#9 - Lenovo Hybrid (40AF) dock'en kan klare flere skærme som standard end den almindelige USB-C dock (40AF 40AY 40B5) fordi der er 2 display controllers i denne.
Der er mange der tror at Hybrid dock'en er magen til USB-C dock'en, og eneste forskel er at der følger en USB-C til USB-A dongle med til Hybrid'en. Men der er også specifikationsforskel på de to.
Hybrid dock'en kommer også med en 135W strømforsyning fremfor den 90W strømforsyning der følger med til USB-C dock'en.
Øvrige Lenovo dock tips:
Du behøver ikke bruge et originalt Lenovo USB-C kabel.
Det anbefales men er ikke nødvendigt. Bare sørg for du vælger et kvali USB-C kabel som kan klare 100W og er USB 3.2 Gen 2x2 20gbps for at være sikker på der er nok smæk på både strøm og data. Og det må ikke være for langt. 2 50cm-1m er at foretrække, 2m er ok, 3m er at strække den og 5m begynder at blive crap.
Lenovo begrænser ikke deres docks så de ikke virker med andre mærker.
Docks der produceres nu (med undtagelse af 40B5 som er lort) er fuldt kompatible med alle mærker af bærbare maskiner. Der har tidligere været features der ikke har virket, hvis ikke man koblede dock'en til en Lenovo Think-serie maskine.
Lenovo er stadig i gang med at indhente specs/licenser/tilladelser så de kan få deres docks til at spille 100% med fx HP og Dell. Der mangler stadig instrukser til enkelte Dell maskiner (kan ikke lige huske hvilke) men kompatibilitet bliver pushet ud med firmware opdateringer. Nogen maskiner vil ikke oplade i Lenovo docks mens andre ikke kan tændes/slukkes via dock, men det er løst.
Lenovo USB-C dock kan levere 100W med større PSU.
En Lenovo USB-C dock (40AY) leverer som standard 65W via USB-C med den medfølgende strømforsyning på 90W. Men hvis man tilslutter en 135W strømforsyning i stedet for, vil dock'en levere 100W via USB-C i stedet for.
Lenovo's varenumre er geniale.
Man kan lynhurtigt læse ud fra et Lenovo varenummer hvilken type dock og hvilken strømforsyning der følger med.
For eksempel: 40AY0090EU
40 = dock
AY = variant (AY = USB-C g2 - AF = Hybrid - ANY =
0090 = 90W PSU medfølger (0090 = 90W - 0300 = 300W og så videre)
EU = Strømstik land (DK = 3 benet - US = USA og så videre)
Kæft det er smart! Det er der ingen andre producenter der gør. Jeg bruger det meget i mit arbejde. Det er praktisk lynhurtigt at kunne identificere hvilken dock der skal bruges til hvad.
Thunderbolt dock og Thunderbolt Workstation dock er samme dock!
Her er der potentielt penge at spare.
Thunderbolt 4 dock og Thunderbolt og 4 Workstation dock er samme dock. Forskellen ligger i det medfølgende tilbehør. I en almindelig TB4 Universal dock medfølger en 135W strømforsyning og et USB-C kabel. Men i en Workstation dock medfølger der en 300W strømforsyning og et Workstation Dock Splitter kabel. Det ser sådan her ud:
https://p1-ofp.static.pub[...]
Eftersom USB-C er begrænset til 100W er det ikke nok til at fodre en stor workstation, derfor skal man bruge dette split kabel. Det er smart det kan splittes i den ende der går til bærbaren, for det er kun workstation der har et slim-tip strømstik sammen med USB-C/TB stikket. På den måde kan man også bruge en Workstation dock til ikke-workstation maskiner.
Er du i tvivl om hvor mange skærme din dock kan klare?
Så se dette geniale værktøj:
https://support.lenovo.com[...]
Her er en komplet oversigt over hvordan man kan kombinere maskiner og skærme samt i hvilke opløsninger det kan lade sig gøre. Derudover kan man også se alle porte docken har, samt hvad der følger med af tilbehør til den valgte variant.
Vælg din dock på listen og check dine muligheder.
For eksempel 40AY:
Listen virker meget rodet første gang man ser den, men man lærer hurtigt hvordan man skal læse Så kan man se hvor mange eksterne skærme den kan klare både med og uden bærbarens egen skærm tændt/slukket. Fandme smart.
Lenovo THINKpad dock virker kun 100% med THINK maskiner!
Hvis din bærbar ikke er en THINKpad eller THINKbook, vil man med stor sandsynlighed ikke få skærm-output til eksterne skærme. Det er fordi de fleste Lenovo consumer-laptops ikke har Displayport MST i USB-C porten. Så bliver din dock bare til en meget dyr USB hub.
Det kunne for eksempel være Idea-serie og Legion-serie maskiner. Legion maskiner er fede nok men IdeaPads plejer jeg at kalde for Bad Idea Pad. De er ret ringe, men det reflekterer prisen også.
Jeg kan godt lide Lenovo, fordi de har gjort mit arbejde så utroligt meget lettere, i forhold til de andre store producenter som fx HP og Dell. Alt er bare lettere med Lenovo. Reparation, reservedels-tilgængelighed, varenumre, garantiopgradering, serienummer opslag, support og så videre... Det fucking spiller hos Lenovo og ingen af de andre producenter kan komme i nærheden af Lenovo på de (og flere) parametre.
Lenovo er også den eneste producent der har inviteret mig forbi deres R&D HQ i Yokohama med alt betalt. Så jeg tænker de også godt kan lide mig :D
--
Handels stats: Samme bruger i 20+ år. B/W liste score: +43/-0.
Stats sidst opdateret d. 07/05-2023 (B/W listen er ikke opdateret)
--
Sidst redigeret 08-03-2024 09:54