hvis du kun vil programmere, så er det vel datamatiker
men der er mange om kødet...
jeg vil anbefale it ingeniør...
--
Lenovo T520
Jeg springer lige på her... Hvad indeholder it ingeniør?
--
"In theory, theory and practice are the same. In practice, they are not." - Lawrence Peter Berra
Det er teorien der gør dig dygtig til programmering. Programmeringen skal bare ses som et værktøj du bruger. Jeg vil selv studere datalogi efter HTX.
--
Det er også muligt at blive datateknikker m. specialle i programmering nu ved TÉC ..
Du kan evt. kontakte dem og høre videre om det :-)
--
prøv ug.dk der står også lidt omkring jobmuligheder osv
--
Nu skriver du ikke hvilken type spiludvikling, men for alt andet end 2D mobil/web, vil jeg anbefale min. en kandidat civilingeniør eller Datalogi.
IT-ingeniør eller lign. bach. åbner flere muligheder inden for programmeringsverdenen end datamatiker eller lign.
--
Any intelligent fool can make things bigger,more complex,and more violent.It takes a touch of genius and courage to move in the opposite direction
Hvad laver en IT-ingeniør i forhold til en datalog?
--
IT ingeniøren har ofte mere omkring elektronik/kommunikation, hvor datalogi sjovt nok går i dybden med datalogi, dvs. selve teorien omkring data og behandling af denne via algoritmer.
Hvordan uddannelserne præcist er bygget op ændrer sig meget ofte, og datalogi uddannelsen på f. eks. AAU er anderledes fra AU, ITU osv., så det bedste du kan gøre er at kontakte de universiteter du overvejer og høre nærmere om de uddannelser du finder interessant.
Mange af uddannelserne er også ret brede, dvs. du undervejs i uddannelsen kan fokusere på de emner der interesserer dig mest.
--
Er det korrekt forstået, hvis man som IT-Ingeniør er med til at lave hardware såsom bundkort/ram osv? Og altså ikke kun er programmering og lign.?
--
Hvad anbefaler du så Andyboy?
--
Alt efter hvor du er fra. Kig på
www.udays.dk[...] Mød op på relevante uddannelser der holdet åbent hus og Stil spørgsmål.
--
#9 Nej - det er en elektroingeniør. Skal der derimod laves kode til den hardware er det en softwareingeniør (indlejrede systemer hvis det er f.eks. en produktionsrobot eller alm. programmør i mange andre tilfælde).
Jeg læser selv software på DTU og vi har mere undervisning der motiverer til brugen af de forskellige metoder i modsætning til f.eks. en bekendt der læser datalogi (mere om algoritmer, kørselstider, datatyper - de har dog også meget om det; det er klart).
Og så er du ingeniør bagefter. Det medfører nogle automatiske plusser hos virksomhederne.
Der er rigtig stor valgfrihed og du kan trække linjen i mange retninger. Se eksempler her:
http://www2.imm.dtu.dk[...] .
Åbent Hus på torsdag btw:
http://aabenthus.dtu.dk[...]
--
#13 Jamen hvor meget laver i af programmering osv?
--
#14 Som ingeniør er der nogle grundlæggende ting med matematik, fysik og kemi som alle lærer. Derudover er alt vi laver programmering på et eller andet plan.
Vi lærer jo også om baggrunden for datastrukturer i form af forskellige algoritmer og logik - hvilket jeg mener er essentielt for at lave god kode og begrunde overfor kunden hvorfor tingene er som de er etc.
Rent praktisk har jeg her på 2. semester 2*5 ECTS point med kodning, 5 point alment AT-agtigt fag og 10 point matematik.
Sidste semester var det 15 point med kodning og 5 point koderelevant.
På 4. semester vil jeg have 20 point af forskellige kodefag i alt og kun 5 point fysik.
Men ellers, læs mit første link. Det er vores instituts hjemmeside med forslag til studieforløb. Jeg følger mere eller mindre "Datasikkerhed".
Overvej evt.:
http://www.dtu.dk[...]
--
Nu kan jeg ikke udtalle mig om andet end mit eget studie forløb (Datalogi AAU pt 8 semester).
Mht kurser har det ikke været så Programmerings tungt (direkte programmering), på 1 semester havde vi et kursus i C/C++, men ud fra at det var det samme kursus som de fleste andre på Nat fulgte, var det ikke videre højt niveau. På 2 Semester havde vi et kursus i JAVA, hvilket var OK selv om det helere ikke var videre teknisk.
Det er faktisk de eneste reele programmerings kurser vi har haft.
Ved siden af har vi så haft en masse kurser hvor programmering har været brugt som et værktøj for at forstå emnet.
Fx C# til Object Oriented Programming og Design of Graphical User Interfaces
Og ikke mindre end 5 forskellige (Andre) programmerings sprog i Programming Paradigms.
Der ud over er der også frit slag for at gøre sit projekt(Aalborg modelen) lige så Programmerings tungt som man vil. Fx koded vi allerede på 2 Semester en fuld Ray-Tracer i C# (Og lærte os selv C#)
TL:DR - På Datalogi AAU er der ikke meget direkte programmering, men mange kurser med support via programmering. Og projektet kan blive så programmerings tungt som du vil.
--
#16 Nu er din årgang også en "fletteårgang" mellem 2 reformer med et stort skifte i især hvordan ECTS pointene er fordelt.
Kurserne er lavet en del mere omfattende, og det gælder også kurserne i C/C++ og Java(hvis det ikke er C# de får på 2. semester nu).
Så hvor det før var projekterne hvor du virkelig lærte at kode , så er fordelingen noget mere lige nu - alt afhængig af hvad dine projekter handler om.
--