Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Speedfan alternativ soeges

Af Elite Nørd Sven Bent | 09-06-2024 19:36 | 544 visninger | 6 svar, hop til seneste
Jeg leder efter et alternative til Speedfan. til fan styring. jeg ar nyd speefan laenge da det har et ret nice og simpelt desing (naar man kigger vaek fra dens mange extra funktioner) og det tager meget lidt ressourcers (1-4MB ram) men det gaa mig lidt paa at den ikke understoetter onDie temp sensor. Jeg har kigge paa fan control men maa indroemme jeg syndes ikke om at program der bruger ca 10x saa meget ram for den samme funktion. Saa hvad er der af gode alternative der er programmerett ordenligt og ikke fyld med gylde kode?
--
Sven Bent - Dr. Diagnostic www.TechCenter.[...] - Home of Project Mercury
#1
Porphyra
Elite Supporter
09-06-2024 19:59

Rapporter til Admin
Jeg tror ikke du finder noget bedre end Fan control pt. jeg er i hvert fald ikke stødt på noget, ikke noget som er så let at bruge og så god til at fange alle blæser inputs. Jeg synes ikke et ramforbrug på max 120mb er så slemt i et moderne system (hvad jeg oplever med nyeste version i Windows 10) Der er heller ikke den samme motivation for at optimere ramforbrug mere sammenlignet med for 20 år siden, når brugere i stigende grad har 16 eller 32GB ram. Af den smule jeg har set på github så virker det til at de har fokuseret mere på at optimere CPU forbrug, så den ikke forhindrer PC'en i at idle, hvilket jeg selv synes er vigtigere.
--
Du er altid velkommen til at sende en besked hvis jeg ikke ser din kommentar
--
Sidst redigeret 09-06-2024 19:59
#2
Sven Bent
Elite Nørd
09-06-2024 22:48

Rapporter til Admin
#1 jeg re ikke uenig. proeve noget der hed argus. haade halt det samem ram forbug men var noget vaere rod at side med . fan kontrol er indtil videre hvad jeg se som bedste alternative. jeg kunen lade bios haandtwere det for helt at slippe for ram forbug, men saa kan jeg ikke have blasret sat op til at redigre paa M2 SSD varme... mht til ram forbug er det nok fordi jeg selv i mine tools gaa ret meget op i at reducer baade ram og CPU forbug. og brugte langtid paa at optimere mit project mercury til storset intet CPU forbrug (ved at skifte til shellhooks istedet for polling metode som f.esk process lasso bruger) maaske jeg kan lave mit eget interface til fancontroll sub system...
--
Sven Bent - Dr. Diagnostic www.TechCenter.[...] - Home of Project Mercury
#3
SnowmanDK
Monsterbruger
09-06-2024 22:53

Rapporter til Admin
SpeedFan er nok det bedste, hvad angår fan control (var i hvert fald da jeg stoppede med at bruge det), men med moderne hardware med direkte kontrol af de enkelte fan curves, enten via mb software eller direkte i bios, så bruger jeg det ikke mere. Til at holde øje med temps og alt muligt andet, bruger jeg Hwinfo64. Jeg har så lavet en custom gadget til Rainmeter, som så vises som semi-transparent overlay i toppen af min skærm. Der har jeg så altid de temps, fanspeeds osv der er vigtigst for mig. De bruger noget cpu og ram, men ikke noget af betydning på en Ryzen 7 7700X med 32GB ram ;)
--
Comment was made by AI (Arthritic Idiot)
#4
Jbelz
Bruger Aspirant
10-06-2024 10:27

Rapporter til Admin
Giv Fancontrol en chance Sven - Det fungere virkelig fremragende.
--
I7-11700K - Rog Z590-F - 32GB - 2080TI Rog Strix
#5
tolagarf
Monster Supporter
10-06-2024 10:50

Rapporter til Admin
Her snakker han om FanControl samt et Plugin til Corsair Commander Pro, hvis man bruger det. https://youtu.be[...]
--
+25 / -0 på den uofficielle black/white liste
#6
waskustobaskus
Mega Nørd
10-06-2024 13:07

Rapporter til Admin
Jeg må tilslutte mig koret af fan control. det er super nemt at gå til og virker bare.
--

Opret svar til indlægget: Speedfan alternativ soeges

Grundet øget spam aktivitet fra gæstebrugere, er det desværre ikke længere muligt, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning