Man er generelt meget sikker når man bruger en mobil enhed ifh til Apps, det sagt deler man dog ofte brugsdata med apps til reklamer mv som del af deres betingelser.
Men ligefrem at blive hacket den er rimlig svær, både Apple og Google har rimlig styr på deres app-platform, så medmindre man side-loader noget skidt manuelt, så er det usandsynligt at man bliver hacket.
Apps kan i sig selv også have sikkerheds implementeringer, MitID er for eks ikke glad for divs overlays.
Autisme giver normalt ikke vrangforstillinger, men basalt set er problemet vel "blot" at skabe en bedre forståelse for hvordan Apps virker og bruger data løbende.
Det kan sådan set klares med Wireshark og WHOIS opslag og lidt googling, men hvis det er en person med hvad lyder mest som infantil autisme, så vil det nok være lidt tung at rode med selv :P
--
Selvom manden har autisme, så er han jo tydeligvis ikke dum. Det er i øvrigt sjældent, at en autist har vrangforestillinger, som mere er ovre i skitzofreni.
Ja, der bliver brugt en del data. Men du kan forklare ham, at Apple/Google sender tusindvis af forespørgsler tilbage til deres server på daglig basis. Hvis der skulle foregå nogen "hacking", så vil det ikke kræve et stort dataforbrug. Det er derimod et konstant overvågning af den brugte telefon. Her har jeg så ikke engang nævnt de apps der for nogles vedkommende tracker din aktivitet i realtime - vejrapps, det nye rejsekort, Life360, Find (på iphone), Ooone, Saphe og plus en hel del flere, hvis man ikke har været vågen da man installerede app'en. Det kan dog slåes fra i indstillinger.
Du kan fortælle ham, at det ikke er hacking, men overvågning af hans færden fra forskellige selskaber der vil sælge hans oplysninger til 3. part. Jeg ved snart ikke hvad der er værst - det må du bedømme. Men det er i hvert fald sandheden.
--