Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Forum \ Programmering og webdesign \ Programmering
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Til IT-folk: Hvad var jeres første IT-job?

Af Gæst Globus | 14-02-2022 17:14 | 2893 visninger | 25 svar, hop til seneste
Jeg har selv en videregående IT-uddannelse i rygsækken (datamatiker), og jeg er ved at bygge ovenpå den med en diplomingeniør i softwareteknologi, men jeg kan ikke rigtigt finde hoved og hale i det. Jeg synes faktisk, at jeg især på datamatikeren har fået papir på at kunne en masse ting, som jeg intet aner om, for jeg brugte vitterligt ikke særligt meget tid på at kode og læse lektier. Alligevel dumpede jeg aldrig en eneste eksamen. Derfor vil jeg gerne spørge de IT-folk (både uddannede og ikke-uddannede), der er herinde om: - Hvad var jeres første IT-job? - Hvilke faglige færdigheder krævede det (programmeringssprog osv.)? - Hvordan opnåede I de faglige færdigheder, der kræves for at kunne varetage jobbet? - Hvor lang tid tog det at opnå de nødvendige faglige færdigheder?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#1
Delfinos
Gigabruger
14-02-2022 18:43

Rapporter til Admin
Hmm startede som IT tekinker på DTU. Det eneste jeg rigtig brugte af viden var windows server og netværks administrering. Det eneste kodning der var, var unix og windows script. Færdigheder? Det første jeg lærte var at jeg de sidste 5 år ikke havde lært en s.... brugbart som datamekaniker... Så brugte jeg de næste 6 måneder på at google hvordan man var en IT tekniker :D Den vigtigste lektie der findes er, at du aldrig får lært alt det du vil få brug for.
--
#2
unletche
Superbruger
14-02-2022 19:15

Rapporter til Admin
Jeg er netop udlært datatekniker (infrastruktur) og jeg blevet ansat som konsulent, hvor jeg arbejder med drift og automatisering af *nix-systemer (og en lille smule Windows). Udover den almindelige drift arbejder jeg i Python, shell-scripting, Ansible, en smule Powershell og en smule Puppet - især Ansible og Python arbejder jeg med hver dag. Alt hvad jeg ved og kan og som jeg bruger i mit arbejde, har jeg lært på min læreplads igennem de sidste 4½ år. Det netværk jeg kan, har jeg lært fra skolen, hvor jeg er blevet undervist i CCNA- og CCNP-materiale (omend der er langt fra hvor jeg er og til en certificering). Jeg har en et par kollegaer som blev ansat som nyuddanede datamatikere, som jeg arbejder tæt sammen med. De koder typisk mere (Python), men ellers er det omtrent de samme ansvarsområder vi har.
--
Kunstig intelligens kan intet stille op mod naturlig dumhed
--
Sidst redigeret 14-02-2022 19:16
#3
MondeoV6
Supporter Aspirant
14-02-2022 19:22

Rapporter til Admin
Uddannet Maskinarbejder, i 95, stoppeed i 97 Startede som praktikant på TSI i 2000 og herefter som Systemadministrator til 2009
--
Here comes Escape... -JH Orion 2012
#4
Hodja^
Nørd Aspirant
14-02-2022 20:13

Rapporter til Admin
Jeg er ikke helt sikker på jeg forstår hvad det er du gerne vil vide her? :) Men det skal da ikke stoppe mig fra at forsøge at besvare dine spørgsmål. Startede som IT Supporter 2009, forlængede forløbet og blev uddannet Datatekniker med Speciale i Infrastruktur 2014. Tog undervejs MCSA, CCNA mf. - og lærte vel undervejs primært af mine kollegaer på arbejdet - skolen var ikke mange potter pis værd hvis jeg selv skal sige det. Jeg vil sige - det første år som IT Supporter og hvis man er helt grøn - så tror jeg elever i gennemsnit skal bruge et års tid på at blive bare nogenlunde selvkørende. :) Håber det kan bruges!
--
#5
Jacob
Gæst
14-02-2022 22:03

Rapporter til Admin
Ikke længe siden, at jeg blev færdig som bachelor i IT-sikkerhed - og før det datamatiker. Sidder i mit første job som udvikler og koder C# og Sql næsten hele min arbejdsdag igennem. Jobbet kræver - som så mange andre udviklerjobs - at man kan (og gider) programmere - helst i C#/.NET. Det havde vi da også en del af på datamatikerstudiet, og så har jeg også fået en del hands-on gennem praktik og studiejobs. Jeg har også under studiet brugt en del weekender og aftener på at kode på forskellige sideprojekter, og lave forskellige IT-sec-ting, fordi jeg synes, det er sjovt. Men kan ikke lære det hele på studiet. En stor del af de faglige færdigheder har jeg først lært efter at være kommet i job. :)
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#6
StarF
Nørd
14-02-2022 22:06

Rapporter til Admin
udlært it supporter, første job var alm it supporter, fik hurtigt lidt ansvar for server osv. der fra til et konsulent job med servere og klienter, og der fra til system administrator, og der fra til noget sysadmin / dev ops.-.. kodning i c#, python og powershell.. alt min viden og faglighed ar noget jeg har brugt mange aftner på at nørde mig frem til...
--
Shine on you crazy diamond! http://www.evilsun.dk[...]
#7
Globus
Gæst
15-02-2022 13:35

Rapporter til Admin
#5 Helt klart det mest brugbare svar for mig indtil videre. Jeg må sige, at jeg bare ikke er særligt god til at studere. C# havde vi også en hel del af på datamatikeren, men som sagt brugte jeg ikke tiden på at kode. Lige nu er jeg i gang med et kursus i Python og Unity, men jeg kan bare ikke bevare koncentrationen om at kode. Jeg har svært ved at se mig selv kode hele aftener eller weekender på en gang, da jeg simpelthen ikke kan bevare koncentrationen så længe. Engang var koncentrationsevnen min styrke, men nu er den helt forsvundet.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#8
StarF
Nørd
15-02-2022 13:53

Rapporter til Admin
#7 det samme problem har jeg, det jeg gør er at jeg deler det jeg skal kode, op i små bider, eller små problem løsninger, som jeg så tager en af gangen, på den måde føler man hele tiden man når i mål, samtidig med man arbejder hen imod noget. Hvis jeg skal ikke gider mere efter problem 1 er løst, så gemmer jeg bare de andre til senere :)
--
Shine on you crazy diamond! http://www.evilsun.dk[...]
#9
Slettetbruger546
Bruger Aspirant
15-02-2022 22:10

Rapporter til Admin
Waow siger jeg bare, det er meget spænende at læse, og jeg kan se at i mange af jer laver er meget aller det samme men som jeg også forstår det så får man ikke sååå meget ud af at blive ved med at videre læse kan det passe? jeg er pt. selv igang med en it-supporter uddannelse og er færdig om ikke så længe.. dog har er meget tvivl om jeg skal læse videre til datatekniker eller komme ud og arbejde
--
.
#10
Razier
Nørd Aspirant
15-02-2022 22:38

Rapporter til Admin
#9 Hvad jeg vil mene man mest får ud af at læse til datateknikeren, er mere arbejdssikkerhed. Der er langt færre datateknikere, hvor it-supporterne nærmest køre samlebånd fordi baren er så lavt sat. Så søger du et job til en it-supporter stilling (med lidt fremtidsmuligheder) og har datateknikeren, har du en stor fordel i forhold til dine "kun" it-supporter konkurerrenter.
--
i7 6900k ,CM Silent Pro 850W 32GB HyperX Fury 2400MHz, Fractal Define R6 Gigabyte Gaming OC 3080, Crucial MX300 1tb ssd ASUS Strix X99, Windows 10
#11
Slettetbruger546
Bruger Aspirant
15-02-2022 22:59

Rapporter til Admin
#10 Jeg er bare interesseret i at blive pisse dygtig og tjene kassen.. og forresten så hader jeg IT-supporter arbejde.. det er det værste.. .jeg lære intet af det og udvikler mig slet ikke..
--
.
#12
Bendico
Megabruger
16-02-2022 07:28

Rapporter til Admin
#1 Hvor er du uddannet henne?
--
Defendi rem publicam adulescens, non deseram senex.
#13
Mattii
Ultra Nørd
16-02-2022 08:03

Rapporter til Admin
Startede med at lave integrationer imellem div callcenter løsninger fra cisco og avaya, samt software til brugen af disse. Det blev lidt kedeligt så jeg skiftede til et lille konsulent hus hvor jeg fik lov til at lave hvad jeg havde lyst. Jeg begyndte derefter at arbejde på en opgave for en kunde hvor der var en del cloud i - og det fandt jeg personligt ret interessant. Efter et par år med meget vekslende arbejdsopgaver hos konsulenthuset, er jeg dog blevet selvstændig og arbejder udelukkende med DevOps/Cloud/CiCD osv. og er rigtig glad for det :)
--
#14
bft
Ultrabruger
16-02-2022 08:44

Rapporter til Admin
Udlært Datatekniker specialiseret i Infrastruktur (fancy ord for at taget nogle flere Cisco academy kurser). Mit første job var som lærling i netværks afdelingen på en af vores universiteter. Fik en enorm stor interesse indenfor udvikling under min læretid, fik mit første job i moderne infrastruktur hvor man skriver en masse python og idag er jeg udvikler ved en spil engine virksomhed. Jeg vil sige det samme, som jeg siger til alle andre der gerne vil ind i IT / Tech, Du skal have en interesse der går udover kun at have det som arbejde. Så, hvad syntes du er sjovt? vil du gerne være udvikler? Hvis ja, system udvikler? web udvikler? Du har noget papir som beviser du kender legen, så handler det jo bare om at få tilegnet sig en masse erfaring.
--
Sidst redigeret 16-02-2022 08:50
#15
Globus
Gæst
16-02-2022 08:54

Rapporter til Admin
Ud fra svarene kan jeg se, at mange it-supportere og datateknikere popper op. Jeg siger tak for alle indspark, men jeg kommer nok ikke ud at arbejde med det, som it-supportere og datateknikere typisk sidder med. Jeg er mest interesseret i at høre fra dem, der arbejder med programmering og/eller systemudvikling, uanset hvad deres uddannelse så er.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#16
Bendico
Megabruger
16-02-2022 09:35

Rapporter til Admin
#15 Globus, hvor har du taget din uddannelse henne?
--
Defendi rem publicam adulescens, non deseram senex.
#17
Trikster
Supporter Aspirant
16-02-2022 09:36

Rapporter til Admin
Ict advizor i kommunal regi.
--
#18
Azno
Gæst
16-02-2022 09:53

Rapporter til Admin
#0 Fik du ikke noget ud af praktikken på datamatikeren?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#19
Bendico
Megabruger
16-02-2022 10:03

Rapporter til Admin
fejl
--
Defendi rem publicam adulescens, non deseram senex.
--
Sidst redigeret 16-02-2022 10:03
#20
Globus
Gæst
16-02-2022 10:13

Rapporter til Admin
#18 Ikke rigtigt. Jeg var i praktik, mens alt mere eller mindre var i corona-lockdown. Desuden fandt jeg ikke en praktikplads, så jeg kom i praktik hos en af institutionens undervisere, der har egen virksomhed. Han stillede mig nogle opgaver inden for webudvikling, som han blev meget tilfreds med. Vi mødtes ellers kun én gang ugentligt på Zoom, og jeg må sige, at jeg nogle gange brugte så lidt som 7-8 timer på opgaverne. Ud fra det jeg viste ham, troede han altid, at jeg havde brugt 37. Det er bl.a. derfor, at jeg synes, at uddannelsen er lidt useriøs. Nu er jeg til gengæld i praktik på ingeniøruddannelsen.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#21
Pendor
Maxi Supporter
16-02-2022 10:25

Rapporter til Admin
#15 Jeg blev uddannet datalog tilbage i 2004. Dengang var jobmarkedet ikke helt så vildt som i dag, så jeg søgte faktisk en del jobs. Søgte et par steder med C#/.NET uden at få dem, da mange arbejdsgivere ønskede folk med erfaring i det. En af virksomhederne vendte dog tilbage lidt efter da de søgte udviklere til C++ og det havde jeg arbejdet med i et par år i et studiejob. Lidt skræmmende at jeg ikke kunne blive ansat til C# med en baggrund i C++, men sådan var det. Jeg arbejdede 7 år med diverse Microsoft teknologier og C++, inden jeg lidt tilfældigt kastede mig over udvikling af apps, det har jeg så brugt de sidste 10 år på. Hvis man i dag kommer med en uddannelse som diplomingeniør, bør det ikke være noget problem at få job, der er masser af jobs, især hvis du ikke er vildt kræsen. Hvis du overhovedet ikke kan programmere kan det dog godt blive en udfordring, flere og flere virksomheder kan godt lide at screene folk med diverse opgaver i forbindelse med en jobsamtale.
--
#22
Globus
Gæst
16-02-2022 10:26

Rapporter til Admin
#14 Forstår udmærket godt, at man skal have en interesse. Min IT-interesse startede faktisk allerede i 5-6. klasse af folkeskolen. Jeg begyndte helt tilfældigt at læse om teknikken bag de IT-problemer, som vi stødte på i skolen, og langsomt begyndte jeg at interessere mig for det mere og mere. Efter 9. klasse overvejede jeg også IT-supporteren og datateknikeren, men det virkede for praktisk til mig, da jeg var henne at besøge uddannelserne. Derfor tog jeg på gymnasiet, hvor jeg klarede mig fint, men samtidig stod IT-interessen stille i de tre år, mens det stod på danskafleveringer, mediefag og oldtidskundskab. Jeg var dog ikke i tvivl om, at IT var den vej jeg ville efterfølgende. Det har så bare vist sig, at videregående uddannelser ikke lige er min kop te. Jeg magter ikke to timer på skolebænken og derefter syv timers læselektier/kodning (har bare ikke koncentrationsevnen til det) - omvendt er fint.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#23
Globus
Gæst
16-02-2022 10:32

Rapporter til Admin
#21 Et rigtig fint indspark, tak for det. Hvilken type opgaver kan virksomheder finde på at stille? Jeg synes til gengæld, at uddannelserne bør indrettes sådan, at man skal kunne komme igennem dem, hvis man overhovedet ikke kan programmere. Fair nok, hvis én fra en humanistisk IT-uddannelse med samlet 10 ECTS programmering, ikke kan programmere, men man skal altså ikke kunne kalde sig datamatiker eller diplomingeniør uden overhovedet at kunne programmere. Eksamenerne på datamatikeren varede kun en halv time (inkl. votering) - der kan de ikke vurdere ens programmeringsevner.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#24
LgT
Mega Supporter
16-02-2022 13:34

Rapporter til Admin
Første it-job? Jeg hjalp på gymnasiet med it-support - 8 år før jeg fik min uddannelse, som civil ingeniør. Færdigheder: unfuck windows, og evt køre et frisk image på maskinen. Første kompetente job: hjælpelærer i datalogi 1 år efter jeg startede på uni. Lønnen var baseret på at man var faglært, grundet krav om at man selv var bestået. Første graduate job: Deltage i udvikling af en analyseplatform til et nu lukket firma, Der kom vi både omkring db, api'er og forskellige klienter og web (i 2006).
--
#25
Perfektus
Giga Supporter
16-02-2022 15:52

Rapporter til Admin
Mit føste udvikler job fik jeg imens jeg studerede Datamatiker, det har været tilbage i 2012. Her arbejdede jeg som Drupal udvikler, vidste en del om det da jeg tidligere havde været QA tester hos Berlingske da de gik over på Drupal. Det var ret fedt at udvikle på så store medieplatforme så tidligt i min karriere, skal også være ærlig og sige jeg havde pænt meget fravær på studiet af samme grund. Jeg havde derfor et par års erfaring da jeg var færdig, hvor jeg gik freelance i et par år, inden jeg sprang ud i startup miljøet.
--

Opret svar til indlægget: Til IT-folk: Hvad var jeres første IT-job?

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning


ANNONCE