Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Hjemmebiograf \ TV (LCD, Plasma og CRT)

Nyt 65" oled eller lcd?

Af Super Supporter Basseluft | 17-10-2020 13:24 | 851 visninger | 10 svar, hop til seneste
Hej Hol. Skal have udskiftet mit Panasonic g20 plasma. Det skal kun bruges til streaming af serie og film, altså intet sport. Nogle der har et bud på et tv? Maks budget 13000.
--
#1
SIMONL-
Elitebruger
17-10-2020 16:28

Rapporter til Admin
Jeg anbefaler stort set kun at folk skal købe Oled. Jeg har selv boet et sted hvor der kom meget lys ind og mit Philips Oled klarede det fint. Resten af tiden er det perfekt. Du bliver ikke skuffet med et Oled til dit behov. Vent eventuelt til Black Friday og find et 65" Oled. De har tidligere været nede i omkring 9.999 for sidste års modeller.
--
-
#2
ToFFo
Guru
17-10-2020 16:39

Rapporter til Admin
OLED uden tvivl. Især når du har været vant til Plasma, så tror jeg ikke du kan vænne dig til det elendige sortniveau LCD har (i forhold til OLED). Farvegengivelsen er insane, og har endnu ikke set et LCD panel der har kunne nærme sig OLED. Klart Samsung har QLED men synes det er lidt lort selv med FALD (Full Array Local Dimming) for det er stadig som om lys "bløder" ind over de forskellige zoner der kan slukke for baggrundslyset. For eksempel hvis du tager et stykke papir og deler det op i 6 lige store firkanter. Hvis du så tegner en cirkel i en af firkanterne, hvor noget af cirklen krydser ind i de andre firkanter, så "aktiverer" de firkanter. På samme måde med FALD. Så zonerne tænder alligevel, og det ser super dumt ud ved mørke scener. Hvor det står knivskarpt på OLED. Jeg har selv et LG C8 55 tommer og selvom det efterhånden er en ældre sag, er jeg virkelig glad for det. Jeg valgte LG OLED fordi jeg er vild med deres Magic Remote, som virker lidt ligesom en Wiimote, hvor man kan styre en pil rundt ved at "pege" som var det en laserpointer. Det gør navigation iblandt apps og menuer super intuitiv og nem.
--
- Indsæt signatur -
#3
ZulfoDK
Super Supporter
17-10-2020 16:51

Rapporter til Admin
Jeg gik fra Panasonic Plasma, til et Panasonic LCD - det fungerede faktisk okay, selv om jeg skulle vænne mig et til anderledes billede. Jeg tror jeg havde TV'et i små 4 år, og så skiftede jeg til mit nuværende Sony A8F 65" OLED, og det har jeg ikke fortrudt. Farvegengivelsen, som #2 beskriver, får du aldrig på et LCD, og du får heller ikke dens samme dybe sort, når ting skal være sorte - der bliver ikke lukket lys ind fra et eller anden bagrundsbelysning. Jeg havde i starten min frygt for burn in (som du nok kender fra dit Plasma) da OLED kan lide af det, og jeg HAR oplevet retention på mit OLED, hvor jeg helt i starten var faldet i søvn med et logo på skærmen, men en enkelt gang af den indbyggede "rese"-funktion, så var det væk - og jeg har faktisk ikke set skyggen (punt intended) af det siden, heller ikke selv om jeg spiller på det, ser kanaler med logo'er osv. Alt i alt, så hop på et OLED :)
--
----------------- Lars B. / ZulfoDK
#4
Renetarderet
Semi Nørd
17-10-2020 19:17

Rapporter til Admin
#3 Hvad fik dig til at vælge Sonys Oled? Jeg har selv et B6 fra LG der snart skal skiftes. Havde kigget længe på deres b9s refresh men den er vidst være væk. Nok fordi BX serien endelig kommer til dk snart. Jeg er som #2 rigtig glad for LG. Men jeg bruger næsten ikke remote eller GUI da jeg bruger et Atv4k og tilhørende remote.
--
#5
mojn
Ultra Supporter
17-10-2020 20:12

Rapporter til Admin
enig med alle dem før mig, køb et oled. jeg har selv et lg c9 som jeg er glad for, men hvis jeg kunne gøre det om så tog jeg nok et panasonic da deres motion flow er bedre og jeg bruger ikke magic remote ret meget.
--
#6
Brigo
Junior Supporter
18-10-2020 05:59

Rapporter til Admin
#0 - Vi har lige skiftet vores Samsung TV 40" ud. I lang tid scoutede jeg markedet og søgte på mange modeller. Valget faldt oprindeligt på LG C9, men da den udgik steg priserne vanvittigt, så den kom over budget. Så ramte jeg lige et B9S i Bilka, og det står nu i stuen Jeg har ikke fortrudt et eneste øjeblik :) Fik det så også for 8500 kr. fordi det var en demo. Så LG 65" B9S kan klart anbefales, og generelt er LG OLED anbefalelsesværdigt vil jeg mene ;)
--
R5 1600, Aorus X370 Gaming 5, Vengeance LPX 16 gb ddr4 - 3000 MHz, RX5700XT(Gigabyte Gaming OC) 500 GB Samsung Evo 860 + 4TB HDD, Corsair Rm850x
#7
Kronholm
Super Supporter
18-10-2020 10:10

Rapporter til Admin
Tvivler på at panasonic's oled tv i samme prisniveau, skulle være synligt bedre end lg's mht. bevægelse. Det kan godt være at de panasonic modeller der koster 10.000 ekstra, at de er lidt bedre. Til gengæld har panasonic nok den dårligste smart-tv implementering på markedet. Jaja, man køber bare en boks. Det behøver jeg ikke med mit LG. Der fungerer smart tv 100%.
--
#8
JonasM
Monsterbruger
18-10-2020 12:01

Rapporter til Admin
Det er altid svært at vælge. Jeg står i samme situation. Jeg ved at jeg vil have et OLED. Men om det skal være Sony, Panasonic eller LG er jeg i tvivl om. Lige nu læner jeg mig mod Panasonic, da billedet skulle være en smule bedre, men pris og smart funktioner taler imod. Det der taler for LG er pris og hdmi 2.1 og imod er at Panasonics billede skulle være lidt bedre. Med hensyn til sony, så skulle deres skærme være bedre til motionflow, så sport og gaming skulle være bedre der, men pris taler lidt imod og ikke ligeså godt billede som panasonic. Jeg er ikke ekspert, så hvis nogen synes at det jeg har skrevet er noget vrøvl, så ret mig. Det er bare hvad jeg har skrabet sammen ved at læse og se Vincent på hdtv på youtube, da jeg selv er ved at skulle købe nyt tv.
--
Sidst redigeret 18-10-2020 12:02
#9
Mr. WoLF
Guru
18-10-2020 12:05

Rapporter til Admin
Skal det ikke være Oled kun der ses på: https://www.pricerunner.dk[...]
--
#10
mojn
Ultra Supporter
18-10-2020 21:12

Rapporter til Admin
#8 det passer meget godt det du har fundet ud af. min kammerat købte et af8 og er ikke imponeret, den genstarter tit, efter hvad jeg kan læse mig til kan den finde på det hvis TV signalet er lavt men stadig så godt det virker.
--

Opret svar til indlægget: Nyt 65" oled eller lcd?

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning