Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Forum \ Hardware \ Processor
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Hjælp til fejlsøgning! Ny CPU Ryzen 7 5800X3D

Af Ny på siden Mr. Mood | 17-06-2023 13:08 | 1793 visninger | 67 svar, hop til seneste
Hej derude! :) Jeg har for ca en uge siden, skiftet min Ryzen 5 5600X ud med en Ryzen 7 5800X3D, og har bare ikke kunne få min pc til at køre normalt siden. Computeren kørte perfekt og fejlfrit med min Ryzen 5 5600X. Efter jeg skiftede til Ryzen 7 5800X3D, er min pc begyndt at crashe i nogle spil, såsom RDR2, og opfører sig generelt bare mærkeligt. Jeg får også en VGA lampe på bundkortet som lyser hele tiden fra jeg tænder min pc, og som så slukker skærmen når jeg kommer til muligheden for at trykke mig ind i bios, men tænder skærmen igen når jeg kommer til logon skærmen til windows. Hvis jeg bruger et HDMI kabel, så er der ingen VGA lampe tændt på bundkortet, og jeg har mulighed for at se og trykke mig ind i bios ved opstart... Computeren opfører sig dog stadigvæk unormalt, og crasher i diverse krævende spil når der kommer pres på systemet. Efter jeg har haft sat den nye Ryzen 7 5800X3D processer i, har jeg haft formateret computeren, opdateret BIOS til den nyeste version, hentet og intalleret diverse drivere til bundkort, chipsæt osv. Men uden at det har haft nogen indflydelse på at maskinen kører bedre. Jeg har haft ram og GPU ude og for at rense PCI connection for evt. støv og diverse. Jeg har prøvet med andre ram af andet mærke. Jeg har haft CPU ude for at tjekke pins om der skulle være noget. Jeg har nulstillet CMOS flere gange også, men uden held. Alt så helt fint ud. Jeg er efterhånden snart ude i, at det må være den CPU jeg har modtaget som evt. Kan have en fejl i sig, da min maskine kørte fejlfrit med den gamle Ryzen 5 5600X? Jeg synes dog, at den nye processer performer som den skal, når jeg kører diverse benchmark tests på den. Det er mere computeren som helhed, der nu opfører sig mærkeligt, efter den nye CPU er kommet i. Mit hardware består af: CPU: Ryzen 7 5800X3D GPU: Gigabyte AERO RTX 4070ti MOBO: Asus ROG B550-A gaming PSU: Corsair RM1000X RAM: Corsair Vengeance RGB SL 3600Mhz CL18 Er der en af jer som har andre muligheder jeg kan prøve af, eller kender til problemet? Medmindre det som sagt, måske kan være min nye CPU som har en fejl i sig, og jeg bare skal sende den tilbage for en bytter af samme model? På forhånd tak alle sammen :)
--
#1
Mr. Mood
Ny på siden
17-06-2023 13:13

Rapporter til Admin
- Og styresystemet er Windows 10 pro :)
--
#2
Nickzy
Nørd
17-06-2023 13:15

Rapporter til Admin
Kan ikke lige se at du har prøvet. Men har du tjekket om du kører nyeste BIOS version? Evt. update kunne hjælpe, muligvis https://rog.asus.com[...]
--
#3
Mr. Mood
Ny på siden
17-06-2023 13:28

Rapporter til Admin
Hej :) Jeg har skrevet i den laaange tekst, at jeg har opdateret BIOS til den nyeste version - det var noget af det første jeg gjorde. CPU var låst til 3200Mhz i den gamle BIOS version, og kunne ikke performe højere end det, før jeg opdaterede BIOS - så kørte den fuld skrue, men computeren som helhed, kører stadig unormalt, og gav ingen ændring til det bedre :S
--
#4
gasolin
Guru
17-06-2023 13:36

Rapporter til Admin
Prøv windows 11 hvis du gider
--
#5
Mr. Mood
Ny på siden
17-06-2023 13:41

Rapporter til Admin
Er vi ude i at det kan være windows 10 som ikke fatter min nye CPU da? Jeg vil helst gerne undgå nyt windows, da jeg altid er en af de sidste som hopper med på de nye windows versioner. Spørg mig ikke hvorfor, sådan er jeg bare :b Men hvis flere og flere folk mener det kan være fordi jeg kører windows 10, hopper jeg da selvfølgelig op i 11eren :)
--
#6
Rosendahl
Superbruger
17-06-2023 13:42

Rapporter til Admin
Har du stadig din 5600x? I så fald, ville jeg prøve at sætte den i igen, og se om den opfører sig lige sådan, eller om det tilbage til normalen. Så kan du udelukke CPU. Du skriver du har haft renset PCI-E connecter osv. Har du renset CPU socket? Tandbørste plus sprit. Hvis nu der sidder noget kølepasta fra tidligere eller andet, så kan det påvirke en af pins ikke får ordentlig forbindelse.. Og det kan føre til mærkelige problemer... Ellers hvis du har andre RAM til at ligge, så prøv at skifte dem - eller test med en RAM stik i hver port. Det lyder underligt og jeg ville starte med at prøve den gamle 5600x af igen.
--
#7
ReZel
Mega Supporter
17-06-2023 13:44

Rapporter til Admin
#5 hvis du kan lide 10 og ikke har brug for ting i 11 så bliv på 10 jeg har det på samme måde går kun over til 11 når jeg bliver tvunget Det er en total PITA og lave en offline lokal bruger på 11 i forhold til 10 på 10 kunne man bare trække netstikket ud af PC og så kunne man få lov og lave en lokal offline bruger Ellers som der bliver forslået oven over prøv og sæt 5600x tilbage i og se om fejler forsvinder eller ej
--
Sidst redigeret 17-06-2023 13:45
#8
Mr. Mood
Ny på siden
17-06-2023 13:49

Rapporter til Admin
Doh! Jeg har jo selvfølgelig skaffet mig af med min 5600X alt for hurtigt, for jeg tænkte faktisk på at det ville have været en idé at sætte den gamle i igen, for netop at se om det er min nye CPU som er problemet, eller som har en fejl i sig fra fabrikken :S Det skal lige siges, at alt mit hardware er stort set sprit ny, og brugt minimalt da jeg arbejder en del. Der er ingen rester af snask nogle steder.. Computeren kørte som smurt, med den gamle 5600X processer - derfor jeg mistænker den nye CPU måske har en fejl fra fabrikken, selvom den egentligt performer som den skal i alle benchmarks :S Som du også selv nævner, kunne jeg teste mine ram. Evt. Tage alle sammen ud, og sætte dem i én efter én og afprøve dem separat. Jeg kører 4x8GB RAM. Men de er også stort set helt nye, og fungerede helt som de skulle med min gamle processer. Puha det er ved at være en hovedpine for mig det her, for jeg synes ikke at kunne indsnævre problemet til noget specifikt.....
--
#9
Mr. Mood
Ny på siden
17-06-2023 13:51

Rapporter til Admin
ReZel Jeg vil helst gerne blive på 10eren... Og jeg tror altså ikke det har noget med mit windows at gøre. Det må være en hardware fejl et eller andet sted som driller nu, efter ny CPU er kommet i.. Måske noget af mit hardware ikke fungerer helt optimalt med en Ryzen 7 5800X3D, som det gjorde med 5600X?
--
#10
php
Semi Supporter
17-06-2023 13:54

Rapporter til Admin
NM
--
Sidst redigeret 17-06-2023 13:55
#11
Mr. Mood
Ny på siden
17-06-2023 13:56

Rapporter til Admin
php Jeg har bare installeret en ganske almindelig driver som hørte til bundkortet - findes der en 3D driver til bundkortet, for at den skal kunne vide det er en 3d chip? :O
--
#12
Jesper Gæst
Mega Supporter
17-06-2023 14:02

Rapporter til Admin
Jeg ville resette bios/cmos, derefter ville jeg køre med 2x8 GB RAM isat de efter mainboard manual rette slot, sikkert A2 og B2. (Uden at sætte de KUN 2 RAM stick op i hastighed) For at se om ikke det løser problemet, her mener jeg crash i RDR2. (Er problemet væk, ved man hvad der efterfølgende skal arbejdes med)
--
Sidst redigeret 17-06-2023 14:07
#13
Mr. Mood
Ny på siden
17-06-2023 14:02

Rapporter til Admin
AMD VGA driver V31.0.12002.92 For Windows 10/11 64-bit. Er en driver som ligger der inde på ASUS hjemmeside til mit bundkort, men det er vel kun hvis jeg har et AMD grafikkort? Og har vel intet at gøre med den VGA lampe som lyser på mit bundkort når jeg kører displaport kabel?
--
#14
Mr. Mood
Ny på siden
17-06-2023 14:06

Rapporter til Admin
Jesper Gæst Hmm.. Jeg har haft CMOS batteri ude tonsvis af gange nu for at resette, men dog ikke prøvet det med rammene. Men det er bare mærkeligt at mine ram kørte helt som de skulle med den gamle CPU. Kan de evt. Have fået en fejl på sig efter jeg har sat ny CPU i, eller at en evt. fabriksfejl først vises nu efter jeg har sat ny CPU i måske?
--
#15
gasolin
Guru
17-06-2023 14:10

Rapporter til Admin
#6 Jeg vil fanme ikke turde rense cpu socket med en tandbørste og sprit Prøv at reseate den (stave fejl kan forekomme) og så samtidig kigge om der er bøjede pins Du har 4 ram blokke som, kan være et problem, prøv med 2 De har er billige og kan nemt køre 3733mhz cl 16 https://www.pricerunner.dk[...]
--
#16
Jesper Gæst
Mega Supporter
17-06-2023 14:11

Rapporter til Admin
#14 Reset er for at sikre sig at RAM ikke er sat op i hastighed, samt at du ikke har "pillet" ved andet siden sidste reset. (Man sikre sig også mod hvad der måtte være blevet glemt at man pillede ved) 2 RAM Stick og den lavere testhastighed er fordi netop skift af CPU kan have indflydelse på RAM controlleren.
--
Sidst redigeret 17-06-2023 14:12
#17
Jesper Gæst
Mega Supporter
17-06-2023 14:25

Rapporter til Admin
#16A At bios er via HDMI og den lyser på bundkortet svarer til min 7800x3D, ikke et problem i sig selv. Det vi skal have væk er dit crash i RDR2, og der er reset af bios samt de kun 2 RAM stick i A2 og B2 UDEN der pilles i bios, et godt skud.
--
#18
Mr. Mood
Ny på siden
17-06-2023 14:28

Rapporter til Admin
Gasolin Jeg renser heller ikke min socket med noget hehe. Der er ingen overflødig pasta efter mine CPU mounts, og bundkort er stort set nyt, så har ikke haft monteret en masse CPUer igennem tiden, så skidt har kunne samle sig i socket osv :b Jeg må prøve mig frem med mine RAM, og se om det kan være dem.. Nu har mange folk snart nævnt RAM som en mulig djævel i mit system :)
--
#19
Jesper Gæst
Mega Supporter
17-06-2023 14:31

Rapporter til Admin
Jeg tror IKKE der er fejl på dine RAM som sådan, jeg tror de slås med RAM controlleren. Prøv det jeg har skrevet og se om crash i RDR2 er væk. (Er crash væk kan vi efterfølgende arbejde på højere RAM hastighed og evt flere stick) Udvidet fejlsøgning i den retning jeg har sat, er kun 1 RAM stick i rette slot i følge main board bog, sikkert slot 3. (Men måske problematisk, da du kun har 8 GB pr stick og ikke 16 GB)
--
Sidst redigeret 17-06-2023 14:34
#20
Mr. Mood
Ny på siden
17-06-2023 14:31

Rapporter til Admin
Jesper gæst Jeg prøver at køre en memtest86, for at tjekke mine ram helt igennem :) Men bare sjovt at der intet var i RDR2 med min gamle CPU, med de ram jeg har i nu, at fejlen først kommer nu, hvis det er mine RAM. Jeg prøver at teste RAM, og vender tilbage med en update, om det var mine ram som laver ravage i hele mit build :D
--
#21
Jesper Gæst
Mega Supporter
17-06-2023 14:36

Rapporter til Admin
Tror ikke memtest86 vil vise noget, tror som sagt IKKE dine RAM har fejl. (Jeg tror det er samspillet af anden ramcontroller og RAM, IKKE RAM som sådan der er problemet) Det er RDR2 du skal se om forsat crasher.
--
Sidst redigeret 17-06-2023 14:37
#22
Martin.v.r
Guru
17-06-2023 14:40

Rapporter til Admin
tænker båndbrede på ram,vil du lige teste med at sætte din ram til 2T i bios
--
asus maximus xiii apex z590 i9-11900K @ 5.1GHZ 2x16 Corsair 4600@4900MHZ cl18 1000W ROG STRIX ROG STRIX-GTX1070-O8G-GAMING
#23
Mr. Mood
Ny på siden
17-06-2023 14:42

Rapporter til Admin
Nårh, jeg misforstod.. Hvordan retter jeg sådan noget med RAMcontroller? :S Jeg vil prøve det du siger, med 2 sticks ad gangen, og så ind i RDR2 og se om det crasher :) Kan det have noget at gøre med, at asus siger mine ram ikke er compatible med mit bundkort? Selvom det kørte helt fint uden problemer da jeg havde den anden CPU i?
--
#24
Jesper Gæst
Mega Supporter
17-06-2023 14:43

Rapporter til Admin
#22 God forsættelse, efter han har testet HELT standard med kun 2 stick i A2 og B2 FØRST. Først standard med de kun 2 stick. Derefter kan vi lege med 2T, flere volt osv. :-)
--
Sidst redigeret 17-06-2023 14:45
#25
Mr. Mood
Ny på siden
17-06-2023 14:45

Rapporter til Admin
Martin.v.r Har faktisk godt været inde og kigge på de T muligheder som er inde i BIOS, men jeg vidste ikke rigtigt hvad det var de stod for, og hvad man lige gik efter når man valgte de forskellige muligheder som er derinde. Kan jeg vælge T2 derinde, uden at mit system crasher fuldstændigt?
--
#26
Mr. Mood
Bruger Aspirant
17-06-2023 14:46

Rapporter til Admin
Jesper gæst God fortsættelse, som i at jeg skal præve dit forslag først, og så først efter det er gjort, prøve det med T2 som Martin siger? Er det den rigtige rækkefølge at gøre det i?
--
#27
Mr. Mood
Bruger Aspirant
17-06-2023 14:47

Rapporter til Admin
Hov, 2T* :)
--
#28
Jesper Gæst
Mega Supporter
17-06-2023 14:47

Rapporter til Admin
#25 En ting af gangen. Det korrekte er at teste standard først. Alt efter det resultat prøver man andre ting efterfølgende, inc 2T og flere volt til RAM og/eller ramcontroller.
--
#29
Mr. Mood
Bruger Aspirant
17-06-2023 14:52

Rapporter til Admin
Jesper gæst Super - jeg prøver mig frem med din metode først, og arbejder ud fra det :) Flere volt til RAM osv, har jeg ikke begivet mig ud i før, så det skal nok blive spændende hvis vi skal ud i det :b Jeg vender lige tilbage med en update, og håber på i kan hjælpe mig videre, hvis problemet viser sig at være en dybere gennemgang af ram controller, volt osv. I BIOS :)
--
#30
wazer^
Super Nørd
17-06-2023 15:13

Rapporter til Admin
#7 hvad snakker du om? Shift + f10 under win installation når den siger online bruger og skriv OOBE\BYPASSNRO enter, genstart og vælg offline bruger... Det er meget simpelt. Til #0 Start med en ram blok og test så, husk og bruge a2 b2 hvis du kun har 2 ram stænger. Jeg gætter på det højeste sandsynlige enten er er re-seat af cpu ELLER ram montering/fejl40 ELLER også er det mem_controller på CPU som er defekt hvor du skal igennem AMD's rma for at få en ny.
--
if ( $life( $me ) == $null ) { getLife( $me ) | halt }
--
Sidst redigeret 17-06-2023 15:17
#31
Mr. Mood
Bruger Aspirant
17-06-2023 15:25

Rapporter til Admin
wazer Har haft CPU ude en ekstra gang efter montering, for at tjekke om alle pins var i orden. Har også haft alle ram sticks ude og rense connections for evt. støv osv. Jeg har samlet en del computere med tiden, så en fejl40 tænker jeg snart ikke er problemet mere, selvom det dog stadig godt kan forkomme :b Så en defekt mem_controller tænker jeg må være en fejl fra fabrikken? Jeg afprøver det med ram, og hvis det viser sig ikke at være mine ram, kan det vel næsten snart kun være en fejl fra fabrikken, som jeg snart har haft det mistænkt for i nogle dage nu :S
--
#32
Mr. Mood
Bruger Aspirant
17-06-2023 15:26

Rapporter til Admin
Fejl fra fabrikken på CPU**
--
#33
wazer^
Super Nørd
17-06-2023 15:29

Rapporter til Admin
#31, mem_controller er på cpu, så ja det ville være RMA hos AMD. Forresten brug et ordenligt værktøj til at diag på ram og ikke memtest. Brug et der rent faktisk kan sige om det er ustabil eller mht til ram og cpu. https://www.karhusoftware.com[...] Koster 10€ for livstids licens, jeg bruger det konstant når jeg er ude ved folk, det skal ikke installeres og det er portable 100%
--
if ( $life( $me ) == $null ) { getLife( $me ) | halt }
#34
Jesper Gæst
Mega Supporter
17-06-2023 15:35

Rapporter til Admin
#30 Jeg er et langt stykke af vejen enig med dig. #0 har 4 stick og det han til nu har kæmpet med. Jeg har været inde på det med at teste med kun 1 stick, men sprang til 2 af de 4 stick, fordi det kun er 8 GB sticks. (Og jeg er ikke sikker på RDR2 vil køre på kun 8 GB) Men vi er på samme spor der, med at teste standard med 1-2 stick, og ikke 4. Reseat af CPU er en mulighed, enig. Men CPU har været ude for at tjekke pins, så den er faktisk allerede reseated. RAM har også været ude og i. (Og testes nu i A2 og B2 som du også var inde på. Til nu er vi ret enige. Så kommer du til mem_controller, den har jeg fra start nævnt, bare under navnet ramcontroller. Der er adskiller vi os så lidt, ikke som årsag, for der er vi enige. Men vi har set problemer med mem_controller løst en del gange, ved at give den lidt flere volt, eller kører RAM ved 2T, hvor du går direkte til RMA. (Jeg udelukker ikke man ender i RMA, men vil da først se om problemet kan løses, som en del gange tidligere, inden man når det ultamative... RMA) Nu må vi se om 2 stick standard hastighed (ingen pil efter reset af bios), er nok til mem_controlleren arter sig. (Den test afventes)
--
Sidst redigeret 17-06-2023 15:39
#35
Mr. Mood
Bruger Aspirant
17-06-2023 15:44

Rapporter til Admin
Jesper gæst Helt enig - i er inde på det samme som jeg skal afprøve. Jeg får afprøvet det med mine ram i aften, når min datter er blevet hentet af sin mor, og jeg kan få lidt arbejdsro :b
--
#36
wazer^
Super Nørd
17-06-2023 15:51

Rapporter til Admin
#34 RAM er er ikke mem, RAM er periodisk/flow/random hvor navnet også kommer fra hvor mem er statisk og permanent(noget som ikke forvinder!), så det er ikke det samme selvom det er tæt på hinanden, du vil aldrig sige ram_controller, nok om det. Blot fordi hans maskine kan blive stabil ved at hæve volten på div. dele betyder ikke det er en løsning, den SKAL kunne køre med default indstillinger og være stabil. Jeg kan dog give dig nogen fifs hvis du vil prøve at se om den kan blive stabil, hvis ja, så begynd at arbejde med volten ned af indtil du møder ustabilitet igen. Hvis du har adgang til disse, så prøv disse indstillinger, som med 99% garanti vil give stabilitet hvis det blot er board issued med cpu/ram_controller VDDSOC Voltage overrive 1.10 Dram Voltage 1.45 ( ja bliv ikke bange for den er lilla/rød, fuldstændig lige meget på ddr4, selv i små ITX cases) VDDG CCD Voltage Conmtrol 1.005 VDDG IOD Voltage Conmtrol 1.005 CLDO VDDP Voltage 1.005 Test så igen... Er den stabil, start så med at nedjusterer Dram Voltage af grove tal -0.5 af gangen til default value for dine ram indtil du møder ustabilitet, gør du ikke dette, så har du problemet løs med de andre settings som så vil være mem_controller issue Sidste gratis tip, når du flasher en bios, husk at lave en hard reset efter med nøgle/skruetrækker eller knap på boardet hvis det er så fancy, det er ikke nok blot at vælge reset under bios menu, da gamle rester fra AGESA kan override nye indstillinger fordi de ikke bliver ordenlig cleared under bios update, kendt problem med de forskellige bundkort producenter.
--
if ( $life( $me ) == $null ) { getLife( $me ) | halt }
--
Sidst redigeret 17-06-2023 15:56
#37
wazer^
Super Nørd
17-06-2023 15:59

Rapporter til Admin
og nu blev jeg selv fanget i ram_controller, får tiks af det der :=) ..... mem_controller !
--
if ( $life( $me ) == $null ) { getLife( $me ) | halt }
#38
Jesper Gæst
Mega Supporter
17-06-2023 15:59

Rapporter til Admin
#35 jeg ved godt RAM ikke vil kører optimal hastighed på de 2 RAM stick under din test i aften. Men i første omgang gælder det om at få den stabil. Når den er stabil, kan man altid derefter begynde at bygge på med højere mhz ved 2 stick. Får man den også til at være stabil ved 2 stick og højere mhz, kan man derefter begynde at prøve at få den til at køre stabilt med 4 stick. Det er ganske ofte vi ser at 4 stick skal have hjælp af lidt flere volt. 4 stick er væsentlig mere bøvlet at få til at køre end 2 stick, særligt ved højere mhz. (Ser man specifikationerne for bundkort, er max mhz normalt også lavere ved 4 stick end ved 2 stick) Men lad os se hvor langt vi kan komme, et trin af gangen. (Hvor første som sagt er den er stabil) #37 Ramcontroller, mem_controller, det skal ikke skille os ad, vi mener jo det samme. :-) Og den SKAL ikke kunne køre 4 stik RAM, med alle RAM. Der er jo en årsag til der findes QVL. ;-) (At man så kan lokke den til at køre med mere problematiske RAM, ved at hæve volt eller vælge 2T, er en anden sag)
--
Sidst redigeret 17-06-2023 16:05
#39
wazer^
Super Nørd
17-06-2023 16:05

Rapporter til Admin
Jeg har selv lige været i gang med at lave en 24/7 power machine der skal fungere til alt for personen... https://i.imgur.com[...] Testet med corecycler og fungere fantastisk.
--
if ( $life( $me ) == $null ) { getLife( $me ) | halt }
#40
Mr. Mood
Bruger Aspirant
17-06-2023 16:10

Rapporter til Admin
Jeg får afprøvet det med mine ram senere i dag, og i vil høre nærmere om det var problemet :) Men lige et spørgsmål angående mit/mine problemer. Den VGA lampe som der lyser konstant på mit bundkort når jeg bruger DP kabel, kan det også skyldes mine ram? Den kommer ikke med HDMI kabel, og jeg har på HDMI også mulig for at se, og trykke mig ind i BIOS. Skal bare lige være sikker på at det kan være ét og samme problem det her, for det irriterer mig også, at jeg ikke kan køre med DP kabel, uden at det opfører sig mærkeligt. Min skærm mister kontakten til computeren/GPU under boot, så jeg misser det step hvor jeg kan trykke ind i BIOS, og så tænder den så igen når jeg når hen til windows logon skærm. Kan det skyldes noget med mine RAM også?
--
#41
Mr. Mood
Bruger Aspirant
17-06-2023 16:18

Rapporter til Admin
Wazer til besked #36 Håber ikke jeg skal ud i alt det der med volt osv, for der står mine skills nok lidt af :D Men jeg vil prøve, hvis alt andet ikke lykkes - men hvis jeg har en defekt i nogle af mine ting, så skal de bare byttes. Tror ikke jeg ville kunne leve med mig selv, hvis jeg vidste at der er en defekthed i min hardware, men som jeg bare har overrided med at give en smule mere eller mindre power til enheden. Min hjerne skal helst gerne vide, at mit hardware er 100 procent i orden, ellers går den kawabonka :)
--
#42
Jesper Gæst
Mega Supporter
17-06-2023 16:19

Rapporter til Admin
#40 Vil ikke mene det relaterer til RAM. Jeg har det samme på min 7800x3D, når både DP og HDMI er sat til. Fjerner jeg HDMI kan jeg få boot over på DP. På min sekundærer kommer det an på hvilket GFX jeg har i, med et GTX 970 har jeg boot på DP, med et RTX 2070 boot på HDMI. Er boot på HDMI, kommer billedet på DP når jeg kommer til windows login. Disse forskelle uden at skifte RAM eller CPU i de respektive pcer. Eftersom man jo normalt ikke roder i bios, når først tingene kører, finder jeg det ret ligegyldigt boot er på HDMI. (Jeg ved jo hvor jeg skal finde den, hvis jeg har brug for bios)
--
Sidst redigeret 17-06-2023 16:24
#43
Mr. Mood
Bruger Aspirant
17-06-2023 16:29

Rapporter til Admin
Ja okay.... Er det bare de 3D CPUer som har det problem? Det irriterer mig bare, at det er kommet nu, efter ny CPU. Og at VGA lampe lyser konstant når jeg bruger DP kabel, er vel en indikation på at der er noget galt. Lampen stopper ikke med at lyse, når jeg kommer til windows logon skærm, selvom skærmen igen er tændt og virker og har signal som den skal. Og ja, du har da ret i at jeg ikke skal i BIOS hele tiden, men det irriterer mig at jeg nu ved der er et problem :) Så skal jeg bare skifte over til HDMI hver gang, hvis jeg vil ind i BIOS.
--
#44
Jesper Gæst
Mega Supporter
17-06-2023 16:31

Rapporter til Admin
Min sekundærer er en Intel, så ikke relateret specifikt til AMD eller x3D.
--
#45
Mr. Mood
Bruger Aspirant
17-06-2023 16:32

Rapporter til Admin
Nårh :)
--
#46
Bundy
Giga Supporter
18-06-2023 09:34

Rapporter til Admin
#36 RAM er er ikke mem, RAM er periodisk/flow/random hvor navnet også kommer fra hvor mem er statisk og permanent(noget som ikke forvinder!), så det er ikke det samme selvom det er tæt på hinanden, du vil aldrig sige ram_controller, nok om det Dude, are you high? Hvad står RAM for? Hvad er mem kort for?
--
Hvis du kan læse dette, har du tabt.
#47
Martin.v.r
Guru
18-06-2023 11:10

Rapporter til Admin
1T er svære at køre en 2T ,men amd vil gerne køre 1T ,men ikke alle ram er glade for det,og når vi taler om 4 styk ,så kan det være noget i din mem controller der driver,kan få det til at se ud som gpu fejl 2T kræver igen for for mere volt ,2T er lidt løser timing #46 mem er ram,nu sider vi ikke alle på et dansk forum det meste af tiden :D
--
asus maximus xiii apex z590 i9-11900K @ 5.1GHZ 2x16 Corsair 4600@4900MHZ cl18 1000W ROG STRIX ROG STRIX-GTX1070-O8G-GAMING
--
Sidst redigeret 18-06-2023 11:11
#48
Martin.v.r
Guru
18-06-2023 11:38

Rapporter til Admin
der skulle stå driller
--
asus maximus xiii apex z590 i9-11900K @ 5.1GHZ 2x16 Corsair 4600@4900MHZ cl18 1000W ROG STRIX ROG STRIX-GTX1070-O8G-GAMING
#49
Mr. Mood
Bruger Aspirant
18-06-2023 14:36

Rapporter til Admin
Hej alle! :) Jeg fik lavet et hard reset af CLRTC på bundkortet, og min computer crasher nu ikke mere i RDR2. Det var et hurtigt fix på meget få sekunder som var værd at prøve, inden jeg begav mig ud i at teste mine ram for fejl. Det var åbenbart det som skulle til, efter jeg har haft skiftet CPU. Mange tak til jer alle, for jeres hurtige svar! Jeg har dog stadigvæk det problem med VGA lampe som lyser konstant på bundkortet når jeg bruger DP kabel, efter jeg har haft skiftet CPU. Ingen som har et evt. Fix til det?
--
#50
gasolin
Guru
18-06-2023 14:39

Rapporter til Admin
Andet dp kabel ?
--
#51
wazer^
Super Nørd
18-06-2023 14:40

Rapporter til Admin
#46 Nej tror det er dig der er skæv, det er ikke det samme.. #49 Nej det er jo løgn!? en af mine løsninger som jeg lever af har båret frugt, et slag til alle haters herinde igen :) gratz!
--
if ( $life( $me ) == $null ) { getLife( $me ) | halt }
--
Sidst redigeret 18-06-2023 14:42
#52
Mr. Mood
Bruger Aspirant
18-06-2023 14:42

Rapporter til Admin
Har jeg prøvet - gav ingen forskel :S Det skal så lige siges, at hvis jeg bruger DP kabel, og tænder min skærm FØRST, inden jeg tænder min computer, så lyser VGA lampe på bundkort ikke. Den skipper dog stadig steppet hvor jeg kan se mulighed for BIOS - altså hvor skærmen slukker lige ved BIOS muligheden, og så tænder igen når den er kommet til windows logon skærm..
--
#53
wazer^
Super Nørd
18-06-2023 14:46

Rapporter til Admin
#52 Det et problem du igen nemt kan løse hvis du gider at bruge penge. Bruger selv løsningen til det konverterer DP til HDMI, det er skærm producenterne som har lavet en kæmpe fuckOP med ryzen systemer, som endnu ikke er fikset siden launch af zen1. Eneste løsning er sådan en fætter her. Model Club3D CAC-1085 https://www.club-3d.com[...] https://www.pricerunner.dk[...] Koster omkring 320-400kr rundt omkring mener jeg, bruger selv 2 af dem på 2 systemer med ryzen. Nej glem alle andre producenter indenfor dette, club-3d er det eneste firma der formår at bygge et aktiv modul som rent faktisk virker uden det koster 5-10k OG som kan bruge op til 240hz i min 1080p
--
if ( $life( $me ) == $null ) { getLife( $me ) | halt }
--
Sidst redigeret 18-06-2023 14:50
#54
gasolin
Guru
18-06-2023 14:53

Rapporter til Admin
Aldrig oplevet problemer med at bruge dp på ryzen systemer
--
#55
Mr. Mood
Bruger Aspirant
18-06-2023 14:53

Rapporter til Admin
Ej en latterlig fejl at lave XD Jeg har en samsung odyssey G7 240Hz 1440p. Hvis jeg så alligevel skal over i noget halvt HDMI/DP løsning for at løse mit problem, kan jeg så ikke bare købe et HDMI 2.1 kabel, og så bare kører det? Nu jeg ikke kan få lov til at få ren DP forbindelse åbenbart :S Er det ikke noget med de sagtens kan køre 1440p 240Hz på fulde skrald?
--
#56
Mr. Mood
Bruger Aspirant
18-06-2023 14:55

Rapporter til Admin
#53 og #54 Når den melder sådan en "fejl" på mit bundkort når jeg bruger DP kabel, er det så ikke fordi der rent faktisk er et hardware problem et sted i mit system? Det irriterer mig grænseløst, at jeg ved der måske er et problem et sted som jeg ikke har løst/kan løse :S Bare mystisk det pludseligt er kommet efter jeg ahr skiftet CPU.
--
#57
wazer^
Super Nørd
18-06-2023 14:58

Rapporter til Admin
#54 Nej betyder jo ikke at andre ikke kan have det, og du blot er heldig at have en skærm hvor revisionen af firmwaren er blevet opdateret OG der er blevet taget højde for ZEN system fix... Nu skifter du jo hellere ikke så meget skærm som du skifter andre hardware dele vel :) #55 Du kan prøve, men hvis din gpu OG skærm indtag ikke har 2.1, så vil det altid falde til den laveste fællesnævner, dvs. er dit skærm modul kun 2.0 jamen så vil det altid falde tilbage til 2.0, er din gpu kun med 1.4, så vil din gpu og skærm altså kun bruge hdmi 1.4 teknologi. Sørg for begge dele er hdmi 2.1 altså gpu/monitor, og ellers er standarden stadigvæk i dag for nyere dele blot 2.0 Forresten et 2.0 kabel er også et 2.1 kabel, lad vær med at falde for tyve og fup brands der prøver på at tjene penge på det normale folk. Så længe du holder dig inden for 3-5m så er der ingen forskel.
--
if ( $life( $me ) == $null ) { getLife( $me ) | halt }
--
Sidst redigeret 18-06-2023 15:03
#58
Jesper Gæst
Mega Supporter
18-06-2023 15:16

Rapporter til Admin
#56 Tænd din skærm først, og brug HDMI de relativt få gange du nok i fremtiden skal ind i bios. "Problem" løst, og helt gratis. Det er jo kun et spørgsmål om hvor der kommer output i de sekunder. Det har ingen betydning for ydelsen eller andre ting. (Det kan der imod som nævnt, have negativ indflydelse på ydelsen at bruge HDMI, alt efter hvilke versioner af HDMI der understøttes) I stedet for at få ticks over det, så se det som en funktion, der gør du ikke ser unødige ting under din typiske opstart. :-D Det er som tidligere sagt IKKE kun ZEN relateret, da min sekundære Intel pc gør det samme med et RTX 2070S, men ikke med et GTX 970.
--
Sidst redigeret 18-06-2023 15:19
#59
Bossmann_dk1
Superbruger
18-06-2023 15:21

Rapporter til Admin
Er ikke så meget inde i AMD. men formoder alle bruger Ryzenmaster. Har ikke læst tråden 100% så ved ikke om dette er nævnt. JAystwocent har nævnt i sine videoer at der skal en speciel version af Ryzenmaster til X3d cpu. Samt noget med at man ikke bare kunne, slette den gamle RM og installere den nye RM oveni. Noget med en fundamental driver til styringen. Kan ikke lige finde videoen, desværre
--
#60
Bundy
Giga Supporter
18-06-2023 15:26

Rapporter til Admin
#51 Nej tror det er dig der er skæv, det er ikke det samme.. Random Access Memory Memory Det giver ikke mening det du siger. En Memory controllers opgave er at læse/skrive og genopfriske DRAM, da DRAM ikke kan holde state uden kontant at blive genskrevet. DRAM er også det, som vi normalt bare kalder RAM i vores computere. Er du sød at forklare mig hvad "mem" dækker over, så?
--
Hvis du kan læse dette, har du tabt.
#61
Martin.v.r
Guru
18-06-2023 15:27

Rapporter til Admin
har du sat PCI-E op i bios ????????? #60 memory , i hurtig skrive form,når alle ved hvad man taler om, vi skriver også vmem= memory voltage :D men hvorfor bruge du så meget krudt,på så lidt ??? ;D er det varmen der tager pippet fra dig :D
--
asus maximus xiii apex z590 i9-11900K @ 5.1GHZ 2x16 Corsair 4600@4900MHZ cl18 1000W ROG STRIX ROG STRIX-GTX1070-O8G-GAMING
--
Sidst redigeret 18-06-2023 15:33
#62
wazer^
Super Nørd
18-06-2023 15:35

Rapporter til Admin
#60 Jeg har ikke noget tilovers for personener som kommer med smarte bemærkninger uden at have det noget i. Du kan tænke lidt over hvorfor et system kan brokke sig over du har haft fjernet selv sammen cpu og monteret den samme igen med det samme, uden at have gjort andet, du får ikke flere hints... Du er jo smart mand!
--
if ( $life( $me ) == $null ) { getLife( $me ) | halt }
#63
Mr. Mood
Bruger Aspirant
18-06-2023 16:14

Rapporter til Admin
#57 Jeg må lige tjekke op om der understøttes HDMI 2.1 på både GPU og skærm. Men mener du at et 2.0 kabel sagtens ville kunne trække 240Hz 1440p til fulde? #58 Tjaa.. Måske jeg bare må finde mig i at jeg skal tænde min skærm først, og så computer efter, og så bare ignorere "problemet" XD #59 Ryzen master? Er det ikke kun til at clocke CPU med, eller er det bare godt at have uanset? Tror at 5800X3D vist er låst til ikke at kunne clockes :b #61 Sat PCI-E op i BIOS? Nu går der NOOB i mig, desværre.. Er det noget der skal gøres? Og hvilken effekt har det?
--
#64
Bundy
Giga Supporter
18-06-2023 16:24

Rapporter til Admin
#62 Så du kan ikke svare på hvad forskellen på mem og ram er?
--
Hvis du kan læse dette, har du tabt.
#65
WakeyWakey
Mega Supporter
18-06-2023 16:27

Rapporter til Admin
Jeg har ikke læst tråden igennem var for doven dsv så ved ikke om det er besvaret. :D Oppe ved din cpu fysisk på dit motherboard, har du da 8pin eps og 4 pin eps i, eller bare et single 8pin eps? Dit motherboard godtager jo 12 stik deroppe. Din PSU's PCIE stik til dit grafikkort, sidder de i stikkene på din rm1000x lige ved siden af hvor din CPU sidder? Og bruger du 2 rounted direkte fra PSU'en eller bruger du 1 stik med en splitter? :)
--
Main: Zen 5900x - RTX 3080 - Strix x570i - trident z 16gb cl 16 3200mhz - Jonsbo A4 - H100i Capellix//4xfractal AL12 33db 3k rpm - 1tb 970 m2.
#66
Jesper Gæst
Mega Supporter
18-06-2023 16:29

Rapporter til Admin
#63 Jeg synes i hvert fald du skal give det en chance, inden du farer ud og bruger penge på noget HDMI, som ikke bliver en forbedring af ydelsen. (Men måske en forværring) Lige nu lægger du mærke til det, men med tiden bliver det bare den nye normal, at bios er "skjult". Hvilket som sagt jo ikke er et problem, så længe man ved hvordan man "finder" den. Da først min pc var sat 100% op, med OC af RAM og strammere timings, og hvad jeg ellers gerne ville have, så går der jo "evigheder" mellem jeg skal ind i bios. (Sikkert det samme for dig) Og skal jeg en sjælden gang i bios, ja så har jeg altid mit tv sat til HDMI, som ekstra skærm til at se video på. Der er det så bare at tænde tvet på den HDMI hvis jeg skal i bios. (Hvilket der nemt kan gå halve og hele år mellem jeg skal, når først pcen spiller)
--
#67
Mr. Mood
Juniorbruger
18-06-2023 16:49

Rapporter til Admin
#66 Jeg giver det en chance på denne måde så :b Jeg var nemlig lidt bange for, at det "problem" måske var skyld i dårligere performance af min GPU, netop fordi der måske var en skjult fejl et sted :S
--

Opret svar til indlægget: Hjælp til fejlsøgning! Ny CPU Ryzen 7 5800X3D

Grundet øget spam aktivitet fra gæstebrugere, er det desværre ikke længere muligt, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login


ANNONCE