Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Penge til Ukraine

Af Gæst Jakob | 16-03-2023 11:44 | 3110 visninger | 56 svar, hop til seneste
Surt opstød måske? Ved godt Ukraine står i et kæmpe problem og alle skal selvfølgelig gøre deres for at hjælpe. så meget er klart. Der hvor filmen så knækker lidt, er når regeringen så begynder at sende hele statskassen afsted mod en krig, når vi i forvejen selv har haft et stort økonomisk underskud som følge af krigen og de sanktioner den har medført og alle de forrige kriser som corona har medført. Ved ikke om det bare er mig der syntes det er lidt skævt? Hvad tænker i?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#1
hende
Gæst
16-03-2023 11:48

Rapporter til Admin
Jeg har det på samme måde, ondt i røven og mine fødder er ømme fordi jeg går i for små sko.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#2
Klatretoesen
Maxi Supporter
16-03-2023 11:48

Rapporter til Admin
Ah det er "kun svarende til ca 2.000 kr hver eneste dansker har givet - spædbørn, alles. ;-)
--
#3
Hamuki
Maxibruger
16-03-2023 11:50

Rapporter til Admin
Tænker jeg foretrækker at leve lidt strammere, end at russerne mener Bornholm tilhører dem. Men jo, regeringen kunne have gjort en masse ting for at hjælpe os danskere også, men det er en svær balance. Kaster du flere penge efter folk når inflationen er høj, så stopper du ikke inflationen, og så kan du køre i ring indtil filmen knækker. Det er lort med lort på, og der er som udgangspunkt ikke lige nogen nem løsning når alt brænder på, på samme tid.
--
#4
Mion
Maxi Nørd
16-03-2023 11:56

Rapporter til Admin
problemstillingen er i krig for os .. den her krig vil du hellere finansiere i Ukraine og sætte fødderne i der. end du vil tage den i det næste land, på vejen, eller støde direkte op til rusland. Fygtelig kamp, og der bliver puttet MANGE MANGE MANGE flere penge i den, men det er sådan det er. Du skal være glad for det er penge, og ikke mennesker det koster fra vores side af.
--
Sådan en firkantet dims med en masse ben i en sort box, det er hvad jeg har. og den kan sgu trække hjertefri over Lan.
#5
Langi
Nørd
16-03-2023 11:56

Rapporter til Admin
Altså, jeg forstår hvor du kommer fra, men i den sidste ende handler det ligesåmeget om at vi kører en proxykrig ved at forsyne Ukraine. Vi betaler for at undgå at vi selv skal gå i krig med Rusland og selvom jeg syntes det er absolut forfærdeligt, så er ærlig nok til at indrømme jeg er glad for at jeg ikke selv skal være i en skyttegrav.
--
~Man skal ikke kaste med tændstikker når man selv bor i et gashus~
#6
potteplante
Giga Supporter
16-03-2023 12:22

Rapporter til Admin
Er enig med #4 og #5. Vi kaster penge efter det, for at ikke få beskidte hænder selv. (Starte 3ed verdens krig) vi ved jo ikke hvad der ville ske, hvis at vi bare satte os på vores hænder. forstil dig at Putin nu syntes at Nazisterne nu er et problem i Polen, Så Tyskland osv osv. At det kommer lige efter en pandemi, er der kun en person som bestemte.
--
Google is your friend!
#7
Comicsdk
Nørd
16-03-2023 12:25

Rapporter til Admin
"Ved godt Ukraine står i et kæmpe problem" Sådan kan man også definere krig. Jeg ligger på linie med de fleste andre i tråden. Vi, samtlige koalitionslande, burde drukne Ukraine i mønt så de står bedre rustet til at skubbe russerne retur hvor de kom fra. I lommen på en død soldat er penge intet værd, så om vi så skulle nærme os bankerot, er jeg stadig all in på at danskerne (og alle de andre) sender alt hvad de har.
--
#8
Asgerkhan
Maxi Supporter
16-03-2023 12:30

Rapporter til Admin
Der er få ting der giver så meget valuta for pengene som at sende krigsmateriel til Ukraine. Desuden er det ganske enkelt faktuelt forkert når du siger at at vi har underskud, i 2022 var der et overskud i statskassen på 128,7 milliarder kroner. https://politiken.dk[...] Så det er ikke dig der syntes det er lidt skævt, det er dig som er galt på den.
--
I never pirated it, it was donated. By the file fairy. At night i put a empty harddisk under my pillow.
#9
jxs
Nørd Aspirant
16-03-2023 12:30

Rapporter til Admin
Jeg vil meget hellere sende dem penge og udstyr og at krigen så foregår væk fra Danmark. Jeg håber at vi giver dem nok til, at de kan slå så hårdt tilbage, at rusland holder op med at eksistere. Der kommer ikke noget godt ud af det land - de civile indbyggere ville have det bedre hvis Ukraine f.eks. tog over.
--
63 plusser på whitelisten.
--
Sidst redigeret 16-03-2023 12:31
#10
Peter.
Elitebruger
16-03-2023 13:16

Rapporter til Admin
Synes det er fint, alternativet er vi bliver direkte involveret, for Putin har ingen intentioner om at stoppe ved Ukraine, det har han ligesom meldt klart ud. Vi har allerede set hvordan Putins strategi er, det er at smadre alt infrastruktur/bygninger etc, de passerer forbi. Og nej Ukraine står ikke i et stort problem, det gør HELE Europa, inkl. lille Danmark.
--
Sidst redigeret 16-03-2023 13:16
#11
kikophil
Junior Nørd
16-03-2023 13:17

Rapporter til Admin
Ha - vi har intet set endnu - hverken af udgifter eller personlig inddragelse til det vi "snart" vil stå overfor. Ukraine er kun starten til den kommende verdensomspændende konfrontation, der først vil ses som vild våbeneskalering samt, at utallige personer mere eller mindre vil blive indkaldt/tvunget til, at trække i trøjen! For tiden!!! - drejer det sig især om tilslutning/solidaritet - valg mellem de forskellige lande! De diktatoriske og de demokratiske stryreformer - hvor religionerne i de forskellige lande også har sin del af påvirkning. Syriens præsident Bashar al-Assad har netop sagt ja til, at Putin kan oprette militærbaser i syrien, og sådan vil det fortsætte - også i andre lande fremover for, at befæste strategiske punkter langt fra hinanden og dermed gøre det sværere, at udrydde alle på èn gang, for modstanderen. Syrienproblemet sku` ha` været "ordnet" for lang tid siden, så problemerne ikke konstant eskalerer til tyrannernes fordel - øv. Når så tingene udvilkler sig, vil vi se millioner af mennesker dø af sult og sygdom, da mad og medicin ikke vil ku følge med den stigende efterspørgsel. Herudover har vi så den stigende miljøforurening, hvor the god old saying: I just love the smell og gunpowder in the morning - må omskrives til: all day long.. Nå men vi mennesker har jo også levet mere end den gennemsnitlige levetid for en art - nemlig ca. 10000 år - og der er jo mange måder en art kan uddø på! At vi så på trods af vores såkaldte intelligens selv sørger for udryddelsen er sku da for jammerligt/dumt, og er altdammen begrundet af mangelen på kontrol over vores genetiske selvudryddende gener: Formering, grådighed, egoisme, magtsyge + alle de underliggende/tilhørende do.- Håber selvf. det absolut bedste for alle - selv om det er direkte selvmodsigende :) Nå men lige i dag går det nogenlunde her - bortset fra en del smerter, så verden må lige klare sig selv et par dage mere :))
--
Kun de dumme ser på fingeren, når den kloge peger mod stjernerne...
--
Sidst redigeret 16-03-2023 13:22
#12
7430
Ultra Nørd
16-03-2023 13:18

Rapporter til Admin
10 du mener ikke vi er direkte involveret? , min holdning: vi stikker næsen for langt frem og det kommer til gøre nas et tidspunkt vores politikere glemmer sine egne , sidder laver store armbevægelser og kæfter op om krigen også : jeg syntes vi skal komme med alt den hjælp vi kan UDEN det går udover vores egen sikkerhed og levevilkår
--
jep jep
#13
Peter.
Elitebruger
16-03-2023 13:37

Rapporter til Admin
#12, nej det synes jeg faktisk ikke, vi har ingen danske soldater i Ukraine (andet end nogle få folk der selv har valgt friviligt at tage derned). Hvad vil du bruge pengene på istedet? Hvad er det værd at smide mia efter mia ekstra i sundhedsvæsenet, hvis alle hospitaler er bombet til ruiner, pga. vi ikke får stoppet Putin i Ukraine. Vi er ikke længere væk, end at en person som Trump bliver valgt i USA, til at hele NATO samarbejdet kan falde til jorden, hvad skulle forhindre Putin at jorde os totalt? Det er absolut i vores bedste interesse at sende alt vi kan afsted til Ukraine, så Putin ikke er en trussel de næste mange år. ROI på vores bidrag er super højt, taget i betragtning vi ikke får danskere hjem i kister den anden vej. Derudover synes jeg faktisk vi her i Europa skylder Ukraine vores hjælp, efter de afleverede alle deres atom våben, og gjorde den her del af Europa mere sikkert. (jaja bla bla Ukraine havde ikke launch koder til deres strategic atomvåben, folk glemmer så de 2800-4200 taktiske atomvåben Ukraine også havde der intet krævede at fyre af). Ukraine ville vesten mere end Rusland, det synes jeg er godt at støtte, jeg tror sagtens vi kan tjene de penge hjem vi bruger, ved at hjælpe med landbrug etc, som vi er specialister i, når det hele skal genoprettes.
--
#14
7430
Ultra Nørd
16-03-2023 13:40

Rapporter til Admin
13 som jeg har udtalt et par gange nu, nogle burde sende en drone afsted smække en kugle for panden af den mand , han har fået alt for lang livline.
--
jep jep
#15
Jepperdepper
Ultra Supporter
16-03-2023 14:29

Rapporter til Admin
Jeg forstår ikke helt det argument med, at vi ikke skal støtte Ukraine. Vi bruger penge på forsvaret for at forsvare vores land. Men hvem skal vi forsvarer os mod? Det bliver jo ikke Tyskland, Sverige eller andre europæiske lande. Men Rusland er derimod en reel trussel. Det viser historien. Så vi kan bruge mange milliarder på udstyr som bruges meget lidt, og bare ligger på lager, eller vi kan aktivere det, til det formål det faktisk er tiltænkt. Det er da bedre at det materiel vi har, og hele Europa har, kommer ud at leve og løse den opgave det skal løse, end det bare er spild af penge. En anden ting er, at det er den mest billige og effektive måde for os at "føre forsvarskrig på". Vi deler udgifterne med hele Nato, og ingen danskere mister livet. Det bliver simpelthen ikke billigere og en bedre investering. Den sidste pointe her kan lyde lidt kynisk, men Ukraine gør jo gerne det beskidte arbejde, bare de får udstyret og støtten.
--
#16
stenergut
Semi Supporter
16-03-2023 14:56

Rapporter til Admin
whatever. vi havde et overskud på de off finanser på 128,7 milliarder sidste år.
--
#17
MadsAG
Semi Supporter
16-03-2023 14:58

Rapporter til Admin
Det er altså helt vildt billigt sluppet hvis vi for lidt håndører kan lade Ukraine ordne Rusland. Jeg forstår slet ikke hvordan man kan brokke sig over at der sendes penge derhen fordi mælken i supermarkedet også er steget.
--
#18
potteplante
Giga Supporter
16-03-2023 15:11

Rapporter til Admin
#15 Tænker hvis Rusland stod i Danmark så ville jeg mere end gerne gøre det beskidte arbejde, med at få dem ud. Tænker det mere i nød end i nydelse. og den dag hvis det bliver nødvendig, vil jeg håbe jeg også har modet til at gøre det rigtige. om min kage form kan gøre en skid ved jeg ikke, men det håber jeg ikke, at jeg skal finde ud af.
--
Google is your friend!
#19
7430
Ultra Nørd
16-03-2023 15:12

