Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Hjemmebiograf \ TV / Fladskærme

TV problemer

Af Ny på siden Ballonservice | 20-09-2021 19:37 | 586 visninger | 8 svar, hop til seneste
Nu har Min TV-udbyder slukket for mit signal i min Fiber / Coax forbindelse. Som de påstår de ikke supportere mere i mit område i hvertfald. En fiber går fra vejen ind til huset, gennem en lille boks og op til vores første sal og ind i en boks (og der sker intet med kablet undervejs). I boksen sad der så fiberen ind og coax ud og rundt til andre fjernsyn i huset. Nu går fiberen stadig ind i boksen men nu kommer den ud som fiber og over i en boks med RJ45 udgange og op til en ny router. Nu påstår man at man skal bruge en tv-boks pr tv hvis man vil zappe som man altid har gjort - dvs ny teknik skal være 300,- kr dyrere pr måned, hvis man er så heldig at have 4 fjernsyn i husstanden. (den første er gratis. Sig mig engang kan man ikke convertere en Rj45 udgang til et coax kabel, som man så kan sende rundt som det plejer ?
--
#1
Ronson
HOL Moderator
20-09-2021 21:00

Rapporter til Admin
Nej, du kan ikke bare konvertere, det er to helt forskellige ting. Det ene er DVB-C og det andet er IPTV.
--
Klik her for evig lykke: http://chipsguiden.dk[...] Klik her for HOL Bladet: http://chipsguiden.dk[...]
#2
moiety
Gæst
20-09-2021 21:11

Rapporter til Admin
Hvordan dælen har de båret sig af med det? Fiber ind i huset, som så kom til en anden box, hvor der kom fiber ud og coax ud? Sikker på at der ikke har været et Coax kabel ind til huset også?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#3
Greenwood899
Megabruger
20-09-2021 22:50

Rapporter til Admin
Det er desværre din udbyder der til dels bestemmer det. Hvilken udbyder er der tale om ? en Cisco Prisma D-PON ONT er nok den fætter du havde siddende før som laver fiber om til coax, med en tv/data splitter efterfølgende. Det er en yousee installation, jeg har ikke set andre udbydere levere det. en anden løsning er IHC men det er stadig op til udbyderen om der er mulighed for at gøre brug af det uden en modtager ved hvert tv og det er mere eller mindre et udgået system.
--
#4
moiety
Gæst
20-09-2021 23:11

Rapporter til Admin
#3, det lyder sgu som en cowboy installation. Så dvs Yousee sender hele Coax sprektret ud på fibernettet, og konverterer det tilbage igen hos kunden. Damn.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#5
Ronson
HOL Moderator
21-09-2021 09:33

Rapporter til Admin
En mulighed, hvis du er teknisk anlagt og har alt for meget fritid, er at have en server der håndterer dit IPTV. Fra den kan dine klienter så se TV via f.eks. Kodi. F.eks. DVBViewer, det har jeg selv brugt med Waoo IPTV. Fordelen er at du slipper for deres tv-bokse og at du kan optage. Ulempen er selvfølgelig at du skal have noget der kører eksempelvis Kodi ved hvert tv og at du kun kan se FTA-kanaler. Det tager noget tid at finde ud af hvordan det fungerer. Det jeg gjorde var at bruge en hub (ikke en switch!) + wireshark til at finde ud af hvor boksen henter tv fra. Herefter spoofede jeg MAC på et af netkortene i min server så jeg fik en IP fra IPTV-netværket (som ikke er det samme netværk du går på nettet via). Herefter sættes DVBViewer op og der laves en søgning på de(t) subnet du fandt i wireshark - husk at prøve alle kanalerne på boksen da kanalerne de kan ligge på forskellige subnet. EPG klarede jeg via et XMLTV-script der hentede hver nat.
--
Klik her for evig lykke: http://chipsguiden.dk[...] Klik her for HOL Bladet: http://chipsguiden.dk[...]
#6
Ballonservice
Gæst
21-09-2021 17:22

Rapporter til Admin
Mange tak for svar alle sammen - ja det er Yousee - der har leget på min adresse. Ja der kom et fiberkabel helt ind til den Cisco box der er tale om hvor det så blev lavet om til coax - men det kan man så ikke mere . Jeg er ikke så teknisk anlagt så det der kan jeg ikke finde ud af som Ronson foreslår - så jeg må desværre bruge det der er ,med de udfordringer det givet - det bliver ikke nemmere mere - kun mere besværligt
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#7
WlN
Gæst
21-09-2021 18:20

Rapporter til Admin
Stofa har coax i deres fiber bokse.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#8
Dragonheart
Guru
21-09-2021 19:00

Rapporter til Admin
#4 Ja det er der nogle udydere der gør. Altså splejser DVB-C ind på en seperatbølgelængde i fiberen inden den ramemr kunden og så kan kunden både få datanetværk og DVB-C gennem fiberen. Det er en løsning der er en del af standarderne så der er skam ikke noget "cowboy" over det. Det er ikke ret udbredt og bliver sat op i nye installationer da det er ret ressourcekrævende (hos Yousee i hvert fald). @OP Du må have boxer med luftantenne eller IPTV(boks ved hver tv) hvis du fortsat vil se flow-tv.
--
Sidst redigeret 21-09-2021 19:01

Opret svar til indlægget: TV problemer

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning