Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Forum \ Programmering og webdesign \ Programmering

Gå fra Software udvikler til DevOps?

Af Gæst ThatDevGuy | 13-08-2022 19:33 | 1100 visninger | 12 svar, hop til seneste
Hej. Det er sådan at min virksomhed slet ikke kan finde DevOps udviklere. De kigger så internt og syntes måske jeg kunne være et godt bud. Jeg har prøvet at kigge lidt og syntes jeg kan se mange mangler det. Men ikke rigtig noget med løn. Kan kun se at I USA får de 25-50% mere i løn end udviklere. Men kan ikke rigtig finde DevOps i danske løn statestiker. Nogen herinde der har kendskab til det?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#1
neondyret
Giga Supporter
13-08-2022 20:06

Rapporter til Admin
Baseret på de folk jeg kender 45-60.000 jeg ved ikke hvordan det reelt ligger statistisk kun baseret på private kendskabetr. Jeg er selv igang med en datateknikker uddanelse indenfor infrastruktur men har forelsket mig i devops verden kan dog ikke kode noget endnu, vil dog gerne lære det til husbehov så og sige :-) men har lært docker k8s samt er ved tage certs samt terraform og ansible , super fede områder som giver god value udfra hvad jeg hører fra folk omkring mig
--
Pc - I5 2500K @ 4,5 Lc | Asrock ultimate6 | 4 gb Cl 7 | 6870 | Hifi - Denon 4308 | Dali mentor 8 | Cw HFA 18x | Samsung us6705 46" Led
#2
Drsela
Juniorbruger
13-08-2022 20:09

Rapporter til Admin
Spørgsmålet er jo også hvad får du af løn nu? Hvis du i forvejen tjener omkring d. 50K, skal du nok ikke forvente den helt store stigning. Og DevOps kan være virkelig mange forskellige ting fra virksomhed til virksomhed. Hvad vil det indebære for netop jeres virksomhed? CI/CD, Docker, Kubernates, Arm/Bicep etc.?
--
#3
Pytte
Gigabruger
13-08-2022 21:37

Rapporter til Admin
Da jeg smed devops tools/skills på min Linkedin blev jeg spammed ned af headhunters.. Hvis et firma ved hvad de vil ha kan du få meget, hvis firmaer bare søger efter devops men har intet pt. og håber en eller anden kan starte det, så skal du være noget bedre til at forhandle lønnen. Hvis du aldrig har gjort det før, og din virksomhed synes det ku være sjovt at begynde med, så skal de også være forberedt på at du skal bruge tid på at træne dig selv op. Du kan sagtens lære ansible/k8s/docker/gitops osv osv selv, men det tager tid, og en masse testing og forsøg, før du kan bruge det i produktion.
--
#4
ThatDevGuy
Gæst
13-08-2022 22:27

Rapporter til Admin
35 år. Tjener pt ~60.000kr. De har allerede rigtig meget DevOps. Meget azure pipelines. Github Actions. Hovedsagelig Azure cloud. Terraform. Problemet er at de vil fyrer alle konsulenter og vores DevOps afdeling er hovedsagelig externe. Skiftet sker snart, men de har stadig ikke fundet erstatninger. Jeg har selv leget meget med Azure og kender mange af tingene. Men kender ikke terraform endnu. Github actions har jeg også selv brugt siden det kom.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#5
FlyingHippo
Ultra Supporter
14-08-2022 11:22

Rapporter til Admin
Jeg fatter ikke hypen omkring devops? Fra dag et som udvikler har jeg selv sat mine servere og infrastruktur op, og sørget for at det hele kører. Jeg kan ikke se hvordan man kan være udvikler uden at være inde over server-opsætning som et minimum?
--
var d = new Date(); if(d.getMonth()!=11 || d.getDate()!=24){ $('.t47-svar-top').find('b:contains("Comicsdk")').parent().parent().parent().hide()}
#6
Munkeholm
Supporter Aspirant
14-08-2022 11:32

Rapporter til Admin
#5 kommer bare an på så meget - vi bruger kun devops til ci/cd og boards - resten styrer jeg via Azure vms . Jo mere jeg ikke selv skal lave - jo bedre. Ingen grund til at opfinde den dybe tallerken igen.. derfor firmaer bruger AD ect
--
#7
FlyingHippo
Ultra Supporter
14-08-2022 11:53