Rapporter til Admin
har det fint med vi sender penge de steder hen når der er behov og brug for det, jeg har det ikke fint med vores egen sundhedssektor lider og de ikke kan smide de penge efter dem der arbejder indenfor det og skaffe den arbejdskraft der er nødvendigt, når vi uden at blinke kan samle så store summer sende udenfor landet..
--
jep jep
#20
stenergut
Semi Supporter
16-03-2023 15:26

Rapporter til Admin
Tror primært at problemet i vores sundhedssektor er mangel på personale. Efterkrigsgenerationerne er for store og 80'er generationerne for små. Demografi er svær at ændre.
--
#21
kikophil
Junior Nørd
16-03-2023 15:40

Rapporter til Admin
#20 - Holder man ikke ting nede, vil det som oftest udvikle sig til det værre :) Så vi står midt i - En værre suppedas!
--
Kun de dumme ser på fingeren, når den kloge peger mod stjernerne...
--
Sidst redigeret 16-03-2023 15:43
#22
Dezel
Nørd Aspirant
16-03-2023 15:55

Rapporter til Admin
Med så mange fake news i dag, er det meget svært at diskutere og vurdere situationen. Men jeg synes ikke vi skal blande os i den krig. Ukraine er kun begyndelsen, det er flere lande på listen. Hvis Putin vil af magten, så kommer hans gode højre hånd og fortsætter. Hvis Navalney kommer ud så kan han sætte en stopper på alt det her, dog tvivler jeg meget på dette sker.
--
We have to warn the others, they are coming... - Walter, FRINGE
#23
kikophil
Junior Nørd
16-03-2023 16:32

Rapporter til Admin
#22 - Med så mange fake news i dag! Hvor meget fake news er der omkring de 1000vis af døde, der næsten pr. døgn må lave livet? Men jeg synes ikke vi skal blande os i den krig. Ja men så lad bare russerne overtage både dit land, dig og din familie til fri fornøjelse på alle områder. Navalney har intet andet at sige/gøre nu end bare en tabt skakbrik i en mulig fremtidsversion. Kun statsstyrende enkeltpersoner/ligesindede, kan i øjeblikket overordnet ændre noget i forhold til nuværende situation. Hvad folk så under dette niveau kan finde på/udtænke (komme til) af finurligheder, der evt. kan eskallere, må stå i det uvisse - indtil om 5 sek - 1 time - 1 uge - osv. osv...
--
Kun de dumme ser på fingeren, når den kloge peger mod stjernerne...
#24
Comicsdk
Nørd
16-03-2023 16:47

Rapporter til Admin
22 Jeg er overrasket over at Aleksej overhovedet er i live. Men måske er der en værdi i at holde ham i live, Vladimir har et lidt tvivlsomt ry ifht. håndtering af politiske modstandere. Nu kan han trods alt sige at opposition lever i bedste velgå... eller lever.
--
#25
ivan500
Bruger
16-03-2023 18:19

Rapporter til Admin
som yahya hassan sagde... "krig koster penge, bonderøve". RIP. Synes vi skal støtte Ukraine med alt vi kan undvære, det bliver dyrt, men sådan må det være. Russerne skal blive i Rusland.
--
#27
anders1226
Monsterbruger
16-03-2023 18:56

Rapporter til Admin
vi betaler for USA's proxy krig. længere er den ikke....
--
PC1:Ryzen 3900x,64GB ram,2080TI, PC2:Ryzen 3600,64GB Ram,GTX970
#28
ReneWagner
Supporter
16-03-2023 19:07

Rapporter til Admin
Så længe det er penge og ikke liv vi kaster ind, så går det nok. 27# Næh vi betaler for Ukraine - at det er en Proxy krig er ikke nogen nyhed, det er alt der har været i konfliktøjemed siden murens fald.
--
Ryzen 5 3600x - GTX1080 TI STrix 11gb - 32gb Ram
#29
ivan500
Superbruger
16-03-2023 19:12

Rapporter til Admin
#27 USA? Det er Rusland som ruller tanks ind i Ukraine... Alle hader Rusland, så alle hjælper
--
#30
ham den gamle
Gæst
16-03-2023 19:47

Rapporter til Admin
#27 ja ja victim blame
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#31
Chucara
Mega Nørd
16-03-2023 22:31

Rapporter til Admin
Vi skal give Ukrainerne alt det, vi kan undvære for at hjælpe de mange uskyldige mennersker, der lider under Ruslands aggression. Det er nogle få kroner som er tjent hjem igen på ingen tid mens Ukrainerne kæmper mod overmagten fordi en syg mand har storhedsvanvid. Jeg skal gerne undvære 10% af min løn i et år hvis vi kan sende russerne hjem til grænsen med sådan en stor blodtud at det varer et par årtier før de prøver igen. Ville du have det på samme måde hvis det var Finland? Sverige?
--
#32
Madsen
Gæst
16-03-2023 22:56

Rapporter til Admin
Det afskrækker ikke Rusland. Faktisk kan vores bistand provokere Rusland til at eskalere sine handlinger eller gøre gengæld på andre måder, såsom cyberangreb. Vores bistand til Ukraine er desuden meget dårligt overvåget og redegjort for, og kan nemt ende i hænderne på korrupte embedsmænd. Det sender også et signal om, at vi foretrækker konfrontation frem for samarbejde med Moskva, og reducerer chancerne for at finde en fredelig løsning på konflikten gennem forhandlinger. I stedet bør vi forfølge en omfattende strategi, der adresserer de grundlæggende årsager til konflikten og fremmer dialog mellem alle involverede parter.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#33
Flagg
Monsterbruger
16-03-2023 23:02

Rapporter til Admin
Den sovjetiske besættelse af Bornholm varede 11 måneder. Det var en tid, som satte spor hos mange bornholmere. Mens resten af Danmark fejrede befrielsen, faldt bomberne omkring dem. De følte sig svigtet af den danske regering, som de mente var ligeglade med besættelsen af Bornholm. https://da.wikipedia.org[...]
--
Sidst redigeret 16-03-2023 23:06
#34
rasmuds
Super Supporter
17-03-2023 04:42

Rapporter til Admin
#0 tænk hvis det var os der blev invaderet og vi ikke har medlem af NATO. Hånden på hjertet, alt det krigsmateriel minus søværnet er købt til at bekæmpe Rusland. Når bliver det brugt til det som det er købt til. Desuden sender vi ikke det nyeste vi har udover caeser. Spørgsmålet er om vi ikke skal gøre mere? Russerne har rigeligt at gøre pt. Har i ikke råd til at hjælpe når Russerne angriber skoler, børnehaver, teatre, hospitaler etc så er vi godtnok en sølle nation. Så meget nød lider vi trods alt ikke herhjemme i vores lille kolonihave.
--
AMD 3700X/6900xt
#35
Jepperdepper
Ultra Supporter
17-03-2023 08:12

Rapporter til Admin
#32 Glemte du /s? Dit svar er jo som taget ud af russisk propaganda.
--
Sidst redigeret 17-03-2023 08:12
#36
ivan500
Superbruger
17-03-2023 08:40

Rapporter til Admin
#32 Pænt ligegyldigt hvad Rusland siger til, at vi støtter Ukraine. Russerne har nok at se til der, og cyberangreb skræmmer vel ikke nogen. Ja det kan være omfattende og ødelæggende i feks et sundhedsvæsen, men det er imo det værd. Rusland skal stoppes og det er langt de fleste heldigvis enige om. :)
--
#37
ZoneSlash
Supporter Aspirant
17-03-2023 09:08

Rapporter til Admin
Op i røven med Rusland; de kan ikke bestemme en skid om hvad vi må og ikke må på Bornholm, og de kan pisse lige tilbage til deres herlige moderland når de er færdige med at få voksenrøvfuld i Ukraine til den store guldmedalje. Dobbelt-op på pengedonationer, køb ekstra grej ind for at komme op ift. NATO mål, og få noget af det aldrende grej sendt til et folk der kan bruge det nu til at fjerne kriminelt afskum og ukontrollerede lejesvende. Der skal pustes masser af penge ind i at få givet Danmarks militær en gedigen opgradering, og det kan næsten kun være for lidt og for langsomt. KUN når/hvis Rusland trækker sig frivilligt, først da kan vi snakke om at imødekomme deres interesser uden at de er totalt besejrede - men det er der absolut ingen udsigt til, alle Russiske tilgange til forhandlinger er uærlige og svigagtige; fnatmiderne har endnu ikke erklæret krig ordentligt, men lader stadig som om de 'bare leger rundt' i en lille sjov tihi-fnis specialmission. Man kan ikke indgå en fredsaftale uden der er krig først. Bare lige så det er helt tydeligt; Jeg mener at Rusland overhovedet ikke er i stand til at indgå fredsaftaler, selv hvis man skulle være sløv nok til at tro de vil gøre det ærligt; de kontrollerer ikke alle de styrker der kæmper imod det Ukrainske folk; Wagner-gruppen er ikke under det Russiske militærs kontrol - det er helt spild af tid at forhandle med nogen som helst anden vinkel end et absolut krav om at alle Russiske tropper og Wagner tropper skal fjerne sig helt fra Ukraine eller overgive sig. Det vil de selvfølgelig aldrig gøre, for de tror de allerede har vundet landområder ved at besætte dem og tryne lokalbefolkningerne. De skal derfor lægges ned på slagmarken, og så ordnes hårdt så de aldrig nogensinde glemmer hvor hårdt et fascisthul kan ordnes, og Kina skal se på, de skal se grundigt på, og tænke længe og dybt over de valg de selv står med på hænderne.
--
Hvis jeg var en øl måtte du kun knappe mig op med din lynlås!
#38
GrillBiller
Nørd
17-03-2023 11:30

Rapporter til Admin
En hver der kalder det for USA Proxy krig mod Rusland har jeg en fond man kan søge og få en billet til at deltage i Wagner gruppen. det er den eneste måde at få fred fra dem af...
--
"Signatur fjernet af moderator i samarbejde med Dalai Lama, Anders Fogh, Bill Gates, Marilyn Manson og Michael Moore"
--
Sidst redigeret 17-03-2023 11:30
#39
Dan R. Hansen
Super Supporter
17-03-2023 21:31

Rapporter til Admin
#0 At folk stadig ikke stiller spørgsmål til hvordan vores skattekroner bliver til for eksempel en kampvogn er trist. Ukrainerne kan jo ikke bare trylle udstyr ud af den blå luft, så jeg ved sku snart ikke hvordan uendelig summer penge alene kan hjælpe krigen. Men det hjælper selvfølgelig politiske initiativer, uendelig gæld og store gigant firmaer. #38 Er vi virkelig stadig der hvor vi ikke kan indrømme at det er os mod Rusland? Hvis vi ikke er er endnu så er vi i hvert fald tæt på.
--
Sidst redigeret 17-03-2023 21:34
#40
Jepperdepper
Ultra Supporter
17-03-2023 22:46

Rapporter til Admin
#39 Måske er det fordi flertallet synes, at de penge er givet godt ud? Det synes jeg i hvert fald, så jeg har ingen grund til at stille spørgsmål.
--
#41
Dan R. Hansen
Super Supporter
17-03-2023 22:48

Rapporter til Admin
#40 Ved du hvad de er givet ud til? Ved du hvor de havner? Vær ærlig overfor dig selv inden du svare.
--
#42
MIchaelW
Elitebruger
17-03-2023 23:14

Rapporter til Admin
#41 Hvad og hvortil pengene går, er offentlig tilgængelig viden. Hvid du er i tvivl, kan du bare finde svarene :)
--
#43
Chucara
Mega Nørd
17-03-2023 23:29

Rapporter til Admin
#41: Langt størstedelen er jo militært isenkram. Du insinuerer at tingene forsvinder i korruption eller lign., men det er forholdsvist svært at svindle med selvkørende haubitz, PMVer, Harpoon missiler, mv. Og endnu sværere i en krigssituation. Endelig er der soveposer, tøj og beskyttelsesdragter. Største initiativ er den netop vedtagne fond til genopretning på 8 mia DKK. Men disse er jo slet ikke brugt endnu. Og som #41 siger, så er der rigeligt med kilder til at se hvor donationerne går hen, så du kunne jo bruge 5 min på at google det.
--
#44
Jepperdepper
Ultra Supporter
17-03-2023 23:45

Rapporter til Admin
#41 De omvendte spørgsmål kan jeg stille dig. Ved du hvad de ikke går til? Ved du hvor de ikke havner? Og hvor ved du det fra? Den der fremføre en påstand har selvfølgelig også bevisbyrden for den.
--
Sidst redigeret 17-03-2023 23:47
#45
Dan R. Hansen
Super Supporter
18-03-2023 00:12

Rapporter til Admin
#42 Ah ja, den sikre måde at reflektere spørgsmålet. En sikker vinder når alt andet fejler? #43 Tak fordi du er reel med dit svar. Jeg spørger lige præcist fordi jeg syntes folk bør vide hvad der er hvad. For eksempel det at penge jo ikke bliver på magisk vis til en kampvogn natten over og derfor vil det jo være bekymrende hvis folk tror de penge er præcist til dette. Som du selv siger, så er et af de stører initiativer at oprette en pulje til genopbyggelse. Men selv her kan man så spørge sig selv; Er det rimeligt at spekuler i genopbygning og tilbageholde penge til dette formål, før man overhovedet ved om det er Ukraine som er i kontrol i fremtiden? Hvis de penge faktisk er låst så er de hverken til gavn for Danskerne eller Ukrainerne. #44 Jeg finder det morsomt hvordan I altid går til angreb i stedet for at være ærlige. Jeg siger jo lige netop at der er tvivl om hvor og hvordan vore penge bliver brugt. At I så forsøger at angribe et fair spørgsmål fortæller mig at I ikke har tænkt meget over det. Det er et fair spørgsmål, og burde ikke vække defensiv retorik som du giver.
--
Sidst redigeret 18-03-2023 00:16
#46
MIchaelW
Elitebruger
18-03-2023 00:15

Rapporter til Admin
#45 Du stiller spørgsmål, men ønsker ikke at finde svarene. Det er humlen :)
--
#47
Dan R. Hansen
Super Supporter
18-03-2023 00:18

Rapporter til Admin
#46 Hvem siger at jeg ikke ønsker svarene? Prøv nu at forklar mig og andre hvorfor du er så desperat for at få en "sejr" over simple spørgsmål? Går hverdagen så skidt for dig?
--
#48
MIchaelW
Elitebruger
18-03-2023 00:20

Rapporter til Admin
#47 Du fandt ikke svaret?
--
#49
Dan R. Hansen
Super Supporter
18-03-2023 00:22

Rapporter til Admin
#48 Held og lykke du. Jeg ved ikke om jeg kan hjælpe dig med hvad enden det er du søger.
--
#50
MIchaelW
Elitebruger
18-03-2023 00:23

Rapporter til Admin
#49 Du har allerede hjulpet ;)
--
#51
Dan R. Hansen
Super Supporter
18-03-2023 00:25

Rapporter til Admin
#50 Godt for dig. Tag en tudekiks. ;)
--
#52
MIchaelW
Elitebruger
18-03-2023 00:28

Rapporter til Admin
#52 Chokolade Mousse du...nam nam ;)
--
#53
Isaac R.
Supporter Aspirant
18-03-2023 00:46

Rapporter til Admin
@Dan R Hansen du må berede dig på at folk der IKKE støtter Usas proxykrig i Ukraine hvilket det selvfølgelig er, Danmark har INGEN interesse i krige i tidligere sovjetrepublikker og har ALDRIG tidligere været involveret i den mange konflikter og krige rundt om regionen og Rusland incl Krim-invasionen. De forstår ikke at man GODT kan have en særdeles kritisk indstilling til Usa, Nato, Danmark Ukraine uden at man af den grund støtter krigen eller invasionen som sådan, som bygger på løgn efter løgn. Jeg har skrevet det før, og jeg vil regne med at du er enig(da du lægger den samme linje som jeg gør), nemlig at Putin er en blandt mange gangstere, og at Ukraine er mindst lige så bundrådden og fyldt med korruption, nepotisme, og forbryderiske politikere som Rusland er. De er bare så simpelt uheldige at have Rusland som storebror ligesom Taiwan og Tibet har Kina, og deraf en masse russere i Ukraine og en masse problemer ift Putins storhedsvanvid. Der er stor forskel på landene imellem, men princippet i at befolkningerne på kryds og tværs lider under stormagterne går igen. Jeg er 100% af den opfattelse at(som jeg også har skrevet stolpe op og stolpe ned) at kigger man på det store kontekst, nemlig vesten/Usa og Nato, østeuropa, Rusland/sovjet osv kigger på diverse Krige usa har ført, som har draget Danmark ind i områder Danmark INGEN SOM HELST interesse har haft i, ej heller har haft noget at gøre i, så kan man forstå det i et lidt andet perspektiv end bare Rusland Vs Ukraine og Usas "kamp for frihed og demokrati" i Ukraine som er en gigant løgn.
--

--
Sidst redigeret 18-03-2023 00:47
#54
Isaac R.
Supporter Aspirant
18-03-2023 01:00

Rapporter til Admin
Det ender med at blive ligesom i Afghanistan og Irak og Syrien også dvs årelange konflikter og en massiv udgift for Danmark der slet ikke på nogen som helst måde burde være involveret. Spørg dig selv hvad har Danmark og Ukraine til fælles? Natoalliancen og Usas ønske om at have baser og militær hele vejen om Rusland? I hvert fald i hele Europa ønsker Usa en giganthær de kan styre og kontrollere og sælge militært isenkram til, og samtidig modarbejde den ENESTE grund til at vi fortsat er med i Nato, nemlig Rusland. Det er så fordækt det hele. Jeg kan ikke helhjertet støtte en så usympatisk og slesk person som Putin, og hans oprustning af diverse slyngelstater og regimer, MEN når jeg ser på Usa og hvem de har handlet med og støttet, og Europas accept af olie-diktaturer og deres massive milliardinvestering i sport og kunst og ejendomme, så er jeg NÆSTEN ligeglad. Foretrækker at leve under amerikansk herredømme som vi gør nu, men det er absolut ikke med min gode vilje det der sker i Europa og vesten ift slyngelstater.
--
#55
Chucara
Mega Nørd
18-03-2023 01:15

Rapporter til Admin
#53: Det er noget kroget snak du er inde på. Danmark har da været involveret i masser af krige i langt højere grad end vi pt. er i Ukraine. Golfkrigen, Kosovo, Irak, Afghanisation har vi alle sendt tropper til. Og udover Kosovo, så ligger konflikterne meget længere væk. Ukraine grænser op til flere EU/NATO lande og foregår i mine øjne i vores baghave. Denne retorik med "USAs proxykrig" er taget ud af Lavrovs PR bog, og derfor er jeg yderst kritisk overfor folk, der bruger disse fraser. Hvilken betydning tillægger du at det er USAs krig? Tror du ikke krigen havde fundet sted hvis USA ikke havde sendt støtte? Jeg forstår slet ikke hvad det betyder, selvom jeg fint kan forstå at man kan kritisere stort set alle lande i Verden for alt muligt. Krigen finder sted fordi Putin har fået den idé at Rusland skal tilbage til storhedstiden under Sovjet. Verden lod dem tage Transnistrien i 1992, Georgien i 2008, Krim i 2014. Skal vi bare lade dem fortsætte med at æde mindre naboer en efter en, eller hvad er det præcist din holdning er? En passiv holdning i en defensiv krig mod en overmagt er i praksis det samme som at støtte krigen. Uden hjælp udefra var Ukraine en russisk provins nu.? Og gnisten der startede det hele var at Ukraine valgte en leder der vendte sig mod Vesten istedet for Rusland. Så det er svært ikke at drage demokrati ind i debatten.
--
#56
waskustobaskus
Maxi Nørd
18-03-2023 10:25

Rapporter til Admin
Det er fint nok at pumpe penge ind i krigen derover. Fik russerne overtaget Ukraine rykker de jo vidre.
--
#57
Dragonheart
Guru
18-03-2023 20:08

Rapporter til Admin
#54 Lever vi under amerikansk herredømme? a' hva' ba'?
--

Opret svar til indlægget: Penge til Ukraine

Grundet øget spam aktivitet fra gæstebrugere, er det desværre ikke længere muligt, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning