Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Software \ Generel software

Køb af brugt PC - test før køb

Af Ny på siden Storbjerg | 22-09-2021 16:33 | 649 visninger | 7 svar, hop til seneste
Hej folkens Jeg er ved at overveje om jeg skal købe en brugt PC, men vil gerne have mulighed for at teste computeren på stedet? Hvordan vil i anbefale at teste den? i) ved at stressteste igennem et gratis software? ii) åbne et spil og sætte grafikindstillinger til max? iii) andet? Tak for tips, råd og tricks. Vh
--
Søren ()
#1
mr doc22
Junior Supporter
22-09-2021 17:37

Rapporter til Admin
Hvis jeg skulle købe en brugt PC ville jeg: 1. Installer "HWiNFO64" på den og se hvad den indeholder (om det er noget værd at købe og indeholder det er bliver sagt/skrevet, feks. om RAM hastigheden kører optimalt, feks. SSD/HDD ikke er SATA). 2. Installer "CrystalInfo" og tjekke S.M.A.R.T info på SSD'en / HDD'en. (om de har kørt meget længe, mange startups eller melder fejl undervejs) 3. Installer "Whocrashed" og tjekke hvornår den/de sidste "blue screens" var. 4. Pille kabinet siden af og høre om noget "piver" og se om alt er støvet, og checke hvad/hvis der står på strømforsyningen (om den er stor nok). 5. Installer et "gratis GPU stresstest" program og lad det køre en time med max grafiksettings og tjekke temps undervejs. 6. Hvis du får lov til at installer disse programmer kan du opleve om hvordan Windows kører "responsivt" på maskinen. Efter det vil jeg overveje prisen i forhold til hvad man kan få til nypris, (husk ved køb af brugt PC kan man sjældent opgrader til nyere ting som kan svare sig).
--
Ryzen 5 5600X,ASUS TUF GAMING B550 PLUS,G.skill 3600 MHz AUTO C16-16-16-36 4x8GB,AOC G2590FX,Corsair RM850,Sapphire RX 5600 XT 6GB,1 TB NVMe ADATA
#2
kb-
Super Nørd
22-09-2021 17:41

Rapporter til Admin
Jeg ville sgu stole på folk og teste den derhjemme. Har aldrig haft problemer.
--
.
#3
donto
Monsterbruger
22-09-2021 17:49

Rapporter til Admin
Du kan fint teste som #1 skriver, jeg vil dog lige sørge for at aftale det med køber up front så I begge er indforstået i det og så ingen af jer kommer i tidsbekneb på grund af det.
--
#4
DeeKay
Guru
22-09-2021 18:15

Rapporter til Admin
Hvis potentiale købere ellers er interesseret i det, tilbyder jeg som regel at de kan "blive hængende" og se PC'en der er til salg køre et par benchmarks, disse værende Firestrike og Timespy fra 3Dmark og Superposition fra Unigine. Hertil fremviser jeg også at PC'en består af de dele den er sat til salg med. Har endnu ikke været rendt på problemer med sådan en fremgangsmetode ved salg og eventuelle spørgsmål købere måtte have svares der naturligvis også på, efter bedste evne. (spørgsmål som f.eks. hvor mange FPS CS:GO køres med osv., henviser jeg som regel til lignende systemer på youtube da jeg ikke selv test-kører diverse spil på PC'erne jeg sælger, jeg tester/prøvekører "kun" med benchmarks fra 3Dmark og Unigine). Helt samme service kan (gider jeg) dog ikke gives når/hvis PC'en skal sendes, foruden en enkelt gang med seneste salg af PC her på forummet, hvor videoer blev optaget og sendt til køber med førnævnte benchmarks kørt igennem også.
--
Wise men talk, because they have something to say. Fools talk, because they have to say something.
#5
ramos
Ultra Supporter
22-09-2021 18:26

Rapporter til Admin
Jeg har altid bare stolet på folk. Hvis folk lukker mig ind i deres hjem, er de som regel til at stole på. Jeg er aldrig blevet snydt og har måske købt/solgt en 30 computere gennem de sidste 20 år. Når jeg selv sælger en PC, lader jeg en Prime95 og MSI Afterburner køre samtidigt, og viser køberen temperaturene i HWinfo64.
--
#6
Storbjerg
Ny på siden
22-09-2021 21:42

Rapporter til Admin
Stor tak til alle svar om, hvordan I vil teste og begå jer an. Jeg kan informere om, at jeg netop var hjemme ved én (desværre før jeg fik alle jeres gode råd), hvor jeg netop forsøgte at teste den igennem userbenchmark. Her viste det sig at grafikkortet ikke virkede, og jeg kunne ikke åbne et spil, da computeren sagde at den manglede ressourcer... Så jeg måtte desværre gå der fra uden computer. Det var med god tone og ingen sure miner :) God aften.
--
Søren ()
#7
DeeKay
Guru
22-09-2021 22:51

Rapporter til Admin
#6 Hellere at du går (forgæves?) fra en defekt PC, end alternativet! :] Er du fortsat på jagt efter en PC, så opret da gerne en købstråd her på forummet med hvad du er på jagt efter og budget til det: https://www.hardwareonline.dk[...] (grøn knap øverst til venstre for at starte oprettelse af tråd).
--
Wise men talk, because they have something to say. Fools talk, because they have to say something.

Opret svar til indlægget: Køb af brugt PC - test før køb

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning