Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Forum \ Hjemmebiograf \ TV / Fladskærme

Hjemmekalibrering af TV

Af Ny på siden andersap | 11-04-2024 10:15 | 1369 visninger | 22 svar, hop til seneste
Hej Jeg leder efter en professionel udbyder af tv kalibrering hjemme hos mig selv. Jeg har tidligere anvendt tv-kalibrering.dk Men den udbyder ser ud til at være lukket nu. Hvis jeg husker rigtigt, er det fordi de begyndte at samarbejde med Power for et par år siden. Men nu tilbyder Power heller ikke hjemmekalibrering længere. Kender i en udbyder af hjemmekalibrering, som er aktiv i København?
--
#1
7430
Ultra Nørd
11-04-2024 10:15

Rapporter til Admin
spild af penge.... hvad tv har du?
--
jep jep
#2
gasolin
Guru
11-04-2024 10:44

Rapporter til Admin
Køb den her og gør det selv https://www.dba.dk[...]
--
#3
andersap
Ny på siden
12-04-2024 17:41

Rapporter til Admin
A95L, så det ville være rart med en ordentlig kalibrering. Jeg har allerede en spyder5. Men hvis jeg ender med at kalibre selv, vil jeg nok opgradere til en i1display pro og så enten Kalibrere i HCFR eller købe Portraits for at få adgang til autocal.
--
#4
Unicorns!
Monsterbruger
12-04-2024 18:21

Rapporter til Admin
#2 Temmelig ringe ide for at sige det mildt. #3 Ud fra anmeldelser ser det da umiddelbart nogenlunde ud i professionel (og biograf) i SDR, og HDR er da heller ikke umiddelbart helt håbløst? SDR er selvfølgelig nemt klaret med godt gammeldags udstyr og software.
--
#5
ToFFo
Guru
13-04-2024 07:23

Rapporter til Admin
Det er nok også bedst Power er holdt op med at tilbyde "kalibrering". Elgiganten tilbyder det vist stadig, på trods af de har fået røven på komedie i DR Kontant, hvor folk forhåbentlig har fået øjnene op for at det er en fucking scam. For de fleste er kalibrering slet ikke nødvendigt. "Jeg har fået at vide dette billede er pænt" - Det er hvad man får ved en kalibrering. Du får ikke nødvendigvis det billede du synes er bedst. Det er ligesom lyd, musik, malerier... Det handler om hvad DU synes. Når du får nyt TV så prøv at rode med indstillingerne selv, og find den indstilling du synes bedst om. Jeg kan godt lide et billede hvor farverne popper. Når jeg kigger på et kalibreret billede, synes jeg billedet ser dødt og kedeligt ud. Jeg kan ikke se hvorfor jeg skulle bruge penge på at få et billede jeg synes er dårligere. Jeg synes du bør genoverveje om en kalibrering er nødvendig for dig :)
--
Handels stats: Samme bruger i 20+ år. B/W liste score: +43/-0. Stats sidst opdateret d. 07/05-2023 (B/W listen er ikke opdateret)
#6
gasolin
Guru
13-04-2024 10:37

Rapporter til Admin
#4 Hvorfor ?
--
#7
Axlon
Juniorbruger
13-04-2024 13:16

Rapporter til Admin
Min kollegas søn arbejder i Elgiganten og "kalibrerer" TV'er, dvs. at han har et stykke papir med nogle værdier, som han så taster ind på TV'ene.
--
#8
mr doc22
Mega Supporter
13-04-2024 13:22

Rapporter til Admin
spild af penge
--
5600X,ASUS TUF GAMING B550 PLUS,G.skill 3600 MHz AUTO C16 4x8GB,AOC G2590FX,Corsair RM850,Sapphire RX 5600 XT 6GB,1 TB NVMe ADATA
#9
7430
Ultra Nørd
13-04-2024 13:24

Rapporter til Admin
det er rent udsagt svindel af værste skuffe, de henter værdierne ned står taster det ind på et tv og tager en hamper pris.
--
jep jep
#10
SteeLx
Ultrabruger
13-04-2024 13:47

Rapporter til Admin
Manden spørger ikke om han skal kalibrere, han spørger om hvem der kan. Går man op i om billedet ser helt naturligt og lækkert ud, som det er tiltænkt fra filmproducentens side, så er det jo det værd. Kan man godt lide at tingene ser fake og forskruet ud, så fred være med det, så passer de fleste tv heldigvis til det behov. Har også selv benyttet tv-kalibrering.dk, men de ser desværre lukket ud. Skriv hvis du finder en god løsning.
--
#11
mr doc22
Mega Supporter
13-04-2024 15:15

Rapporter til Admin
#10 Sådan noget vrøvl, så skal man kalibrere hver gang man skifter til en ny film. De fleste TV har en "Film Mode" indstilling til dette. (Dem der laver film mener stadigvæk vi skal se dem som "small film" dvs. kun halvdelen af skærmen) Det handler om hvordan man selv syntes billedet ser ud, ikke om hvad andre mener.
--
5600X,ASUS TUF GAMING B550 PLUS,G.skill 3600 MHz AUTO C16 4x8GB,AOC G2590FX,Corsair RM850,Sapphire RX 5600 XT 6GB,1 TB NVMe ADATA
#12
andersap
Ny på siden
13-04-2024 17:05

Rapporter til Admin
OP her Tak for jeres svar :) Jeg er helt med på hvad en kalibrering er og hvilket resultat jeg skal forvente. Jeg har tidligere kalibreret tv og computerskærme og en enkelt gang brugt tv-kalibrering.dk og været godt tilfreds med resultaterne. For mig er det pengene værd. Det er selvfølgelig individuelt hvilken type billede man foretrækker. Jeg synes, at detaljerne og lyssætningen træder meget tydligere frem på en kalibreret skærm. Særligt grey-scale kalibrering gør en stor forskel for mig. Jeg bryde mig ikke om at farverne "popper" ekstra meget, da jeg synes det udvasker detaljerne I filmen. På de nye tv skulle det være muligt med godt resultat at overføre SDR kalibreringen til HDR mode. Autocal gør det vist automatisk. Men det er selvfølgelig svært at bekræfte integriteten af HDR kalibreringen uden en sensor, som kan bruges tom. HDR. Hvis Power og Elgiganten bruger det udstyr og de metoder, som de skriver i produktbeskrivelsen, så er det en ægte kalibrering de laver. Men det er desværre ikke en mulighed for mig, da jeg allerede har fået leveret mit tv. Hvis de lyver er det selvfølgelig noget svindel, men det er en temmelig hård beskyldning. Er der noget bevis for at Power og Elgiganten lyver om metoden for deres kalibreringer? Som det ser ud nu, ender jeg nok med at købe noget bedre udstyr og kalibrere selv. Men jeg skal nok give besked, hvis jeg finder en professionel udbyder.
--
#13
ToFFo
Guru
13-04-2024 17:10

Rapporter til Admin
#12 - Well, yeah... Der er selvfølgelig udtalelsen fra #7, samt det er alment kendt de er fulde af lort. Dertil kommer selvfølgelig også at de var i Kontant med blandt andet at deres kalibreringer var rent fup. Jeg synes TV og monitors ser kedelige ud efter kalibrering. Eller rettere sagt, mere korrekt kalibrering end den, man får fra fabrikken når man køber en monitor.
--
Handels stats: Samme bruger i 20+ år. B/W liste score: +43/-0. Stats sidst opdateret d. 07/05-2023 (B/W listen er ikke opdateret)
--
Sidst redigeret 13-04-2024 17:11
#14
cphenrik
Ny på siden
13-04-2024 17:16

Rapporter til Admin
#12 Sidst jeg arbejde i en "større elektronikkæde" var det med kalibreringsdata fra et stykke papir. så...kig evt. inde på www.flatpanelshd.com[...] og se om de mon ikke har kalibreringsdata på dit A95L Mvh
--
#15
Michael K
Semi Nørd
13-04-2024 17:47

Rapporter til Admin
Er det ikke bare at se, hvilke indstillinger der er bedst, fx ved at se HDTVtest manden og se hvilke settings, der er bedst. Eller indgår der "skjulte" settings ved en kalibrering? Er det ikke kun de indstillinger, du som bruger kan finde i indstilinger? Det er jo ikke fordi der er helt vildt mange?
--
#16
Devilduck
Junior Supporter
14-04-2024 20:15

Rapporter til Admin
Man kan ikke kalibrere et TV. Eller noget som helst for den sags skyld. Men man kan kalibrere imod noget andet. Fx en skærm som man kalibrere imod en printer, eller en anden skærm. Måske der findes standarder for film, aner det ikke. Men det øjeblik man dykker ned i den verden og finder ud af at man så også skal standardisere væggene og lyskilderne i rummet og bla bla bla.... Dine øjne tilpasser så ekstremt meget det er helt håbløst at kalibrere for ens egen skyld. Hver gang jeg har "kalibreret" mine skærme ser de helt åndsvage ud, så efter 15 minutter ser de ud som før kalibreringen... Hold kæft hvor spildte jeg meget tid på det. Og det var ikke andet end end en følelse i maven af at "nu er det kvalitet, hold da kæft, hardware kalibreret!!!!!!" JEg var så forkert på den Det vi ser gennem vores øjne og hjerne har stort set ikke noget med virkeligheden at gøre. Vores hjerne sætter hvid balance efter hvad den tror skal være hvidt
--
#17
madssiig
Monster Supporter
15-04-2024 15:55

Rapporter til Admin
#16 Ja der findes standarder som kalibreres efter, så su ser det samme som dem der har redigeret billede/film/spil. Det er faktisk meget det samme som lyd standarder, så du høre det som dem der har mixet til film osv, har tænkt at du skal høre.
--
#18
andersap
Ny på siden
21-04-2024 13:56

Rapporter til Admin
Jeg endte med at købe en Colorchecker Display Plus sensor og kalibrere selv. Jeg kan se en tydelig forbedring, så jeg er godt tilfreds med resultatet. Det havde sikkert været endnu bedre med professionelt udstyr. Men nu har jeg til gengæld selv udstyr til at rette kalibreringen til igen senere. Jeg kan se, at tråden har udviklet sig til en diskussion om værdien af kalibrering, og om det i virkeligheden bare er et marketing gimmick. Jeg er langt fra professionel AV ekspert, så tag det efterfølgende med et kæmpe gran salt. Det er blot mine præferencer og mit begrænsede kendskab til teknikken: Uden at komme med en alt for lang forklaring, så er mit syn på det, at kalibrering virker. Men der er mere end én grund til at kalibrere, og værdien kan svinge meget efter ens situation. Hvis man arbejder med foto, webdesign osv. er det meget vigtigt for resultatet, at farverne er kalibreret til en printer eller elektronisk standard for skærme/projektorer. Ellers kommer det endelige resultat ikke til at ligne det, som man arbejder med på skærmen. Som forbruger af en skærm til at se film på osv. er det ikke nær så vigtigt, at farverne er præcise. Men derfor kan det jo være meget rart at se det så tæt på intentionen som muligt. Personligt går jeg ikke så meget op i, om farverne på mit tv er helt korrekt kalibreret til en ekstern standard. Men jeg kan se tydelig forskel på, om gråtonerne er indstillet korrekt. Når de er indstillet rigtigt, træder detaljerne i billedet tydeligere frem på skærmen, hvilket jeg sætter pris på. (Gråtone kalibrering er en af de nemmeste kalibreringer at lave. Lidt forenklet, så er det ikke en kalibrering mod en ekstern standard, men en kalibrering af de røde, grønne og blå farvekilder i skærmen mod hinanden, så de er i balance. Det giver renere hvide og grå farver, og giver en bedre adskillelse af de øvrige farver og mere lineær overgange mellem farverne. Men det sikrer ikke, at farverne er den præcise nuance, som oprindeligt tiltænkt) Det er selvfølgelig individuelt, hvordan man foretrækker, at ens skærm skal fremvise et billede. Der er mange, som foretrækker at skrue ekstra op for blandt andet farvemætningen, for at få farverne til at "poppe" mere. Det har alle moderne tv forprogrammerede indstillinger til at opnå, så som "vivid", "sport" og ironisk nok også "standard". Hvis man bruger de "poppede" indstillinger, bliver farverne ændret markant fra det tiltænkte, inklusiv gråtonerne. En kalibrering vil næsten altid være spild af penge, hvis man alligevel bruger de indstillinger.
--
Sidst redigeret 21-04-2024 13:59
#19
kikophil
Junior Nørd
21-04-2024 14:56

Rapporter til Admin
Fik i sin tid 2 gratis kalibreringer med til de 2 stk. 65" Sony tv jeg købte ved Power. Fint nok at få ekstra, men faktisk er en kalibrering - uanset salgsargumenterne blot netop et salgsargument, man egentligt ikke kan bruge til noget som helst!!! Det er blot en tanke/ide om, hvad der er et gennemsnitligt ok syn for en del af befolkningen! Det finder man ud af efter et stykke tid, når man selv har taget sig sammen til, at udforske tv'ets eget farve justerings muligheder!. Find en/flere af dine yndlingsfilm, og juster farver og nuancer (sort/hvid) og smid det ind som favorit. Gør efterfølgende det samme ved nyhederne osv. og du et kørende efter hvad DU og DINE øjne har det bedst med!!! Der er INGEN indstillinger, der tilgodeser ALLE seerne - uanset det nok er det, de fleste ville ønske at ku' "fodre" dem med :))
--
Kun de dumme ser på fingeren, når den kloge peger mod stjernerne... Over 200 handler på Hol og 34+ på B&W listen..
#20
Conluxa
Junior Supporter
21-04-2024 17:57

Rapporter til Admin
#14 Tal fra et stykke papir, er ikke en kalibrering.
--
#21
ZulfoDK
Giga Supporter
22-04-2024 06:39

Rapporter til Admin
#19 Det du beskriver er jo netop IKKE en kalibrering, det er "grundindstillinger" lavet så de passer "nogenlunde" til de fleste forhold. En kalibrering som #18 har lavet, er noget helt andet - det er fintuning af farver, lys, hvidbalance osv. så visningen passer til de forhold i rummet hvor han skal se sit indhold.
--
----------------- Lars B. / ZulfoDK
#22
kikophil
Junior Nørd
23-04-2024 11:01

Rapporter til Admin
#21 - ja det ved jeg, og har selv fået foretaget kalibrering. Imidlertid mener jeg efterfølgende, at jeg har fundet flere bedre synstilstande, ved selv at ha justeret div. farve/nuance/lysindstillinger til div. former for udsendelser. Følte mig nedslaget til at prøve, grundet mine dårlige øjne, hvilket så også betyder, at indstillingerne til dette, ikke er såkaldt optimale. Men det har jeg så andre indstillinger til, så der hurtigt kan slås over til hvad andre måtte ha af behov. Så igen - ja der er forskel, på grundkalibrering og gør det selv indstilling- men for mig, er det så det sidste der virker bedst, også til forskelligt ydre lysforhold. At andre så er tilfredse med "nr.1" er da kun helt fint for dem :)
--
Kun de dumme ser på fingeren, når den kloge peger mod stjernerne... Over 200 handler på Hol og 34+ på B&W listen..

Opret svar til indlægget: Hjemmekalibrering af TV

Grundet øget spam aktivitet fra gæstebrugere, er det desværre ikke længere muligt, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning