Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

AIO køler viser fejl

Af Ny på siden Acideya | 04-04-2022 17:33 | 1132 visninger | 18 svar, hop til seneste
Hej Hol'ere! Jeg skiftede min blæser ud med en vandkøling. Jeg har så opdaget at den viser en fejl ved system start. Fejlen: https://ibb.co[...] Jeg er gået omkring 10 grader ned i temperatur. Og jeg har spillet en del og synes den virker som den skal. Alligevel får jeg denne fejl ved opstart? Hvad skal jeg gøre ved det?
--
#1
BoreBissen
Ultra Nørd
04-04-2022 17:36

Rapporter til Admin
Den skriver at du har glemt at tilslutte blæserstikket til dit MOB.
--
HP 15s-eq2819no AMD Ryzen 5300, Quad Core m. SMT @ 3,8 Ghz | 2 x 8 GB RAM @ 3200 MHz, CL 22 256 GB Nvme SSD | 15,6" FHD SVA-skærm
#2
collman13
Ultra Supporter
04-04-2022 17:39

Rapporter til Admin
Det er en meget normal fejl ved brug af AIO, du skal bare ind i BIOS og slå "Ignore CPU speed error" til, så oplever du ikke længere den fejl ved opstart. Tjek dog lige at alle kabler sidder som de skal først :)
--
Bundkort: MSI B450 Mortar Max. CPU: Ryzen 7 3800X. Ram: 32gb 3200Mhz. GFX: 6900XT Red devil. Køler: NZXT Z63. Kabinet: Corsair 280x (mATX)
--
Sidst redigeret 04-04-2022 17:39
#3
Acideya
Ny på siden
04-04-2022 17:40

Rapporter til Admin
#1 nu er jeg ikke den skarpeste til at rode med computere. Men den køler som den skal og stikkene sidder dér hvor de skal (går jeg ud fra), har fulgt manualen fra mit MOBO? Det er cirka 1 måned siden jeg skiftede til denne vandkølet og er sikker på den bliver kølet?
--
#4
Acideya
Ny på siden
04-04-2022 17:41

Rapporter til Admin
#2 jeg har fulgt en manual til mit MOBO og maskinen har kørt upåklageligt i et godt stykke tid, ville det i sig selv ikke være et bevis for at jeg har sat den til korrekt?
--
#5
TankBrutalis
Giga Supporter
04-04-2022 17:42

Rapporter til Admin
Fejlen kommer af den ikke genkender noget stik i den Blæser der hedder cpu header Formodentligt har du sat din aios pumpe i porten der hedder aio og du har sæt dine Blæser til en almindelig fan header og herved detektor din cpu header ikke nogen fan og den tror ikke du har nogen cpu Blæser Spørgsmålet er så, har du pumpen eller Blæser tilsluttet den cpu fan header ? Hvis ja er der noget galt hvis nej, hår du bare ind i bios og slår fra som #2 siger :)
--
#6
Acideya
Ny på siden
04-04-2022 17:58

Rapporter til Admin
5# der er 2 ledninger. Den ene ledning som er meget kort er sat til "aio_pump" som sidder lige ved siden af der hvor hovedet til vandkøling en sidder. Den anden ledning er en del længere og er sat til i bunden af motherboardet hvor der står "usb_e12" (tror jeg der står).
--
#7
SezteC
Giga Supporter
04-04-2022 18:06

Rapporter til Admin
#6> Kig på manualen. Den skal sættes på CPU_header. Den ligger typisk tæt på CPU'en ved højre side øverst.
--
- SezteC
#8
Acideya
Ny på siden
04-04-2022 18:16

Rapporter til Admin
#7 har lige kigget i manualen til vandkølet en som er en rog strix lc 240 . Der står at det ene stik som er micro usb skal gå til en USB 2.0 connector. Hvilket usb_e12 er. Så står der at det andet stil skal sættes i AIO_pump eller CPU_fan på MOBO, hvor jeg tog det i AIO_pump, da jeg ikke kunne finde CPU_fan og tænkte at det lød meget rigtigt da det jo er en AIO? Derfor tænker jeg at jeg har gjort det rigtigt og at det virker som det skal da jeg har kørt en del spil uden varme problemer? Så ifølge jeres svar er det sikkert nok for mig at gå ind i BIOS og slå den fejl fra som #2 siger?
--
#9
MisterNiceHands
Maxi Nørd
04-04-2022 18:19

Rapporter til Admin
#8 Det er sikkert nok at gøre sådan, lige til pumpen står af og dit bundkort ikke detektere det. Hvis du sætter din pumpe til CPU_FAN (Typisk i toppen af dit bundkort) Så har du overvågning på om pumpen virker, samt mulighed for at regulere for hastigheden på pumpen.
--
Signatur (Valgfri)
#10
wazer^
Nørd
04-04-2022 18:21

Rapporter til Admin
Hvorfor er det du skal bruge så meget tid på at forklare? Smidt dit bundkort navn samt manual og det samme for vandkøler, det andet her er noget fis og spild af folks tid. Ja har godt set dit billede af dit bundkort navn på billedet, men du gør det mere svært end det er.
--
if ( $life( $me ) == $null ) { getLife( $me ) | halt }
#11
Acideya
Ny på siden
04-04-2022 18:51

Rapporter til Admin
#10 sorry, prøver at forklare så godt som jeg kan. Bundkortet er TUF GAMING Z590-PLUS www.asus.com[...] Manual på denne side: TUF-GAMING-Z590-PLUS Vandkøleren Asus ROG STRIX LC RGB 240 Manual: www.manualslib.com[...] Jeg kan godt se der er en CPU_Fan øverst nu, ved ikke om der er plads til at jeg kan sætte stikket deri da køleren sidder meget tæt på MOBO da den sidder øverst i et mindre kabinet.
--
#12
Evil Mushroom
Supporter
04-04-2022 19:07

Rapporter til Admin
Du skal sætte pumpen til AIO Pump Header, og blæseren/blæserne på radiatoren til CPU Fan Header (og evt CPU OPT Fan Header hvis du har mere end 1 blæser og der ikke fulgte en splitter med). Se billede på side 10 i manualen: https://dlcdnets.asus.com[...] AIO Pump header sidder lige under CPU soklen og de to CPU Fan headers lige over. Det er også beskrevet på 1-9 (side 21 i PDF'en). Det har fungeret for mig før på Asus Strix Mobos, og burde helt sikkert fungere på dit. Så får du ogå en fin udlæsning på fan rpm på radiatoren. Og ja, det kan være et "tight fit", men måske du skal løsne radiatoren fra dit kabinet for at få plads til at sætte fan header stikkene på - jeg har nu aldrig oplevet at der ikke var plads til den type stik, de kabler er meget fleksible.
--
@echo off "Bad command or file name" - go stand in that corner!
--
Sidst redigeret 04-04-2022 19:09
#13
wazer^
Nørd
04-04-2022 19:11

Rapporter til Admin
Kig side 24 hvis du kun har et fan kabel og den splitter til alle fans kan du enten bruge aio header og deaktivere cpu fan warning eneste minus er hvis ud opdaterer eller resetter bios vil du blive mødt med nag, du kan også blot bruge cpu fan det har ingen betydning for dette setup, det nævner de også selv i den manual fra asus af.. https://dlcdnets.asus.com[...]
--
if ( $life( $me ) == $null ) { getLife( $me ) | halt }
--
Sidst redigeret 04-04-2022 19:11
#14
Acideya
Ny på siden
04-04-2022 19:16

Rapporter til Admin
Jeg takker meget for jeres svar, jeg tror jeg forstår hvad jeg skal gøre nu :)
--
#15
TankBrutalis
Giga Supporter
04-04-2022 19:59

Rapporter til Admin
#6 så er alt godt så det bare fordi den er styret igennem usb header, du kan gøre følgende og smide den du har sat i aio pump i cpu fan header i stedet for så er fejlen væk Eller du kan bare slå kontrol af om der er en fan i cpu header fra :)
--
#16
Rosendahl
Bruger Aspirant
04-04-2022 20:45

Rapporter til Admin
Forskellen på AIO header og en CPU fan header eller en af de andre for den sags skyld, er at AIO altid køre fan speed på 100%. For det bør en pumpe gøre. Så se det lidt som en header for at fool-proof. Så blot ignorer CPU fan inde i dit bios. Er umiddelbart den bedste løsning for dig. Hvis du senere høre støj fra pumpen, kan du overveje CPU header igen og så styre pumpens rpm. Nogle pumper kan larme ved 100%.
--
#17
Acideya
Ny på siden
04-04-2022 22:39

Rapporter til Admin
#15 jeg takker for dine svar! #16 rigtig god forklaring, jeg takker! :)
--
#18
Akasut
Guru
04-04-2022 22:40

Rapporter til Admin
CPU_FAN error er en besked man får hvis bundkortet ikke kan måle en rpm-range indenfor default parametere af bundkortet hvilket nok er sat efter Intels box-kølere, da luftkølere kan også trigger beskeden. Det er en failsafe mechanism til at opfange at der er noget galt med blæseren, evt. død blæser. Det kan slås fra i BIOS eller rpm-range kan ændres (typisk lavere ende threshold der trigger da det er fra boot) som nævnt.
--

Opret svar til indlægget: AIO køler viser fejl

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning


ANNONCE