Rapporter til Admin
#6 Gør det ikke også dig til "devops"? Hvis du er ren udvikler laver du, ifølge definitionen, kun software og lader andre tage sig af rent faktisk at få det til at køre på en given platform? Men nu har jeg så også kun arbejdet i mindre teams, hvis man er i et større team giver det god mening at nogen tager sig af CI/CD osv. og andre "bare udvikler". Men jeg vil stadigt påstå at man bliver en bedre udvikler, hvis man også har en forståelse for, og selv kan fikse nogle ting ifb. servere og deployment. Jeg kan f.eks. hurtigt bakse noget SQL kode sammen som gør det det skal, men kræver en masse resourcer, og så bare sige "vi har brug for en større server". Men hvis jeg ved, hvordan de forskellige typer af joins og indexes påvirker disk/ram og cpu forbrug, kan jeg lave mere effektiv kode, og spare virksomheden for unødige hardware opgraderinger.
--
var d = new Date(); if(d.getMonth()!=11 || d.getDate()!=24){ $('.t47-svar-top').find('b:contains("Comicsdk")').parent().parent().parent().hide()}
#8
Pytte
Gigabruger
14-08-2022 13:50

Rapporter til Admin
#7 devops betyder bare at man koder/opretholde ens infrastruktur i kode, istedet for bare at køre 50 shell commands på en server for at sætte den op, og derefter maintainer den ved at manuelt opgradere pakker osv. Om du i fortiden har været sysops udover at være udvikler er ikke devops..
--
#9
Winnick
Maxibruger
14-08-2022 14:41

Rapporter til Admin
Devops - som det ligger i navnet - development OG Operation. You build it - you own it. Der er ikke nogen der drifter din kode - det gør du.
--
#10
nikolaj1
Ny på siden
14-08-2022 18:09

Rapporter til Admin
Hejsa, Jeg arbejder selv meget som "DevOps" type, men jeg har en infrastruktur baggrund, så det er klart at mine programmør skillls er lidt dårligere end en som var hardcore programmør, men fx skriver jeg udemærket kode, og har en masse viden og it infrastruktur arkitektur, netværk, sikkerhed osv. I mit hoved består en DevOps rolle i en intern virksomhed i at bygge værktøjer til de udviklerne og automatisere infrastruktur. Man udvikler frameworks og laver IaC. 60k er en ok løn allerede. Hvis du skifter stilling, er det ikke sikkert at fra dag 1 fortjener 20% mere i løn. Jeg tror da mange af de almindelig DevOps folk ligger +55k. Men der er jo stort hype på DevOps. Ifht. løn, så vil jeg nok se lidt mere nuanceret på det: - gør du firmaet en tjeneste? - har overhovedet lyst til at arbejde som DevOps? - skaber du værdi fra dag 1? Er du blank på nogle af områderne? k8s? Azure infrastruktur? automatisering af vm deployment, etc etc Du kommer (formentligt) til at være mindre dygtig på visse områder/requests der kommer DevOps delen. Du nævner ikke noget med cloud, går ud fra der også er noget cloud? Cloud er jo kæmpe også. TLDR: Jeg synes du skal prøve lidt, går ud fra du også får noget pension oven i de 60k, men jeg ville forsøge at kæmpe mig op på 65k, hvis du står godt. Hvis de er desperate og du er den perfekte kandidat, og hvis de tjener gode penge i forretningen, fx. i den finansielle sektor. Men tænk også om du har lyst til at få en lidt anden rolle. Alternativt skal i lave en aftale om at du prøver ny rolle og så stiger hvis du klarer dig ok i løbet af 3-6 mdr.
--
#11
Pendor
Maxi Supporter
15-08-2022 08:25

Rapporter til Admin
Hvis du tjener omkring 60K skal du nok ikke regner med 25-50% ekstra, med mindre din chef selvfølgelig er desperat, men hvis du skifter stilling skal du da prøve om du kan få en lille justering. Det vigtigste er dog om du har lyst til det? Det vigtigste er trods alt at have det godt på arbejde, i den lønklasse betyder de sidste par tusinde ikke alverden.
--
#12
Mattii
Ultra Nørd
15-08-2022 09:09

Rapporter til Admin
#9 Helt korrekt. #0 Jeg skiftede selv til ét konsulent hus efter 1½ års erfaring som backend udvikler. Jeg skiftede primært fordi jeg synes det var kedeligt at kode 8 timer om dagen, selvom jeg var god til det. Jeg blev tilbudt én stilling hvor jeg sådan set selv kunne vælge interesseområde - Jeg valgte cloud fordi jeg synes det er spændende. Et par certificeringer og et par års erfaring senere er jeg nu selvstændig, og jeg ELSKER det. Afhængig af din erfaring og hvor meget værdi du rent faktisk skaber, vil jeg mene de fleste ligger inden for 45-80.000. (igen; Afhængigt af hvor meget ansvar osv du har).
--

Opret svar til indlægget: Gå fra Software udvikler til DevOps?

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning


ANNONCE