Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Forum \ Hardware \ Bærbare Computere
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Hjælp til arbejds og gamer laptop

Af Elitebruger Enoxe | 16-09-2023 13:06 | 1240 visninger | 21 svar, hop til seneste
Hej, jeg står pt. og skal finde mig en hybrid bærbar da jeg står til at få en del hjemmearbejdsdage det kommende år. Jeg har derfor af min arbejdsplads fået et budget på ca. 13.000 u/moms, men da jeg ingen idé har om bærbar markedet, og ved man ikke kan sammenligne ydelsen på bærbare, med stationære er jeg lidt på bar bund ang. hvad der er en god deal. Jeg har selv kigget på en lenovo legion 5 med 4070 og 32gb ddr5 5200 mhz ram samt ryzen 9 7945HX. prisen på grisen lander på lige omkring 12.500 u/moms, er det et godt køb, eller findes der bedre maskiner til prisen? I forhold til hvad maskinen rent lavpraktisk skal bruges til (ved der er nogen som vil spørge), jamen så snakker vi video og foto redigering, samt alm. ad hoc opgaver. I forhold til spil er det pt. ikke det vilde den skal kunne, spiller mest Hearthstone når chancen byder sig, og ellers tyr jeg til en smule D4 i ny og næ, men pt. skal den mest løse rollen som arbejdspc, men med mulighed for at spille. Til dem som måtte nævne det, så har jeg en stationær, og det er ikke det jeg søger pt. min stationær dækker fint mine behov 80% af tiden, og vil også være go to når det er muligt, men der vil være tid på farten, samt tid under barsel hvor en stationær ikke er løsningen, så hjælp gerne med at løse ovenstående problem :) Maskinen købes gennem erhverv, og da jeg tidligere har handlet en del med lenovo i forbindelse med erhvervskøb af thinkpads, var det min umiddelbare go to, så man må altså gerne linke til sider som evt. også catere til erhverv. på forhånd tak for inputs :)
--
#1
Enoxe
Elitebruger
17-09-2023 08:23

Rapporter til Admin
Hjælp søges fortsat :)
--
#2
jbred
Giga Supporter
17-09-2023 09:34

Rapporter til Admin
Heartstone og D4 er begge tablet spil, så det kan køre på alt (blizzards nye stil, så man kan købe ingame og få den nye farve på sin hat). Hvis du skal arb med foto og video redigering så går jeg ikke ud fra du skal sidde med en 15-19 tommer, men smider den bærbare i en docking station så du der har en/to brugbare skærme,tast og mus at arbejde med. Så du skal som udgangspunkt kun fokusere på CPU og grafkort. Er lidt i tvivl om hvad du søger hjælp til, nu du skriver hvad for en du vil købe ?
--
#3
Enoxe
Elitebruger
17-09-2023 14:16

Rapporter til Admin
Altså jeg er lidt itvivl om, om du rent faktisk har læst mit opslag eller bare skimmet det. Jeg syntes ret meget det du skriver er besvaret i #0. Bærbaren skal erstatte min stationære i de situationer hvor den ikke er en mulighed, så nej der vil ikke være dock og ekstra skærme, der vil være det som formodentlig er en 16-17" skærm, med høj opløsning så opgaven kan løses så nemt som muligt med de begrænsede muligheder en bærbar byder. I forhold til spil, er jeg udmærket klar over at de nævnte ikke trækker de store mængde kræfter. Netop også derfor jeg nævner maskinens andre formål, og da spil og video redigering langt hen af vejen tærer på de samme ressourcer, jamen så giver det ikke mening at snakke om hvad kravet til spil er da det er irrelevant. Så mit spørgsmål er, er den lenovo legion pro 5 jeg nævner med spec i #0 det bedste jeg kan få for mit 13k budget. Eller er der andet jeg skal kigge på. Jeg har som jeg også skriver i #0 ikke den samme viden om hvad der rykker på sig på bærbar fronten, som jeg har med stationære maskiner, og har derfor heller ikke slået mig fast på at det skal være den maskine, det var bare ud fra mon begrænsede viden mit bedste bud på en løsning.
--
#4
topswagcode
Bruger Aspirant
17-09-2023 21:11

Rapporter til Admin
Jeg vil klart anbefale at holde arbejde og personligt adskilt.
--
#5
Enoxe
Elitebruger
17-09-2023 21:55

Rapporter til Admin
#4 tusinde tak for rådet, men nu er der ikke det store skel mellem mit personlige liv og arbejde da jeg mest sidder i en delt konsulent stilling. Så please giv endelig råd om emnet, og ellers så er der tænkt over alt andet, jeg er virkelig kun i tvivl om hvor vidt der er andre jeg bør kigge på, end det jeg allerede kigger på.
--
#6
Dennyaaa
Monsterbruger
17-09-2023 22:11

