Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Forum \ Hjemmebiograf \ Mediecenter, Streaming mv
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Hvordan får jeg bedst kvalitet på TV

Af Gigabruger macintosh00 | 03-02-2022 02:26 | 1944 visninger | 8 svar, hop til seneste
Hej derude Jeg er ejer af et super dejligt 65” OLED C1. Dog vil jeg gerne have den bedst mulige kvalitet ud af det, i form af at jeg tidligere har afskåret kabler og gået over til streaming. Det fungerer fint og bruges kun af Apple TV 4K Jeg bruger et optisk kabel fra tv til forstærker og streamer lossless igennem Apple Music på Apple TV -Dog overvejer jeg at droppe flere streamingstjenester i håb om der findes en løsning med højre bitrate, hvilket er særligt godt når jeg ser fodbold. Er det korrekt? -Derfor vil jeg gerne høre hvad I vil mene der er bedst? TV igennem antennestik, til forstærker via optisk kabel -Igennem en tv boks, eventuelt hvilken, den skal nemlig kunne optage programmer fra når jeg ikke er hjemme -Igennem kort der sættes i bag tv’et? På forhånd mange tak??
--
Ejer af mediet MobilFan.dk
#1
JimmyPind
Gigabruger
03-02-2022 02:34

Rapporter til Admin
Jo, bitraten har noget at sige, men lige når det kommer til sport, så ønsker man en højere FPS. Mener at have læst engang at Sky sender FHD i 50/60 FPS, men du må ikke hænge mig op på det. Og det får du selvfølgelig kun gennem en boks :)
--
You can run, but you can't hide
#2
mbm
Supporter
03-02-2022 06:44

Rapporter til Admin
mener det bedste signal du kan få er via egen parabol.
--
#3
hashishh
Semi Supporter
03-02-2022 06:56

Rapporter til Admin
Tænker det må være igennem antennestikket, der kan du også få 5.1 lyd hos tv2 hvis jeg ikke husker helt forkert. Når det kommer til streaming er tv2play en KÆMPE joke, 720p max med 5000 bitrate(som de har hævet fra 3200 for nyligt) og 192kbit 2 kanals lyd. Året slår 2022, og de har stadig kun 2.0 lyd. Det er altså en bedrift i sig selv.
--
Sidst redigeret 03-02-2022 06:56
#4
macintosh00
Gigabruger
03-02-2022 07:16

Rapporter til Admin
Hmm, de foreslog gør mig bare endnu mere i tvivl. Der er ikke mulighed for parabol. De tre muligheder jeg har er antennestik, kort og boks. Ønsker bare det bedste billede på tv, som jeg ikke føler at streaming giver
--
Ejer af mediet MobilFan.dk
#5
Ronson
HOL Moderator
03-02-2022 07:47

Rapporter til Admin
DVB-C har traditionelt givet de højeste bitrates, da jeg havde Stofa lå de større danske kanaler typisk på 12-13 Mbit/s. Plus de omkoder ikke signalet (i hvert fald ikke Stofa i sin tid). Jeg ved ikke om det har ændret sig men det var det jeg ville satse på - plus det er dejlig nemt at optage på PC så man ikke er bundet til en boks man ikke kan hive en optagelse ud af.
--
Klik her for evig lykke: http://chipsguiden.dk[...] Klik her for HOL Bladet: http://chipsguiden.dk[...]
#6
bphhm
Giga Supporter
03-02-2022 08:37

Rapporter til Admin
Jeg vil sige at kvaliteten ikke så meget afhænger af måden du får signalet på, men mere hvilken udbyder/streaming tjeneste du anvender. Generelt er DVB-C dog ukomprimeret, dvs. at signalet fra satellit sendes ud i kabelnettet uden yderligere behandling (transcoding). Dog kan sekundære kanaler sagtens være transkodet for at få dem til at fylde mindre i kabelnettet. Men specielt sportskanaler vil oftest være sendt i god kvalitet og f.eks. har Stofa en 4K kanal med nogle sportsudsendelser. Så skulle jeg vælge ville jeg tage DVB-C. Jeg har selv Stofa med boks men ser TV signalet direkte via TV tilsluttet med antennestikket. Rigtig fin kvalitet efter min mening. Boksen bruger jeg kun når jeg ser TV via projektor fordi boksen står i et skab og ikke kan integreres med min Logitech Harmony remote. Stofa boksen kører bluetooth og det gør remoten ikke. Om du bruger en boks eller blot CI kort læser/tilslutter til antennestikket uden kortlæser gør ingen forskel på kvaliteten. Apple TV boksen er den bedste brugergrænseflade til streaming tjenester efter min mening, men den i sig selv kan ikke gøre så meget ved signalet hvis det er lav kvalitet fra din streaming tjeneste. Optisk kabel fra TV til forstærker er ikke optimalt da det har begrænset båndbredde. Brug i stedet HDMI. Her mit eget setup: Apple TV4K boks (og NVidia Shield) til streaming. HDMI signalet med billede og lyd går til min Denon X4300 receiver som også har tilsluttet Stofa boks som input kilde. Herfra HDMI output til TV og projektor. Det sikrer at du får bedste lyd via streaming (og i mit tilfælde at jeg kan se alle kilder på min projektor også). Mit TV signal går direkte til mit LG OLED 65C1 TV og jeg bruger som du optisk signal fra TV til Receiver til lyden. Dette er dog ikke optimalt, men et kompromis fordi HDMI til lyd giver en forsinkelse mellem lyd og billede som jeg ikke kan justere væk.
--
Ncase M1, Asrock X470 itx, R9 3900x, Corsair H100i m 2 x NF-A12x25, G.skill 32 GB DDR4-3200, ASUS RTX3070, Corsair SF600, Samsung EVO 970 1TB NVMe
#7
Langi
Nørd
03-02-2022 08:49

Rapporter til Admin
Hvis du også ser live-tv, så er DVB-C (kabel-tv) et must. Som andre nævner er signalet i langt de fleste tilfælde hverken komprimeret eller transcoded, hvorfor det absolut står skarpest. I forhold til streaming, afhænger meget af de forskellige services i hvordan de vælger at komprimere deres udsendesler og ikke nær så meget af hvilken enhed du afspiller dem på. Jeg oplever bl.a. at 4K er mere 'crisp' for mig på Disney+ end det er på Netflix
--
~Man skal ikke kaste med tændstikker når man selv bor i et gashus~
#8
mbm
Supporter
03-02-2022 08:56

Rapporter til Admin
hvis du ikke kan få parabol, så er det kabel-tv du skal vælge
--

Opret svar til indlægget: Hvordan får jeg bedst kvalitet på TV

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning


ANNONCE