Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Forum \ Hardware \ Bærbare Computere
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Hvilken model macbook ?

Af Ultra Supporter jmose | 20-12-2023 11:59 | 1004 visninger | 5 svar, hop til seneste
Hej, Jeg vil gerne prøve kræfter med en macbook, efter så mange år med Windows og Linux. Men jeg aner jo intet om Apples univers. Så med tanke på at jeg pendler 2 timer om dagen, vil jeg prioritere lav vægt og samtidig god performance. Så er det Air eller Macbook Pro jeg går efter ?
--
Lenovo X1 Carbon Gen 5
#1
Ostehaps8600
Ny på siden
20-12-2023 12:19

Rapporter til Admin
den er svær. du er nok nød side by side hvad dine øjne bedst kan lide at kigge på.. En macbook air klare alle "lette" opgaver som streaming, mail, office, teams møder, word, musik, film, remote desktop, citrix. ssh/client config, web, kode Skærmen er lækker, batteri tiden er lang.. Der er dog mig bekendt ingen opgraderings muligheder til sådan een, så spec den fra start af. Men passer du på den så har du en maskine i mange år.. Der er ret godt efterlivs miljø, hvor der er grupper der lavet div tools til at få selv en 10-12år gammel macbook pro til at kører med nyeste operativsystem.
--
AM4 200ge/64gb/passiv
#2
NeonNinja
Bruger
20-12-2023 13:21

Rapporter til Admin
Det kommer umiddelbart an på hvad anvendelsesniveauet er. Skal du lave grafisk arbejde eller noget der ligner udvikling eller lignende der rent faktisk kræver lidt power, så er en pro'er godt givet ud. Air kan snildt streame og surfe på nettet og generelt bruges til dagligdags ting, word osv. men hvis du kaster et tilnærmelsesvist tungt excel ark efter den så begynder sådan en altså at strejke. Samtidig vil jeg sige at en air er ekstremt let, hvor en pro'er stadig er en af de små drenge i klassen når det kommer til power / vægt distribution. :)
--
Det korte svar: Nej! Det lange svar: NEEEEEEEEEEEEEEEEJ!
#3
TheCyberCb
Ultrabruger
20-12-2023 13:36

Rapporter til Admin
Jeg vil sige, at hvis du ikke tit laver performance tunge ting som videoredigering/eksport mm, hvor der er brug for høj cpu belastning over længere tid, så ville jeg tage en MacBook Air med en M2 CPU i. Jeg ville nok under alle omstændigheder vælge at opgradere til en med 16GB RAM i. Den største forskel på Air og Pro'en er, at AIR'en er passiv kølet, hvor Pro modellerne er aktiv kølet, så Pro modellerne yder bedre, især ved længere varende belastning. Hvor i mod ved kort belastning, der er forskellen på en Air og Pro med en almindelig M2 CPU i ikke ret stor. Air'en modellen er så det lettere og tyndere end Pro modellerne. Prøv evt at tage forbi Bilka, Elgiganten, Power eller Humac, hvor du har muliughed for at lufte og se på de forskellige modellerne, obs på, at det nok kun er Humac der har hele lineup'et udstillet. Pro'en kan så pt fås med den nye M3 CPU i, hvor MacBook Air'en stadig kun har den ældre M2 CPU i. Apple's M series CPU'er performance alle rigtigt godt, især i forhold strømforbruget og derved batteritiden. Så uanset hvilken MacBook med M series CPU du vælge, vil du nok blive overresket over batteritiden, det blev jeg i hvertfald selv, da jeg gik fra en MacBook Pro 16" I9 til en nyere med en Pro 16" med M1 Pro og M1 Ultra i (arbejde og privat). Min private 16" med M1 Ultra i, holder nemt 6+ timer på batteriet med rimelig tungt brug, hvor min "gamle" med I9 ved samme brug maks holdte 2 timer. Ved let belastning, holder den nemt over 12 timer.
--
Threadripper 1920X, Asus Zenith Extreme, Corsair 2400Mhz 4x8GB, Asus RTX 3070 EKWB, XFX Pro Series 1000W, CM MasterBox CM694. Custom Vandkøling.
#4
ANOL
Ny på siden
21-12-2023 11:19

Rapporter til Admin
Hej, Det lyder som en spændende overgang! Når du pendler så meget, er vægt og performance vigtige faktorer. Hvis du primært fokuserer på mobilitet og en let løsning, ville jeg anbefale MacBook Air. Den er let, bærbar og har generelt en god ydeevne til dagligdags opgaver og produktivitet. Dog, hvis du også har behov for mere krævende opgaver som videoredigering, grafisk design eller lignende, kan MacBook Pro være et bedre valg. MacBook Pro er generelt mere kraftfuld og har bedre kølekapacitet, hvilket kan være en fordel ved ressourcekrævende opgaver. Overvej derfor dine specifikke behov og krav til brug, og vælg den model, der bedst matcher dine forventninger. Begge modeller har fordele, og det afhænger af, hvad der passer bedst til din daglige brug. God fornøjelse med din nye MacBook-oplevelse!
--
MOBO - ASUS H110 plus CPU - i7-7700K 4.20 GHz RAM - 16,0 GB GPU - RTX 3060 TI
#5
Kristina
Monster Nørd
22-12-2023 01:35

Rapporter til Admin
Enig med #4.
--
Nuff' said: http://xkcd.com[...] Hvis du mangler Dropbox, kan du bruge mit link = 500 MB ekstra data hver :) https://bit.ly[...]

Opret svar til indlægget: Hvilken model macbook ?

Grundet øget spam aktivitet fra gæstebrugere, er det desværre ikke længere muligt, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning