Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Hvor stor er risikoen for skimmel

Af Juniorbruger Beerh | 23-02-2021 11:41 | 1817 visninger | 20 svar, hop til seneste
Hej HOL min kone jeg har et lille badeværelse. Der er ca. 10-15 revnede fliser, dog ikke inde i bruseområdet. Men der er så ten fuge som er revnet. (det skal hertil nævnes at der er fugt på alle væggene på badeværelset efter man har været i bad) badeværelset er fra 85, altså er det i forvejen en gammel kriger. vi er dog lidt bekymrede for om hvor stor risikoen mon kan være for skimmel bag fliserne - vi har nemlig en i husstanden som er særligt udsat ift. skimmel. nogen som har erfaringer med den slags?
--
#1
mbm
Semi Supporter
23-02-2021 11:46

Rapporter til Admin
så længe i lufter godt ud ser jeg ikke den store risiko..
--
#2
PoloDude
Guru
23-02-2021 11:48

Rapporter til Admin
Du kan stille en affugter derud. Og køb ikke for billigt.
--
#3
Martin Lohse
Monsterbruger
23-02-2021 11:50

Rapporter til Admin
Så fikset fugerne og husk at lufte ud, når i har været i bad.
--
#4
Fc Junkies
Mega Nørd
23-02-2021 11:55

Rapporter til Admin
Få det da lavet hvis I har en som er særligt udsat. Ved godt at det er dyrt...
--
Mvh Fc Junkies
#5
Wut
Junior Nørd
23-02-2021 11:56

Rapporter til Admin
Bare udskift fugen. Det er ikke særligt svært og meget billigt. Skrab gammel fuge ud. Lad det tørre 100% op. Kør ny silikone-fugemasse i, og skrab efter med fugeklods eller finger dyppet i sæbevand. Revnede fliser kan man jo så ikke fixe med fuge, men hvis ikke der kommer vand direkte ind i revnerne, så kommer der sandsynligvis ikke til at stå vand derinde. Dvs det tørrer hurtigere, end det bliver vådt. Så er risikoen for skimmel minimal. Man kan jo altid - hvis man har penge og interesse i det - overveje at få frisket badeværelset op med nye fliser, hvis man vil investere lidt i huset.
--
FYI: https://www.youtube.com[...]
--
Sidst redigeret 23-02-2021 12:01
#6
Wut
Junior Nørd
23-02-2021 12:07

Rapporter til Admin
Tilføjelse: Hvis I har fugt på alle fliserne efter bad, så vil det nok være en god ide at investere i en blæser/udsugning i brusenichen. Vi har kun fugt udenfor brusenichen, hvis vi glemmer at tænde for blæseren. Den burde nok egentlig selv tænde med lyset, fremfor at være valgfri, som den er lige pt.
--
FYI: https://www.youtube.com[...]
#7
thechillum
Mega Supporter
23-02-2021 13:00

Rapporter til Admin
1. Skær fugerne ud og få dem ordnet. 2. Skær ned i de flækkede fliser og lav en fuge. (Ja det er knap så pænt, men når i har en som er særlig udsat, så er dette er en omkostnings-fri løsning som løser problemet)
--
#8
Beerh
Juniorbruger
23-02-2021 13:12

Rapporter til Admin
Tak for alle rådende :) #4 jeg er enig med dig, men det er ikke så enkelt. I må alle have en god dag
--
#9
Slæden
Supporter
23-02-2021 14:49

Rapporter til Admin
Vi tørrer vandet af fliserne med en blød gummiskraber når vi har været i bad, så er fugten ude på no time (hvis du har åbnet for udluftningen) og kalk døjer man heller ikke med ;-)
--
#10
Mentalias
Semibruger
23-02-2021 16:20

Rapporter til Admin
Aftør fliser og andre suspekte områder med Rodalon på jævnligt basis. -> Destruerer fungi og dens sporer, samt bakterier etc. Skift fugen hvis muligt.
--
#11
Dragonheart
Guru
23-02-2021 17:03

Rapporter til Admin
Hvis det er meget kondens på på overflader efter i har været i bad kan i overveje at tage sjældnere og korte bade, sam bade i køligere vand og hæve temperaturen på badeværelset. Så er der mindre forskel på badevandets temperatur og overfladerne/luftens temperatur. Så kommer der mindre vandtåge der sætte sig på overflader (det folk fejlagtigt kalder damp - damp er ikke synligt). Sørg for god udluftning. Udblæsning i det fri og indsugning skal være opvarmet luft (fx fra boligen). En elektrisk blæser der tænder med lyset eller ved et vist fugtniveau er et must. Hvis badeværelset er stort nok med plads kan en affugter hjælpe. Men når først vandtågen har sat sig på vægge hjælper affugteren ikke ligeså godt. Mht fliser, revner og skimmel bagved fliser etc så er det svært at vurdere uden billeder. Fuger kan let skiftes selv. Revnede fliser uden for bruseområdet ville jeg ikek være så bekymret for. Medmindre væggene med revnerne er fugtigt flere timer hver dag.
--
#12
bjQrnen
Ultrabruger
23-02-2021 22:44

Rapporter til Admin
#11 Interessant semantisk korstog du har kastet dig ud i. Men hvorfor ikke bare kalde det hvad det reelt er? Kondens. Har du overvejet at logge den relative luftfugtighed derude? og evt i hele huset, nu når i er ekstra udsatte. så kan du se hvor mange af døgnets timer du har en skimmelvenlig relativ luftfugtighed. Jeg har selv sådan en løsning baseret på billige aqara sensorer, og bruger det som indikator for hvornår vi skal lufte ekstra ud: https://paste.pics[...]
--
Sidst redigeret 23-02-2021 22:48
#13
Dragonheart
Guru
23-02-2021 23:54

Rapporter til Admin
#12 Semantisk korstog? Haha... A hva' ba? :-) Jeg er skam ikke ude i et semantisk korsdig. Men derimod en let præcisering af hvad der sker på badeværelset - såfremt nogen skulle være i tvivl og blande begreberne sammen - OP og resten af trådens skyld. Kommunikationsproblemer fordi folk blander ting sammen er tit kilden til frustration. Hvis du har den følelse at det er et semantisk korstog, må det da stå for din egen regning. Og det er da beklagelig at du føler sådan. Noget af vandtågen man oplever i badeværelset kan være fra kondens. Det har du ret i. Men den kan også komme andre steder fra.
--
#14
bjQrnen
Ultrabruger
24-02-2021 15:13

Rapporter til Admin
#13 I din iver efter at gøre noget godt for tråden og selve emnet, så tror jeg dog du har gjort mere skade end gavn. Ingen af begreberne (damp og vandtåge) var nemlig i spil, før du introducerede dem for tråden (deraf korstogslanalogien). Og der var umiddelbart heller ikke de store problemer med kommunikationen eller frustrationsniveauet. Beklager, men jeg synes virkelig ikke vi skal til at køre debatten over i hvorvidt vandtåge kommer fra kondens eller ej :D
--
Sidst redigeret 24-02-2021 15:15
#15
Business
Mega Supporter
24-02-2021 15:20

Rapporter til Admin
Er det ikke bare at se, hvordan det udvikler sig? Da jeg flyttede i min nuværende lejlighed, var det første jeg gjorde, at blokerer udluftningsventil på badeværelset, som ikke kan lukkes helt, så den kørte konstant. Nej tak, ikke nok med det larmede, så sugede den også al varme ud. Det har nu været sådan i 4 år. Der har ikke været nogle problemer.
--
#16
Dragonheart
Guru
24-02-2021 15:52

Rapporter til Admin
#14 Det synes jeg bestemt heller ikke vi skal(jeg korrigerede og uddybte blot din udsagn). Så jeg vil anbefale du stopper dine personlige angreb på mig, angående ting jeg ikke har gjort. Det er god stil at holde sig på sin egen banehalvdel og ikke involvere andre i sine metakognitioner. Som jeg også skriver er det for nu eller fremtidig brug i tråden. Ikke for at udbedre allerede eksisterende kommunikationsproblemer. #15 De udluftningventiler (fra 1950erne og frem) er ofte lavet til at køre hele tiden så der er luftudskiftning i bygningen/boligerne. Det koster en smule på varmen men forbedrer indeklimaet. Typisk er der så også indblæsning andre stede ri boligen så der er tiltstrækkelig luftudskiftning.
--
#17
Business
Mega Supporter
24-02-2021 15:59

Rapporter til Admin
#16 Yes, det er jeg klar over. Jeg gider bare ikke høre på det. Der er dimser til udluftning i alle vinduerne, samt en emhætte der også kører konstant... Jeg tager korte bade og lufter ud mindst 2 gange om dagen, så det giver ikke nogle problemer.
--
#18
Michael K
Nørd Aspirant
24-02-2021 17:36

Rapporter til Admin
Som det allerede er nævnt i #9, bør man altid skrabe vand af alle flader med en gummi skraber. Ved ikke, om I allerede gør det, men det burde være en selvfølge. Rema har en skide god skraber til 40 kr (G. Funder).
--
#19
Stroyer
Guru
24-02-2021 18:13

Rapporter til Admin
0# Som det er nævnt flere gange så er den hyppigste årsag til skimmel at man ikke får luftet nok ud. Luft ordentlig ud efter hvert bad - lad gerne vinduet stå åben 10-20min. hvis der ingen anden mekanisk udluftning er tilstede. Udover dét så få luftet ud i hytten mindst et par gange om dagen. Vi har en fast rytme med at lufte ud morgen når vi står op, eftermiddag når vi kommer hjem, og gerne også en gang om aftenen inden vi hopper i køjen, bare lige 3-5 min. gør underværker!
--
IDGAF!
#20
bjQrnen
Ultrabruger
24-02-2021 22:20

Rapporter til Admin
#16 Wow, vi er vist uden for bølgelængde :-) Anyway, ingen grund til at se personangreb i noget af det jeg skriver. I mine øjne var det bare lidt sjovt med den spøjse distinktion mellem damp, vandtåge og kondens, som pludselig blev introduceret. Men sammenligninger med religiøse felttog kan tydeligvis falde i dårlig jord, og så kan tingene ellers hurtigt køre af sporet, så det vil jeg prøve at undgå fremover. Nå, vi kommer nok ikke meget videre, men et sidste ræsonnement fra min side: "Men når først vandtågen har sat sig på vægge hjælper affugteren ikke ligeså godt" Så her taler vi altså om vandtåge, og noget af vandtågen kan være opstået gennem kondensering, men nu har vandtågen så sat sig på væggen. Godt så, OP, du har vandtåge/kondens/vand på væggen - Jeg kan ikke personligt kende forskel, men jeg tror du skal tage alle former lige alvorligt.
--
Sidst redigeret 24-02-2021 22:20

Opret svar til indlægget: Hvor stor er risikoen for skimmel

Grundet øget spam aktivitet fra gæstebrugere, er det desværre ikke længere muligt, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning


ANNONCE