Rapporter til Admin
Ville det ikke give mere mening at kigge mod en arbejds laptop med AMD APU eller Intel Iris Xe gpu? Så får du en bærbar med 3 års onsite reperations garanti + den kan trække de spil du nævner.
--
Unlimited Power...
#7
Dennyaaa
Monsterbruger
17-09-2023 22:20

Rapporter til Admin
Eksempelvis: https://www.lenovo.com[...]
--
Unlimited Power...
#8
Enoxe
Elitebruger
17-09-2023 22:21

Rapporter til Admin
#6 ja se nu er vi inde på noget, men som jeg har nævnt tidligere er bærbare ikke min kompetence, så jeg har ikke nogen ide om hvad det egentlig er du råder mig til her, så hvis du kan give mig lidt pros and cons, samt et eksempel på en sådan maskine, så er jeg helt sikkert ikke lukket for forslaget. Det skal dog nævnes at den skal kunne bruges som både arbejde og gaming, det er ikke nok hvis den kun kan gøre sidst nævnte halvt, da jeg som sagt har en del tid på farten, og jeg gider ikke sidde og bruge min tid på low settings hvis det er alt der kan supporteres.
--
#9
Enoxe
Elitebruger
17-09-2023 22:23

Rapporter til Admin
PS. Numpad er et must have, jeg arbejder så meget med regneark og tal at numpad ikke er noget der må mangle.
--
#10
Thomas G
Supporter Aspirant
18-09-2023 08:16

Rapporter til Admin
Lenovo legion 5 pro serien er fine maskiner. De nyeste er vidst desværre tilbage til at være plastik casing, men jeg har den og er har været fint glad for min de sidste 2-3 års tid. Før det kørte jeg Dell, men deres highend maskiner blev bare for dyre til sidst. Eneste nitte og det tror jeg gælder alle gamer bærbare, den powersupply der følger med fylder og vejer som bare den. Og batteri levetiden er lidt symbolsk i forhold til alm bærbare.
--
#11
kb-
Super Nørd
18-09-2023 09:17

Rapporter til Admin
Jeg bruger selv min Legion 5 når vi er i sommerhus eller generelt bare væk fra huset og jeg skal arbejde "hjemmefra". Jeg synes den bliver en smule for varm og blæserne larmer for meget. Hvis jeg skulle købe igen havde jeg nok valgt noget med bedre og mere stille køling.
--
.
#12
Enoxe
Elitebruger
18-09-2023 10:09

Rapporter til Admin
Tak for jeres indput, jeg tænker det bliver en legion 5, prisen for thinkpadden + den manglende numpad, fjerner den lidt fra ligningen. I forhold til batteri, jamen så kommer jeg fra en defekt surface pro som altid skulle have strøm til, så det bliver kun en forbedring. I forhold til blæserne, så kan der vel laves en custom fan curve, så den ikke kører turbo på hvis der ikke er behov for det. Tænker ikke noget af det jeg spiller pt. kræver en støre jet motor for at holde maskinen kold, og ellers må jeg jo anskaffe en coolingpad.
--
#13
Inspector Gadget
Junior Supporter
18-09-2023 12:06

Rapporter til Admin
#12 Har du overvejet Legion 7 Slim modellen i AMD varianten? Den bliver generelt anbefalet som sweet spot imellem performance og mobilitet i den nuværende generation. Den er en hel del lettere end 5 Pro (omkring 2,1 kg ift. 2,5 kg), har markant længere batteritid grundet langt mere strømbesparende CPU (7840HS frem for 7745HX) og større batteri (99,9W ift. 80W) https://www.lenovo.com[...] Du kan rode med specifikationerne via 'Byg din pc' knappen. De kører pt. kampagne på opgradering af både ram og disk på modellen til kun 30 kr. ekstra pr. komponent. Slim 7 modellen er pt. kun tilgængelig med 4060 kortet, men det lyder til at være rigeligt til dit behov. Har selv lagt en bestilling på samme variant med de to opgraderinger og fravalg af Windows-licens. Du skal ikke lade dig narre af den relativt lave pris. Hvis du søger på gen 8 modellerne vil du se, Slim 7 bliver rost til skyerne, og den nuværende prissætning på AMD-varianten lader til at være skæv ift. de andre Legion modeller. Hvis det var mig, ville jeg bruge merprisen op til dit max-budget på de forskellige garantiopgraderinger og potentielt deres 'Accidental Damage Protection' forsikring. Du kan bruge den her rabatkode for at få prisen lidt længere ned. Den giver vist 15 % som privatkøb og op til 20 % som firmakøb afhængigt af produktet C15XQ2FY24
--
https://duelhost.dk[...] - Lynhurtig, pålidelig og brugervenlig webhosting
#14
Sjanten88
Supporter
18-09-2023 12:13

Rapporter til Admin
Som flere skriver er Legion 5 pro serien bestemt en fed serie. Jeg sidder selv på en til arbejder/fornøjelse/studie. Er den tung grundet en 300w strømforsyning - JA! Har jeg nudler som arme - Umiddelbart ikke så det er ikke et problem for mig. Men den kører også glimrende på min 100w GaN USB-C lader der altid er med alligevel så på farten uden behov for gaming så dropper jeg bare strømforsyningen. Det jeg faldt for er kvaliteten af skærmen - en 500 nits, 16 tommer 16:10 ration giver bare lige det ekstra. Og uden touch så jeg slipper for alt det genskin. I forhold til at "larme" så har min kørt i knap 2 år, eneste jeg har gjort er at fjerne boost på den, og jeg hører den kun når den makses ud i spil, ser intet ved daglig brug. Min er en AMD/3070 combo. Jeg ved ikke om jeg køber en Lenovo igen næste gang men maskinen var på tidspunktet og prisen det rigtige valg præcis som jeg kan se du ser på nu her med performance/kvalitet/pris.
--
#15
Enoxe
Elitebruger
18-09-2023 13:43

Rapporter til Admin
#13 Den var jeg faktisk også ved at kigge på, jeg kunne bare ikke helt finde ud af om de 1000 kr sparet var det værd når man aligevel får så meget ekstra power for dem. Jeg er som #14 er inde på egentlig ret ligeglad med om det vejer, eller er en normal frem for slim udgave, jeg skal egentlig bare vide at jeg får mest "bang" for pengene, men jeg syntes også omvendt at den 3,2k skærm slim 7 kommer med, lyder appelerende, men omvendt hvis kræfterne så ikke helt er der til at bakke det op, så er man jo lige vidt.
--
#16
Inspector Gadget
Junior Supporter
18-09-2023 15:42

Rapporter til Admin
#15 Værdi for pengene kommer meget an på, hvad du vægter højt. Hvis det udelukkende er performance, ligger Pro 5 modellen højt på listen. Hvis premium 'feel og features' også vægter noget, bør du se, om ikke en af Legion 7 modellerne kan holdes inden for budgettet. Jeg tog et kig på siden og kan se, man kan få Slim 7i modellen med fravalg af Windows-licens til 14.755,15 inkl. / 11.804,12 ekskl. moms med følgende specs ved brug af førnævnte kode: i9-13900H 16 GB ram 1 TB disk 3,2k display RTX 4070 https://www.lenovo.com[...] Differencen op til budgettet kan du skyde efter Windows, bedre garanti og/eller opgradering af ram (dog pebret på denne model af en eller anden årsag). Hvis du går med 2,5k skærmen frem for 3,2k, hvilket anbefales ved gaming uden uden ekstern monitor, skærer det et par hundrede af prisen. Slim 7 modellen er af meget bedre byggekvalitet end 5 Pro. Kabinettet er lavet af 100 % aluminimum i modsætning til en god del plastic på den anden. Størrelsen er også meget mere egnet til transport. Jeg ved du siger, vægt og portabilitet ikke har den store betydning. Var af samme overbevisning indtil jeg havnede på projekt med daglig transport og kan skrive under på, 5 Pro er en halvtung sag at slæbe rundt. Har en af dem nu og valgt at skifte til 7 Slim pga. den nuværende lave pris.
--
https://duelhost.dk[...] - Lynhurtig, pålidelig og brugervenlig webhosting
--
Sidst redigeret 18-09-2023 15:42
#17
Enoxe
Elitebruger
19-09-2023 13:15

Rapporter til Admin
Tak for alle input, der er nu skudt en bestilling afsted, så må vi se om det ikke flasker sig :)
--
#18
Inspector Gadget
Junior Supporter
19-09-2023 17:38

Rapporter til Admin
Selv tak - altid noget spænding til man har dyret mellem hænderne :-) Hvilken model endte det med?
--
https://duelhost.dk[...] - Lynhurtig, pålidelig og brugervenlig webhosting
#19
Enoxe
Elitebruger
19-09-2023 19:22

Rapporter til Admin
#18 det endte med at blive den første model slim som du linkede til, jeg blev enig med mig selv om at den ganske fint dækkede mine behov
--
#20
Inspector Gadget
Junior Supporter
20-09-2023 15:02

Rapporter til Admin
Ikke noget dårligt valg. Venter selv på min bliver leveret. Hvis du orker, så smid gerne en update, når den ankommer. Altid rart at høre om folks erfaringer
--
https://duelhost.dk[...] - Lynhurtig, pålidelig og brugervenlig webhosting
#21
Spir42
Megabruger
21-09-2023 19:25

Rapporter til Admin
#19 #20, jeg har også lige smidt en bestilling på den Slim 7 AMD. Så må vi se hvad den kan. Ser lovende ud til prisen imo!
--

Opret svar til indlægget: Hjælp til arbejds og gamer laptop

Grundet øget spam aktivitet fra gæstebrugere, er det desværre ikke længere muligt, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning