skriven pr. PB's fra denne bruger til andre brugere så også, da der jo (igen) kan være udvekslet personlige oplysninger her igennem?
--
Wise men talk, because they have something to say. Fools talk, because they have to say something.
#3
Crypt
Ny på siden
08-06-2022 01:58

Rapporter til Admin
Interessant emne, så her kommer lidt spørgsmål/input: 1) Hvad hvis en bruger har sit rigtige navn som brugernavn eller dele af det? 2) Hvad hvis denne (1) bruger er blevet citeret af andre ved navn, og dermed ved rigtigt navn? 3) Hvad hvis denne (1) bruger er på B/W-listen? Kan se flere med for- og/eller efternavn efterfulgt af fødselsår. 4) Hvad hvis denne (1) bruger er nævnt både på selve B/W-listen, men også i forbindelse med handler? 5) Hvad hvis en bruger har skrevet telefonnummer, skype, discord eller lignende? Det kan bruges til at identifere en bruger. 6) Hvad hvis man har skrevet noget personligt i sin signatur, efterfølgende ændret det, men det fremgår stadig - fordi gamle signaturer ikke ændrer sig, ser det ud til. Finder man gamle tråde, så er signaturerne ikke de samme. Burde man ikke kunne fjerne dette selv?
--
#4
gasolin
Guru
08-06-2022 06:21

Rapporter til Admin
#1 Så skulle man bare kunne vælge at være være annonym hvis man vil stille f.eks et pinligt spørgsmål F.eks brugeren har valgt at være annonym Altså at man kender persones bruger, men at personen har valgt at lave en tråd hvor personen gerne vil være annonym, istedet for en gæste bruger/konto
--
#5
Comicsdk
Junior Nørd
08-06-2022 06:25

Rapporter til Admin
Jeg er ligeglad. Slet dem hvis de vil slettes. Det er jo ikke raketvidenskab. (Det ville være fedt om man kunne rydde op i sin PM-boks. Men det er jo totalt OT)
--
#6
ToFFo
Guru
08-06-2022 06:56

Rapporter til Admin
#5 - Enig. Det er jo ikke mange der ønsker at blive slettet. Jeg forstår dog godt pointen i at ens brugernavn ikke bør kunne genbruges. Men så kunne man jo slette alt andet og lade brugernavnet stå som "optaget". Det tog satme overhånd I går, der var gang i den!
--
Handels stats: Samme bruger i 18 år. B/W liste score: +31/-0. Stats sidst opdateret d. 01/09-2021
#7
stef4905
Elitebruger
08-06-2022 07:01

Rapporter til Admin
Helt enig i det du skriver. Jeg syntes det er en fint måde at håndtere det på og hvis en bruger aktivt skriver til dig at de ønsker deres brugernavn anonymiseret og er indforstået med de eventuelle konsekvenser, så kan jeg ikke heller ikke se noget problem i det.
--
#8
LasseSoeby
Ultrabruger
08-06-2022 07:06

Rapporter til Admin
Nu er jeg (desværre) en af dem, som naivt nok kom til at bruge mit rigtige navn, hvilket jeg naturligvis er ked af. Ikke fordi jeg har noget at skjule, og står ved de indlæg jeg har posted, men ville da ønske jeg fælles (også på tidligere opslag) kunne have mulighed til at ændre det. Jeg synes det giver god mening, hvad Thomas skriver. Men... hvis NemID validering kunne blive knyttet op mod unikt brugernavn, så vil det ikke ikke kunne bruges igen !?
--
ASUS ROG Strix B550-F, Ryzen 5600X, 16 GB Corsair VENGEANCE RGB Pro DDR4 3200 MHz, Samsung 850 Evo 240GB SSD, ASUS RTX 3060 Ti
#9
stallemanden
HOL Moderator
08-06-2022 07:55

Rapporter til Admin
#3 Det er faktisk alt sammen beskrevet i #0. 1 Der har været brugere der ikke har været enig i den fortolkning og klaget til datatilsynet. Der var et par stykker som fik medhold da deres navne indeholdt deres navne og disse er efterfølgende anonymiserede. Brugere der efter den tid har henvendt og som havde deres navn som et del af brugernavnet har også fået anonymiseret deres brugere. Feks har 2 personer henvendt sig her til aften som jeg har lovet at anonymisere. 2,3,4,5,6 Skulle der være nogle indlæg hvor der mod vores retningslinjer skulle være personoplysninger så kan i altid rapportere dem og så vil de blive fjernet. På den måde er det min klare opfattelse at vores praksis overholder dansk lov. Tillæg til 6 Man henvender sig blot, med de informationer man måtte have haft i sin signatur, der skal fjernes.
--
https://onsdagssnegl.dk[...] "Held er noget, der indtræffer, når grundige forberedelser mødes med gunstig lejlighed"
#10
inckie
Gæst
08-06-2022 09:03

Rapporter til Admin
Jeg mener at der skal være mulighed for at få slettet personoplysninger tilknyttet sin brugerprofil som HOL måtte være besiddelse af, hvis en bruger ønsker det, hvis en de betingelser som Datatilsynet skriver om i deres "vejledning om registreredes rettigheder." gør sig gældende og HOL skal også sikre at tredjeparter sletter alle oplysningerne også, eksempelvis HOLs reklamepartnere og det skal ske uden unødvendig forsinkelse. I den konkrete problemstilling omkring genbrug af brugernavne, så kunne en løsning måske være at tjekke om et "slettet brugernavn" er "optaget", ved at danne en hashværdi for alle brugernavne og gemme dem, når en ny bruger opretter sig, så valideres der imod hash værdierne - hvis der er et match, jermen så har brugernavnet været i brug på HOL før og kan derfor ikke benyttes. Da hash værdierne er one-way, så kan man ikke udlede brugernavnene uden allerede i forvejen at kende brugernavnene.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#11
Fc Junkies
Ultra Nørd
08-06-2022 09:21

Rapporter til Admin
Jeg har ikke Facebook, men hvis man f.eks. sletter sin profil, fjerner de så også alle de beskeder man måtte have skrevet rundt omkring?
--
Mvh Fc Junkies
#12
Benny
Gæst
08-06-2022 10:42

Rapporter til Admin
Forstår ikke argumentet omkring "beskyttelse". Opretter man f.eks. en google mail kan man godt senere slette denne - men mailen er så låst så andre ikke kan oprette den samme igen. Dette kunne man jo analogt udnytte her hvis man ønskede. En slettet profil kunne jo blot blive erstattet af "tidligere bruger" for at bevare eventuelle indlæg der måske kunne hjælpe folk - for den del forstår jeg godt man vil bevare. Dette ville også være en stærkere anonymisering end blot at ændre profilen til noget anonymt fordi profilen stadig binder indlæg sammen - og lur mig om man ikke over tid får skrevet lidt info om hvor man f.eks. bor, hvad man arbejder med osv. således nogle ude i fremtiden kunne lave en sjov algoritme og finde IRL navnene frem udfra forum profiler ved at støvsuge samtlige indlæg fra denne og sammenholde med anden tilgængelig info på nettet.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#13
Napi
Maxibruger
08-06-2022 12:39

Rapporter til Admin
Ville også ønske at slette sin profil var en mulighed eller ændre navn. Argumentet for at beskytte et brugernavn holder bare ikke rigtig. I en af de grunde du angiver, der er det for at beskytte brugerne, så man ikke kan udnytte det "ry" en tidligere bruger herinde har. Det er jo KUN fordi der bliver brugt et forældet system på HOL. Fx tråden med at give plus og minusser. Hvis det faktisk er en ting HOL ønsker at beskytte, så gør det da til en feature. Hvis man direkte kan angive det på profilerne, så vil det heller ikke være et issue hvis andre oprettede en profil i ens tidligere brugernavn. Og jeg vil tilføje, uden at du skal tage det som en fornærmelse, at du Thomas, efter hvad jeg har tolket, har fremstået meget arrogant, når de her tråde er opstået. Du er nedladende og har ikke gidet at give en forklaring overfor brugerne, andet end "Sådan er det - Jeg bestemmer!".
--
Sidst redigeret 08-06-2022 12:40
#14
Slettetbruger6876
Supporter Aspirant
08-06-2022 13:19

Rapporter til Admin
Jeg vil også gerne have fjernet alle data inkl nemid registrering. Det kan ikke passe muligheden ikke er tilstede. Hvad med OP, som i mange tilfælde er personlig. Det nytter ikke der selvfortolkes mht gdpr mv.
--
#15
Kammerfruen
Elitebruger
08-06-2022 14:21

Rapporter til Admin
Enig med #14 - du tager sgu nogle underlige beslutninger til tider, Thomas.
--
#16
Slettetbruger6876
Supporter Aspirant
08-06-2022 14:31

Rapporter til Admin
Kan ikke rette i 14. Det skulle self stå IP.
--
#17
|Smash|
Guru
08-06-2022 14:34

Rapporter til Admin
"Det nytter ikke der selvfortolkes mht gdpr mv" Den gælder begge veje.
--
FFHAU!
#18
Slettetbruger6876
Supporter Aspirant
08-06-2022 14:42

Rapporter til Admin
#17 Overholder I den tidligere Persondatalovs § 5, der definerer hvornår behandling af oplysninger er lovlig? Er der indhentet samtykke? Hvilke procedurer har I i dag for behandling af persondata? Har I udarbejdet databehandleraftaler? Overfører I persondata til andre lande - herunder cookies gennem tredjepart? Har I udarbejdet en compliance-rapport?
--
#19
|Smash|
Guru
08-06-2022 14:42

Rapporter til Admin
#18 - Hvem er "I" ?
--
FFHAU!
#20
Slettetbruger6876
Supporter Aspirant
08-06-2022 14:50

Rapporter til Admin
#19 Du er da en del af holdet. Om jeg forstår modstanden over ønskerne om at slette....
--
#21
|Smash|
Guru
08-06-2022 14:51

Rapporter til Admin
#20 - Hvis du mener HOL, så tager du grueligt fejl.
--
FFHAU!
#22
Napi
Maxibruger
08-06-2022 14:56

Rapporter til Admin
#21 Sådan helt offtopic, var du _W_Smasher i gamle dage på quakenet? :D
--
#23
Slettetbruger6876
Supporter Aspirant
08-06-2022 14:57

Rapporter til Admin
#21, my bad. Men det er også underordnet. Så læs som "Thomas"
--
#24
|Smash|
Guru
08-06-2022 15:09

Rapporter til Admin
#23 Alt forladt. Jeg forstår godt din interesse i at få fjernet din IP-adresse, på HOL.dk
--
FFHAU!
#25
Slettetbruger6876
Supporter Aspirant
08-06-2022 15:18

Rapporter til Admin
#24 Hånden på hjertet betyder det intet. Jeg synes bare muligheden bør være tilgængelig generelt. Jeg forstår ikke man orker tage dialogen med datatilsynet. Tror bare folk mangler nogle oplysninger og retnings. God dag.
--
#26
Sofacykel
Mega Supporter
08-06-2022 15:26

Rapporter til Admin
Hvis mit brugernavns gode ry osv. er det bedste bud på hvorfor I skal beholde det + alt associeret data, så synes jeg da bare jeg godt kunne tænke mig at påpege, at I har et glimrende instrument til at gennemskue om brugeren er ny eller gammel. Det står lige under Brugernavn på profilen. "Registreret: [DATO]" Jeg kan selvfølgelig godt se at i tilfælde af snyd er det pisse irriterende ikke at kunne se tidligere beskeder hvis en lømmel har slettet sit indhold - Men moderatorer kan vel se historik? Så er den skid vel slået? Føler det ærligt talt lidt klistret at fjernelse af min data møder modstand. Ønskeliste: "Slet Bruger" funktion der inkluderer sletning af bruger, sletning af kommentarer (se næste ønske), sletning af private beskeder, personlige oplysninger, Nem-ID token osv. "Fjern kommentar" funktion. Da vi ofte kommunikerer ved at referere til kommentar-nummeret man vil svare på kan en redigering til "kommentar slettet af bruger" virke som et glimrende alternativ til direkte sletning. Hvis I derimod stritter imod grundet teknisk gæld som gør implementeringen besværlig eller umulig, så er det da nu I skal tage fat inden udrulning af den nye side.
--
R7 3700X, RTX 3070, 32GB, Xonar Essence STU - Nom!
--
Sidst redigeret 08-06-2022 15:28
#28
Max
Gæst
08-06-2022 17:03

Rapporter til Admin
"forstår ikke man orker tage dialogen med datatilsynet" Men det er da nødvendigt for et ordenligt dannet styre. Er du uenig, har du en instans at gå til, modsat har HOL samme mulighed.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#30
Bleuf
Semibruger
08-06-2022 17:39

Rapporter til Admin
Læste lige op på "ret til sletning" hos Datatilsynet, hvor de kort beskriver den sådan her. "Betingelserne for sletning kan bl.a. være, at den dataansvarliges formål med at behandle dine personoplysninger ikke længere er aktuelt, eller at den dataansvarlige udelukkende behandler dine personoplysninger baseret på et samtykke, som du nu har trukket dit tilbage.". Kilde: https://www.datatilsynet.dk[...] . Hvilket leder mig til spørgsmålene: * Hvad er HOLs formål med behandling af personoplysninger? * Giver man samtykke når man opretter en bruger? Har kigget i https://www.hardwareonline.dk[...] men synes ikke jeg kan finde noget af det beskrevet?
--
#31
Slettetbruger4055
Super Supporter
08-06-2022 18:17

Rapporter til Admin
Annoncer der skal sælges, kan også skaffe mere profit, desto flere brugere man kan angive. Forstår godt folk, der vil have slettet det de vil. Muligheden burde også være der.
--
#32
Kasper Køhlert
Monsterbruger
08-06-2022 18:35

Rapporter til Admin
Databeskyttelsesforordningens artikel 4, nr. 11 ”Enhver frivillig, specifik, informeret og utvetydig viljestilkendegivelse, hvorved den re- gistrerede ved erklæring eller klar bekræftelse indvilliger i, at personoplysninger, der vedrører den pågældende, gøres til genstand for behandling.” e-Boks Express https://www.youtube.com[...]
--
https://www.danmark.indhold.eu[...] https://www.youtube.com[...]
#34
Hans
Gæst
08-06-2022 18:45

Rapporter til Admin
Når en bruger herinde bliver sluttet så skal alt historik, omdømme, rygte, plusser og minusser på b&w listen hvad ved jeg.. jo bare slettes med?.. problem solved?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#35
kikophil
Nørd Aspirant
08-06-2022 19:13

Rapporter til Admin
Well - vil mene at som med al lovgivning er databeskyttelsesforordningen heller ikke i stand til - til fulde, at gå ned i de detaljer, som vi bedst kender - som de grå zoner. Man kan aldrig blive enige om noget i gråzonwrne - man kan højest gå på kompromis - hvorfor! = Derfor har vi vores retssystem, der skal vurdere div. uoverensstemmelser indenfor dette, hvilket selvf. som regel efterlader en stor andel af mennesker med manglende anerkendelse/forståelse for en given dom. Synes egentligt, at Thomas også tidligere har givet ok svar omkring emnet på en måde, der på aktuelle tid, har været muligt - udfra netop omstændighederne på givne tidspunkt. Thomas har jo aldrig holdet skjult, at han er med på samarbejde vedr. evt. problemstillinger indenfor aktuelle emne, hvilket vel er noget af det bedste, vi endnu har set fra ejeren af sitet?
--
Kun de dumme ser på fingeren, når den kloge peger mod stjernerne...
#36
Slettetbruger8086
Gigabruger
08-06-2022 23:21

Rapporter til Admin
Jeg har ikke læst alle indlæg, men jeg husker fra tidligere, at det åbenbart ikke var muligt at få fjernet sin NEMid validering. Det finder jeg virkelig forkasteligt. Jeg var så dum at bruge det, selvom jeg aldrig i mine 21 år på sitet har solgt eller købt noget som helst. Kan I ikke bekræfte, om det er muligt nu? For så vil jeg meget gerne have slettet mine personlige oplysninger der er tilknyttet min bruger her på sitet slettet.
--
#37
Peter.
Monsterbruger
09-06-2022 10:54

Rapporter til Admin
Som en der arbejder ved en større virksomhed, er hol.dks holdning noget weird, har aldrig set noget der bliver taget så seriøst her på arbejdet som GDPR inkl. sletning, men de har også flere interne jurister ansat der bedre kan spejle hvad loven og konsekvenserne er. Det burde være lige til at lave så en bruger bliver slettet, inkl alt metadata om denne, hvis en anden person opretter samme brugernavn, vil oprettelse tidspunkt, og antal posts, jo være som en ny bruger, så der er det da lidt svært at genbruge "rygtet", det kan bare vises nemmere, så alle kan se det, uden at klikke ind på en bruger, det kunne være en tooltip ved hover over brugernavn, der viser hvor mange posts, oprettelse data, handler, seneste x indlæg ovs. Men det er lidt ris til egen røv, når ejeren bag hol.dk tjener penge på sitet, så er risikoen jo noget højere hvis datatilsynet ser sig sur, hvis for mange brokker sig, og får medhold, men den overvejelse må han jo have taget.
--
#38
jamåske
Gæst
09-06-2022 11:39

Rapporter til Admin
Kunne man ikke slette profiler og sætte disse profilnavne på en "Optaget" liste? Så burde alle børnene blive glade.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#39
Napi
Maxibruger
09-06-2022 12:24

Rapporter til Admin
Og lukke af for gæstebruger indlæg, så alle tøsedrengene er tvunget til at stå ved deres indlæg :-)
--
Sidst redigeret 09-06-2022 12:24
#40
waskustobaskus
Super Nørd
09-06-2022 13:15

Rapporter til Admin
Som #39 skriver, drop nu den gæste funktion.
--
#41
maho
Juniorbruger
09-06-2022 13:18

Rapporter til Admin
#1 enig, væk med gæster - hvis man vil være her så kan man lave en profil.
--
#42
inckie
Gæst
09-06-2022 13:46

Rapporter til Admin
#37 Jeg er enig - jeg tror mest af alt det handler om økonomi - Thomas kan ikke udvikle på hjemmesiden selv og skal derfor have andre til at lave tingene for sig - så bliver det også derefter.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#43
mindbuster
Monster Supporter
09-06-2022 13:52

Rapporter til Admin
Mon der ude i fremtiden kommer love om hvor god en hukommelse computere må have ? "Hey, for 20 år siden sagde du dit og dat....!!!!" "Nåh, du har sørme en god hukommelse..."
--
10900K, Strix Z490-GW, 64GB LPX 3200Mhz, 1TB SN750, GTX760, RM750i D15S, Lian-Li PC-A10 Alu, Aoc cu34g2x
#44
jespert
Guru
09-06-2022 14:42

Rapporter til Admin
#36 Jeg spørger af nysgerrighed for jeg forstår åbenbart ikke helt baggrunden. Hvorfor er det så vigtigt at få det slettet?
--
#45
Napi
Maxibruger
09-06-2022 16:01

Rapporter til Admin
#44 Man er vel sensitive på hver sin måde. Man efterlade et kæmpe spor på internettet dagligt. Jeg går ud fra det bare er et eller andet random ID man får, for at være nem valideret, og det kan vi ikke bruge til en dyt, ej heller Thomas, men det kan myndighederne helt sikkert og dem der står bag NemID. Det kan jeg sagtens forstå, man gerne vil have fjernet.
--
#46
Comicsdk
Junior Nørd
09-06-2022 16:03

Rapporter til Admin
Mon ikke de tumper der har svindlet sig frem på det seneste, ville sætte pris på bare at kunne bede om at få hele historien skubbet i containeren. Måske skulle man tøve en kende med bare at slette til højre og venstre på forespørgsel.
--
#47
Slettetbruger6876
Supporter Aspirant
09-06-2022 19:11

Rapporter til Admin
#46 Det ændrer ikke GDPR regler
--
#48
Napi
Maxibruger
12-06-2022 15:04

Rapporter til Admin
Mon der kommer en update fra Thomas på den tråd her?
--
#49
Comicsdk
Junior Nørd
12-06-2022 15:09

Rapporter til Admin
47 Ro på, James Bond. Hvis man har et stort problem med at have sin eksistens associ.. ascosci.. assos.. forbundet med et skide hardwareforum, skulle man mene at den eksistens kræver en selvbiografisk roman i minimum 40 kapitler.
--
Sidst redigeret 12-06-2022 15:11
#50
Slettetbruger6876
Supporter Aspirant
12-06-2022 19:00

Rapporter til Admin
#49 Synes du den tiltale er nødvendig?
--
#51
Comicsdk
Junior Nørd
12-06-2022 19:40

Rapporter til Admin
Nødvendighed er subjektivt. James Bond er en legende, jeg ville selv tolke det som en kompliment. Pointen er den samme.
--
#52
Slettetbruger6876
Supporter Aspirant
12-06-2022 19:59

Rapporter til Admin
#51 Provokatør
--
#53
TottiNo10
Ultrabruger
19-06-2022 11:55

Rapporter til Admin
#OP Er det med vilje, at du godt kan svare i andre tråde i forummet, men konsekvent undgår at besvare PMs og emails herinde omkring dette emne, når det gælder private sager? Der tegner sig et mønster af, at du kun tænker på din egen pengepung og dermed trafik, og af den grund ikke kan finde ud af at være din opgave voksen at drive sådan en side. Jeg skal anmode dig om at få svaret på mine PBs og mail, og tage den debat og svare på de ting, som jeg ønsker fra dig. Der følger et ansvar med, når man som privat driver sådan en side her, og det er tydeligt, at du har gevaldige problemer med det. Det kan bare ikke være rigtigt, når man alle andre steder i dag, ikke kan gøre det mindste, uden at blive mindet om "tavshedspligter" og de opstrammet GDPR-regler, men her på HOL, der skider du, som ejer, stort på folks privatliv, og når de går dig på klingen, så ignorerer du dem bare? Se af at få reageret på mine PMs og mails, og efterkom det, som jeg beder dig om. Det er ikke meget, og fuldstændig i henhold til gældende lov. Det er småting, Thomas. Dit projekt overlever nok ikke ret længe, hvis du fortsat bliver ved med at skide så mange brugere ned ad nakken ved ikke at respektere lovene. Men ved nærmere eftertanke, så er det jo sådan, du har drevet siden altid. Selektiv moderation fra dig og dine moderatorer, der lukker tråde, så snart de ikke falder i hak med eget politiske ståsted, eller andre ting, man ikke lige kan tåle. På samme måde prøver du nu at lukke munden på folk, der gerne vil have debatten om privatlivet, og hvor meget du skal respektere af dette her på dit site. Der er flere indlæg her i tråden, som du (bevidst) ikke formår at svare på.... Du kunne jo f.eks svare på #2s rimelige og logiske spørgsmål, der vel i bund og grund er helt basale og et minimum for, hvad man kan forvente af privatliv på internettet i de dertil oprettet kanaler. Kom nu ud af busken, Thomas!
--

--
Sidst redigeret 19-06-2022 12:00
#54
DLB
Monsterbruger
19-06-2022 13:06

Rapporter til Admin
#53 Har selv har dialog med ham på mail... så snart man nævner GDPR osv så lukker dialogen i ;)
--
#55
HvadErGDPR
Gæst
19-06-2022 13:11

Rapporter til Admin
Gad vide om #53 & #54 har læst #0? jeg synes at kunne læse at Thomas afventer besked fra Datatilsynet i forhold til de sager der må forventes at være i gang. men altså jeg synes da at i skal gå videre med det så Thomas kan få en hurtigere og endelig afklaring på hvordan datatilsynet ser på det...og ikke bare en masse selvbestaltede juridiske eksperter på et internetforum.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#56
DLB
Monsterbruger
19-06-2022 13:13

Rapporter til Admin
#55 Gæsterbruger: jeg havde dialogen med ham for 1½ år siden... så det er lidt sent at komme ud af starthullet af #0 ? ?
--
#57
BoreBissen
Elite Nørd
19-06-2022 13:14

Rapporter til Admin
Forstår ikke at Thomas bare melder klart ud. Men så kan jeg jo gøre det, Datatilsynet har af egen hånd taget et kig på denne sides politik mht. GDPR. Her skal det siges, at Datatilsynet har været mere end langsom til at melde tilbage til HOL.dk og/om siden ikke overholder GDPR. Før denne tilbagemelding fra Datatilsynet foreligger, så vil Thomas ikke foretage sig noget. Datatilsynet regner med at melde tilbage til HOL inden sommerferien.
--
10700KF, 5,4 GHz | Asus Z590-Plus TUF 2x8 GB Corsair @ 3200 MHz WD Blue 500 GB (2,5" SATA) | CM V650 V2 Gold Gt 730 2GB | NZXT Kraken x63
--
Sidst redigeret 19-06-2022 13:16
#58
HvadErGDPR
Gæst
19-06-2022 13:16

Rapporter til Admin
men #56. Har du overset: Den ældste er fra Januar 2021 og jeg svarede på deres spørgsmål inden for en uge. Men det har nu taget dem næsten 17 måneder uden at vende tilbage. Når de engang vender tilbage, så vil jeg naturligvis tage vores regler op til en revurdering hvis afgørelsen skulle gå imod os.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#59
TottiNo10
Ultrabruger
19-06-2022 13:36

Rapporter til Admin
#55 Jeg har læst #0, og der læser jeg en mand, der griber efter halmstrå og hænger sig i alt han kan, så han undgår at få slettet mest muligt trafik på sin siden. Jeg har altid selv været en af dem, der ikke har kunne forstå, at man ønsker at slette hele sin fortid på internettet, og det er heller ikke dét, som jeg har anmodet Thomas om i PB og på mail, og derfor irriterer hans ligegyldige tilgang til det mig helt enormt! Min profil og indlæg må gerne stå herinde og jeg kræver ikke mit nick eller tidligere indlæg slettet. Men jeg har ikke længere et ønske om at være på denne side, da jeg ikke bryder mig om Thomas og hans moderatorers selektive styring af debatter og forummet i sin helhed. Derfor har jeg anmodet Thomas om blot at lukke for adgangen til min profil, så jeg ikke længere kan logge ind på den, og dermed deltage i endeløse, ligegyldige debatter, der ender i mudderkastning eller lukning. Jeg ønsker derfor at begrænse og fjerne mig selv fra disse, og derfor er en decideret lukning af log in til min profil mit ønske. Som det sidste, så har jeg også ønsket, som #2 tager op. Det er i forhold til de PBs man har skrevet privat med andre brugere igennem årene. Disse indeholder flere personfølsomme oplysninger, og andre private ting, som ikke er for andre, den ejeren af brugeren og dem, de er skrevet til. Så spørgsmål til Thomas har været, om disse er krypteret, og derfor et ønske om, at disse slettes, da de absolut indeholder personfølsomme oplysninger, så der er ganske enkelt ikke noget at rafle om, i forhold til, om Thomas skal reagere her, og se at at få slettet eller krypteret disse PMs godt og grundigt. Andet har jeg ikke kontaktet Thomas omkring, og jeg er som sagt ligeglad med resten. Min profil og indlæg må gerne bestå, hvis det er så vigtigt for manden, indtil der måske kommer andre afgørelser via andre brugere, som har fået nok af mandens enegang i det her, men som minimum, som vil jeg havde, at ejeren af siden, respekterer, at min profil ska lukkes, så jeg i det mindste ikke kan logge ind længere, og mine private PMs skal enten krypteres, eller slettes. Disse krav, er der intet urimeligt i, og hvis Thomas vælger at ignorere disse, så melder jeg mig i koret af klagerne over ham, og så skal han nok få flere sager på nakken. Hvad er det for en opførsel og mangel på respekt at have overfor sine mangeårige brugere, der har været med til at skabe trafik herinde, når han ikke vil respektere de helt basale GDPR-regler, som der ingen tvivl kan være om! PMs, skal være krypteret og slettes efter folks ønske, når de indeholder private og personfølsomme oplysninger - så meget kan manden vel finde ud af at tolke lovgivningen, og det faktum, at han ikke gør, det viser blot igen, hvad manden ønsker med denne side. Tjene mest muligt, og derfor holder han stædigt fast i komplet latterlige argumenter for, hvorfor han ikke vil slette og efterleve folks ønsker om anonymitet. Jeg er i hvert fald overrasket over, at han ikke engang vil blokere for min log in mulighed, men så er der heldigvis andre muligheder for at løse se - så må man jo tage et ban på andre måder - så er det løst. Resten sender jeg en advokat og rette nævn på, hvis han ikke kan finde ud af at respektere dette. Hvordan kan en ejer af et af de største hardwareforums på internettet være i tvivl om, hvordan han skal behandle PMs og privatlivets fred og personfølsomme data der? Det er godt nok ikke særligt professionelt - og så er jeg ligeglad med, om siden er en hobby for ham - det betyder ikke, at han skal skide på de danske regler og love, som selv systemet efterlever så pertentligt, at det kan man slet ikke stave til...
--
#72
Netsat_99
Monsterbruger
19-06-2022 20:29

Rapporter til Admin
Jeg har fremsendt min klage til Datatilsynet. Men man skal være betydeligt kognitiv udfordret, såfremt man ikke kan læse og forstå en simple tekst på Datatilsynets hjemmeside… - man kan altid tilbagekalde sit samtykke (læs: ALLE oplysninger som kan henføres til personen skal slettes). - alle oplysninger som kan henføres til en specifik person ( herunder nemid), skal slettes såfremt personen ønsker det. Men Thomas mener måske at hol.dk står over lov og ret…… Jeg håber, at Thomas har undersøgt bøden for hvad brud på GDPR koster.. især når man henser at det gentagelsestilfælde.
--
#73
JS
Gæst
19-06-2022 21:05

Rapporter til Admin
#72 Du har ret til at få slettet personinformationer, som dit rigtige navn, fødselsdato og e-mail. Dit brugernavn bliver ikke slettet, medmindre du har brugt dit rigtige navn. I så fald vil det blive rettet til nogle tilfældige bogstaver og tal. Det er netop det BOFH skriver og det der står i datatilsynets 6 punkter.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#74
stallemanden
HOL Moderator
19-06-2022 21:08

Rapporter til Admin
#72 Ud fra det Thomas skriver i #0, kunne det tyde på, at datatilsynet har svært ved at komme ligeså let til en konklusion som du har. Uanset, så bliver det spændende og se, hvad de vender tilbage med...
--
https://onsdagssnegl.dk[...] "Held er noget, der indtræffer, når grundige forberedelser mødes med gunstig lejlighed"
#75
KBmaster
Ultrabruger
19-06-2022 21:11

Rapporter til Admin
Jeg kunne godt bruge lidt mere kontrol over mine indlæg. Da jeg som du siger har ophavsretten til dem. f.eks har jeg skrevet nogle ret uheldige ting i 2005-2006 som jeg gerne vil ændre lidt. Ikke slette indlæg men f.eks. hvis man har kommet til at skrive et telefonnummer eller lign. Så en ide. Las os rette i tråde mere end 1 år gamle. Dog ikke slette dem.
--
#76
stallemanden
HOL Moderator
19-06-2022 21:14

Rapporter til Admin
#75 Citat: #0 Skulle der være nogle indlæg hvor der mod vores retningslinjer skulle være personoplysninger så kan i altid rapportere dem og så vil de blive fjernet.
--
https://onsdagssnegl.dk[...] "Held er noget, der indtræffer, når grundige forberedelser mødes med gunstig lejlighed"
#77
Netsat_99
Monsterbruger
19-06-2022 21:16

Rapporter til Admin
#74 Thomas kan mene og tro lige hvad han vil. Blot fordi Datatilsynet er udfordret med en lang sagsbehandlingstid - betyder det ikke at Thomas (hol.dk) har ret. Måske du kan fortælle mig hvorfor hol.dk har en så stor modstand på at bruger kan slette deres profil? Måske det er et økonomisk hensyn (antal af bruger mht. reklame indtægter)? Det hensyn kan dog blive meget dyrt i den sidste ende..
--
#78
Netsat_99
Monsterbruger
19-06-2022 21:18

Rapporter til Admin
#76 Hol.dk kan ikke fastsætte regler, som strider imod gældende ret.
--
Sidst redigeret 19-06-2022 21:19
#79
BoreBissen
Elite Nørd
19-06-2022 21:20

Rapporter til Admin
Sagen er afsluttet for Datatilsynets jurister (den på gulvet) vedkommende, de har sendt sagen videre i systemet og den ligger nu til endelig godkendelse hos ledelsen af Datatilsynet. Dette er meddelt af en af juristerne til mig, han håber på at ledelsen vender tilbage med svar inden sommerferien.
--
10700KF, 5,4 GHz | Asus Z590-Plus TUF 2x8 GB Corsair @ 3200 MHz WD Blue 500 GB (2,5" SATA) | CM V650 V2 Gold Gt 730 2GB | NZXT Kraken x63
#80
stallemanden
HOL Moderator
19-06-2022 21:20

Rapporter til Admin
#77 Nej, der er ikke nogen der siger, at Thomas har ret. Han har en tilgang/tolkning som han har bedt Datatilsynet give ham entydigt svar på. Og nej, jeg kan ikke berette noget omkring holdningen, udover hvad Thomas har fortalt i #0. Jeg tror ikke det er den sidste del dog. Jeg mener at have set Thomas fortælle før, at det ikke er antallet af registrerede brugere der afgør hvad reklamerne vil give.
--
https://onsdagssnegl.dk[...] "Held er noget, der indtræffer, når grundige forberedelser mødes med gunstig lejlighed"
#81
Netsat_99
Monsterbruger
19-06-2022 21:21

Rapporter til Admin
#73 tag dig dog sammen… jeg vil have slette min nem validering - hvilket jeg har ret til.
--
#82
stallemanden
HOL Moderator
19-06-2022 21:22

Rapporter til Admin
#78 Hvilken gældende ret strider det imod, at siden ikke ønsker man poster sine personoplysninger?
--
https://onsdagssnegl.dk[...] "Held er noget, der indtræffer, når grundige forberedelser mødes med gunstig lejlighed"
#83
Netsat_99
Monsterbruger
19-06-2022 21:23

Rapporter til Admin
#80 Hvorfor mener du at Thomas har en special viden om dette emne? Er han jurist? jeg kan love dig for, at hol.dk er ude på dybt vand i denne sag.
--
#84
stallemanden
HOL Moderator
19-06-2022 21:34

Rapporter til Admin
#83 Jeg mener ikke at Thomas har nogen "speciel viden". Jeg kan ene og alene forholder mig til, at Thomas vil have Datatilsynets entydige svar på, hvordan han skal forholde sig. Som sagt, det bliver skønt og få en afslutning på sagen/sagerne. Og nej, Thomas er, ulig en del her i tråden, ikke jurist.
--
https://onsdagssnegl.dk[...] "Held er noget, der indtræffer, når grundige forberedelser mødes med gunstig lejlighed"
#86
Netsat_99
Monsterbruger
19-06-2022 21:38

Rapporter til Admin
#82 hvad taler du om? “ Hvilken gældende ret strider det imod, at siden ikke ønsker man poster sine personoplysninger? ” Det er sgu da netop dette vi vil undgå….. Vi vil gøre vores ret til at få fjernet vores personlige oplysninger (herunder nemid validering) gældende.. Denne ret er stipuleret i GDPR. hvad er det, som du ikke forstår?
--
#87
Netsat_99
Monsterbruger
19-06-2022 21:40

Rapporter til Admin
#85 Thomas synger en sang fra de varme lande…. Hvis Thomas ønskede at følge lovgivningen, ville der ingen problem være. Det er desværre ikke tilfældet.
--
#88
Netsat_99
Monsterbruger
19-06-2022 21:56

Rapporter til Admin
Jeg er meget forundret over at Thomas udsætter sig selv for denne risiko. Hol.dk er et personligt ejet firma. Dvs. at han personligt hæfter for en eventuelt bøde eller erstatningskrav… Link: https://www.proff.dk[...] Thomas er fuld ansvarlig deltager…
--
#93
Netsat_99
Monsterbruger
19-06-2022 23:20

Rapporter til Admin
#92 Jeg har næsten ondt af Thomas og hvad han skal igennem.. Dette er en principsag, hverken Thomas, hol.dk eller andre står over lovgivningen. Jeg kører sagen til enden.
--
#111
Thomas
BOFH
20-06-2022 11:58

Rapporter til Admin
Jeg vil gerne starte med at bede alle holde den gode tone. Det nytter ikke noget at begynde at svine hinanden til. Jeg har været nød til at rydde kraftigt op i tråden grundet personangreb og andet fnidder. Som nævnt i det første opslag, mener jeg at vi overholder lovgivningen på området ved at folk selv kan anonymisere deres profil. Der er så nogen har været uenige i det og som derfor har besluttet sig for at klage til Datatilsynet. Den ældste klage har Datatilsynet nu brugt næsten 1½ år på at behandle. Vi har aldrig afvist at følge Datatilsynets afgørelse, men den er simpelthen ikke kommet endnu, så der har ikke været noget at følge. Derfor fortsætter vi naturligvis med den procedure som vi hidtil har haft. Som der bliver nævnt, så har Datatilsynet også oprettet en sag ”af egen drift”. Det finder jeg direkte latterligt, da de jo bare kunne have fået lettet deres bagdel og svaret på de sager der faktisk venter på afgørelse. Havde de faktisk svaret på deres sager, så kunne vi jo have haft mulighed for at ændre procedure (hvis afgørelsen går mod vores praksis). Jeg fik henvendelsen i e-boks d 7 marts og svarede dem samme dag og selvom de lovede afgørelsen inde for 2 måneder, så har jeg endnu ikke hørt det mindste fra dem. Så for at opsummere, jeg venter stadig på svar fra dem og jeg har faktisk ikke hørt det mindste fra udover klagerne. Jeg har derfor dags dato sendt en klage til datatilsynet over sagsbehandlingstiden og så må vi håbe at de faktisk tager sig sammen og svarer på tingene.
--
Hilsen Thomas Chefredaktør på HardwareOnline.dk

Opret svar til indlægget: Profiler på HardwareOnline.dk

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning


ANNONCE