Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

CPU Z viser ikke korrekt Hz eller?

Af Monster Nørd BoreBissen | 30-04-2022 21:56 | 1091 visninger | 19 svar, hop til seneste
Godaften HOL, Jeg har sammensat et system bestående af bla. en 10700KF, Asus Tuf Z590 Gaming, Sytche Fuma 2 og 2 x 8 GB RAM. Sidder og leger med OC, 5 GHz intet problem, har så sat multiplier til 5,2, her booter den fint op i Win, men når jeg kigger i CPU Z, så kører CPU'en ikke ved de 5,2 GHz men kun 5,0 GHz. Det samme er gældende i HW Monitor. Hvad gør jeg forkert? Pft.
--
HP 15s-eq2819no AMD Ryzen 5300, Quad Core m. SMT @ 3,8 Ghz 2 x 8 GB RAM @ 3200 MHz, CL 22 256 GB Nvme SSD | 15,6" FHD SVA-skærm
#1
gasolin
Guru
30-04-2022 22:11

Rapporter til Admin
bench eller stress test den og se hvad den siger
--
#2
BoreBissen
Monster Nørd
30-04-2022 22:17

Rapporter til Admin
#1 Den er testet i både CPU Z' stresstest og CB R20 - begge steder klokker den kun op til de 5 GHz og ikke 5,2 GHz.
--
HP 15s-eq2819no AMD Ryzen 5300, Quad Core m. SMT @ 3,8 Ghz 2 x 8 GB RAM @ 3200 MHz, CL 22 256 GB Nvme SSD | 15,6" FHD SVA-skærm
#3
Martin.v.r
Guru
30-04-2022 22:20

Rapporter til Admin
køre du med fix på core i bios ?
--
MSI MAG Z490 TOMAHAWK i5-10600K @ 5GHZ 2x8 G.Skill F4000 TRIDENTz [email protected] CL16 4300mhz 1000W Sinlet Pro ROG STRIX-GTX1070-O8G-GAMING
#4
gasolin
Guru
30-04-2022 22:23

Rapporter til Admin
hwinfo64 eller hvad du nu kan finde
--
#5
BoreBissen
Monster Nørd
30-04-2022 22:27

Rapporter til Admin
#3 Kører Manual Mode - 1,3v.
--
HP 15s-eq2819no AMD Ryzen 5300, Quad Core m. SMT @ 3,8 Ghz 2 x 8 GB RAM @ 3200 MHz, CL 22 256 GB Nvme SSD | 15,6" FHD SVA-skærm
#6
BoreBissen
Monster Nørd
30-04-2022 22:29

Rapporter til Admin
#4 Det er det samme om jeg bruger det ene ellers censorprogram, de viser begge 5.0 GHz. Tænker, at det er mig der ikke har sat noget rigtigt i BIOS.
--
HP 15s-eq2819no AMD Ryzen 5300, Quad Core m. SMT @ 3,8 Ghz 2 x 8 GB RAM @ 3200 MHz, CL 22 256 GB Nvme SSD | 15,6" FHD SVA-skærm
#7
BoreBissen
Monster Nørd
30-04-2022 23:02

Rapporter til Admin
Det er sgu skummelt! Har DL Intel Extreeme Tuning Utility og her vises core ratio ganske rigtigt som 5,2 GHx - ganske som jeg har sat den til ude i BIOS. Men kigger jeg i grafen "max core frequency " så står der ikke 5,2 GHz, men kun 5,09 Ghz. Hmm...!
--
HP 15s-eq2819no AMD Ryzen 5300, Quad Core m. SMT @ 3,8 Ghz 2 x 8 GB RAM @ 3200 MHz, CL 22 256 GB Nvme SSD | 15,6" FHD SVA-skærm
#8
markedone
Gigabruger
30-04-2022 23:43

Rapporter til Admin
Hvad siger BCLK? Kunne jo siikkert være et software problem, f.eks CPUZ ikke læser correct bus hastighed.
--
#9
BoreBissen
Monster Nørd
01-05-2022 00:01

Rapporter til Admin
#8 Den står på 100 lige ud. Tænkte også at det måske var en softwarefejl, men det er både CPU Z og HWMonitor at der er tohundrede MHz til forskel. Det er heller ikke AVX Offset, for den står til 0 i BIOS. Nu er det mit første Intet system i laaaaaang tid, har ellers kørt med AMD Ryzen. Og her crasher systemet, hvis man skruer for højt op for VCORE. Kan det tænkes, at Intel er lavet på den måde at systemet selv opdager hvis Hz er for høje, og den dermed selv skruer ned for Hz (og VCORE)?
--
HP 15s-eq2819no AMD Ryzen 5300, Quad Core m. SMT @ 3,8 Ghz 2 x 8 GB RAM @ 3200 MHz, CL 22 256 GB Nvme SSD | 15,6" FHD SVA-skærm
#10
Martin.v.r
Guru
01-05-2022 00:30

Rapporter til Admin
Der er fordi den ikke kommer der op,og din måde at overclock på er at kun 2 core vil? hvis der er rum til det,prøv at køre fix core,giver også overalt højre score i din test ikke alle er lige gode til oc prøv fix med x51 som en start
--
MSI MAG Z490 TOMAHAWK i5-10600K @ 5GHZ 2x8 G.Skill F4000 TRIDENTz [email protected] CL16 4300mhz 1000W Sinlet Pro ROG STRIX-GTX1070-O8G-GAMING
--
Sidst redigeret 01-05-2022 00:31
#11
Martin.v.r
Guru
01-05-2022 00:38

Rapporter til Admin
så skal der også noget mere volt til ,ved 5.1 ligger jeg på 1.415v med min 10600k,men det er også på alle core
--
MSI MAG Z490 TOMAHAWK i5-10600K @ 5GHZ 2x8 G.Skill F4000 TRIDENTz [email protected] CL16 4300mhz 1000W Sinlet Pro ROG STRIX-GTX1070-O8G-GAMING
#12
BoreBissen
Monster Nørd
01-05-2022 01:01

Rapporter til Admin
#10 Jeg har netop prøvet at sætte bare to cores til 5,1 GHz, men intet hjælper den vil ikke rykke sig en tøddel over 5,0 GHz.
--
HP 15s-eq2819no AMD Ryzen 5300, Quad Core m. SMT @ 3,8 Ghz 2 x 8 GB RAM @ 3200 MHz, CL 22 256 GB Nvme SSD | 15,6" FHD SVA-skærm
#13
JohnnyGogo
Giga Supporter
01-05-2022 01:07

Rapporter til Admin
har du tjekket du ikke køre med avx offset? Havde en 9900k før min r7 5800 - når jeg satte den til 5ghz var der også flere programmer/spil hvor den "kun" kørte med 4,8
--
R7 5800 / 3070
--
Sidst redigeret 01-05-2022 01:09
#14
BoreBissen
Monster Nørd
01-05-2022 01:09

Rapporter til Admin
#13 Jep - det er også beskrevet i #9. :-)
--
HP 15s-eq2819no AMD Ryzen 5300, Quad Core m. SMT @ 3,8 Ghz 2 x 8 GB RAM @ 3200 MHz, CL 22 256 GB Nvme SSD | 15,6" FHD SVA-skærm
#15
petbanand25
Superbruger
01-05-2022 01:45

Rapporter til Admin
Måske pga den stadig bruger standard strømforbrugs værdier? Hvad siger windows jobliste?
--
5600x | B550m Aorus Pro | 240 AIO 2x8GB 3733mhz cl 14 GTX 1080 STRIX
#16
petbanand25
Superbruger
01-05-2022 01:47

Rapporter til Admin
ellers prøv hwinfo64 det er det eneste der virker!
--
5600x | B550m Aorus Pro | 240 AIO 2x8GB 3733mhz cl 14 GTX 1080 STRIX
#17
Martin.v.r
Guru
01-05-2022 02:49

Rapporter til Admin
har du opdateret bios hvis ikke få det gjordt https://www.youtube.com[...]
--
MSI MAG Z490 TOMAHAWK i5-10600K @ 5GHZ 2x8 G.Skill F4000 TRIDENTz [email protected] CL16 4300mhz 1000W Sinlet Pro ROG STRIX-GTX1070-O8G-GAMING
--
Sidst redigeret 01-05-2022 02:52
#18
BoreBissen
Monster Nørd
01-05-2022 07:31

Rapporter til Admin
Har opdateret til nyeste BIOS og det hjalp. Nu vises den korrekte hastighed.
--
HP 15s-eq2819no AMD Ryzen 5300, Quad Core m. SMT @ 3,8 Ghz 2 x 8 GB RAM @ 3200 MHz, CL 22 256 GB Nvme SSD | 15,6" FHD SVA-skærm
#19
Martin.v.r
Guru
01-05-2022 11:18

Rapporter til Admin
super,god Jagt i CB R20 kan der være 1/200+ point at hente på hurtig ram,og i 3Dmark 500+ point ved at lege med sub timing på dem spiller meget CSGO ,der har det gjordt at fps ligger meget højt hele tiden,men fin tun af sub timing
--
MSI MAG Z490 TOMAHAWK i5-10600K @ 5GHZ 2x8 G.Skill F4000 TRIDENTz [email protected] CL16 4300mhz 1000W Sinlet Pro ROG STRIX-GTX1070-O8G-GAMING

Opret svar til indlægget: CPU Z viser ikke korrekt Hz eller?

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning


ANNONCE