Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Bedste Google assistant højtaler?

Af Giga Nørd KristianSlot | 23-10-2021 14:50 | 761 visninger | 8 svar, hop til seneste
Efter længere tid har jeg nu besluttet mig at købe noget multi-room højtaler til lejligheden. Sonos er udelukket. Jeg synes stadig, at deres app er håbløs og jeg vil allerhelst bare finde en Google assistant højtaler uden app. Altså hvor det er muligt at opsætte administrere alt direkte i Google Home appen. Indtil videre har jeg fundet 3 kandidater som passer denne beskrivelse: - Marshall Stanmore II google assistant - Harman Kardon Citation-serien - Bose Home serien Alle skulle være ganske fine, men jeg tænkte, at der måske var nogle herinde som havde input (eller om jeg måske havde overset en kandidat) inden jeg vælger én af ovenstående.
--
#1
efilNET
Super Nørd
23-10-2021 15:00

Rapporter til Admin
Hvorfor ikke bare vælge Google egne enheder, når det er dem type højtallere? Jeg Google Nest Hub til køkken og Google Nest Mini i stuen. Jeg synes de spille og fungere udemærket. https://store.google.com[...] Jeg ejer ikke men har brugt Nest Audio, den vil jeg nok vælge til stuen, da den har lidt mere volumen. https://store.google.com[...]
--
#2
KristianSlot
Giga Nørd
23-10-2021 15:03

Rapporter til Admin
1# Jeg burde nok have nævnt, at jeg søger en anelse mere lyd end det, som kommer ud af en Nest audio. Det er ret store rum som skal spilles op, så i Citation-serien ville det nok ende med en Citation 300 eller 500. Havde Google lavet en Nest audio max som deres gamle Google Home max, så havde jeg købt den på stedet.
--
Sidst redigeret 23-10-2021 15:03
#3
ToFFo
Guru
23-10-2021 16:05

Rapporter til Admin
Hvor skal højttalerne placeres? Jeg antager det ikke er med væg/loftmontering i tankerne. Det smarte med Wifi højttalere er du let kan koble dem sammen så de spiller det samme, for på den måde sprede lyden meget bedre, end hvis du kun har 1 højttalere til at spille et rum op. Da 1 Citation one koster det samme som 2 Nest Audio vil jeg vove at påstå du får mere lyd ud af de 2 google højttalere, fordi du har 2 højttalere du kan placere 2 steder. Igen det er en påstand, da jeg ikke har lyttet til 1x citation mod 2x Nest. Men jeg forestiller mig det er bedre i forhold til at fylde rummet med lyd. Jeg er også imod Sonos fordi jeg synes deres app er skrald, og jeg er træt af de skal være så Apple agtige i deres fremgangsmåde. Men for satan deres højttalere lyder godt! I mit hjem er planen at montere Nest Audio enheder lidt rundt omkring i de forskellige rum. Disse bliver monteret på vægge lige under loftet og får strøm ned fra loftet så kabler kan skjules. Jeg har valgt den løsning fordi de er relativt billige, men også fordi de har et fladt design som er let at montere pænt. Og så spiller de faktisk godt i forhold til den beskedne størrelse.
--
- Indsæt signatur -
--
Sidst redigeret 23-10-2021 16:06
#4
Ronson
HOL Moderator
23-10-2021 17:06

Rapporter til Admin
#2: Har du hørt nest audio i stereo? Det lyder markant anderledes og fyldigt i forhold til en enkelt højttaler.
--
Klik her for evig lykke: http://chipsguiden.dk[...] Klik her for HOL Bladet: http://chipsguiden.dk[...]
#5
KristianSlot
Giga Nørd
23-10-2021 17:22

Rapporter til Admin
3-4# Jeg må ærligt indrømme, at jeg ikke har hørt Nest Audio i stereo, men når man kommer fra et anlæg til +50.000, så er man nok bare vant til at være skeptisk over for bittesmå højtalere til 499 kr. Jeg var i hvert fald ikke imponeret af Nest audio. Den 3-tommer basenhed, som nu engang sidder i en Nest audio kan næppe levere samme output som 2 x 5,5" i Harman Kardon Citation 500, selv hvis jeg køber 3-4 af dem. Frekvensresponset på den er også direkte hæsligt... 56,6 Hz - 13,7 kHz På dét område klarer eksempelvis Sonos eller Denon sig MARKANT bedre med ~25 Hz - ~18 kHz... Jeg er klar på at smide en god sjat penge efter en ordentlig højtaler til hvert rum. Jeg leder ikke nødvendigvis efter B&O til 15.000 pr. højtaler, men kvaliteten er næppe noget jeg bliver tilfreds med i Nest. Ikke at en smart-højtaler til 2999 kr. fra Bose eller Harman Kardon kan sammenlignes med et dyrt anlæg, men det er nok tættere på noget jeg bliver tilfreds med.
--
Sidst redigeret 23-10-2021 17:23
#6
ToFFo
Guru
23-10-2021 17:58

Rapporter til Admin
#5 - Ahh det hjalp med lidt mere info. Jeg var slet ikke klar over du var oppe i det prisleje. Ud fra de kandidater du selv foreslog tænkte jeg du var i et prisleje på omkring 2500kr fordi: Første kandidat koster ca. 2500kr. Anden kandidat starter fra ca. 1000kr. Tredje kandidat starter fra ca. 1300kr. Så jeg var helt ved siden af i forhold til hvad du er villig til at betale. Well... Lydkvalitet er jo en flygtig ting. Det kommer jo både an på hvad du hører og hvad man synes god lyd er. Jeg synes sjældent det dyreste lyder bedst. Jeg er ofte blevet overrasket over hvor god billig lyd kan være, men at gå efter noget "dyrt" er selvfølgelig et godt udgangspunkt. På den måde får man sorteret en masse bras fra om ikke andet. Jeg har 1 højttaler i køkkenet, Men lad os bare tage udgangspunkt i 5000kr. For de penge kan du få 10 Nest Audio højttalere. Det er alligevel en slat, og de kan satme spille et stort rum op. Men så er vi igen ude i hvor stort rummet er. Uanset hvad er 10 højttalere overdrevet. Bose Home 300 ligner meget Google nest højttaleren idet den har et fladt design og dermed er nem at placere. Men hvordan den lyder aner jeg ikke. Hvad med æstetik? Går du op i hvordan de ser ud? Jeg synes Citation 500 er... Jeg vil ikke sige grim... Men sådan... Kedelig, uinteressant og svær at placere. Men jeg tænker heller ikke det er meningen den skal gemmes af vejen. Det er en af den slags højttalere der også skal vises frem. Jeg har en google nest hub max i køkkenet. Den spiller udmærket (efter lidt fintuning). Men den bliver heller ikke brugt til musik. Den bruges kun til når damen hører lydbog mens der laves mad. Og lyden går meget klart igennem. Hvorvidt den er god til musik har jeg ikke rigtig testet, men jeg antager den er on par med en Nest audio.
--
- Indsæt signatur -
--
Sidst redigeret 23-10-2021 18:02
#7
KristianSlot
Giga Nørd
25-10-2021 20:56

Rapporter til Admin
6# Beklager det lidt sene svar, men det endte med Harman Kardon-citation serien. * Citation 500 i spisestue * Citation 300 i køkken * Citation 300 på badeværelse * 2 x Citation One MK2 i stereo på soveværelse En lidt dyr omgang, men det spiller fandme kodylt. Jeg valgte Harman Kardon Citation af flere årsager: 1. De spiller (efter min mening) på niveau med Sonos 2. De kræver ingen Harman Kardon app for opsætning. De kører ren Google assistant. - Dette var relativt vigtigt for mig, da eksempelvis Sonos har vane for at droppe support efter nogle år og så lade forbrugeren være i stikken 3. Jeg synes de ser fine ud designmæssigt. 4. Man kan forbinde til dem med Bluetooth også
--
#8
ToFFo
Guru
25-10-2021 21:57

Rapporter til Admin
#7 - Satme også et lækkert setup! :D
--
- Indsæt signatur -

Opret svar til indlægget: Bedste Google assistant højtaler?

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning