8,35 kwh i morgen imellem 17:00 - 18:00 her.
--
I7 2700K | 2 x 8 GB DDR3, 1866 MHz
Gigabyte GA-Z77-DS3H | 2 x PNY 480 GB SATA SSD
Gigabyte GTX 1660 ti 6 GB | Be Quiet 500w | Scythe Fuma ll
--
Sidst redigeret 12-12-2022 15:11
Blir højere i morgen, ca 6,2 kr i spotpris, dvs nogle steder over 9kr for det hele
--
Yeah, men se på det fra den positive side. De fleste af min norske kolleger har el-varme i deres huse (nogle med og andre uden varmepumper)... Av
--
#1 Jeg fik lige et mindre blackout.
Og minus 10 grader på vej, er bange for en af mine venner får ret når han siger 10 kWh
--
Det stikker jo fuldstændigt af det her. Ender med at folk med elbil, køber diesel generator for at lade deres biler.
Tror helt sikkert det vælter den "grønne" omstilling hvis det fortsætter sådan her. Og se alle dem som har skiftet gas anlæg ud med luft/luft varmepumpe eller vand/luft eller hvad de nu hedder. Det er sku synd for dem som har investeret så mange penge, for så at blive taget hårdt bagi med stigninger som nærmest er meget højere end gas stigningen..
Elbil er langt dyrere at køre med nu, end diesel / benzin biler. Med de priser her er man et godt stykke over 1 kr / km.
Håber det stabiliserer sig, men man har da sin frygt når man har fået så meget ekstra forbrug over på strøm. Forsyningen er jo nok ikke fulgt med. Plus det er alt for ustabilt..
Bliver spændene at se 2023 hvad der sker der.. Gassen og olie priserne falder sikkert pga mindre efterspørgsel, og Ellen stiger...
--
Jeg tændte opvaskemaskinen, så det var ca en femmer:-)
--
#5 jaa...
https://www.mknorth.dk[...]
Laver 4 kW for 1.5liter diesel. Eller dvs. En pris på 1.5/4*14 = 4.4kr/kW... Så er der lige investeringen osv.
Der er lidt vej endnu, men skræmmende eksempel på at det i de her dage begynder at ligne noget.
--
Lige før jeg bliver glad for mig gasfyr :-)
--
#8
ja gas pris er halveret i forhold til sidste rate.
så jeg spare 1000kr. pr mdr til næste rate. (3 mdr)
gas lå vel på 2-3 kr. pr m3. så steg den til 27-28 kr. pr m3 og nu er den nede i 10-11 kr. pr m3
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur. #8
Ja tænker da faktisk dem som har brugt 100k+ for at skifte deres gasfyr ud til elvarme, græder nu.. For ellen er jo faktsik steget MERE end gassen (hvis gassen forbliver prisen som den er nu, eller falder...) og ellen fortsat stiger :P Så får de dyerere varme fremad rettet OG en kæmpe investering. :(
Vi har fjernvarme, men kender da folk som er gået fra gas over på el, føler lidt med dem.. Men ja, hvad skulle man kunne forvente til fremtiden ? At gassen fortsatte med at stige, som medierne vel lagde op til.. Men reelt set var det jo kortvarig stigning. Men som med alt andet, man ANER jo reelt ikke hvad der sker om et par måneder..
Ligesom træpillerne som stak af, nu er det faldet til ro igen.. Sku en underlig tid vi lever i !
--
Vi fik i januar skiftet gasfyret ud til en varmepumpe. Med tilskud står den os i ca. 110.000kr. I slutningen af sidste år låste jeg elprisen fast til 0.65kr pr. kWh hvilket har betydet at vi alene i år har tjent varmepumpen hjem set i forhold til hvad vi ellers skulle have betalt for gas.
En anden fordel ved varmepumpen er så at vi får nedsat elafgiften på al brugsstrøm efter et forbrug på 4000kWh om året, hvilket jo i sig selv sparer os en del penge.
Det gamle gasfyr stod umiddelbart til en udskifning og et nyt ville hurtigt koste 40-50.000kr monteret.
Jeg fortryder ikke at gå over til varmepumpe, tvært imod. Indtil videre har vi brugt ca. 8000kWh fordelt på varmepumpe og resten af husets forbrug. Opvarmning foregår via gulvvarme og radiatorer på 243m2 og jeg forventer at vi afslutter året omkring 9000kWh total.
Spændende hvad det kommer til at koste i 2023 :)
--
#11 Det forstår jeg ikke helt de tal. Du har uden tvivl gjort en meget god handel med at få fastpris el til 0,65 kr - mden det er som jeg læser dit indlæg jo så også ved at være slut nu og så kan du kigge ind i at betale op imod 7-9 kr pr kwh.
Gasprisen pt. i dag er ca 12kr pr m3 - det er sådan rimelig lavt (da den toppede aller højest i det tidlige efterår var den oppe og snuse til 30kr pr m3).
For at du sparer noget ved varmepumpe på afgift skulle i jo have et basisforbrug før varmepumpen på over 4000kwh? Det er rimelig højt i sig selv.
Et nyt gasfyr med montering koster ca. 25.000 kr for et der kan supportere op til ca 250 m2 hus.
9000 kwh på el svarer til 63.000 kr i strøm ex afgift med dagens priser.
Hvis i fx brugte 2000 m3 gas årligt på jeres hus svarede dette til 24.000 kr.
Som elpriserne ser ud lige nu - og den retning synes at fortsætte - kan jeg faktisk ikke se man har vundet noget ved hverken varmepumpe, elbil osv. El er simpelthen blevet dyrt.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur. Kom så med de brint-biler, og lad de tåbelige el-biler uddø som det dårligt timede eksperiment de var :)
Bilerne er fine. Men strømmen er ikke grøn, og batterier er ikke harmløse at producere.
--
"ORK SATME!"
#13 Problemet er ikke så meget bilerne, problemet som jeg har forstået det er faktisk selve brinten er forholdsvis dyr i dag og det derfor ikke rigtigt kan betale sig.
Ellers er brint jo på mange måder mere ideelt end el. Men man skal nok lidt videre med P2X teknologien før det bliver kommercielt med brintbiler for masserne.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur. Det er heeeeeelt perfekt! :/
Det var en fantastisk plan. Kunne spare ca. 2000-2500 kr. i udgifter til benzin hver eneste måned hvor prisen på benzin og el var rimelig stabile. Jeg bestilte en elbil!
Det var 13 måneder siden.
Nu bliver min bil endelig leveret på mandag og så stikker strømpriserne af, aboonementspriserne stiger helt vildt og nu tror jeg rent faktisk det er dyrere at køre el end benzin. #feelsbadman
--
men bare vent politikerne er på vej med ny skattereform, der er bare lige ved forhandle hvem der skal sidde ved bordet og hvor meget mere de selv skal have i lommen...
--
jep jep
#13 En brintbil er også en elbil med batterier.
Brintprisen vil følge elprisen. Det koster 3x energi at lagre brint i forhold til at flytte strømmen direkte i et batteri.
Så har du lyst til at betale 3x høj elpris? Brint er en elendig løsning til private biler. Synes det er helt komisk at folk kan tro det er en god ide.
--
Sidst redigeret 13-12-2022 12:58
#17 Det koster næsten intet at lagre brinten ifht. strøm - det er jo bare en tryktank. Det der koster er at producere den.
Så man kan sige hvis brint blev kommercielt var lagringsproblemet med energi løst.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur. Rolig nu. Næste uge bliver det 8 grader og god vind.
Det er første rigtigt et problem, hvis det er frost i længere tid.
--
8,18 kWh i dag kl. 17 på Amager.
--
Kun de dumme ser på fingeren, når den kloge peger mod stjernerne...
Har fast pris aftale.
Der bliver tændt for panini grill, ovn, komfur, kogeø, støvsuger, vaskemaskine, tørretumbler, opvaskemaskine samt brødristeren får lov til at stå og køre bare for at varme huset op. Håber kan nå bruge de 100KWh har sparet de sidste to måneder.
Endelig fik jeg skovlen under de energiselskaber
https://www.youtube.com[...]
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur. #21 der er en del på fastpris ordningen som ikke forstår at det også er blevet dyrere for jer - jeg havde fastpris ordning men blev opmærksom på at diverse afgifter ikke var omfattet. Så jeg betalte stadig mere for transporten af min el mellem 17-21.
Har du fast pris på hele baduljen er det naturligvis ikke et problem men det har jeg endnu ikke hørt om.
--
Keep on keepin' on
#21 fast pris betyder jo ikke flat-rate
du skal stadig betaler pr kWh? :D
--
#18>>Brint er på ingen måde en løsning på vores energi problemer, i det mindste ikke lige så nemt som du giver udtryk for. Brint er ganske rigtigt en af de mest oplagte måder at opbevare energi på og med en massefylde på 120 mj pr kg indeholder det næsten 3 gange så meget energi som en liter Benzin. Men problemet er bare at hvis man kigger på rumfanget som den komprimerede gas optager, så ser det meget anderledes ud. Brint fylder nemlig rigtigt meget også komprimeret i biler. Den første generation Toyota Mirai havde en 5 kg Brint tank som havde en volumen på 122 liter eller det der svarer til 24,4 liter pr kg Brint ved 700 bar.
Derudover er Brint faktisk svær at holde inde i sådanne beholdere. Brint er nemlig et meget lille atom, så det kan sive ud af selve metallet i en beholder.
Langt hovedparten af den Brint der produceres i verdenen transporteres eller opbevares heller ikke. Den laves som den bruges hvor den bruges
--
Hilsen Thomas
Chefredaktør på HardwareOnline.dk
#24
Ja i biler er el nok løsningen langt frem i tiden, men brint kan fint indgå i produktionen af den el som bilerne skal bruge.
Så slipper man også for eksplosionsfaren ved at have "brintbomber" kørende rundt på vejene.
(Brint er jo som du du sikkert ved, en del mere eksplosivt end eks benzin)
@alle
Her er et udsnit om hvordan brint evt kunne udnyttes sammen med vindmøller, når det ikke blæser.
(Aktuelt når vi får nok vindmøller op)
Kilde:
https://ing.dk[...]
Brug i stedet overskuds-el i decentrale brintdrevne kraftvarmeværker.
Brint kan godt bruges til at opbevare overskuds-el fra vindmøllerne, men så længe vi ikke har uanede mængder af overskudsstrøm, så har vi ikke råd til at smide 4/5 af energien væk undervejs i form af varmetab - som de vil ske i en brintdrevet elbil. Vi skal være mere smarte og bruge brinten stationært og ikke kørende på 4 hjul, hvor vi ikke kan gøre andet en at overføre spildvarmen til luften uden om bilen. Forstiller man sig en ny form for kraft varmeværk, som modtager strøm fra vindmøllerne, når der er overskud. Her benyttes strømmen til at spalte vand til ilt og brint. Den fremstillede brint sendes til et lager bestående af en række tryktanke. Spildvarmen som fremkommer ved elektrolysen og komprimeringen af brinten kan f.eks. sendes ud til beboelser i form af fjernvarme.
Når det en dag ikke blæser, har kraftvarmeværket en række brændselsceller stående, hvorved der ved hjælp af brint fra lagerbeholderne, kan laves strøm og sendes ud på nettet til erstatning for den manglende vindmøllestrøm. Samtidig kan de 50 % spildvarme brændselscellerne laver udnyttes til fjernvarme. På den måde opnår vi at en stor del af spildvarmen ikke går tabt, samtidig med at sikkerheden på vores veje bliver meget bedre, da vi undgå disse kørende højeksplosive "bomber" i form af brinttryktanke med 300-700 atmosfæres tryk.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.