Denne tråd er over 6 måneder gammel
Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?
Arbejdstelefon og privattelefonAf Ny på siden matematikgutten | 05-12-2023 20:10 | 2318 visninger | 21 svar, hop til seneste
Hej hol
Jeg er startet på nyt arbejde og har i den forbindelse bestilt en iPhone SE. Man må gerne bruge sin egen telefon, men så skal den nulstilles og der skal installeres sikkerhedssoftware på, hvilket jeg ikke er så interesseret i. De tilbyder en iPhone SE, som jeg har bestilt. Man bliver beskattet af den, da man må bruge den privat. Jeg fik muligheden for at få flyttet mit nummer over til dem. Det skulle give mulighed for, at man både kan have have sit privatnummer og arbejdsnummer på samme sim-kort.
Jeg har i forvejen en iPhone 15 Pro, som jeg er rigtig glad for. Det virker derfor fjollet, at skille sig af med den og vælge en iPhone SE. Jeg valgte, at få flyttet mit nummer over, da man uanset hvad ville blive beskattet, da arbejdet ikke tilbyder, at man kan frasige sig fri telefon.
Er der nogen af jer der ved hvordan man griber det bedst an? Vil gerne bruge min iPhone 15 pro privat og SEen til arbejdet. Kan man lade simkortet sidde i en af telefonerne og så bruge e-sim på den anden telefon? Eller bliver man nødt til at flytte rundt på simkortene mellem telefonerne? --
Lyder da lidt spøjst.
Hvorfor ikke bare have et simkort til privat (iphone15) og et arbejds nr til SE ? Har endnu ikke været et sted hvor man ikke blot kunne skrive under på man brugte den privat. -- Lad den ligge på arb, så bliver du ikke beskattet 3000 kr om året for noget du ikke skal bruge. Du skal bare nægte at ville have den med hjem. Ynkelige firma hvis de forventer man vil betale og være under administration, så skal de ikke pille ved tlf, hverken overvågning, email eller login. Hvad DDR firma er det ?
Sidste firma der prøvede den der, de endte med at give mig 400 i tlf tillæg, samt betale hjemmeinternet hvis de forventede man læste emails og var på zoom møder hjemmefra på ukristelige tidspunkter når vi skulle snakke sammen fra asien til usa samtidig. -- Sidst redigeret 05-12-2023 21:14 Jeg ville få flyttet dit eget nummer tilbage til dig selv med det samme.
Din arbejdsgiver ejer dit nummer nu, og det ikke sikkert du nogensinde kan få det tilbage igen.
Jeg ville aldrig vælge fri mobil, altid opdelt eller hvertfald hvad nummer angår.
gider hverken min arbejdesgiver skal styre min mobilen eller hvad jeg laver med den og ville kunne slukke for arbejde ved behov.
og det Bullshit at de ikke tilbage du ungår fri mobil, ville jeg sku ikke finde mig i. -- Få dit gamle nummer ud af virksomhedens hænder hurtigst muligt. Det kan godt være i er gode venner nu, men det kan jo skifte. Det nummer er meget mere værd for dig, end det er for dem. Men når de ejer det, og hvis det er det mindste besvær for dem ikke at give dig det hvis du skal videre, kan det være en kæmpe hovedpine for dig at skifte nummer. En ting er alle ens kontakter, en anden ting er alle de steder du har dit nummer koblet op på noget. Tofaktor verificering, mobilepay osv. -- Handels stats: Samme bruger i 20+ år. B/W liste score: +43/-0.
Stats sidst opdateret d. 07/05-2023 (B/W listen er ikke opdateret) #3 + #4
Har aldrig været et sted, hvor man ikke kunne få sit nummer med igen, hverken som medarbejder, eller hvor jeg selv har været administrator..
#0 Jeg forstiller mig at virksomheden har nogle sikkerhedsprocesser for at leve op til nogle krav, deraf kommer den ekstra sikkerhed på arbejdsmobilen.
Hvis ikke det er et krav for virksomheden at kunne kontakte dig udenfor arbejdstid, så tager du blot fat i Økonomi, og skriver under på at du ikke bruger mobilen udenfor arbejdstid, og så lader du den ligge på kontoret, eller slukker den når du tager hjem. Så er den skid slået :) -- #5 Hvis de kræver man har tlf så stiller de en til rådighed + simkort + info om at den er overvåget, sikret, låst osv. Ellers er det en ynkelig IT afdelæing , hvis man så vil bruge den privat kan man betale den overpris de vil have for frit forbrug. De skal aldrig gøre krav på ens privat tlf eller nummer, det gjorde man i 2001. Man skal ligeledes huske det dejlige i at lade tlf ligge i bilen eller ved ens computer på arb og skide den et stykke til man skal møde igen. :-) -- #6 forstår ikke helt den er til mig! :)
men for lige at svare… det har de netop gjort ved #0
og jo… et krav kan snildt være med arbejdstelefon, for at udføre dine arbejdsopgaver.. fx kan ledelsesjobs have krav/behov om arbejde udenfor arbejdstid, derfor fx at kunne kontakte dig.. -- Sidst redigeret 05-12-2023 22:45 #7 selvf ikke til dig, men ingen firma skal overtage dit nummer og betale 2* alm tlf abon, så er vi jo tilbage i DDR omkring murens fald. Men OP tager den med den nye chef i morgen, så ser vi hvad der sker. -- #8 virksomheder betaler ikke nødvendigvis 2x abonnement!
kan sagtens være er fiktivt nummer som blot ‘videresender’ :) -- Hvad gør i med jeres privat data som eks. billeder på arbejds / privat mobil ? -- Udfyld denne tro og love erklæring sammen med dit arbejde, så kan de også tage et fuldt momsfradrag på mobilen:
https://www.modst.dk[...]
Hvis du har dual sim mobil, kan du overveje at have tlf/sms fra arbejdsgiver som nr. 2 på din egen mobil, da det så ikke vil kræve nulstilling.
Har selv brugt den løsning igennem 1½ år
Det vil dog betyde at du ikke får mail eller øvrige apps til rådighed fra arbejdet. -- Consider it as a free bump #11
Der er desværre nogen der ikke vil dette. -- Det må være nogen kedelige arbejdspladser I har arbejdet på, hvis I sådan frygter at arbejdsgiver vælger at beholde nummeret efter ansættelsesstop.
Som vi gør det på min arbejdsplads: Du vælger selv om du vil have dit nummer flyttet over til arbejdsgiver. Der er mulighed for at smide et arbejdsnummer på samme SIM. Så kan man selv via appen bestemmer, om man vi ringe ud fra sit private eller arbejdsnummer. Man ændrer status via appen, så folk f.eks. ikke kan ringe til én under ferie.
Man vælger også selv om man vil bruge sin private mobil, eller indgå i bruttolønsordning. Her kan vi vælge en 0-kroners mobil (iPhone 14) eller smide ekstra efter en nyere model. -- #5 - Den situation står jeg desværre i lige nu.
Det skal lige siges der blev ikke "gjort krav" på noget. Jeg blev spurgt om jeg ville have et arbejdsnummer ved siden af mit privatnummer, eller om jeg bare ville bruge mit privatnummer og have det i min signatur osv. Det sagde jeg ja til, for at undgå at have 2 mobiler. Jeg havde ikke dual-sim telefon på det tidspunkt. Jeg var ikke klar over jeg gav mit nummer væk. -- Handels stats: Samme bruger i 20+ år. B/W liste score: +43/-0.
Stats sidst opdateret d. 07/05-2023 (B/W listen er ikke opdateret) --
Sidst redigeret 06-12-2023 16:17 #13 bruttoløns ordning er så gammeldags, ingen moderne firmaer bruger den idag uden det er for at rippe den ansatte for 12*250 kr om året. Hvis de mener de skal have fat i mig 24-7 og sende beskeder, panik opkald osv så betaler de alt. Det var noget man gjorde da mobiler var dyre og man ike havde frit forbrug abon til 99 kr om mdr. -- #15 Nu har vi jo så også firmabetalt internet (1000/1000Mbit), så de 12*250 synes jeg er fint givet ud, når jeg så også kan vælge en 'gratis' iPhone 14, som man kan vælge at returnere eller frikøbe for et lille beløb efter 24 måneder. -- #15 - What? Mange moderne firmaer bruger en bruttolønsordning. Der kommer hele tiden flere til og det er ganske populært. Både arbejdspladser og medarbejdere er glade for ordningen. Hvor har du dine oplysninger fra? Jeg forestiller mig ikke du arbejder et sted som udbyder bruttolønsordninger til andre virksomheder.
Medarbejderne kan få lov at vælge deres egen mobil, fremfor de skal tvinges til at bruge den mobil som arbejdsgiver siger de skal bruge. Choose Your Own Device er ganske populært.
Ud over at være populært, er brugerne også glade for at de kan købe produktet billigere, pga. den skattemæssige fordel der er i at have en bruttolønstelefon. Man "afbetaler" telefonen før skat, så egentlig får man varen billigere end man ville kunne købe den til kontant. Plus man får lov at vælge et stykke tilbehør til sin mobil. Det kunne for eksempel være et dyrt headset eller smartwatch. Jo dyrere en bruttoløns-pakke man køber, desto større besparelse opnår man efter man har frikøbt udstyret.
En bruttolønsordning har intet at gøre med at din arbejdsgiver kan kontakte dig når de vil. Det er en telefon, ikke et abonnement man køber. Hvis det er et problem, så køb en dual-sim telefon og sluk for dit arbejdsnummer når du har fri. -- Handels stats: Samme bruger i 20+ år. B/W liste score: +43/-0.
Stats sidst opdateret d. 07/05-2023 (B/W listen er ikke opdateret) --
Sidst redigeret 06-12-2023 17:55 #17 som i nej, man får ny tlf, email , zoom pjat, email osv udleveret på en tlf. Men kan da være man har været lidt heldig med firmaer de sidste 12 år. Bruttolønsordning, hvor man betaler 250 om mdr for sin tlf er til grin, så er man snot dum til at forhandle løn og aftale. Jeg har 99 kr frit forbug på mit tlf abon, så skulle man betale 250 for ingenting. det er sq spass. Så er forbrugeren idioten. Jeg får betalt tlf, abon, giver ikke en krone, samt får trukket internet fra før skat. Men det er også et amerikansk firma der gerne vil holde på deres medarbejdere. Giv os dit tlf nummer og du slipper med 250*12 om året. skisme sjovt, er det offentligt ? -- #18 - Jeg tror ikke du helt forstår hvad en bruttolønsordning er. Denne video forklarer det ret godt synes jeg: https://www.youtube.com[...]
Det er klart at hvis ens brugere render rundt med adgang til tophemmelige informationer, kan man ikke bare lade dem rende rundt med hvad som helst. I det tilfælde vil man køre en form for asset management på enhederne, for at sikre, at alle brugernes enheder er sikret ordentligt. Det kunne for eksempel være ved at låse forskellige indstillinger, så brugerne ikke kan slå fx PIN kode lås fra. Af sikkerhedshensyn. Samt at telefonerne kan låses/spærres/slettes hvis de bliver stjålet.
Det har intet med dit telefonabonnement at gøre.
Du kan sagtens opdele de to, så du har både dit private nummer og dit arbejdsnummer på samme telefon. Alternativt kan du vælge kun at have dit arbejdsnummer, som din arbejdsgiver naturligvis betaler for, og bruge det privat, for at spare abonnementet. Sådan har jeg det. Multimedieskat bliver også betalt af min arbejdsgiver.
Sådan som jeg forstår det du skriver, så tror du at man skal betale penge til sin arbejdsgiver for at "låne" en telefon, som arbejdsgiver egentlig burde betale for dig. Men i virkeligheden afdrager du bare på en telefon, som bliver din egen. Hvis du ikke vil det, kan du bare sige nej tak til din arbejdsgiver, og tage imod den telefon, som er standard-arbejdstelefonen. Så har du bare 2 telefoner at bære på. Det må du jo selv om.
CYOD er populært fordi medarbejderne selv kan vælge den bærbar/mobil de gerne vil bruge. At bruge det man kender og give medarbejderne frit valg, øger produktiviteten, fremfor at tvinge en PC/android bruger til at bruge en Mac/iPhone eller omvendt. -- Handels stats: Samme bruger i 20+ år. B/W liste score: +43/-0.
Stats sidst opdateret d. 07/05-2023 (B/W listen er ikke opdateret) --
Sidst redigeret 06-12-2023 20:25 #16
Du skal ikke beskattes af firmabetalt internet, med mindre du ikke har adgang til nogen som helst af firmaets systemer hjemmefra. -- Jeg har firmatelefon, som selvfølgelig har MDM, da jeg har adgang til firmaoplysninger på mobilen. Den er maksimalt 3 år gammel, typisk 2 år.
Derudover har jeg mit eget nummer på telefonen, som e-sim. Min ægtefælle har det samme, så vi får 25% rabat.
For 200 kr. før skat, så kan jeg næsten ikke gøre det billigere, og jeg slipper for at glemme min arbejdstelefon hjemme eller på arbejdet. --
Grundet øget spam aktivitet fra gæstebrugere, er det desværre ikke længere muligt, at oprette svar som gæst.
Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.
Opret bruger | Login
|
Du skal være logget ind for at tilmelde dig nyhedsbrev.
Hvilken udbyder har du til internet? 364 personer har stemt - Mit energiselskab (Ewii f.eks) 12%
|